Razboi in Orientul Mijlociu?

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns valentinag spune:

Pana la urma,HAMAS,FATAH si ce organizatii or mai fi trebuie sa inteleaga ca statul Israel ramane acolo indiferent de ce se va intampla!De ce sa continue intr-un razboi care este pierdut pana la urma din start si nu incearca sa faca lucrurile sa mearga!Sa spuna STOP joc,gata cu atentatele,hai sa facem ceva pentru oamenii de rand,sa aiba locuri de munca,sa aiba lumina,sa aiba apa etc etc!
Israelul de partea cealalta sa nu se mai creada buricul pamantului doar pentru ca Dumnezeu le-a promis loc pamantul ala si sa-i lase si pe altii sa traiasca langa ei!
Pana la urma este un conflict fara sfarsit,ala ca io,ala ca nu tu,io!Ala a aruncat cu pietre,celalat da cu bomba,ala agata bomba de copilul lui(sperand ca Dumnezeu il va lua alaturi de EL),celalat omoara alti copii si mame,din cauza primului si tot asa!

"La vita e bella"
De mancare
Dulciuri
Din gradina mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sirimie spune:

Citat:
citat din mesajul lui hannen
Conflictul e mult mai adinc .Noi nu vedem decit ceea ce ei vor ca noi sa vedem,Hamasul e un pretext, si cu el si fara el ,israelul tot vrea sa scape de palestinieni,tot ii va nimici pe capete ,ii va da afara din case ,le va opri lumina,apa si orice ajutor din afara.Palestinienii tot vor fi haituiti,abuzati,maltratati ...si tot ce vreti voi ,iar cealalta parte va fi compatimita de voi.
Nice,nu?

Daca palestinienii nu ar avea sefi care sa ii fanatizeze si nici arme, crezi ca nu ar accepta sa traiasca in pace linga israelieni? In momentul asta in Israel nu lucreaza palestinieni care trec zilnic de zidurile alea aberante pazite? Ei sint maltratati?

Va dorim sa cresteti mari si frumosi!

Simona & Vladut (27 februarie 2005)

Poze la http://www.kodakgallery.com/I.jsp?c=akcecxh.f5u0t6d&x=0&y=nr5bn

Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.seek-on.com/ro
Despre Andrei

Sa ne rugam pentru Emma, zilnic orele 13

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Citat:

Acum ti-am vazut edit-ul.

Conflictul e mult mai adinc .Noi nu vedem decit ceea ce ei vor ca noi sa vedem,Hamasul e un pretext, si cu el si fara el ,israelul tot vrea sa scape de palestinieni,tot ii va nimici pe capete ,ii va da afara din case ,le va opri lumina,apa si orice ajutor din afara.Palestinienii tot vor fi haituiti,abuzati,maltratati ...si tot ce vreti voi ,iar cealalta parte va fi compatimita de voi.
Nice,nu?

Hannen mamica de trei printzese Amira Israa Inas

www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Pozici
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Noutati
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Amira scolarita
www.onetruemedia.com/my_shared?z=30f78e9baad27e25a5c2d1&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank"> la joaca si undokai

The Future`s So Bright I Gotta Wear Shades

Hannen tu chiar crezi ce scrii? Tu nu citesti ce mai scrie Rufus de exemplu? Ai fost vreodata in Israel sau in Palestina?
Nu stiu zau de unde le scoti..auzi..´´ii da afara din case, le taie curentu,apa, ajutorul..´´

Unde ai citit tu toate astea? Palestinienii primesc ajutoare din Israel, da, ´´ucigasii´´ aia le dau medicamente si ajutor medical, le dau electricitate si locuri de munca.

Hai mai ca deja define funny...du-te pana in zona aia(cand o fi pace) si poate vei intelege mai bine situatia vazuta si nu citita pe site-uri ..obscure.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hannen spune:

Frumos,frumos ,exceptional ,ne intelegem ca mutu` cu surdu`

Haha,daca noi aici nu ne putem abtine sa nu ne acuzam,sa nu ne scoatem ochii,sa ne jignim...chiar avem tupeu sa-i numim extremisti,criminali ,fanatici pe cei in a caror "shoes" n-am fost si poate cu ceva ajutor,nu vom fi niciodata.

si eu as putea sa te intreb lady daca tu citesti si altceva in afara de ceea ce iti place,dar nu te intreb pt. ca stiu deja raspunsul.

www.onetruemedia.com/my_shared?z=30f78e9baad27e25a5c2d1&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank"> la joaca si undokai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns A_Iulia spune:

Citat:
citat din mesajul lui valentinag

Pana la urma,HAMAS,FATAH si ce organizatii or mai fi trebuie sa inteleaga ca statul Israel ramane acolo indiferent de ce se va intampla!

se pare ca le este nu greu, ci foarte greu sa inteleaga si sa accepte asta.

LadyJ, pentru toate postarile tale la subiectul acesta.

Mergi la inceput

Citat:

si eu as putea sa te intreb lady daca tu citesti si altceva in afara de ceea ce iti place,dar nu te intreb pt. ca stiu deja raspunsul.

Da, da, citesc da mai presus de asta s-a intamplat sa merg prin zona aia si sa vorbesc atat cu palestinieni cat si cu israelieni, sa vad cum traiesc impreuna sau cum traiesc separat.
Pe cand tu...

PS asta cu ´´israelienii sunt defapt adevaratii teroristi´´ este apocaliptica
Te pomenesti ca ei se arunca in aer singuri si apoi sar pe capul bland al hamas...o doamne!

Foarte tare, asta a fost apogeul
Nu credeam ca o voi citi si pe asta...in concuzie sper ca am incheiat dialogul asta , pentru ca eu chiar nu mai am nimic de zis..m-ai lasat masca.

Si inca un PS. De ce nu raspunzi celor care ti-au adresat intrebari? Am inteles ca eu sunt cu bulina neagra, dar incearca o discutie cu cei care sunt echidistanti.Poti?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hannen spune:

Multumesc de aprecieri si ma bucur ca te-am facut sa rizi.
A,si scuze pt. prea multa atentie acordata,ma apuc sa "terorizez" pe altcineva .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ham spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ellenuta

Citat:
citat din mesajul lui Adina Iulia

Deci ati fi considerat normal ca Israelul sa stea sa inghita rachete de la Hamas fara sa zica nimic? Sau ce ar fi trebuit sa faca?

Totusi rachetele alea sunt proiectate ca sa omoare oameni...nu pot sa ma gandesc de ce ar fi in stare Hamas daca ar avea acces la echipament de razboi similar cu cel al Israelului.

nu! normal ca nu poate sa stea cu mainile in san si sa primeasca lovituri .. dupa cum am spus .. e un perpetuum mobile acolo .. nu va fi pace never ever .. hamasul nu va accepta niciodata faptul ca israelul a fost fondat prin "subtilizarea" pamanturilor palestinene ..

Retorica ta seamana perfect cu cea maghiara, apropo de Ardeal; ce-i aia subtilizare?
Ori ocuparea Israelului de catre englezi nu se pune?
Sau, mai inainte, ocuparea Israelului de catre otomani timp de 400 de ani?
Ori Sultanatul de Egipt cam 250 de ani, cu mamelucii lui, care-au stapinit tara pana la 1500?
Sau si mai 'nainte, ocupatia crestina din timpul cruciadelor, vre-o 140 de ani, per-total?
Ori inainte, ocupatia araba de 500 de ani?
Ori mai devreme, casapirea multora dintre ei de catre bizanitini, dupa trecerea la crestinism si fortarea la emigrarea a unei mari majoritati iudaice?
Ori mai inainte, ocuparea lor de catre romani (treaba ce a fost unul din motivele aparitiei miscarii lui Joshua/Iisus), perioada in care i-au schimbat si numele in Palestina (dupa numele filistenilor)?
Ori voi credeati ca Israelul a ramas vre-odata fara iudaici?
Spre deosebire de Transilvania unde nu exista scrieri care sa ateste ce-i cu po****tia daco-romana intre retragerea aureliana si anii 800 dh, in Israel exista scrieri ce atesta continuitatea lor pe acele pamanturi. Ca au reusit sa le reocupe cumparand teritorii, de ce-ar fi aiurea? Pe acelasi principiu injumatatesti teritoriul SUA. Puneti mana pe istorie inainte de a abera. Cand s-a destramat Imperiul Otoman, grecii, sarbii, bulgarii, noi si multe alte popoare ne-am primit teritoriile inapoi, in schimb Israelul si Arabia a ramas sub crestini (cum sa lasi sa se recreeze o tara cu poporul ucigasilor Lui Joshua, cine te mai vota in Anglia?). Care-i problema c-au gasit o cale ca sa-si reia stapanirea asupra tarii?
Noi de ce-am reluat in stapanire Transilvania dupa peste 1600 de ani?
Sau la noi nu se pune?

Mergi la inceput

Ham, corecteaza-ma daca gresesc, dar un stat nu se putea forma asa pur si simplu, din neat.

Plus ca, din cunostintele mele, a existat un drept la veto al popoarelor lumii, referitor la infiintarea statului Israel.A fost votat si recunoscut, deci si-a (re)inceput existenta ca stat cu tot ceea ce inseamna asta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sirimie spune:

Citat:

hehe,solutia mea e imposibil de aplicat dar un inceput ar fi ca Israelul sa se care din teritoriile lor,din ce le-a mai ramas ,sa opreasca terorismul(pt. ca ceea ce fac ei este adevaratul terorism) ceea ce e foarte dificil avind in vedere suportul si aplaudacii...

Da, e imposibil ca Israel sa plece de acolo.
Dar eu cred ca palestinienii pot trai acolo si cu Israel, daca nu ar fi unii gen Hamas care sa ii fanatizeze. Pentru ca nu pot sa imi imaginez ca aia care se arunca in aer se nasc fanatici religiosi.

Dar eu mai cred ca si SUA intretine situatia conflictuala in zona, ca sa isi vinda acolo armele si ca sa intretina amenintarea contra statelor din zona cu mari zacaminte de petrol.

Eu personal condamn Israelul pentru raidurile de 3 zile la rind in care au murit o multime de civili. Nu cred ca nu au murit civili.

Va dorim sa cresteti mari si frumosi!

Simona & Vladut (27 februarie 2005)

Poze la http://www.kodakgallery.com/I.jsp?c=akcecxh.f5u0t6d&x=0&y=nr5bn

Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.seek-on.com/ro
Despre Andrei

Sa ne rugam pentru Emma, zilnic orele 13

Mergi la inceput