NU VOM MAI BENEFICIA DE 85%???
Raspunsuri - Pagina 5
crengu75 spune:
Foarte corect ane.
Asa ma gendeam si eu. Ce ar fi sa nu mai respectam nici noi nici o lege?
Sau e ca in fabula cainele si catelul:"Egaliatate... da, Dar nu pentru catei".
Legea e pentru prosti si se aplica ,sau nu, dupa caz.
Daca era vorba de vreun beneficiu pentru "alesii" nostri, se aplica cat ai clipi.
Pentru noi se aplica repede doar cand e vorba de cotizat, gen taxa auto, care s-a aplicat peste noapte.
Crengu de mufitza Rianna (2.08.2008) si gandacel Cristian( 5 anisori)
crengu75 spune:
Oanamada, ai scris foarte bine acolo ce ai scris.
Si totusi eu am asa o senzatie ca ne luptam cu morile de vant.
Am un trist sentiment ca nu se va rezolva nimic.
sirimie spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui ramiris
De ce i-ar fi crezut daca doar cu cateva zile inainte sa declare ca nu se poate au votat in unanimitate in parlament PENTRU marirea salariilor profesorilor cu 50%?!?!?!?! Hai ca nu e ca si cum ar fi neprihaniti.... mie imi e scarba, lehamite..... Sa vezi cum se gasesc bani pt autostrazi inexistente, o ta te ia ameteala cat de repede..... |
Nu gasesti neprihaniti pe nicaieri, nici cind mergi la cumparaturi, darminte in parlament. Ideea e sa ii votezi pe aia care iti apara tie interesele, in loc sa lasi pe altii sa voteze pentru interesele lor care pot fi altele decit ale tale. Nod in papura gasesti oricum - si nu ca ar fi gresit din partea ta, e foarte corect.
Va dorim sa cresteti mari si frumosi!
Simona & Vladut (27 februarie 2005)
Poze la http://www.kodakgallery.com/I.jsp?c=akcecxh.f5u0t6d&x=0&y=nr5bn
Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.seek-on.com/ro
Despre Andrei
sirimie spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Fomalhauti In primul rand vreau sa va spun ce eu mi-as dori sa votez, mi-as dori sa am incredere in cineva, sa am o parere buna despre un candidat sau un partid...Dar nu am... Simona, inteleg ca tu crezi ca ar fi fost bine daca votam PNL. Mie nu mi se pare ca PNL este un partid pro-mamici sau pro-bebici. Legea cu 800 RON a fost inventata de PSD. La inceput nu au fost 800 RON ci mai putin, era vorba de un procent din salariul mediu, parca. Asa ca, atat timp cat a fost guvern PSD, a crescut. Cand a venit Tariceanu nu a mai crescut, a ramas pe loc. In plus, i s-a spus "alocatie" unei parti de 200 RON si s-a taiat cealalta alocatie. Nu mare lucru, vreo 24 RON pe atunci. In plus, Tariceanu a decis si faptul ca aceste drepturi se dau "pentru primele 3 nasteri". Stiu ca pentru cele mai multe persoane nu conteaza. Nici pentru mine nu (mai) conteaza, dar nu-mi place. Daca ar fi fost sa votez dupa promisiuni, as fi votat PSD. De fapt, m-am si gandit sa votez PSD. M-am gandit ca, daca vor respecta macar unele din promisiuni va fi mai bine pentru familia mea. Dar nu as fi putut vota niciodata candidatul PSD din colegiul meu. Prea "patat" pentru gustul meu. De fapt, nu as fi putut vota nici candidatul PNL. Un nume pe care nu-l auzisem niciodata. Doar ca mai fusese deputat sau senator si sotul meu a gasit un site cu diferite statistici legate de deputati si senatori. Tipul respectiv participase la mai putin de 50% din voturi (adica a chiulit masiv, mai bine de jumatate din timp), nu propusese nicio lege si luase cuvantul in parlament de cateva ori, nu mai stiu, cred ca nici macar o data la 6 luni. In aceste conditii, chiar daca as fi adorat PNL si pe Tariceanu, as fi considerat ca pe omul ala l-am platit suficient 4 ani.... Serios, la urmatoarele alegeri doresc din suflet sa votez, doresc sa-mi explice si mie cineva pe cine ar fi bine sa votez si eu chiar sa cred.... |
Depinde ce cauti ca sa votezi. Daca tu votezi persoane si cauti exemple de integritate morala etc, nu gasesti niciodata. Si pe cunoscuti ii critici.
In orice tara civilizata votezi partidul care are programe care se potrivesc intereselor tale, nu persoane. Asta e teoria. La noi se voteaza negativ - cotra "coruptilor", nu e ca intr-o tara cu experienta de democratie, dar asta nu e neaparat bine.
Cit despre votul uninominal, nu e vot uninominal pur. Conteaza partidul. Candidatul de care tu nu ai auzit nu avea nici o sansa, in schimb daca votezi cu partidul lui au sansa mai multi din partid.
Ideea e ca daca refuzi sa votezi te poti astepta sa iasa cine nu vrei tu sa te conduca. Si daca votezi iese, dar daca votezi sint sanse ca cineva sa te reprezinte si pe tine, altfel nu.
Va dorim sa cresteti mari si frumosi!
Simona & Vladut (27 februarie 2005)
Poze la http://www.kodakgallery.com/I.jsp?c=akcecxh.f5u0t6d&x=0&y=nr5bn
Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.seek-on.com/ro
Despre Andrei
Elle_seb spune:
Comparatiile astea dintre indemnizatiile date in Romania si cele date (sau nu) in alte tari mi se par ridicole. Se poate face o comparatie realistica atata vreme cat se poate compara si nivelul de trai a po****tiei. La noi, cu exceptia Bucurestiului si a altor cateva mari orase din tara, unde se platesc intr-adevar salarii mai mari, si nu tuturor categoriilor de angajati, in restul oraselor de provincie, nivelul oamenilor de trai e la limita inferioara a suportabilului.
Cine nu crede sa mearga prin orasele mici prin tara si sa intrebe mamele (chiar si cu studii terminate) pe ce salarii lucreaza.
De acolo de sus din tari calde e simplu sa spui "nici la noi nu se da si nu mai face lumea atata gargara".
Elle
crengu75 spune:
Sunt de acord Elle.
Oricat de greu ar fi in "tarile calde" cum le numesti, tot e mai bine ca aici.
Ca altfel, toata lumea ar emigra in Romania.
Craciun Fericit va doresc la toata lumea!
ioanadara spune:
Dar perioada de doi ani de stat acasa se mentine?
Sincer, eu la chestia cu banii ma asteptam .La cat de nesimtiti sunt alesii nostri ar fi fost culmea sa-si reduca ei primele .
Insa, pentru mine cel mai mare avantaj este dat de perioada foarte mare .Doi ani de stat acasa in conditiile in care seful nu are voie sa -mi intrerupa contractul de munca (unii patroni cu firme mici sunt practic obligati asa sa angajeze la negru pentru ca nu-si pot permite infiintarea altui post)mie mise pare mana cereasca. Mult mai important pentru bebelusul meu este faptul ca stau eu cu el inca desi are un an jumatate deja.
Edip spune:
Citat: |
citat din mesajul lui crengu75 Sunt de acord Elle. Oricat de greu ar fi in "tarile calde" cum le numesti, tot e mai bine ca aici. Ca altfel, toata lumea ar emigra in Romania. Craciun Fericit va doresc la toata lumea! Crengu de mufitza Rianna (2.08.2008) si gandacel Cristian( 5 anisori) |
si de ce nu emigrezi si stai sa cersesti la statul roman... toata lumea vrea in ro... oricum la puterea economica a romaniei toate beneficiile astea sociale sunt cu mult peste tari industrializate din vest. vrei mai mult faci eforturi... daca si acum cand te poti muta unde vrei tu, poti lucra und vrei, poti face ce afacere vrei tu va mai plangeti si mai cersiti la stat nu stiu ce sa mai zic.peste 30-40 de ani o sa fiti cei care plangeti ca nu aveti pensii, ca nu stiu cat sunt medicamentele si asa mai departe...
adrianafedorca spune:
am trimis si eu un mail, sper sa se faca ceva...
eu nu am facut copil pt cei 85% ....si la primul copil tot cei 8 milioane i-am luat.......cel mai tare ma doare nu ca au promis ceva si nu se tin de cuvant...ca nu ar fi prima data...cel mai tare ma doare ca au votat o lege ....si nu se mai aplica....ma doare ca fac ce vor cu noi si nimeni nu face nimic...asta e cel mai dureros....si eu am fost la vot ...pentru ultima data
Adriana mamica de Cezarica (23 aprilie2005) si minunea din burtica 12+
"Faptul ca ai un pian nu te face pianist, dar nasterea unui copil sigur te va face parinte." Michael Levine
"A muri inseamna de fapt a te muta intr-o stea." Octavian Paler
Elle_seb spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Edip
si de ce nu emigrezi si stai sa cersesti la statul roman... toata lumea vrea in ro... oricum la puterea economica a romaniei toate beneficiile astea sociale sunt cu mult peste tari industrializate din vest. vrei mai mult faci eforturi... daca si acum cand te poti muta unde vrei tu, poti lucra und vrei, poti face ce afacere vrei tu va mai plangeti si mai cersiti la stat nu stiu ce sa mai zic.peste 30-40 de ani o sa fiti cei care plangeti ca nu aveti pensii, ca nu stiu cat sunt medicamentele si asa mai departe... |
Cred ca in infatuarea ta nu faci diferenta dintre a cersi si a-ti cere un drept. Mi se pare corect, normal si un drept al meu ca, odata ce contribui la bugetul statului lunar cu sume marisoare, procentual din salariu, tot atat de normal mi se pare sa iau indemnizatie procentual cu venitul si contributiile mele. Tocmai pentru ca nu am stat la cersit am contribuit suficient la bugetul statului, eu si toate celelalte mamici care lucreaza pe salarii un pic mai mari.
Zici ca "oricum la puterea economica a romaniei toate beneficiile astea sociale sunt cu mult peste tari industrializate din vest". Romania nu este o tara industrializata. Romania este o tara falita pentru cetateanul de rand, dar in acelasi timp cu resurse suficiente petru cei cu puterea in mana. Spre deosebire de tarile dezvoltate sau industrializate, cum vrei tu sa le numesti.
Se cheama cersit in momentul in care ceri ceva pentru care stai pe fund si nu faci nimic. Nu cred ca mamele care cer indemnizatie proportional cu contributiile lor stau la cersit. E chiar o contradictie da' na... asa e cand privesti de sus, nu mai vezi de lungul nasului.
Elle