Ghiseu cu prioritete femei insarcinate!!!
Raspunsuri - Pagina 4
Gwendoline spune:
Buna tuturor , va multumesc pt parerile voastre.
Da oameni sunt rai din ce in ce mai rai se gandesc numai la ei chear si doamna care nu ma lasa in fata mi_a spus_o" doamna fiecare pt el " !
Cum spune-ti multe dintre voi e greu sa fi insarcinata pt unele nu dar pt noi care e greu cu burta si durerile de spare si toate care urmeaza si mai ai si un alt copil langa tine pe care trebuie sa ai grija si cand faci cumparaturile e greu si esti fericita ca exista asfel de case ca sa poti trece inainte si sa ajungi acasa odata insfarsit sa incepi facutul mancari hranit copilu ,baia si toate altele dupa care in sfarsit te pui in pat!!!Dar acolo incepe alceva nu poti sa domi nu_ti gasesti pozitia si cand in sfarsit ai gasit_o trebe sa mergi la toaleta si tot asa pana dimineata iar dimineata incepe ritualul de la inceput (binenteles ca nu mergi la umparaturi in fiecare zi dar e greu mai ales ultimile luni)
Gwendoline poze noi
Mamica de Gwendoline(16.06.2005) si insarcinata 30 saptamani
annablue spune:
Nu m-am putut abtine sa nu raspund, pt ca si eu sunt in aceeasi stare fiziologica...
Tot ce se intampla in jurul nostru are legatura cu rautatea oamenilor...iar cei care incearca sa tina cont si de ceilalti sunt prea putini de ceva timp.
Eu sunt insarcinata in 26 de sapt si am ajuns aproape de 100 kg...din pacate si in fiecare dimineata si seara sunt fortata sa merg la serviciu cu minunatul tramvai 41 - cei din Bucuresti stiu ce inseamna.
Si azi am avut de-a face cu crasa nesimtire si lipsa de respect a celor din jur, cand am vrut sa urc la prima usa si un nesimtit de vreo 20 si ceva de ani desi m-a vazut "cu burta la vedere" s-a bagat in fata mea sa urce in tramvai, dupa care imi si spune ca "sa nu mai il imping, ca ma vede ala micu'".
Va dati seama ca am vazut negru in fata ochilor...
Oricum ,e o practica comuna sa nu ti se ofere locul nicaieri, si vorbesc de femei care mai mult ca sigur au trecut deja prin asta si ar putea totusi sa-si aduca aminte cum a fost in ultimele luni cand te simti ca o balena si ai tot felul de senzatii "binefacatoare" care te ajuta sa nu uiti ca "ti-ai facut-o cu mana ta"...cum spunea pe aici cineva
De fapt, totul se reduce la "care pe care" si toti ne gasim scuze gen "nu e sfarsitul lumii...gravidele si handicapatii sa nu se poarte ca si cum ar fi la fel", etc
Singura solutie eu o vad aceea de a ne invata copiii sa inceapa sa o faca, si atunci cand toti cei fara bun simt, generatia "nesimtita si nepasatoare" vor trece in nefiinta...poate atunci se va schimba ceva.
Multi ma vor critica pt ultima fraza, dar consider ca desi exista un 1% care ajuta oamenii aflati in dificultate si ofera locul cuiva... cu o floare nu se face primavara si cei 99% fac regula si dau "mirosul" specific.
Eu ma lupt sa il invat pe fi-miu de 6 ani ca nu e obligatoriu sa stea pe scaun sau sa se aseze undeva cand cineva ii cedeaza locul "ca e mic si are nevoie mai mult"... si incerc sa-i explic ca nu i se cuvine automat, mai ales daca persoana aceea are peste 65 ani sau in preajma e altcineva care ar putea avea nevoie... Pt ca de aici apare acest "drept" al adolescentilor care se aseaza cu nonsalanta pe scaunele rezervate si nu stiu sa se ridice cand o persoana in varsta cu baston ajunge in zona sau o viitoare mamica cu o burta clar vizibila urca si se aseaza in fata lor...
Stiu ca suntem pe fuga tot timpul si nu avem timp destul sa ne educam personal copiii asa cum am vrea - si eu ma lovesc de asta dar incerc in scurtul rastimp sa-i spun una-alta, mai ales prin exemple vii care trec pe langa noi.
Sarcina usoara va doresc celor aflate in aceasta stare si multa rabdare celor ce sunt oripilati de proasta crestere prezenta in jurul nostru
Annablue & Adita & Bb2
"De noi depinde sa avem o viata frumoasa..."
Qamar spune:
"Maria intr-o zi de vara urca in tramvai, se agata de o teava si incepe:
- Doamne cat de obosita sunt, si nu mai pot de cald! Apoi, incepe sa priveasca tanarul care era asezat langa ea:
- Nu te supara, baiete, ma lasi sa ma asez ca sunt si gravida!
-O, bineinteles, raspunde tanarul educat. Dar de cate luni ca burta nu aveti?
- Pai, vezi, de vreun sfert de ora , ca de aia sunt asa obosita.... "
"There is a crack, a crack in everything../That's how the light gets in."
denizel spune:
[ton bland, politicos, impaciuitor si plin de simpatie pentru femei]
(asta asa, ca sa nu cumva sa supar pe cineva, fiindca, pe cuvant, nu am aceasta intentie :).
Mai, mai, mai, mai, mai....:)
Voi chiar ati inghitit teoriile extrem f e m i niste si cele macho-iste, nu? :)) "Sarcina nu intra in sfera patologiilor", "le arat io la toti si mai ales barbatilor ca sunt mult mai puternica decat cred ei", "nu exista femeie mai puternica decat mine", "voi femeile, va tot vaitati atata cu gravidenia asta. Bietii barbati care trag de fiare zilnic ca sa va placa voua ce sa mai zica?" etc, etc.
Repet, am avut o sarcina fara probleme (mai putin migrenele suportate fara analagezice , ceva dureri de spate si ceva insomnii).
In luna a opta, urcam in ritmul meu (adica alert!! ) pana la clasele de la etajul 2 unde aveam ore.
Veneau dupa mine elevi si ma rugau frumos sa nu mai urc asa repede treptele ca le sta inima cand ma vad .
Asadar, nu-mi iau mie apararea aicea, daaa? :))
Iau apararea femeilor, carora ,alte femei (sau unii barbati) le spun ca sarcina e vax, ca sarcina e o stare fiziologica normala (ca atunci cand casti sau ti-e foame sau ca menstruatia ), ca n-ai nici un motiv sa doresti sa-ti odihnesti picioarele chinuite pe un scaun oferit in metrou, ca n-ai nici un motiv sa-ti doresti sa fii protejata (ma rog, mult spus protejata, mai degraba, putin ocrotita :).
Unul din momentele de glorie din viata unei femei e nasterea unui copil. Vad ca si asta a ajuns sa fie bagatelizata .
Ati privit vreodata fotografii ale prietenelor/cunoscutelor care tocmai au nascut? Ati remarcat cumva ceva special? Nimic deoesebit, nu? :)
Miericel, as fi intr-o ureche daca as sustine ca femeia gravida trebuie tratata ca un bibelou de portelan de toti cei din jur.
INsa, obligatoriu!!, ea trebuie tratata asa de cei f. apropiati .
DE ce? Fiindca merita! :)
Citat: |
Si , bineinteles stiam ca daca nu am fost insarcinata nu am cum sa discut despre acest lucru. |
Xio, m-ai scutit de data asta . E exact, da' exact asa cum spui! .
Si, vorba Stefaniei:
Eu nu cred ca este o chestiune de a fi insarcinata sau nu, este o chestiune de respect fata de persoana de langa tine. |
alinkav spune:
O fi fost eu mai norocoasa, dar pe timpul cand eram gravida, mai toti s-au comportat bine in fata burtii mele!Poate s-a intamplat de 2-3 ori sa nu-mi ofere locul in fata, dar nici nu aveam nevoie in momentul acela.
Sincer, daca mi s-ar intampla asa, sa se comporte oamenii nasol, cred ca as fi tare ofticata, ca purtam burta cu mare mandrete!
Dar sincer nu ma indoiesc de nesimtirea oamenilor...sunt prea nepasatori, si mai si gandesc de multe ori, ti-ai facut burta, descurca-te!
Alina,
Alex Andrei-22.11.2003 si Olivia-22.08.2007
adelaki spune:
citat din mesajul lui Gwendoline Buna tuturor , Vreau sa aud si eu parerea mai multor mamici!! Am fost la magazin ,nu conteaza care acum ,si fiind insarcinata in a 7_a luna m_am pus la casa cu priorite femei insarcinate am intrebat caserita , vroiam sa fiu cat mai politicoasa, daca e bine casa cu priorite la care se uita la mine si im respunde "posibil" . Cea de langa ea ia confirmat ca e casa cu prioritate si ca am dreptul sa ma pun in fata. Problema e ca oameni care erau in fata nici vorba sa ma lase au spus ca ei stau deja de mult la coada si nici vorba sa ma lase inaitea lor iar caserita nu a facut nimic sa_i faca sa inteleaga ca e o casa prioritara femei insarcinate din contra mi_a spus sa ies afara sa tau pe banca pana imi vine randul daca sunt prea obosita! Am vorbit cu responsabila de acolo si mi_a spus ca doamna de la casa trebuia sa ma lase sa trec in fata , ma rog mi se pare anormal ca oameni sa nu inteleaga acest lucru, o casa cu prioritate e prioritara te pui la coada dar suporti consecintele! Voi ce spuneti? Gwendoline poze noi Mamica de Gwendoline(16.06.2005) si insarcinata 30 saptamani |
Eu am deschis un subiect asemanator pe DC in 2007. Am fost socata de atitudinea oamenilor: nu numai ca nu m-au lasat in fata la casa prioritara dar au mai si tipat la mine cand am indraznit sa cer sa fiu lasata in fata. Casiera era muta, nu a indraznit sa zica nimic, desi era obligatia ei sa faca ordine - asta mi-au zis si cei de la Carrefour dupa ce am facut reclamatie. Am facut reclamatie si la Cora dar nu am primit un raspuns. Una peste alta am ramas cu scuzele de la carrefour, caci altceva nu s-a facut, eu ma gandeam ca macar nu or sa mai sufere si altele daca fac eu reclamatie. Ma duc si acum in carefour si cora si vad gravidele cum stau la cozi nu le da nimeni nici o prioritate, oricat de mare ar fi afisu ala cu casa prioritara.
Am bagat vreo 2 in fata la un moment dat, am tipat la aia din coada ca vociferau, saracele au zis ca mai bine statea la coada decat sa suporte atata scandal.
Adela si bebe Darius (7.11.2007)
Bedrosmart spune:
Parerea mea este ca discutia asta referitoare la drepturile sau obligatiile gravidelor nu are nici o legatura cu subiectul de fata.
De ce? Pai simplu, magazinul despre care ne vorbeste Gwendoline a stabilit DEJA ca gravidele si persoanele cu dizabiltati au dreptul la o casa prioritara. Problema este de ce magazinul cu pricina nu-si respecta propriile reguli, pe care singur si le-a impus. Normal ar fi ca acea casa prioritara sa fie folosita NUMAI de persoanele careia ii este destinata, alti clienti sa nu fie acceptati acolo. La fel cum pe locurile de parcare destinate celor cu dizabilitati NU AI VOIE SA PARCHEZI, daca nu faci parte din categoria respectiva. Chiar daca in parcare nu se gaseste pe moment cineva care sa ocupe locul respectiv.
E vorba pur si simplu despre a respecta sau nu niste reguli. La fel cum, de exemplu, nu fumezi in salonul de nefumatori dintr-un restaurant. Sau nu intri in toaleta destinata celor in scaun cu rotile. Iti convine sau nu, nu conteaza, respecti regula impusa de localul cu pricina.
Si mie mi s-a intamplat exact la fel ca si lui Gwendoline in Carrefour, cand eram gravida. Am protestat, dar casierita a ridicat din umeri. M-am dus apoi la Relatii cu clientii si responsabila de-acolo si-a cerut scuze pentru situatia creata si a promis ca-i va atrage atentia vanzatoarei ca a gresit. Macar atat.
Si oricat de greu li s-ar parea de crezut celor care inca nu au copii sau celor care au avut sarcini foarte usoare, exista multe gravide care poarta cu dificultate sarcina si carora chiar le este greu sa stea mult timp in picioare.
E adevarat, nu ai drepturi in plus cand esti gravida (daca tot ti-ai facut-o cu manuta proprie) si nu e nimeni obligat sa te lase in fata, dar daca un magazin decide sa ofere un grad crescut de confort acestor persoane, firesc este ca toata lumea sa respecte asta, cu atat mai mult angajatii supermarketului respectiv.
Bedrosmart
zfcristina spune:
Este ceea ce am observat si eu chiar acum 2 zile. Eram la o casa in hipermarketul din Pantelimon si langa noi era casa prioritara pentru femei gravide si persoane cu handicap.Intamplator chiar erau numai gravide la rand si deodata au mai venit 2 persoane(una dintre ele era in scaun cu rotile) si au vrut sa mearga in fata. Vazand situatia de fata una dintre gravide, a sarit f. tafnoasa ca e casa si pentru gravide, nu numai pentru persoane invalide.
Ceea ce vreau eu sa subliniez si nu stiu daca imi iese, este ca cerem sa fim respectati, dar nu stim, nu vrem, nu putem, sa oferim acelasi respect atunci cand trebuie.
Cristina , mami de cei mai frumosi si iubiti copii de pe pamant
claujro spune:
Iar la Metro la casa VIP nu intra nimeni decat daca are card special, desi la celelte case pot fi cozi f mari. Deci se poate...
pitzinuca spune:
citat din mesajul lui claujro Iar la Metro la casa VIP nu intra nimeni decat daca are card special, desi la celelte case pot fi cozi f mari. Deci se poate... |
claujro - o gravida sau un batran, sau o persoana cu handicap are voie la casa VIP?
mi-s curioasa...
b
"Fericirea nu are valoare daca nu e impartasita."