poligraful

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Lo_li_Ta spune:

Hehe Guestus, ma nevrozez atat de tare incat o ia acul razna inca de la primele intrebari,alea de control (te cheama X? bla bla) si pe urma il dau in judecata pentru hartuire

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ymca spune:

eunice, o prietena buna de-a mea s-a angajat acum vreo 3-4 ani la o astfel de companie privata...si nu e din domeniul pazei si protectiei...iar prietena mea e specializata in domeniul resurselor umane (si fusese la multe interviurila viata ei)

nu-mi mai aduc aminte povestirile ei de atunci, daca a semnat sau nu ceva, dar stiu ca era stresata rau inainte de test...una din intrebarile de care ii era frica era: ati furat vreodata vreun obiect de la compania la care ati lucrat anterior? ca multi altii, mai luase si ea un post-it, un pix, ca aveam nevoie acasa(stateam impreuna cu chirie ca de-abia terminasem facultatea)...si-i era frica ca daca raspunde nu si sesizeaza poligrafu...acum imi vine sa rad, dar atunci faceam strategii de raspuns...

stiu ca pana la urma nu a fost mare lucru, mai multe emotii inainte si faptul ca nu-i convenea testul ca idee...

a trecut de interviu si inca lucreaza acolo...stiu ca unii angajati se testeaza anual (mai ales cei din depozit, fabrica, etc)...nu stiu despre managementul superior...n-am mai vorbit pe tema asta...daca vrei ma interesez

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eunice78 spune:

http://www.adevarul.ro/articole/sefii-va-pot-trimite-la-testul-cu-poligraful.html

http://www.siguranta.ro/full/articole_107_5.html

So, am dat 2 linkuri dupa un simplu search pe google, asta ca sa exemplific nitel..Ca la noi kestiile astea sunt relativ noi, dar in afara se practica.
Sincer, am auzit angajati care au zis ceva de genul: decat sa fie cercetat de politie tot biroul ..mai bine numai aia care pica testul, dar asta dupa angajare.
Eu personal insa, nu m-as supune acestui test, nu am nimic de ascuns..da nu ma incanta ideea, in fond sarcina probarii vinovatiei nu imi apartine nici macar in procesul penal, daramite in raporturile de serviciu. Voiam doar sa vad cum ganditi voi..
Pe de alta parte, nu prea cred ca poate sa iti vina cu aparatul chiar asa la recrutare. Din cate stiu eu, testarea asta se poate face doar de catre psiholog atestat, dupa un examen medical prealabil si cu acordul tau exprimat in scris. Cel putin asa inveti la Drept..

A, pe de alta parte nu e nimic ilegal in testarea cu poligraful, asa ca o asemenea clauza in contract, dupa cunostintele mele, nu ar fi ilegala. Ca legea nu o interzice expres ca sa poti spune ca angajatorul vrea sa deroge de la lege cu un angajament, acord etc.
Nu numai companiile de protectie aagreaza asemenea testari, finantistii le considera si ei utile.

Guestus, nu am nimic de ascuns. Zic tot.

Eni, mama de baietzi - Petru (14.08.2003) si Toma (29.09.2006)

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui ymca

eunice, o prietena buna de-a mea s-a angajat acum vreo 3-4 ani la o astfel de companie privata...si nu e din domeniul pazei si protectiei...iar prietena mea e specializata in domeniul resurselor umane (si fusese la multe interviurila viata ei)

nu-mi mai aduc aminte povestirile ei de atunci, daca a semnat sau nu ceva, dar stiu ca era stresata rau inainte de test...una din intrebarile de care ii era frica era: ati furat vreodata vreun obiect de la compania la care ati lucrat anterior? ca multi altii, mai luase si ea un post-it, un pix, ca aveam nevoie acasa(stateam impreuna cu chirie ca de-abia terminasem facultatea)...si-i era frica ca daca raspunde nu si sesizeaza poligrafu...acum imi vine sa rad, dar atunci faceam strategii de raspuns...

stiu ca pana la urma nu a fost mare lucru, mai multe emotii inainte si faptul ca nu-i convenea testul ca idee...

a trecut de interviu si inca lucreaza acolo...stiu ca unii angajati se testeaza anual (mai ales cei din depozit, fabrica, etc)...nu stiu despre managementul superior...n-am mai vorbit pe tema asta...daca vrei ma interesez

da, ma intereseaza. Poti sa o intrebi daca au psihologul lor, atestat, sau merg la un centru? Si ar fi chiar interesant cum e cu managementul superior, si daca se iau masuri impotriva celor care pica testul.
Multumesc.

Mergi la inceput

Si cel mai important: daca se iau masuri impotriva celor care refuza testul.
Guestus, rectific: zic tot daca imi plac intrebarile .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lo_li_Ta spune:

La asta ma refeream...nu ca e ilegala folosirea lui,ci sanctionarea in vreun fel a celor care refuza.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Guestus spune:

Citat:
citat din mesajul lui eunice78
So, am dat 2 linkuri dupa un simplu search pe google, asta ca sa exemplific nitel..Ca la noi kestiile astea sunt relativ noi, dar in afara se practica.
Sincer, am auzit angajati care au zis ceva de genul: decat sa fie cercetat de politie tot biroul ..mai bine numai aia care pica testul, dar asta dupa angajare.
Eu personal insa, nu m-as supune acestui test, nu am nimic de ascuns..da nu ma incanta ideea, in fond sarcina probarii vinovatiei nu imi apartine nici macar in procesul penal, daramite in raporturile de serviciu. Voiam doar sa vad cum ganditi voi..
Pe de alta parte, nu prea cred ca poate sa iti vina cu aparatul chiar asa la recrutare. Din cate stiu eu, testarea asta se poate face doar de catre psiholog atestat, dupa un examen medical prealabil si cu acordul tau exprimat in scris. Cel putin asa inveti la Drept..

A, pe de alta parte nu e nimic ilegal in testarea cu poligraful, asa ca o asemenea clauza in contract, dupa cunostintele mele, nu ar fi ilegala. Ca legea nu o interzice expres ca sa poti spune ca angajatorul vrea sa deroge de la lege cu un angajament, acord etc.
Nu numai companiile de protectie aagreaza asemenea testari, finantistii le considera si ei utile.

Guestus, nu am nimic de ascuns. Zic tot.

yo cred ca numai poligrafu e frectie...nu rezolva prea mult...eunice se antreneaza acasa si scapa de test usor.
pt reusita unei testari trebuie o combinatie poligraf&tortura.
daca scrie in contract ca angajatul poate sa fie supus la tortura nu vad de ce unii nu ar face. trebuie sa fie un inceput in orice
ce scrie la lege....tortura la cap e okay sau nu?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ymca spune:

iata ce raspunsuri am primit:

- au pus-o sa semneze cum ca este de acord cu testul poligraf; de la angajare si pana acum nu a mai trecut prin acest proces
- nu se mentioneaza nimic despre asta in contractele lor de munca
- compania aduce la fata locului psiholog, poligraf - deci nu sunt ei trimisi la laborator; vine laboratorul la ei
- unii angajati (cei considerati in posturi cheie pentru furt) sunt testati periodic
- in ultima vreme s-a cam renuntat la procedura
- au fost luate masuri corective pe baza unor rezultate de la poligraf, dar nu in ultimul an

cred ca usor usor vor renunta la idee

oricum e singura persoana din cercul meu de cunostinte care lucreaza intr-o firma unde se foloseste poligraful (si e firma mare, cunoscuta, din domeniul FMCG)

antrenati-va ca nu se stie niciodata

eunice, nu stiu daca am raspuns la intrebarile tale, dar am incercat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Guestus spune:

Cred ca ai mai mare succes la angajare daca scrii negru pe alb in CV ca accepti sa fii testata cu poligraful la fiecare 3 luni.
Si acum nu cred ca te testeaza pt citeva sute de euro sa vada ca ai furat 1 pix BIC si 2 carioci...ca nu e eficient.
Astia vor sa vada daca ai ginduri diavolicesti...daca ai fantezii...blabla. E...acolo e buba mare...ca daca iti bate inima dupa colegul de la etajul 3 e belea...ca aia la firma te vor acolo sa lucrezi nu sa te uiti tu aiurea pe coridoare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionica spune:

Eunice78

Daca ai idee unde pot cumpara acest aparat numit poligraf,da-mi de stire ,sunt dispusa sa platesc oricat pe el.

Guestus, mi-ai dat o idee buna cu testatu sambata seara,asa mai spargem si noi rutina ca prea ne plictisim iarna intr-un satuc mic nemtzesc.

Sophia 2ani
+21

Mergi la inceput