Deficit de oameni normali !

Raspunsuri - Pagina 25

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns sirimie spune:

Citat:
citat din mesajul lui iulia_b
Ma intrebam doar si eu daca mamele de baieti care critica refuzul altora de a face vaccinul ar accepta (nu neaparat pe asta, ci altul de acest gen)sa-l faca baiatului. Adica ma tem sa nu fie o atitudine "la placinte inainte la razboi inapoi"

Zici sa se vaccineze baietii ca sa nu se imbolnaveasca fata ta.

E ca si cum ai spune ca tu iti lasi usa deschisa si ai incredere ca nu o sa te fure nimeni.

Si asta pentru ca ti se pare ca mamicile de baieti vor sa te convinga sa iti vaccinezi fata din egoism... ca nu cumva sa trebuiasca sa vaccineze baietii desi ei (baietii) nu sint afectati de boala.

Va dorim sa cresteti mari si frumosi!

Simona & Vladut (27 februarie 2005)

Poze la http://www.kodakgallery.com/I.jsp?c=akcecxh.f5u0t6d&x=0&y=nr5bn

Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.seek-on.com/ro

Despre Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sirimie spune:

Citat:
citat din mesajul lui spic de grau

Eu zic ca ne indreptam incet dar sigur catre o societate "eugenista"

Ce atatea vaccinuri? Modificam direct ADN-ul, punem direct in copilul nostru aptitudinile si caracterele dorite, hotaram varsta la care sa moara si am terminat discutiile astea "isterice" despre vaccinuri, riscuri, efecte adverse.

Vivat Gattaca.

Eu cred din contra, ca din pacate nu exista vaccinuri pentru orice boala incurabila cum e cancerul sau SIDA. Ar fi mai putini oameni - copii si adulti - care mor de boli incurabile daca ar exista vaccinuri.

Va dorim sa cresteti mari si frumosi!

Simona & Vladut (27 februarie 2005)

Poze la http://www.kodakgallery.com/I.jsp?c=akcecxh.f5u0t6d&x=0&y=nr5bn

Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.seek-on.com/ro

Despre Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns spic de grau spune:

Citat:
citat din mesajul lui iulia_b

Spic de grau HPV este un virus care n-are legatura cu hormonii ci cu sistemul imunitar, care da, poate fi afectat in oarecare masura si de statusul hormonal corelat cu altele.

Dar nu de asta era vorba, imi pare rau ca ai inteles gresit. N-am inteles de ce esti asa suparata.
Eu am si fata si ma simt mai vizata. Ma intrebam doar si eu daca mamele de baieti care critica refuzul altora de a face vaccinul ar accepta (nu neaparat pe asta, ci altul de acest gen)sa-l faca baiatului. Adica ma tem sa nu fie o atitudine "la placinte inainte la razboi inapoi"

Nu sunt suparata. Insa nu am inteles ideea "vaccinati-va si voi baietii ca sa vedeti ce simtim noi mamele de fete".
Pana la urma nu e o lupta intre parintii de fete si aia de baieti. Asa se creeaza prapastiile si obsesiile de mai tarziu cu soacrele/mamele de fete/baieti.

Daca rasfoiai un pic mai inapoi vedeai ca sunt contra vaccinurilor pe care eu una le gasesc inutile, si mai ales insuficient experimentate.

SUnt de parere ca societatile farmaceutice testeaza din ce in ce mai putin, si dau drumul la medicamente/vaccinuri mult prea usor, sperand sa nu existe daune prea mari, sau sa repare apoi ce s-a stricat p-aici - p-acolo.
Si cred ca sunteti de acord ca - si in conditiile in care ai vrea ca persoana fizica sa ataci o companie farmaceutica ptr x sau y efect - avocatii lor sunt suficient de abili ptr a indeparta orice suspiciune.
Un fel de mafie - diferita de cea italiana, insa tot mafie pana la urma. Nu conspiratie.

Voila - parerea unei mame de baiat si in curand si a unei fetite

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lai spune:

Citat:
citat din mesajul lui Adina Iulia

Citat:
citat din mesajul lui denizel

Citat:
Si nici nu cred ca o sa se prezinte vreunul cu carnetelul de vaccinari la el.

Adina Iulia, ba sa faca bine baiatu' sa se prezinte la fata ta cu carnet de vaccinari cu tot .
Si, daca nici unul din ei nu are facut vaccinul, sa se ia de manuta si sa mearga la analize inainte daca au decis ca e timpul sa faca sex neprotejat.
Prezervativul si analizele sunt sfinte. Nu-s nicidecum pt. speriati de bombe, nici pentru fraieri.

Adina, asta nu e un mesaj adresat tie! :-) Am vorbit asa, in general :-).

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil !

Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietel.

Lasa ca eu pe a mea o vaccinez. Nu ma-ncred in vaccinul altuia .

Cu stocul de vaccin ramas disponibil - ar putea sa includa si fetitele ceva mai mari in program. Cred ca ar fi parinti doritori (cunosc eu unii care chiar sunt dispusi sa plateasca vaccinul).

Ideal ar fi sa fie vaccinati amandoi - vaccinul (varianta Gardasil) nu protejeaza decat impotriva a patru tulpini de HPV, dintre care doua cu risc crescut, responsabile pentru 70% din cazurile de cancer de col; nici cu amandoi vaccinati nu elimini total riscul, da' mai scade.

Si eu cred ca ar putea sa includa si fetitele ceva mai mari in program.

Lai

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui spic de grau

Citat:
citat din mesajul lui Adina Iulia

Citat:
citat din mesajul lui denizel

Citat:
Si nici nu cred ca o sa se prezinte vreunul cu carnetelul de vaccinari la el.

Adina Iulia, ba sa faca bine baiatu' sa se prezinte la fata ta cu carnet de vaccinari cu tot .
Si, daca nici unul din ei nu are facut vaccinul, sa se ia de manuta si sa mearga la analize inainte daca au decis ca e timpul sa faca sex neprotejat.
Prezervativul si analizele sunt sfinte. Nu-s nicidecum pt. speriati de bombe, nici pentru fraieri.

Adina, asta nu e un mesaj adresat tie! :-) Am vorbit asa, in general :-).

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil !

Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietel.

Lasa ca eu pe a mea o vaccinez. Nu ma-ncred in vaccinul altuia .

Cu stocul de vaccin ramas disponibil - ar putea sa includa si fetitele ceva mai mari in program. Cred ca ar fi parinti doritori (cunosc eu unii care chiar sunt dispusi sa plateasca vaccinul).

Adina - fetele mai mari, daca si-au inceput deja viata sexuala (sau daca debutul vietii sexuale >1an), - din cate stiu eu - e nitel cam tarziu.

Cnd am auzit de vaccinul acesta, necitind nimic despre el, am discutat cu generalistul si l-am intrebat daca eu l-as putea face (o buna prietena tocmai imi spusese ca e posibil sa fi luat papiloma virusul).

Iar raspunsul medicului a fst: "E prea tarziu! se face inainte de a incepe viata sexuala".

Probabilitatea ca vaccinul sa fie eficient este maxima daca el este administrat inainte de inceperea vietii sexuale. Cu cat a trecut mai mult timp de cand ti-ai inceput viata sexuala, cu atat probabilitatea este mai mare sa fi fost expusa uneia sau mai multor tulpini de HPV. Daca ai fost expusa deja unei tulpini de HPV, vaccinul nu mai este eficace in a te proteja de acea tulpina de HPV.
Asadar, daca stii sigur ca ai cele patru tulpini de HPV de care vaccinul te protejeaza, atunci nu are nici un rost sa faci vaccinul.
Daca stii sigur ca nu ai nici una din cele patru, atunci probabilitatea ca vaccinul sa-ti ajute e maxima.
Daca e posibil sa nu fi fost infectata cu toate cele patru tulpini, atunci vaccinul tot te poate proteja impotriva celor (din cele patru) cu care nu ai fost infectata. In cel mai rau caz (ai fost infectata cu toate cele patru si nu stii), vaccinul nu are nici un efect.

Mi se pare firesc ca o campanie nationala sa vizeze o varsta la care marea majoritate a celor ce urmeaza sa fie vaccinati/e sa nu-si fi inceput viata sexuala - pentru ca pe mine ca stat ma intereseaza eficienta maxima a vaccinului.
Dar personal, daca nu am avut norocul sa fi avut acces la acest vaccin inainte de a-mi incepe viata sexuala, il fac si acum, chit ca nu-mi mai ofera protectie 70% impotriva tulpinilor de HPV cu risc crescut cancerigen, ci poate 35%, dar pentru mine e important si atat daca mai bine nu se poate.

Iar cu limita de 26 de ani problema sta in felul urmator: nu exista nici un studiu care sa sugereze ca dupa 26 de ani vaccinul e mai putin eficient decat inainte de 26 de ani (doar in sensul explicat mai sus, ca, cu cat inaintam in varsta, cu atat creste probabilitatea sa ne fi infectat deja cu una sau mai multe tulpini de HPV) si nici ca ar avea mai multe efecte adverse decat inainte de 26 de ani. Dar, studiile care s-au facut si in baza carora s-a dat ok vaccinului, au fost facute pe paciente sub 26 de ani. Se presupune ca si dupa 26 de ani ar actiona la fel, dar nu sunt studii facute (inca) sa confirme aceasta presupunere.
Nevasta drului Streinu-Cercel cel mai probabil are peste 26 de ani si eu in locul lui as fi procedat la fel (de altfel si eu am apucat sa fac abia prima doza din vaccin la 26 de ani, la urmatoarele doze aveam 27 - as fi putut sa-l fac si mai tarziu, dar asigurarea nu m-ar mai fi ajutat cu costul vaccinului din motivul pe care l-am explicat mai sus - lipsa testelor pe esantion de varsta peste 26 de ani; eu as fi preferat desigur sa-l fac mai devreme, dar asta e, abia atunci am avut acces la el; daca n-as fi avut acces la el decat si mai tarziu, tot as fi ales sa-l fac).

Lai

Mergi la inceput

Ma mai gandeam la un lucru - unele mamici au o relatie foarte apropiata cu fetitele lor, le cunosc foarte bine si considera ca vor sti atunci cand se va apropia vremea ca fetitele lor sa-si inceapa viata sexuala. Desi nu cred ca vreun parinte poate fi absolut sigur ca al sau copil ii va comunica momentul in care se hotaraste sa-si inceapa viata sexuala, stiu cu exista cazuri cand asta se intampla. Dar - vaccinul asta se administreaza in 3 doze, pe parcursul a sase luni. Se pare ca dupa prima doza deja se instituie un oarecare nivel de protectie, dar protectia maxima pe care vaccinul o poate oferi apara abia dupa ce se administreaza toate cele 3 doze. Chiar presupunand ca un parinte are o relatie atat de apropiata si isi cunoaste atat de bine copilul si si si incat poate fi convins ca va fi anuntat atunci cand copilul are de gand sa-si inceapa viata sexuala (poate tonul meu suna ironic - nu este; stiu ca este posibil - chiar daca nu foarte probabil), care este probabilitatea ca insusi copilul sa se hotarasca cu sase luni inainte de debut si sa ii comunice atunci parintelui; sau, in caz ca parintele ii spune, a, stai putin, nu-ncepe pana nu iti faci vaccinul, mai asteapta sase luni, copilul sa se conformeze.. nu zic ca n-ar fi posibila si varianta asta; dar cu cat adaugi variabile in propozitie, devine din ce in ce mai putin probabila..

Lai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tisina spune:

Citat:
citat din mesajul lui lai

Ma mai gandeam la un lucru - unele mamici au o relatie foarte apropiata cu fetitele lor, le cunosc foarte bine si considera ca vor sti atunci cand se va apropia vremea ca fetitele lor sa-si inceapa viata sexuala. Desi nu cred ca vreun parinte poate fi absolut sigur ca al sau copil ii va comunica momentul in care se hotaraste sa-si inceapa viata sexuala, stiu cu exista cazuri cand asta se intampla. Dar - vaccinul asta se administreaza in 3 doze, pe parcursul a sase luni. Se pare ca dupa prima doza deja se instituie un oarecare nivel de protectie, dar protectia maxima pe care vaccinul o poate oferi apara abia dupa ce se administreaza toate cele 3 doze. Chiar presupunand ca un parinte are o relatie atat de apropiata si isi cunoaste atat de bine copilul si si si incat poate fi convins ca va fi anuntat atunci cand copilul are de gand sa-si inceapa viata sexuala (poate tonul meu suna ironic - nu este; stiu ca este posibil - chiar daca nu foarte probabil), care este probabilitatea ca insusi copilul sa se hotarasca cu sase luni inainte de debut si sa ii comunice atunci parintelui; sau, in caz ca parintele ii spune, a, stai putin, nu-ncepe pana nu iti faci vaccinul, mai asteapta sase luni, copilul sa se conformeze.. nu zic ca n-ar fi posibila si varianta asta; dar cu cat adaugi variabile in propozitie, devine din ce in ce mai putin probabila..

Lai

sau ar putea sa ii zica: MUSAI foloseste prezervativul, si te feresti de mult mai multe boli!!! - sfat valabil si pentru fete si pentru baieti (spre deosebire de vaccin...)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Eliza5 spune:

Eu mai am o nelamurire.. poate ma lumineaza cineva. Am inteles ca virusul HPV se poate lua si la nastere, de catre fat, de la mama infectata. Daca este asa, asta inseamna ca este posibil ca unele dintre fetitele care fac vaccinul este posibil sa fie deja infectate cu virusul. Este adevarat?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns A_Iulia spune:

Tisina, prezervativul este oricum obligatoriu, insa nu te fereste de HPV. De aceea nici nu a mai fost adus in discutie - se presupune ca toata lumea stie deja.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lolilo spune:

da Eliza, este adevarat si in general in aceste cazuri se recomanda cezariana.

Mergi la inceput