2 limbi straine la 3 ani!!

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Alexuta, tu cit de bine stii engleza de esti asa convinsa ca invata copilul cum trebuie?
Intreb de curiozitate, sper ca nu te deranjeaza. Pentru ca profesorii astia ad-hoc de multe ori habar n-au de engleza.
Eu am avut copilul un an la o gradinita particulara din Bucuresti, cu pretentii de predat in engleza (deci mai mult decit un curs de o ora-doua, cica vorbeau mai mult in engleza).
Nu ma leg de accent, ca acolo nici n-am avut pretentii. Dar invata copilul tot felul de enormitati si ma chinuiam sa corectez toate idioteniile. Nici nu mai tinm minte ce spunea, un exemplu imi vine acum in minte: "pineapple" pronuntat "pineipal".
Cred ca atunci cind merge copilul la scoala are parte de profesori bine pregatiti (asa era pe vremea mea, e drept ca-i mult de atunci). Eu zic ca-i cel putin la fel de important sa invete ca lumea.
Asa ca Minnie, daca te hotarasti sa platesti cursurile macar intereseaza-te intii de nivelul de pregatire al persoanei care preda.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexuta2005 spune:

Ramona nu spun eu ca stiu foarte bine engleza dar ceea ce am afirmat nu a fost numai opinia mea ci si a catorva cunoscuti,unii chiar vorbitori de engleza, care au auzit o inregistrare in care Alexia canta "Twinkle, twinkle little star" si apoi spunea o poezie in romana.Alexia are insa dificultati de pronuntie, nu poate pronunta pe "ce" si "ci" si poate si de aceea se observa o diferenta, caci Alexia nu cunoaste cuvinte in engleza cu aceste sunete.
Nu vreau sa se intelaga ca Alexia are asa un vocabular bogat in engleza.Stie cateva notiuni,poezioare,cantecele,nu vorbeste cursiv.
Noi am avut noroc de o profesoara foarte bine pregatita.
Ai dreptate, trebuie sa fie si profesorul bine pregatit.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Minnie spune:

Fetelor,va multumesc pt.pareri.
Sa va raspund la cateva nelamuriri:
-profa e fiica Doamnei,e o tanara absolventa(asta nu ar fi o problema),evident ca mama o lauda.Azi dupa ce v-am scris,am vorbit la gradi cu mamica unui baietel din aceeasi clasa,dar gr.mare.Mi-a spus cs dupa 2 ani baiatul nu stie mare lucru,si mai sunt si alti parinti nemultumiti de acest obligatoriu -optional,dar nu au curaj sa zica.Eu am zis ,si mi-a zis sa o tin acasa in ziua aia.
_noi la gradi taxa pt mancare nu o platim in zilele cu absente.
-da,poeziile ni le da acasa,ma intreb ce fac parintii ce nu stiu o boaba germana,eu stiu,tatal meu de asemenea,dar la altii e jale.Ea doar ii asculta!
-eu am intrebat-o pe fetita despre engleza,si a zis"ce se cheama engleza"!Deci eu nu contest ceea ce mi-ati scris ,dar acolo la clasa cred ca-i optional pt profa,pe linga salar.
-va fi sedinta si atunci voi ridica problema,sa vedem ce va fi.

Minnie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rhoneea spune:

Citat:
citat din mesajul lui mariamunteanu

Chiar voiam sa scriu - mi-ati luat-o inainte - ca sunt copii care aud in familie si 3 limbi, deci asta nu-i o problema.

Rhoneea, dar de ce amesteci tu 3 limbi intr-o propozitie ?

Maria

Pentru ca de cand am inceput sa retin cateva cuvinte in araba incepusem sa vb cu sotul in engleza si araba.
Bine acum nu e "batut in cuie" ca la fiecare propozitie ce-mi iese din gura sa fie neaparat incluse cele 3 limbi straine.Am spus la modul general.Eu cu sotu' vorbim in engleza si araba(atat cat stiu) iar cu Sebi eu vorbesc engleza,romana si araba.
Oricum vorbesc toate cele trei limbi straine cu Sebi.Uneori am momente cand ii vorbesc numai in araba.Depind de multe atunci cand vorbesc cu el.Daca ma grabesc vorbesc numai intr-o limba straina,daca ne jucam vorbesc in toate cele 3.
Sper ca te-am lamurit

sorry ptr off topic

Irina lui Pierre-Sebastien nascut la 05.06.07.

Sebastien's age Pictures www.onetruemedia.com/shared?p=336a8e388908e126cef388&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Montage
*Miracolul nostru*

**Ramona are nevoie de ajutor**

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Jasmin012 spune:

Minnie, stiu ca a trecut ceva timp de cand ai scris, sper ca te-ai edificat. Mie mi se pare ok sa faca si engleza, ei invata ffff mult in perioada asta...

Irina, eu stiu ca nu e bine sa amesteci limbile... chiar am citit f mult despre asta in momentul in care am luat o decizie in ce-l priveste pe copilul meu, care s-a nascut in Spania. Asa ca eu ii vorbesc numai in spaniola, iar taica-sau n romaneste. Acum are 13 si le intelege pe amandoua si chiar spune unele cuvinte simple, atat intr-o limba cat si in cealalta. Oricum este normal sa vorbeasca mai greu, asa ca nu e un motiv de ingrijorare...

Jasmin si micutzul Lucas Daniel (28.11.2007)

www.flickr.com/photos/23373490@N02/" target="_blank">poze cu mogaldeatza

www.flickr.com/photos/30849078@N05/" target="_blank">Lucas la 1 an

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rhoneea spune:

Citat:
citat din mesajul lui Jasmin012

Minnie, stiu ca a trecut ceva timp de cand ai scris, sper ca te-ai edificat. Mie mi se pare ok sa faca si engleza, ei invata ffff mult in perioada asta...

Irina, eu stiu ca nu e bine sa amesteci limbile... chiar am citit f mult despre asta in momentul in care am luat o decizie in ce-l priveste pe copilul meu, care s-a nascut in Spania. Asa ca eu ii vorbesc numai in spaniola, iar taica-sau n romaneste. Acum are 13 si le intelege pe amandoua si chiar spune unele cuvinte simple, atat intr-o limba cat si in cealalta. Oricum este normal sa vorbeasca mai greu, asa ca nu e un motiv de ingrijorare...

Jasmin si micutzul Lucas Daniel (28.11.2007)

www.flickr.com/photos/23373490@N02/" target="_blank">poze cu mogaldeatza

www.flickr.com/photos/30849078@N05/" target="_blank">Lucas la 1 an

Sincer nu stiu ce sa spun....
Sebi le intelege pe toate trei."Close door,deschide usa,ta(vino),mai-mai(magaiere),mom,mommy,mama,tata,baba(tata),teta(bunica).Spune si el cuvinte (atat cat stie) in cele 3 limbi.Eu nu pot vorbi cu el numai engleza sau numai romaneste pentru ca,trebuie sa-mi dezvolt si eu vocabularul in araba,si o fac o data cu el,sotul nu stie decat cate cuvinte sa scrie si sa citeasca in romana,iar engleza o vb numai eu cu sotul.Daca as vb numai in engleza cu el si sotul in araba atunci ce sa fac sa pun limba romana ca materie de invatat cand incepe scoala/Pana incepe scoala tre sa converseze si el cumva cu bunicii sai,care si ei la randul lor nu stiu decat engleza(doar bunicul).
El vorbeste foarte mult,toata ziua ii turuie guritza insa nu intelege nimeni ce spune.Iar cuvintele care le-a invatat stie si sensul lor.

Irina mamica sefului mic Pierre-Sebastien

www.onetruemedia.com/shared?p=336a8e388908e126cef388&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">
*Miracolul nostru*

Mergi la inceput