fabricat in Romania

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns valentinag spune:

Produse cosmetice de la Herbagen
Mezeluri de la Angst
Legume,fructe,vara,folosesc exclusiv romanesti,acum iarna,cum sere nu prea mai avem,luam din import ca d'alea sunt!Insa,ciuperci,salata,ridichi,castraveti,rosii sunt si romanesti!
Edit:chiar asa bedrosmart,de ce am cumpara malai unguresc cand al nostru e la fel de bun!

"La vita e bella"
De mancare
Dulciuri
Din gradina mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maraki spune:

Citat:
citat din mesajul lui anangel_lexi

Eu cumpar mereu imbracaminte si incaltaminte romaneasca si am fost foarte multumita de fiecare data. Rar imi cumpar haine de aici, prefer sa merg acasa in concedii si sa-mi completez garderoba. Si...surpriza: cand imi cumpar haine de aici se intampla foarte des sa vad pe eticheta "made in Romania". Si credeti-ma, imbracamintea romaneasca e la mare cautare aici. E eleganta, de calitate si la preturi mai bune decat alte produse.

de www.totsites.com/tot/mariacornelia" target="_blank">Maria Cornelia (20.09.2006)
Din ce in ce mai mare
Pozele noastre din concurs sunt www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Mirese%20cu%20stil%20si%20farmec&page=1" target="_blank">ana1 si ana2 Va plac?

Nu sant produse romanesti 100%, sant firme mari care da de lucru in lohn la noi in Ro. Daca vezi " made in Romania " la hainele de la H&M nu inseamna ca sant produse romanesti, doar mana de lucru...

Monica
http://www.community.webshots.com/user/maraki36
mamica de bebe Angelo ( 29 Dec. 2005 )
Foto Angelo
Angelo1
Angelo2
Angelo3
Angelo4
filmulete maraki5

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Alina

Citat:
...surpriza: cand imi cumpar haine de aici se intampla foarte des sa vad pe eticheta "made in Romania". Si credeti-ma, imbracamintea romaneasca e la mare cautare aici. E eleganta, de calitate si la preturi mai bune decat alte produse.

de www.totsites.com/tot/mariacornelia" target="_blank">Maria Cornelia (20.09.2006)
Din ce in ce mai mare
Pozele noastre din concurs sunt www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Mirese%20cu%20stil%20si%20farmec&page=1" target="_blank">ana1 si ana2 Va plac?

Anangel,la cite si la care magazine ai vazut des marfa "made in Romania"?
Eu in afara de "H&M"nu am vazut.Stiu sigur ca ei fac multe produse la noi(au fabrici pe linga Satu-Mare)dar cu materialele lor,munca e ieftina in Ro.
Stiu ca in Ro se mai fac haine "Esprit",multe din hainutele din bumbac de la Quelle(astea se fac la "1 Iunie"Timisoara ),pantofii Geox si multe din lenjeria pt femei "Triumph"(se fac la o fabrica de linga Ineu,mama unei colege de facultate lucra acolo asa ca cumparam de la ea,mama ei "scotea"din fabrica...)cu materialele lor,la noi doar se lucrau dar niciodata eu nu am vazut pe produsele astea"made in Romania",oate doar eu nu am remarcat...
Ca imbracamintea romaneasca ar fi la mare cautare aici,sincer,ma indoiesc sau cel putin in 9 ani nu am auzit...

Eu haine nu cumpar din Ro insa i-am cumparat fetitei mele o ie superba,de fiecare data cind a imbracat-o,a fost intrebata de unde e .
Incaltaminte in schimb mi-am mai cumparat si eu,gasesc mai usor numarul meu,sunt modele mai faine dar sincer,preturile nu mi s-au parut mai mici ca aici.

Alina

Deja ai raspuns si pt mine Eu ma trezesc mai tarziu pe la subiecte

Monica
Foto Angelo
Angelo1
Angelo2
Angelo3
Angelo4
filmulete maraki5

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui anya

H&M, C&A -te cred, si eu as vrea sa cumpar In iarna am plecat cu o valiza plina de la ei. Sa vad eu unde gasesti body-uri cu 1 euro, camasi/bluze de baieti cu personajele favorite - din desene - la 5-7 euro. Si evident de calitate. Recunosc ca nu m-am uitat unde sunt facute.romanesti sau TCM.

Anya

La C&A cele mai ieftine body-uri sant 3 euro iar la H&M nu ai sa gasesti mai jos de 7-8 euro.

Monica
Foto Angelo
Angelo1
Angelo2
Angelo3
Angelo4
filmulete maraki5

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Citat:

Alina, in H&M si in C&A am vazut fff des pe eticheta "Made in Romania". Si crede-ma ca nu mi s-a intamplat doar mie. Fostul meu sef, neamt 100% si stabilit in Romania de multi ani, fiind cu afaceri in frankfurt si-a cumparat un costum superb. Chiar se mira ca a costat foarte putin si cand s-a uitat pe eticheta: "made in Romania". O alta prietena si-a luat din Stuttgart niste bocanci f. bine facuti pe care scria la fel, "made in Romania". Si daca imbracamintea si incaltamintea romaneasca nu ar fi la mare cautare in afara, atunci cum iti explici faptul ca industria textila e pe unul din locurile fruntase la exporturi?

Din ce in ce mai mare

Daca la firmele mari producatoare de imbracaminte, incaltaminte, firme vestite in toata lumea, gasesti eticheta "made in Romania", inseamna ca produsul e fabricat in Romania in sitem lohn. Sistemul lohn inseamna ca tot, dar absolut tot(ace, ate, fire, materiale, nasturi, fermoare, inclusiv masinile de cusut, tricotat) in afara de mana de lucru, este adus din afara, de la firma respectiva. Pana anul trecut am locuit in Ro, in Satu Mare si am lucrat la o firma de confectii-tricotaje si am lucrat inclusiv pentru H&M, Esprit si multe firme nemtesti(Lucia, Ara, etc) . Majoritatea firmelor de textile-tricotaje romanesti lucreaza in lohn, chiar si cele recunoscute pe plan mondial inainte le revolutie: Mondiala SM, Textile Somesul Cj(sunt doar 2 exemple...). Dar pentru ca mana de lucru romaneasca e scumpa, firmele au inceput sa-si mute fabricile in Rep. Moldova, Bulgaria, Ucraina, etc.
E cunoscut faptul ca de ani de zile tarile din orientul indepartat: China, Cambodgia, Malaezia, Coreea cat si in India, Pakistan, Turcia si alte tari, produc majoritatea textilelor pentru firmele de renume. Nu stiu daca veti gasi vreun produs H&M "made in Sweden". Eu inca nu am gasit, nici macar aici in Suedia.

Mana de lucru romaneasca a devenit destul de scumpa si multi producatori de textile au preferat sa aduca mana de lucru din China. Asa ca eticheta aceea "made in Romania" devine putin ambigua...pana la urma doar tara ca nume apare acolo, nimic din produs nu mai este romanesc...

Made in Romania nu inseamna produs romanesc ci fabricat in Romania. Din materie prima straina. Cu tehnologie straina.

www.businessmagazin.ro/cover-story/milionarii-din-textile.html?7266 2750976" target="_blank">Cititi ce s-a intamplat cu cateva fabrici de textile...

ps Dati o simpla cautare pe google la "sistem lohn" sa vedeti cate fabrici romanesti lucreaza asa.

vorbe de copil...

Hobby
www.nazdravani.ro/" target="_blank">nazdravanii,Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariamunteanu spune:

Citat:
Fostul meu sef, neamt 100% si stabilit in Romania de multi ani, fiind cu afaceri in frankfurt si-a cumparat un costum superb. Chiar se mira ca a costat foarte putin si cand s-a uitat pe eticheta: "made in Romania".

Sub ce licenta, Pierre Cardin, Brax, Tommy Hilfiger etc ? Nu cred ca a costat f putin decat deca le compari cu cele de designer.

Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariamunteanu spune:

Stiti cumva unde se fabrica hainele de copii de la Z by Andreea Esca ? Am primit in cateva randuri - calitate buna, haioase, dar mici fata de masura inscrisa pe eticheta.

Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

C&A, H&M si altele pot avea pe produse inscris Made in Romania, dar asta nu inseamna ca aceste prodeuse se gasesc de cumparat si in Romania. Eventual, daca brand-ul respectiv a ajuns si la noi si la pret de brand. Nici macar in cadrul aceluiasi brand marfa din Romania nu e identica cu cea din alte tari, ca sa nu mai zic de preturi.

(Monica, cu 3 euro am luat costumase de nou nascut, dar era soldarea de iarna si probabil ca nu tot timpul sunt asa de ieftine - bafta mea)

Hainele de la Z sunt facute dupa masurile frantuzesti (sunt singurele care au 23 luni) si sunt mai mici decat cele romanesti.

Un 128 (cat are baiatul meu cel mare, pe masurate la medic) de la Z ii este mic (am luat si varianta "10 ani" si ii e mic) in timp de 128 nemtesc ii este mare .

Cat despre mana de lucru..atat in fabrici cat si pe santiere sunt preferati acum, in Romania, chinezii. Am vazut la mall-urile noi, in constructie, echipe de chinezi care puneau gresie, finisau diverse ... seara i-am vazut incepand sa paveze intrarea in mall, dimineata era totul gata - si asta acum cateva zile, pe un frig zdravan.
Asa ca materialul e importat, tehnologia/utilajele de import, mana de lucru la fel...Made in Romania ramane de multe ori doar locatia, dar se pare ca si asta se exporta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anangel_lexi spune:

Citat:
citat din mesajul lui mariamunteanu

Citat:
Fostul meu sef, neamt 100% si stabilit in Romania de multi ani, fiind cu afaceri in frankfurt si-a cumparat un costum superb. Chiar se mira ca a costat foarte putin si cand s-a uitat pe eticheta: "made in Romania".

Sub ce licenta, Pierre Cardin, Brax, Tommy Hilfiger etc ? Nu cred ca a costat f putin decat deca le compari cu cele de designer.

Maria

Maria, nu l-am intrebat ce firma e costumul, stiu doar ca spunea ca a dat in jur de 300 de euro pe el. Cand am spus ca "a costat foarte putin" nu am precizat un lucru: foarte putin pentru EL, fostul meu sef. Eu nu mi-as permite, de ex, un costum de 300 de euro.

Din ce in ce mai mare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionica spune:

Mariamunteanu,

Andreea Esca si-a imprumutat doar semnatura sotului ei Alex Eram care de fapt este proprietarul firmelor Z,Naf Naf ,Kokai in romania.

Fabricile sunt in afara bucurestiului,stiu sigur.

Citat:
citat din mesajul lui mariamunteanu

Stiti cumva unde se fabrica hainele de copii de la Z by Andreea Esca ? Am primit in cateva randuri - calitate buna, haioase, dar mici fata de masura inscrisa pe eticheta.

Maria

Sophia 2ani
+17

Mergi la inceput