Mamici fara indemnizatie
Raspunsuri - Pagina 13
Andrada spune:
Citat: |
citat din mesajul lui mirela.d draguta, |
Draguta esti tu, eu sint de-a dreptul frumusica.
A
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Andrada" target="_blank">Camera lui Marcu
mirela.d spune:
Citat: |
Toata inversunarea impotriva amaratelor de studente care indraznesc sa se considere egale cu "patroanele" pline de bani si posesoare de secretare si femei de servici seamana extrem de mult cu, citez, "Noi muncim, nu gandim!" (pentru cine isi aduce aminte...) Chiar am ajuns ca valoarea sa fie calculata in functie de nr. de zerouri pe care le platesti la impozit..... |
Banuiesc ca eu eram patroana cu secretara si femeie de serviciu. Uite ca te inseli. Nu sunt patroana si nu am nici secretara pesonala si nici femeie de serviciu (decat cea de la bloc de unde stau care nu e a mea). Dar am facut o facultate si nu in ziua de azi cand stim toti cum se intra, asa ca stiu ce inseamna sa gandesti. In asta consta munca mea: sa gandesc.
Si da, valoarea materiala (ca despre aceasta vorbim) se masoara in funtie de nuamrul zerourilor pe care le platesti la impozit. Asa spune legea romana.
Eu nu am vorbit in mod special de studente ci de persoanele care nu au avut venituri anterior nasterii copilului. Am deranjat ca am spus lucrurilor pe nume.
Exista o explicatie logica pentru care nu se acorda studentelor acea indemnizatie mult-ravnita: faptul ca te poti inscrie la o facultate (si va dau un exemplu de facultate la care te inscrii fara examen pe locuri fara taxa: Agronomia) si beneficiezi de indemnizatie dar nu termini facultatea.
De altfel, exista o portita prin care si studentele pot beneficia de acea indemnizatie dar pentru aceasta este nevoie de timp, rabdare, tupeu si un avocat pentru un dosar in instanta.
mirela.d spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Andrada
Draguta esti tu, eu sint de-a dreptul frumusica. A L’amore che move il sole e l’altre stelle. www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Andrada" target="_blank">Camera lui Marcu |
Hai ca mi-a placut replica.
Oricum, cred ca s-a zis cam tot ce era de zis pe marginea acestui subiect, cel putin din partea mea, asa ca va las sa imi interpretati cuvintele cum doriti in continuare.
O seara placuta va doresc!
edit: Pardon, o noapte buna!
doradora spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui mirela.d
Hai ca mi-a placut replica. Oricum, cred ca s-a zis cam tot ce era de zis pe marginea acestui subiect, cel putin din partea mea, asa ca va las sa imi interpretati cuvintele cum doriti in continuare. O seara placuta va doresc! edit: Pardon, o noapte buna! |
generos gest!
chris + alexandra
olim spune:
generos gest!
bunica mea care are 83 de ani si doar 4 clase are o vorba:
"CU OMUL NESCOLARIZAT DISCUTI PUTIN SI AI SCAPAT, DAR DUCI O LUPTA COLOSALA CU PROSTUL CARE ARE SCOALA! ".
nu vreau sa jignesc pe nimeni, dar asta este crunta realitate
cand am dat eu admitere la cluj, stiu ca aveam in camera colega la agronomie care a aintrat cu media 7.50 la admitere, era ultima medie.Si de ce un inginer agronom ar fii mai prost ca alte clase socio-profesionale?
Mami si www.flickr.com/photos/olimpiabota/" target="_blank">Alex
Andries spune:
La agronomie se intra fara taxa si fara examen din simplul motiv ca nu mai este o meserie lucrativa. Intr-o tara cu agricultura la pamant si cu majoritatea produselor agricole importate, un inginer agronom, oricat de destept ar fi el nu are mare cautare.
Economistii pe banda au cautare, unii lucreaza pe 12 mil lunar, altii (de pe o banda mai de 'elita' ) castiga si 3000 de euro lunar.
Bunica mea (ca tot s-a ajuns la rubedenii) ne spunea vorbe de duh, printre care:
"cine poate oase roade, cine nu, nici carne moale"
sau
"munca mama, daca era usoara o luau boierii"
si culmina apoteotic:
"de foame, cainele boierului a mancat si mere padurete"
Dar sa revenim cu precizari: matroana de butic care-si da un salariul colosal, trebuie sa platesca taxe (si nu putine), daca nu le plateste tot ea si-o fura de la dragutul de stat.
Si apoi, referitor la nevoi, am stabilit deja: copiii au nevoi similare (ma rog.. mirela nu e tocmai de acord, dar randament 1 nu exista, deci nu putem solicita sa fie toata lumea de acord), in concluzie merita toate mamele o indemnizatie 'standard'. Dar varstnicii? Aia fara de pensie? Si fara stagiu? Nu au si ei nevoi? Nu le dam si lor o pensie viagera "standard"? Minimala? Caldura, lumina, etc la un nivel standard? Ca doar nici ei nu pot sa lucreze...
Si daca ma mai gandesc bine... mai sunt si altii cu nevoi...toata lumea are nevoi in fond, nu-i asa? dar.. de ce o fi salariul minim atat de mic? Cum e posibil dom'le sa traiesti din 5mil si un pic? Ca si ei au nevoi...remuneratie mica, familie mare...
Andries
Ancuta-Maria spune:
Mirela, draga de tine... ce facultate ai facut? (intrebare retorica)
Tu nu ai mai multe nevoi, puiul tau nu are mai multe nevoi decat copilul unei femei de servici (app, bleah, mama mea a fost femeie de servici si a ajuns director. Ei, ce zici de asta? da, ma simt jignita de ceea ce ai afirmat) ci doar pretentiile TALE sunt altele raportate la venit.
Fa si tu o diferenta intre NEVOI si PRETENTII/DORINTE/FITE (astea sunt orice altceva numai nu nevoi).
CA sa fac o analogie, oarecum, a avea masina este o nevoie, dar cand iti cumperi una dintre cele mai scumpe masini existente nu poti sustine ca o faci de NEVOIE. O faci pt ca iti permiti, ca asa vrei, ca acela este standardul tau de viata. Dar NU este o necesitate.
Oricum, gretoasa de'a dreptul desconsideratia ta pentru anumite paturi sociale...
gecko spune:
pornind de la postul initial si ignorand balacareala ulterioara, am googalit un pic dupa "maternity leave".
am gasit pe wikipedia o detaliere pe tari a perioadelor si sumelor la care au dreptul proaspetii parinti:
http://en.wikipedia.org/wiki/Parental_leave
cred ca este totusi destul de veche informatia tinand cont de exemplul Romaniei. Oricum, in tari in care legislatia nu se schimba la fiecare 4 ani banui ca respectivele conditii au ramas la fel.
In ceea ce priveste Australia, concediul de ingrijire a copilului este de 52 de saptamani, adica angajatorul este obligat sa te reprimeasca pe aceeasi pozitie sau o pozitie similara inainte sau dupa implinirea celor 52 de saptamani. Acest concediu de ingrijire a copilului poate fi luat fie de mama, fie de tata. Mama are obligatia de a sta cu copilul in primele 6 saptamani postpartum. Tatal are dreptul la o saptamana libera dupa nasterea copilului. Dupa incheierea celor 6 saptamani de lauzie doar unul dintre parinti are dreptul la CIC.
Pentru a intra in CIC exista anumite conditii, ca de exemplu perioada de 12 luni lucrate inainte de momentul nasterii.
Perioada de CIC nu este remunerata in nici un fel de stat. Exista cateva organizatii (Australian Federal Police, Shell Australia etc)care ofera "paid leave" cam 12-14 saptamani dar, dupa spunea si marius, aceste sume reprezinta asigurare in cazul pierderii capacitatii de munca.
"Din partea statului" parintii primesc la nasterea copilului baby bonus, adica vreo 4000 de dolari. Acesti bani sunt cam echivalentul unui salar lunar decent. Baby bonusul a fost introdus de vreo 4 ani si deja este foarte controversat, pentru ca, desi este o suma ce se primeste doar o data si nu acopera nevoile de crestere ale unui copil, este totusi o suma atractiva mai ales pentru tinerii de 16,17 ani cu fluturi in cap sau pentru dependentii de droguri, alcool etc.
iulia_b spune:
Pe mine ma termina dorinta unora de a face musai Facultatea de Textile (sa ma ierte cei care au terminat-o) 5 ani, pt ca n-au avut medie de intrat la alta (bine ca portite exista ca doar suntem romani). Si daca se angajeaza dupa terminare ca vanzator de ziare e frustrant...de ce, e rau sa muncesti? La ce se astepta daca stia de la inceput ca facultatea pe care o termina nu genereaza klocuri de munca pe masura? E adevarat unii fac facultate pt a da bine la dosar, ca a fi reprezentant de vanzari pe oriunde nu presupune neaparat o specializare ci i diploma. Ce-i drept ma gandesc ca o facultate mai deschide ochii, mai presupune un contact cu unul, cu altul...dar asta nu-ti garanteaza succesul.
Eu am terminat o facultate si apoi am facut studii postuniversitare pe cu totul alt domeniu. Si am facut scoala pt ca am avut interesul sa invat. Si aveam si 2 copii, si servici...dar ma rog, aveam motivatie.
andacos spune:
Citat: |
citat din mesajul lui iulia_b Pe mine ma termina dorinta unora de a face musai Facultatea de Textile (sa ma ierte cei care au terminat-o) 5 ani, pt ca n-au avut medie de intrat la alta (bine ca portite exista ca doar suntem romani). Si daca se angajeaza dupa terminare ca vanzator de ziare e frustrant...de ce, e rau sa muncesti? La ce se astepta daca stia de la inceput ca facultatea pe care o termina nu genereaza klocuri de munca pe masura? E adevarat unii fac facultate pt a da bine la dosar, ca a fi reprezentant de vanzari pe oriunde nu presupune neaparat o specializare ci i diploma. Ce-i drept ma gandesc ca o facultate mai deschide ochii, mai presupune un contact cu unul, cu altul...dar asta nu-ti garanteaza succesul. Eu am terminat o facultate si apoi am facut studii postuniversitare pe cu totul alt domeniu. Si am facut scoala pt ca am avut interesul sa invat. Si aveam si 2 copii, si servici...dar ma rog, aveam motivatie. |
Ne-ai convins!Da-ne numarul tau de telefon!
Ma duc sa-mi fac o apa cu lamiie!Multa lamiie!
Dana