Alergatura, nebunie, nervi...ptr banii bebelusului

Alergatura, nebunie, nervi...ptr banii bebelusului | Autor: marybell

Link direct la acest mesaj

M-am gandit sa deschid acest subiect, dupa ce o prietena imi spunea ieri: "De sase zile ma poarta pe drumuri. M-am saturat! In loc sa stau linistita acasa, sa imi cresc copilul, stau cu el pe la cozi, in aglomeratie, unde sunt multi microbi...etc"

Cozi interminabile, nervi intinsi la maximum si dureri cumplite de cap, aceasta e starea in care se afla mamele, din cauza dosarelor, care trebuiesc intocmite la nasterea unui copil, pentru a primi toate drepturile banesti ce i se cuvin mamei. Cu bebeii in brate, femeile sunt purtate pe drumuri, de la angajatori la primarii, zile la rand, fie pentru ca dosarul nu e complet, fie pentru ca nu stiu ce adeverinta a fost scrisa gresit...bla, bla, bla...

Ca la noi la nimeni! Traim in tara lui Papura Voda!

ce se poate face ptr a schimba modalitatea de a depune dosarele. Nu mi se pare normal ca o femeie care nu are bunicii lui bebe pe langa ea, nu are bani de bona...si nu are cu cine lasa copilul sa umble pe la primarie lauza si cu bebe de cateva zile in brate sa depuna hartzogaraie pentru a primii banutzii :(

Marybell de Erik (23.12.2006) si Edy (22.06.1994)
www.flickr.com/photos/mamicile_ianfebr2007/713424899/in/set-72157600639165474/" target="_blank">poze bb
varsta lui Erik

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns peanut spune:

Pai, la noi cam asa e peste tot unde e nevoie si numai de o bucatica de hartie, dar pentru femeile cu copii mici ar trebui facut ceva. Si cand mai prinzi cate o functionara sarcastica, ce se crede autotstiutoare in munca ei si asteapta acelasi lucru de la tine si mai ai si copilasul in brate, probabil ca nu e usor. Oricum, in ultima vreme vad ca lumii nu-i mai pasa de femei gravide sau de copii mici ca pe vremuri. Nu mai avem intaietate la cozi, lumea fumeaza in jurul nostru, se injura in preajma copiilor. Singura data cand mi-a cedat cineva locul la coada a fost un domn mai in varsta.
Eh, am deviat de la subiect, poate o petitie sau o plangere la primar sau de unde apartin ar ajuta? Noi am avut probleme la Starea Civila si nici cum nu ne intelegeam cu persoanele de acolo. Ne-am dus frumos la sefii lor de la Politie( atunci apartineau de ei) si cu un telefon s-a rezolvat. Si asa politicos ne-au vorbit, chiar daca nu am avut parte de zambete...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Eliza5 spune:

Citat:
citat din mesajul lui marybell

M-am gandit sa deschid acest subiect, dupa ce o prietena imi spunea ieri: "De sase zile ma poarta pe drumuri. M-am saturat! In loc sa stau linistita acasa, sa imi cresc copilul, stau cu el pe la cozi, in aglomeratie, unde sunt multi microbi...etc"

www.flickr.com/photos/mamicile_ianfebr2007/713424899/in/set-72157600639165474/" target="_blank">poze bb
varsta lui Erik

6 zile? Inseamna ca eu am fost fenomenala de am rezolvat totul in 2 ore. Sau s-au schimbat lucrurile atat de drastic in 4 ani?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tibiuta spune:

In 2005 ,sotul meu a rezolvat totul in cateva ore.Credeti ca numai la noi in tara tb. sa completezi formulare si hartogarie? Asa e peste tot.Chiar nu inteleg de ce au purtat-o 6 zile?pt. un dosar plic ,acte si copii dupa acte si o adeverinta de completat??

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns numeioana spune:

Poate nu a fost informata cum ar fi trebuit. Eu am cerut de la Primarie o hartie cu lista de documente care imi trebuie si cand am ajuns acolo cu toate actele de pe lista imi mai trebuia si altceva. Am constatat si ca ma dusesem cu niste acte de care nu era nevoie, pt ca erau pe lista aceea... O bataie de joc crasa. Plus ca imi trebuia si certificatul in original si il lasasem acasa...Mi-a trebuit ca sa-mi pun o stampila cum ca am depus actele. Deci la mine au fost doua zile. Si tot cu copilul dupa mine...

Eu ceea ce nu inteleg e de ce in anumite localitati se cer mai putine acte si in altele mai multe... Doar este acelasi lucru, sau nu??!!

Ioana si David, cel mai scump martisor (01.03.2008)

poze

Mergi cu incredere in directia visurilor tale. Traieste viata pe care ti-ai imaginat-o.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns natynic spune:

Se pare ca nu...Si eu am fost prevazatoare si am sunat la primaria mea de sector ca sa intreb de ce acte am nevoie, dupa ce am stat la telefon o gramada am dat in fine de o tanti care mi-a zis ca nu stie, sa vin eu intre orele X si Y la primarie ca acolo sunt afisate si actele. Cum gasisem pe internet lista de hartii necesare afisata de site-ul altuo sector mult mai bine organizat, m-am dus cu acelea; bineinteles ca n-a fost bine, trebuia alteleAsta dupa ce oricum, mai pierdusem o zi la coada la Starea Civila din sectorul unde m-am maritat ca sa capat livretul de familie, la mine fiind singurul sector din Bucuresti care nu le elibereaza la casatorie ci numai daca faci copii, cica din economie
E, ca peste tot in Romania, chestie de noroc. Oricum, sfatul meu pentru oricine e ca fara informare in prealabil sa nu mearga cu acte la nici un ghiseu...

Naty
mamica Iuliei Elena-esenta tare in sticluta mica (30.01.2008)
DA-I DOAMNE MINUNII MELE SANATATE, MINTE SI NOROC!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns numeioana spune:

Hmmm, pai nu vezi ca si cu informare in prealabil tot mai e nevoie de un drum? Eu as zice asa: trebuie sa-ti programezi timpul in asa fel incat sa te duci o data sa vezi ce acte iti trebuie, dar sa vorbesti cu cineva de acolo, nu sa te uiti doar pe lista aia de la usa si sa te duci a doua oara sa rezolvi... Si niciodata sa nu te duci cu gandul ca reusesti din prima... Asa iti e mult mai suor sa treci peste esec

Romanica.... te iubesc!!

Ioana si David, cel mai scump martisor (01.03.2008)

poze

Mergi cu incredere in directia visurilor tale. Traieste viata pe care ti-ai imaginat-o.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marybell spune:

totusi, in toata nebunia actuala, prin haosul asta de acte normative care presupune toata alergatura cetateanului de rand care consuma timp, bani si nervi in interactiunea cu functionarii publici, fie complet dezinteresati de rezolvarea problemelor pentru care sunt consultati, fie la fel de confuzi si incurcati in itele sistemului ca si cetatenii...vine un tip care propune un program de delegiferare, de suprimare a supralegiferarii, care nu face altceva decat sa genereze confuzie si implicit, coruptie...

Tipul despre care va spuneam candideaza la coleguil 5. Pentru cine e curios sa vada programul... www.dragosdinca.ro/deputat/library/program-politic-dragos-dinca.pdf" target="_blank">http://www.dragosdinca.ro/deputat/library/program-politic-dragos-dinca.pdf

macar de s-ar face ceva in directia asta, fiindca la momentul actual efectiv o iei razna cand vrei sa faci ceva la noi in Ro...

nu mai spun de cate avize, certificate, aprobari ai nevoie cand construiesti o casa, sau de ce nebunie te lovesti cand inmatriculezi o masina...etc...

varsta lui Erik

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns M&M spune:

..eu am rezolvat in cateva ore totul la sectorul 1...se dusese in prealabil sotul meu sa intrebe de ce acte am nevoie si o doamna foarte cumsecare i-a dat o lista cu toate actele de care era nevoie, ba chiar i le-a incercuit ca sa fie sigura !!! Asa ca eu m-am dus linistita si intr-o ora rezolvasem tot!!!...Ieri am luat banii pt prima de nastere si trusoul lui bebe si am depus si dosarul pt CIC

Cristina
de Mihai Daniel (30.07.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns boo lina spune:

cristina, eu urmeaza sa nasc in cateva sapt, si desi stau in sect 2, banuiesc ca actele necesare sunt aceleasi ptr toti.
te rog mult, m-ar ajuta si pe mine si pe alte mamici, daca ai pune aici lista cu actele necesare

pup

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns violeta29 spune:

Sotul meu a rezolvat in doar o ora toate formalitatile,Mai mult dureaza pina vin banii.Banii de trusou si prima de nastere am fost programata intr-o anumita zi,am fost am semnat, mi-a dat banii si am plecat.A durat o fractiune de secunda.

Speranta moare intotdeauna ultima!

Violeta de Alexandra Valentina - 2.09.2008

Mergi la inceput