Mentalitate ...
de...nici nu stiu cum sa-i spun...Baiatul are dreptate, intr-un fel, ca guvernul nu ofera mari oportunitati tinerilor foarte capabili, dar sa recunosti ca ai mintit ca sa iei bursa, si ca minti zilnic ca nu esti roman cand beneficiezi de o bursa acordata de Romania, mi se pare o maaare mitocanie..
Ia cititi aici:
http://student.hotnews.ro/stiri-burse_stagii-5057892-student-university-chicago-bursa-guvernul-romaniei-produs-peste-30-someri-lux.htm
PS Cititi comentariile, marea majoritate sunt foarte corecte...
V
Raspunsuri
roxana1974 spune:
Da, Victoria, ai si tu dreptate, are si el...el minte ca sa poata supravietui decent...apoi, America asta, de fapt lumea lui e un "sat" asa de mare in care el se simte important sau ma rog, este si se asteapta sa nu coboare stacheta daca se intoarce in tara...iar aici, se va lovi de orgoliile unor oameni inferiori lui, ca si cultura, experienta bla bla care-l vor trage inapoi in mod clar...nici nu stiu ce sa zic, cred ca nu-l invidiez, in tara va fi vesnic frustrat, nemultumit, se va exila daca se intoarce...morala articolului e destul de trista...
estela spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Victoria de...nici nu stiu cum sa-i spun...Baiatul are dreptate, intr-un fel, ca guvernul nu ofera mari oportunitati tinerilor foarte capabili, dar sa recunosti ca ai mintit ca sa iei bursa, si ca minti zilnic ca nu esti roman cand beneficiezi de o bursa acordata de Romania, mi se pare o maaare mitocanie.. Ia cititi aici: http://student.hotnews.ro/stiri-burse_stagii-5057892-student-university-chicago-bursa-guvernul-romaniei-produs-peste-30-someri-lux.htm PS Cititi comentariile, marea majoritate sunt foarte corecte... V “Shine on my way" |
Eu,il inteleg din ce motive isi ascunde originea dar, consider ca este urat din partea lui.
Banuiesc ca isi petrece timpul liber mai mult printre studentii internationali si din ce stiu eu ,Ro nu este bine vazuta ,mai ales printre europeni.Ca sa ma intelegeti, am sa va prezint prin ce situatie a trecut fiul meu.Student la MBA, s-a indragostit de o colega venita din Europa Occidentala.Normal ,isi petrecea din timpul liber si ptrintre "internationali",prieteni ai ei ,francezi,suedezi,nemti ,spanioli,olandeji,etc...intr-o seara,la o suieta intre ei ,se vorbea despre intrarea in UE a Romaniei si Bulgariei.S-au spus cuvinte deosebit de dure si urate la adresa RO si a romanilor ,hoti,jegosi,tigani,escroci,etc...La un moment data ,o colega a prietenei lui o intreaba pe ea daca prietelul ei,fiul meu, este neamt .Ea a raspuns tare ,sa auda toata lumea ,ESTE ROMAN...Au amutit toti si au schimbat discutia.Fiul meu le-a spus :"asa arata un roman"Atat cat stia el(plecat de la 9.5 ani din RO) ,le-a vorbit despre RO .
miriama spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui estela
Eu,il inteleg din ce motive isi ascunde originea dar, consider ca este urat din partea lui. Banuiesc ca isi petrece timpul liber mai mult printre studentii internationali si din ce stiu eu ,Ro nu este bine vazuta ,mai ales printre europeni.Ca sa ma intelegeti, am sa va prezint prin ce situatie a trecut fiul meu.Student la MBA, s-a indragostit de o colega venita din Europa Occidentala.Normal ,isi petrecea din timpul liber si ptrintre "internationali",prieteni ai ei ,francezi,suedezi,nemti ,spanioli,olandeji,etc...intr-o seara,la o suieta intre ei ,se vorbea despre intrarea in UE a Romaniei si Bulgariei.S-au spus cuvinte deosebit de dure si urate la adresa RO si a romanilor ,hoti,jegosi,tigani,escroci,etc...La un moment data ,o colega a prietenei lui o intreaba pe ea daca prietelul ei,fiul meu, este neamt .Ea a raspuns tare ,sa auda toata lumea ,ESTE ROMAN...Au amutit toti si au schimbat discutia.Fiul meu le-a spus :"asa arata un roman"Atat cat stia el(plecat de la 9.5 ani din RO) ,le-a vorbit despre RO . |
Bravo fiului tau! Si noi facem la fel.
Da, se spun astfel de cuvinte despre romani pentru ca foarte multi din cei care vorbesc nu au un minim de cultura despre romani si asta e imaginea care a fost creata in special de catre presa.
Eu nu traiesc nici in Europa, nici in America. Si aici, foarte departe si unde sunt extrem de putini romani, singurul lucru care se stie despre romani este ca sunt tigani. Am fost intrebati pe strada, in magazine, in diverse locuri daca suntem nemti sau americani (noi fiind blonzi). Am zis: "nu, suntem romani". S-au mirat foarte tare si ne-au zis ca romanii nu arata asa, sunt bruneti. Am constatat ca foarte multi nici n-au auzit despre Romania, nici nu stiu unde se afla, dar stiu despre romani ca sunt tigani. Unul chiar ne-a arata un poster cu tigani romani zicand ca ei sunt romani. Am spu: "nu, sunt tigani. Romanii sunt ca noi".
E drept ca , in lume, tiganii din Romania au facut tot felul de "tiganii" si unii romani si-au dat cu tifla prin talhariile lor, insa trebuie sa aratam ca noi, cei cu capul pe umeri, suntem romanii.
Insa, cata vreme vor exista "stiri de ora 5", imaginea Romaniei in lume nu se va schimba. Si aici sunt tigani, identici cu cei din Romania, au aceleasi obiceiuri: cersesc, fura, scuipa, te agreseaza verbal, sunt jegosi, traiesc in satre, vorbesc aceeasi limba tiganeasca, dar nu sunt din Romania! Daaaar (este "dar-ul" care face diferenta!), in presa NICIODATA nu se prezinta stiri degradante pentru tara. Bravo lor! Consider ca prin mass-media se creeaza in principal imaginea unei tari.
In Romania chiar nu e nimic bun de prezentat?!
"Arata-te puternic cand esti slab si slab cand esti puternic"
Andrada spune:
"Un foarte bun prieten de la Harvard a intrat acolo cu 1900 la SAT, un scor pe care cu siguranta mai mult de 80% din tinerii romani il depasesc
Adica 80% dintre liceeni romani sint mai buni ca primii 1% studenti din America???
Si unde se duc Einsteinii astia cind se duc?
A
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Andrada" target="_blank">Camera lui Marcu
viviana spune:
Articolul asta nu se deosebeste cu nimic de alte articole de acest gen aparute de-alungul ultimilor 10 ani in presa.
Guvernul se poate face vinovat ca a intarziat cu platile dar ca nu le ofera un loc de munca dupa ce isi termina studiile?
De ce ar trebui sa faca asta? Pentru ca e toba de carte? Asta nu inseamna ca poate fi si omul potrivit la locul potrivit. Exemplul cel mai elocvent ramane Cioroianu un profesionist extraordinar, toba de istorie, dar ca ministru jalnic.
Si chiar daca guvernul s-ar hotari sa-i scoleasca mai departe pentru a deveni ambasadori activand ca secretari pe langa oameni cu experienta tot nu le-ar conveni. Ca vezi doamne sunt secretari. Tinerii din Romania nu vor altceva decat sa arda etapele si sa ajunga repede ceva necontand daca are sau nu experienta. Vor bani multi dintr-odata sacrificand cel mai scump lucru: achizitionarea de cunostinte dupa o practica indelungata.
Se vorbeste zilele astea mult despre America. Toti tinerii care se gandesc la un viitor in politica sau ca avocati, au fost mai intai secretari.
Se lauda cu studii de antropologie si apoi imi transmite ca ii este rusine sa spuna ca este roman pentru ca are o prietena evreica?
Si aceasta persoana vrea sa lucreze pentru guvernul Romaniei? Si daca va ajunge reprezentantul Romaniei pe undeva prin lumea larga sa spuna: "Stiti eu de loc sunt din Africa de Sud".
De fapt si-a dat singur raspunsul la intrebarea "De ce nu ii va da guvernul de munca" - Pentru ca este din South Africa. Sau poate din Mozambic ca doar vorbeste Swahilli.!
Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi
Marox spune:
Mi se pare o mentalitate jalnica! Pina la urma nu inteleg de ce a dat interviul: sa se plinga ca nu-i da guvernul României un loc de munca, sa se laude cu limbile straine pe care le cunoaste, sa povesteasca cum i-a aburit pe cei care i-au acordat bursa, sa ne anunte ca oricum el nu declara ca-i român...?!!
Pai vorba unuia care a facut comentariu, de ce i-ar da guvernul României un post atunci cind studiile lui sint despre "intreprinderile" din jungla africana?!
sirimie spune:
Sint unii oameni care vor neaparat sa plece din Romania si distorsioneaza realitatea pentru asta. Se poate spune ca e la fel si pentru cei care se incapatineaza sa vada lucruri bune ca sa gaseasca motive sa ramina.
Va dorim sa cresteti mari si frumosi!
Simona & Vladut (27 februarie 2005)
Poze la http://www.kodakgallery.com/I.jsp?c=akcecxh.f5u0t6d&x=0&y=nr5bn
Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.seek-on.com/ro
Despre Andrei
analuz spune:
Din cate stiu eu, bursele acestea de la guvern vin cu "strings attached", si mi se pare si normal tinand cont ca sunt sume mari de bani. Cei care au primit o bursa au obligatia ca dupa terminarea studiilor sa se intoarca in tara si sa lucreze un numar de ani in serviciul public. Asa ca nu mi se pare ok ca guvernul sa nu profite de aceasta investitie si sa-i infunde sa zic asa in pozitii fara viitor, pentru ca pozitiile in care ar fi cu adevarat nevoie de ei sunt ocupate pe baza de pile, nepotisme, fuste scurte si altele.