SCHIMBAREA ... pentru Romania, de unde?

SCHIMBAREA ... pentru Romania, de unde? | Autor: desprecopii

Link direct la acest mesaj

In nu stiu ce an in urma, am votat si eu ceva care propavaduia schimbarea. Schimbarea respectiva (nici nu merita sa spun despre cine e vorba) nu s-a produs. Ca atat de multe alte promisiuni in Romania! Spre deziluzia nu numai a mea, dar si atat de multor altora care si-au permis sa spere o schimbare a Romaniei.

Americii si americanilor, acum - numai felicitari! Au avut curajul sa il voteze pe Obama si sa demonstreze altora ca votul e o arma puternica si la indemana. Sper din suflet ca Obama le va aduce schimbarea promisa. Din punctul de vedere al unui european, sper la mai putina inclestare si mai putine razboaie militienesti in lume.

Cu Romania insa... ce facem? De unde sa luam un Obama?
Cine vine sa mature si sa dea cu teul peste aceasta generatie de politicieni insipizi, aroganti, lacomi, mincinosi si rai de gura? Politicieni care numai stiu de latre (la tv) si sa fure. Si sa grohaie in jeepurile lor, ironizand justitia acestei tari. Eu una nu mai cred in nici unul. Gata - M-am saturarat si de basescu si de tariceanu si de vadim si de gusa si de lavinia si de becali si de muti si de surdu...
De unde vine valul urmator? Mai este vreo speranta de schimbare reala?



Desprecopii.com - Asa se naste o mare iubire.
iubesc:www.supereva.ro Blog: http://mirelablog.supereva.ro/dblog/

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ramonika spune:

te referi la schibarea 'cheie'? da, mare dezamagire a mai fost...
din pacate nu avem pe cine alege, de asta nici nu ma duc la vot, chiar daca stiu ca nu e o alegere corecta...
Basescu mi se mai pare cat de cat OK fata de altii, dar la partide e jale...


Ramonika si pisicile www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550848/" target="_blank">Vladutz www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550510/" target="_blank">Maritza www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550608/" target="_blank">Fulgushor www.flickr.com/photos/11125714@N02/2227425419/" target="_blank">Miki

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danasonia spune:

in america oamenii sunt obligati sa respecte reguli,lucru care ar fi posibil si la noi,daca ar exista vointa din partea celor care conduc:daca nu dai zapada,ti-o da primaria si a 2a zi primesti factura,la fel daca lasi un petic de pamant necultivat,cel putin cu iarba. Stiu asta,fiul meu locuieste in america.La noi ar fi o mare sursa de bani,daca s-ar aplica amenzi pentru aruncarea gunoaielor,muzica tare,asa ca in america,in loc de taxe peste taxe.Acolo nu se foloseste cash,totul e cu card,ce sa faci cu mita?Fara a te transforma in stat politienesc,s-ar putea face ceva si la noi,dar cine are interesul?Basescu e singur,el nu ma dezamageste,dar nu are nicio putere,fara sustinerea unui partid puternic,el poate doar sa-i dea de gol,ceea ce si face,atat.Daca nu ne ducem la vot,tot pe noi ne pedepsim

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anuska spune:

Din pacate, cu o floare nu se face primavara.....
Adica degeaba a promis Basescu schimbarea, singur n-o poate face!
Suntem o tara condusa de guvern; aici e buba! Mare! Purulenta!
Sa votam; perfect, dar precum cetateanul turmentat: "Eu cu cine votez?"...... Sincer? Toti cei care am crezut ca sunt altfel, au dovedit contrariul..... Si mai e ceva; si noul val (vezi Bogdan Olteanu, Victor Ponta s.a. tineri) seamana ca obiceiuri cu cel vechi. Atunci? Cu cine votam?????


*********************************

Poze cu familionu'

Povestea nasterii Anei 17.03.2000
Povestea nasterii Teodorei(bb2) 8.10.2004

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loryi1974 spune:

Din pacate pentru noi,generatia noua de politicieni care ,desigur,vor sa faca o altfel de politica se imparte in doua:o parte are rude/prieteni de familie in spate,in cele mai multe cazuri ei neavand o viziune politica a lor,clara,care sa ii reprezinte(nu ma refer la aparitii in cluburi etc) ,iar celalalta parte o reprezinta cei care au avut timp (de unde ,Doamne?)la sfarsitul anilor 90 (cand multi din jurul meu plecau in "multinationale" cu periuta dupa ei ,ca nu se stia cand mai aterizau si acasa) sa participe la tot felul de seminarii de doi bani organizate de partid si sa se gudure pe langa "sefu".Probabil ca mai sunt si exceptii,acum nu pot sa dau un exemplu.
Schimbarea ar trebui sa vina de la generatia de sub 40 de ani ,dar ,dupa cum constat ,acesta generatie face la fel:se duce cu "atentii" la scoala (cica asa au auzit ei,vrajeala,prin "atentii" ei vor sa cumpere note si ,prin asta,sa-si ridice plozii prin necinste),epateaza cand are bani(nu toti,e adevarat)-de acuma probabil se vor mai potoli,nu se zbate pentru drepturile ei ,considera ca legile statului si ,in primul rand,Constitutia,sunt simple foi crise ,admira "smecherii",cred ca un jeep mai aratos confera drepturi in plus.
Ar fi bine ca macar copiii nostri sa fie educati in alt spirit ,dar nu cred ca suntem capabili sa o facem.Personal,imi doresc ca fiica-mea sa plece din tara cat mai devreme posibil.Poate cu noi cu tot.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Eliza5 spune:

In Romania schimbarea nu trebuie neaparat sa vina de la politicieni. Am astepta mult si bine daca ar fi asa. In ultima vreme schimbarea reala (ma refer la nivel de trai, felul in care arata orasele, nivelul investitiilor, infrastructura) s-a produs din partea investitorilor (companii, persoane) si a societatii civile. Exista un concept care prinde din ce in ce mai mult si cu mai mare succes in Romania si anume Responsabilitatea Sociala.
Mi se pare contraproductiv sa stai si sa astepti schimbarea din partea politicienilor sau a partidelor de la guvernare cand o parte din schimbare poti sa o faci tu insuti, comunitatea aflata in sfera ta de influenta si asa mai departe.
Parlamentul face legi (care sunt sau nu respectate), Guvernul mai face cate o reforma la fiecare 4 ani.. Intrebarea este: tu, ca cetatean al acestei tari ce faci pentru schimbare?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loryi1974 spune:

http://www.drp.gov.ro/index.php?id=0,16,0,0,1,0
Ati votat-o pe duduia asta?Eu numai cand ma uit la fata ei ,imi vine sa o iau la fuga.Este din categoria a doua.
La 26 ani,Secretar de Stat,oameni buni.La 26 ani,cand in strainatate abia incepe stagiatura.Este foarte educata:ca si Elena Udrea,este expert in securitate nationala ,absolvind masterul de Colegiul de Aparare Nationala.In 1997 ,la 18 ani cica era consultant politic.Este colega de partid cu baiatul acela din Bucuresti care vrea sa se faca deputat si vorbeste despre schimbarecand el este tot la o varsta din asta frageda in Consiliul de Administratie la drumuri ,Autostrazi unde de toaca bani in nestire.
De la ei se asteapta schimbarea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viviana spune:

Obama nu reprezinta schimbarea.
Este doar un exponent al socialismului.
Este o mare pacaleala.
Ma voi mira foarte tare daca va reusi sa-si termine mandatul.

Nu vreau sa intru in polemica si nici nu-mi doresc ca sustinatorii lui sa incerce sa ma convinga de contrariul.

Sincer, imi doresc schimbare pentru Romania dar nu gen Obama.
Romania se schimba o data la 4 ani, spera o data la 4 ani, este prostita o data la 4 ani dar, asa se maturizeaza.

Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loryi1974 spune:

Cica a avut sansa sa o remarce domnul Paul Pacurarusi a lkuat-o consilier.Ca si duduia Udrea,este membru in Biroul Politic Central

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Eliza5 spune:

Eu nu as judeca-o pana nu deschide gura. Exista tendinta asta in Romania de a considera ca o femeie tanara nu are cum sa ajunga pe o pozitie importanta decat daca eventual a trecut prin patul cuiva. As fi curioasa in primul rand daca domnisoara are ceva in cap. Varsta tanara este un atu, nu un defect.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loryi1974 spune:

26 ani este o varsta prea frageda pentru un Secretar de Stat,fie femeie ,fie barbat.Bogdan Olteanu,care a ocupat aceasta functie inaintea ei,avea o cariera normala in spate,chiar daca era tanar,era un avocat de top,trecuse prin niste etape.Sunt prea multe trepte arse in cariera ei,este prea fulminanta cariera ca sa cred ca a reusit sa intre in BPC cu mijloace oneste
Cu ceva ani in urma am lucrat pentru o companie de top.Selectia a fost dura,imediat dupa facultate si erau tineri cu mult cap.Evaluarea se facea anual,in fiecare an urcai o treapta,dar pentru a ajunge in apropierea top-manag iti trebuiau minim 6 ani,cu studii serioase,eventual MBa in pregatire,dupa alte patalamale obtinute intre timp( la admitere la un mba serios ti se cere experienta),nu Colegiul lui peste absolvit de toti "politicienii"deveniti experti in securitate nationala. Si nu prea a ars nimeni etapele,desi aveam colegi sclipitori ca intelect.

Mergi la inceput