Nu mai pot cu 50 %!
M-am saturat de toate discutiile astea despre marirea salariilor! Sunt lector universitar doctor, am un salariu de 12-13 milioane, am un baietel de 6 luni si ma aflu in concediu pentru ingrijirea copilului pana in semestrul al doilea. Dar NU VREAU cei 50%! Si asta pentru ca:
1. chiar cred ca nu sunt bani (sau oi fi eu naiva rau)
2. nu vreau sa fiu folosita ca arma electorala
3. nu vreau sa fiu folosita ca bata in tranta continua dintre palate
4. nu vreau sa fiu folosita deloc!
5. m-am saturat de valurile de ura care se revarsa dinspre toate celelalte categorii sociale de cand cu discutia asta despre salarii (profesorii nu sunt prea iubiti anyway)
6. meseria asta e de fapt un hobby foarte scump pe care mi-l intretin cu alte activitati. O fac cu mare placere - mi se pare aproape imoral sa mai iau si bani . Scot la imprimanta foile de seminar pe banii mei, xeroxez materialele studentilor pe banii mei, ma duc la conferinte nationale si internationale pe banii mei etc etc etc.
Dar tot nu vreau aia 50%! Iac-asa!
As fi curioasa sa aflu daca mai e vreun nefericit de profesor care sa gandeasca la fel.
Raspunsuri
sorana spune:
Nu sunt profesor dar imi permit sa nu fiu de acord cu tine.
Eu sunt de acord sa li se mareasca salarii cu 50% profesorilor din inv. pre-universitar (si invatatorilor, normal) si celor din invatamantul superior cu exceptia ... profesorilor univiersitari.
Adica de cate ori s-au anuntat mariri la salariul profesorilor de fapt s-au marit salariile profesorilor universitari cu 75% (ca doar multi parlamentari sunt profesori universitari) si celorlalti (de la conferentiar in jos) cu 2%. Ceea ce e nedrept.
Daca acum ar fi invers eu as fi 100% de acord. Din pacate am sentimentul ca iar iau profesorii universitari 98% si ceilalti 3%, pe medie 50%. Si asta nu-i ok deloc ....
Sorana si Monica (6 ani)
gabitaco spune:
Bravo...bravo...bravo...
Iaca mai sunt si romani fericiti....
Inseamna ca traiesti pe banii sotului...sau ai parintilor...ca in acest caz mi-e greu sa cred ca din doua salarii(22 MIL) de profesor si cu bb mic iti poti permite sa cresti decent un copil, sa calatoresti in strainatate sa faci voluntariat pt studenti.
Oricum am inteles ca de fapt asta e un Hobby ..si ca banii vin din alta parte.
Pt altii asta e un loc de munca...prost platit ...din care trebuie sa intretina o familie ..cu 1-2-3 copii...sa platesca rate, intretinere, medicamente...etc......
Nu toti au sansa ta... chiar daca isi fac meseria cu daruire si pasiune.
De oameni ca tine are nevoie actualul guvern....
Gabriela si Mateea Ioana
Povestea nasterii
gabriella1 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui gabitaco Bravo...bravo...bravo... Iaca mai sunt si romani fericiti.... Inseamna ca traiesti pe banii sotului...sau ai parintilor...ca in acest caz mi-e greu sa cred ca din doua salarii(22 MIL) de profesor si cu bb mic iti poti permite sa cresti decent un copil, sa calatoresti in strainatate sa faci voluntariat pt studenti. Oricum am inteles ca de fapt asta e un Hobby ..si ca banii vin din alta parte. Pt altii asta e un loc de munca...prost platit ...din care trebuie sa intretina o familie ..cu 1-2-3 copii...sa platesca rate, intretinere, medicamente...etc...... Nu toti au sansa ta... chiar daca isi fac meseria cu daruire si pasiune. De oameni ca tine are nevoie actualul guvern.... Gabriela si Mateea Ioana Povestea nasterii |
altii traiesc u 8-9 milioane pe luna si numai fac atata galagie.
FELICITARI AUTOAREI TOPICULUI !
www.hasthelargehadroncolliderdestroyedtheworldyet.com/" target="_blank">Acceleratorul de particule (LHC) a distrus deja lumea?
Gabriela
"Prietenia este confortul inexprimabil de a te simti in siguranta cu niste persoane, fara a trebui sa-ti cantaresti gandurile, nici sa-ti masori cuvintele.
ajutati-l pe Bogdanel!
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=114245
blackpanterro spune:
Deci Mihaelka vrea sa renunte la banii aia si tot ii sare lumea in cap.Nu poti firar nici sa mori, nici sa traiesti.Niciodata nu e bine.
Adriana si Aidan Alexander(27.06.2005)
A ticket to hell has never been funnier
"You know your god is man-made when he hates all the same people you do."
Eliza5 spune:
Mihaelka, mie mi se pare ca voi chiar meritati cei 50%. Toate cadrele didactice. Numai ca nu acum. Faptul ca se aduce in discutie acum aceasta marire, face ca intregul demers sa isi piarda de fapt semnificatia si sa fie considerat pura masura electorala. Ca si cum cadrele didactice nu ar merita de fapt acesti bani, dar sunt folosite ca si instrument electoral. Cred ca Tariceanu a facut o miscare de fapt buna cu amanarea deciziei pentru Aprilie.. Atunci nu va mai fi pura demagogie electorala ci masura de bun simt.
Pe mine ma ingrozesc in schimb efectele colaterale.. Faptul ca se preconizeaza o greva generala a intregului sector bugetar. Cred ca politicienii sunt pur si simplu inconstienti si nu sunt in stare sa prevada efectele unei asemenea decizii. Era evident ca daca se va vota o asemenea lege de marire cu 50% salariilor cadrelor didactice, toti ceilalti bugetari vor cere exact acelasi lucru. Ne permitem oare asta? Acum?
beshter spune:
Gabriela, multumesc
Gabitaco, tata e mort de 7 ani, mama e pensionara (tot profesoara dar la 5-8) - are 700 RON pensie - m-am maritat acu' 2 anisori iar sotul meu e un amarat de inginer intr-o companie care sta sa dea faliment. deh, criza asta...Pana sa ma marit, ma tineam singura si pe mine, si pe mama, ma mai duceam si la teatru si mai mancam si la crasma din colt (o data pe luna, ce-i drept). Acu', ca intrai in randul lumii, mananc de doua ori pe luna. Merci mult pentru raspuns, oricum.
Nu va sfiiti, oameni buni! Nu ma astept la mangaieri pe crestet:)
ingridnen spune:
Bine spune gabitaco , de oameni ca Mihaela are nevoie guvernul !
Sarac si curat
Eu chiar nu inteleg cum se poate trai cu suma asta si sa te mai declari si multumit... ba sa mai dai si la altii :))
Nu vorbesc chiar in necunostinta de cauza, mama a lucrat 35 de ani in invatamant si tata era si el bugetar. Socoteau fiecare banut... si nu aveau credite... si nu aveau vicii (o tigara, o bauturica)... eram mereu la limita cu banii. As avea multe de scris... concluzia este ca eu NU vreau sa traiesc asa si nici copilul meu NU trebuie sa traiasca asa.
Ingrid si Cristi 5 ani si 7 luni
NicoletaB spune:
e greu pt un profesor sa traiasca din ce castiga de la scoala (lasam ce face in privat), dar tb sa tinem cont cum ne afecteaza pe toti aceasta crestere de 50%
o merita, nu zic nu, dar nu in aceste momente critice ale economiei
nu facem fata profesorilor dar cand vor sari si functionarii publici si cadrele sanitare
asa cum profesorul argumenteaza ca el ne educa copilul (desi platim meditatii) asa sare si doctorul si spune ca el are grija de viata noastra (desi astuia ii dai mai mult ca la profesor) si uite asa se creeaza un lant al slabiciunii
se gandeste cineva la puterea de cumparare a leului?
degeaba ai 15 milioane in loc de 10, daca cumperi mai putin decat inainte
pe noi acest lucru ar trebui sa ne preocupe: puterea de cumparare
cred ca profesorii ar trebui sa fie multumiti cu 10 mil salariu dar sa faci ceva cu ei, decat 15 si prosti
caci in ritmul asta preturile cresc, inflatia creste, euro creste si iata ca 5 ani cele 4 zerouri taiate leului au fost inutile, vor reaparea
parerea mea, acu daca vreti sa dati cu rosii, cartofi nu va retin, dar alta postare pe acest topic nu mai fac (sper)
Sheannamp spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Mihaelka M-am saturat de toate discutiile astea despre marirea salariilor! Sunt lector universitar doctor, am un salariu de 12-13 milioane, am un baietel de 6 luni si ma aflu in concediu pentru ingrijirea copilului pana in semestrul al doilea. Dar NU VREAU cei 50%! Si asta pentru ca: 1. chiar cred ca nu sunt bani (sau oi fi eu naiva rau) 2. nu vreau sa fiu folosita ca arma electorala 3. nu vreau sa fiu folosita ca bata in tranta continua dintre palate 4. nu vreau sa fiu folosita deloc! 5. m-am saturat de valurile de ura care se revarsa dinspre toate celelalte categorii sociale de cand cu discutia asta despre salarii (profesorii nu sunt prea iubiti anyway) 6. meseria asta e de fapt un hobby foarte scump pe care mi-l intretin cu alte activitati. O fac cu mare placere - mi se pare aproape imoral sa mai iau si bani . Scot la imprimanta foile de seminar pe banii mei, xeroxez materialele studentilor pe banii mei, ma duc la conferinte nationale si internationale pe banii mei etc etc etc. Dar tot nu vreau aia 50%! Iac-asa! As fi curioasa sa aflu daca mai e vreun nefericit de profesor care sa gandeasca la fel. |
Ma semnez si eu sub mesajul tau
Semnat: Sheannamp, asistent universitar cu 12 milioane salariu care NU doreste cresterea de 50% doar ca sa o dea o luna mai incolo pe paine si carne si lapte si scutece......
xenocid spune:
Daca prin marirea salariilor vom ajunge sa traim mai prost (ziceti voi) atunci eu propun sa ni le micsoreze ca sa traim excelent.
Sheanna' lasa ca stim noi ca la rezidenti s'au marit deja...garzile - de la 1 la 2 pe saptamana!!