farmacii, farmacisti...
Raspunsuri - Pagina 3
mina spune:
Si eu am o mare durere cu farmacistii. E drept ca si aici e ca peste tot, oameni si oameni, unii educati, comunicativi si competenti iar altii ba din contra....numai ca atunci cand greseala lor iti afecteaza sanatatea, iti vine cam greu sa ii suporti pe cei din categoria "ba din contra"...
Eu am patit-o de vreo 3 ori
Odata in studentie sotul a ascultat de sfatul binevoitor al unei prietene de familie, farmacista, si a luat pt raceala un antibiotic total ne-potrivit...a dat in pneumonie supra infectata...nu stiu cum.... interesant ca respectiva i-a mai si recomandat insistent sa nu mai mearga la medic, ca sigur ii prinde bine ce ii da ea....Bine, acuma se pot zice vro doua si despre cine i-a acceptat sfatul, dar de cand ma are pe mine langa el gata, l-am educat si numai face prostii
Prin mai, raceste copilul, il duc la dr, ne recomanda aerosoli cu adrenalina. Il duc la bunici (ca eu trebuia musai sa plec 2 zile), las indicatiile si retetele la soacra-mea....Ma suna revoltata ca o farmacista atotstiutoare i-a dat, in loc de adrenalina, adrenostazina (asta dupa ce jumatate din farmacistele din Buzau mai intai s-au uitat suspicios la socru=meu ca cere adrenalina si dupa aia au zis ca nu au). Sun pediatra si aflu cu stupoare ca adrenostazina nu are nici in clin nici in maneca cu adrenalina....Si vin si intreb: daca soacra-mea credea ce i s-a spus (ca ar avea aceeasi substanta activa) si ii punea copilului in aparatul de aerosoli? ....
We trecut la farmacia din Auchan: cer flixotide pt nebulizator, 0,5 mg la 2 ml pentru un copil de 4 ani. Ajung acasa si, dat fiind ca mi se parea ca arata cutia ciudat, ma uit mai atent: era de 2 mg la 2 ml, deci o concentratie de 4 ori mai mare!!!! Din pacate aruncasem bonul si, simtindu-ma eu insami f rau din cauza gripei, nu am avut nervi sa ma duc sa fac scandal.....
Mina si
Matei-Costin, sensu'lu'viata lu'mami si tati
din:09.09.2004
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57655" target="_blank">cronicile vizigotului
sirimie spune:
Mie nu mi s-a intimplat niciodata. Nu sint farmacistii cei mai destepti dar nu mi-a dat nimeni ovule in loc de crema. Cred ca depinde si unde e farmacia, de nivel.
Sint oameni nepregatiti profesional in orice lor, nu numai in farmacii. La fel cum sint unii foarte buni.
Va dorim sa cresteti mari si frumosi!
Simona & Vladut (27 februarie 2005)
Poze la http://www.kodakgallery.com/I.jsp?c=akcecxh.f5u0t6d&x=0&y=nr5bn
Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.seek-on.com/ro
Despre Andrei
Rufus spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Gabi_K Totusi ma intreb: pana cand isi bat joc farmacistii de oamenii naivi si nestiutori? Sau numai mie mi se intampla? |
Gabi, nu numai tie, dar tu conduci detasat...auzi, ovule pe post de unguent...
poze multe cu noiAna a implinit un an 20062007
nona_denis spune:
Nu cred ca s-ar intampla toate astea daca intradevar farmacistii ar fii cei care stau la vanzare. Numai ca ne lovim de asistenti de farmacie care nu sunt la fel de bine pregatiti. Nu putem compara facultatea pe care o fac farmacistii cu doi (mai nou trei) ani de postliceala cat au asistentii de farmacie.
Dupa cate stiu eu ( si sa ma corecteze cineva daca gresesc) cei care vad ar trebui sa fie farmacistii, iar asistentii de farmacie ajutoarele acestora. Daca va uitati la ecusoane, majoritatea celor de la vanzare sunt asistente de farmacie. Stiu cateva farmacii unde exista o singura farmacista angajata.
Mami de Denisache
sorana spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui XIO
Antibioticele se dau doar pe reteta , reteta ramane la farmacie pt. a putea demonstra ca medicamentele nu au fost bagate in vreun buzunar si ca au fost luate legal. "Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc " ***Fur is for petting** http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100 http://www.flickr.com/photos/13005458@N00/ |
Din acest motiv este imposibil sa demonstrezi ca dobitoaca ti-a dat altceva decat ti-a recomandat dr.
Am patit-o eu!!!
Nu m-am prins, nu mai aveam reteta, i-am dat copilului de 4 ani altceva!!!!
Am sunat la dr. dupa 2 zile ca nu-i trecea si abia atunci am realizat ca mi-a dat dobitoaca altceva
Nu se pot face in dublu exemplar?
Eu oricum de atunci fac copie xerox la reteta si nici nu platesc pana nu verific de 5 ori ca e ce trebuie sa fie.
Sorana si Monica (6 ani)
martie spune:
citat din mesajul lui sorana Nu se pot face in dublu exemplar? Eu oricum de atunci fac copie xerox la reteta si nici nu platesc pana nu verific de 5 ori ca e ce trebuie sa fie. |
Exact. Si eu fac copie xerox la fiecare reteta pe care farmacistul doreste sa o opreasca.
Nu pot sa uit cand, venind noaptea cu fata de la urgenta, m-am oprit la singura farmacie non-stop, cu reteta in mana, vai de capul meu... si nu a vrut sa-mi faca o amarata de copie xerox pe fax (ca avea fax!!), m-a trimis in toiul noptii sa... caut xerox!!!!, pretextand ca .. la ce imi trebuie mie copie de pe reteta?!
Era sa fac atac de cord, zic: Cum doamna la ce-mi trebuie?? Daca moare copilul meu, face soc anafilactic etc. etc., eu cui arat si ce arat? Zic ca i-am dat dupa capul meu medicamentele, cu ce dovedesc?
Asta o data, in al doilea rand, zic, eu am toate retetele de cand s-a nascut si pana acum intr-un dosar, in caz de interventie chirurgicala sau Doamne fereste lucruri mai grave, orice dr. te intreaba despre trecutul medical al copilului, pot face si eu o statistica, de ex. la 2 ani i-am dat de 30 de ori antibiotic, a facut otita de 100 de ori in decurs de 5 luni etc.
Nimic! Am plecat de acolo, tremuram de nervi si fata in masina de febra si rau ce-i era. S-a dus sotul pe urma, care ma astepta in masina, lui i-a facut xerox, cu mine, ma-ntelegeti, isi pusese ambitia.
Dar, ma rog, asta e un caz izolat, in rest am o parere ffff buna despre farmacisti, de multe ori mi-au modificat dozele aberante prescrise de medic sau mi-au inlocuit chiar medicamentul, pt. ca erau prescrise doze pt. cai sau medicamente pt. adulti, in loc sa fie pt. bebe.
Oricum, concluzia: faceti copie xerox!
diuna spune:
citat din mesajul lui ioanaiub eu am patit zilele trecute o faza am fost cu copilul la doctor si mi-a dat reteta gratuita (sau ma rog compensata) si a scris salbutamol spray ... la farmacie cica nu este salbutamol spray ... pai zic e ventolin spray cu substanta activa salbutamol ... cica sa merg inapoi la doctor sa-mi scrie pe reteta ventolin in loc de salbutamol ... hai ca e tare, atunci de ce cand scrie pe reteta ceclodyne imi da in loc ceclor? pentru ca are aceeasi substanta activa, nu? atunci in loc de salbutamol nu imi da ventolin? doar contra cost ... asa ca am platit noi suntem aici cu poze noi si filmulete Mamica de www.babababies.com/view/viewt2.cfm?SITEID=52259" target="_blank">David Iulian (07.01.2005) si www.babababies.com/view/viewt2.cfm?SITEID=52271" target="_blank"> Mara Teodora (12.07.2007) |
Poate ar fi bine de discutat mai in amanunt si cu medicul de familie anumite aspecte ce va nemultumesc in serviciile medicale. Unele din ele se pot rezolva cu o simpla parafa!
ioanaiub spune:
sunt de acord cu voi, dar la cat de des se schimba legile in sanatate cred ca doctorii s-au saturat sa mai stea sa le tot citeasca , mai ales cand stau bolnavii ciorchine la usa ...
noi suntem aici cu poze noi si filmulete
Mamica de www.babababies.com/view/viewt2.cfm?SITEID=52259" target="_blank">David Iulian (07.01.2005) si www.babababies.com/view/viewt2.cfm?SITEID=52271" target="_blank"> Mara Teodora (12.07.2007)
diuna spune:
citat din mesajul lui ioanaiub sunt de acord cu voi, dar la cat de des se schimba legile in sanatate cred ca doctorii s-au saturat sa mai stea sa le tot citeasca , mai ales cand stau bolnavii ciorchine la usa ... noi suntem aici cu poze noi si filmulete Mamica de www.babababies.com/view/viewt2.cfm?SITEID=52259" target="_blank">David Iulian (07.01.2005) si www.babababies.com/view/viewt2.cfm?SITEID=52271" target="_blank"> Mara Teodora (12.07.2007) |
Victoria_mami spune:
citat din mesajul lui Gabi_K Totusi ma intreb: pana cand isi bat joc farmacistii de oamenii naivi si nestiutori? Sau numai mie mi se intampla? |
Pana cand invata fiecare sa-si "ceara drepturile". Ia citeste subiectul asta si vezi ca fiecare (aproape) are cate o "scuza" sa nu se intoarca la farmacie... ba prea suparati, ba obositi, bolnavi, etc. Sa nu va suparati, dar de-asta isi permit sa vanda ovule in loc de crema ptr. ca marea majoritate nu se mai intoarce sa-si ceara banii inapoi sau sa schimbe produsul.
_
Victoria Isabella
http://picasaweb.google.ca/nadia.boga/VictoriaIsabella02