nu stiu ce si cum sa fac

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Qamar spune:

Citat:
citat din mesajul lui catalina2307

Da maru, intamplator ma plimb in mertan si la fel de intamplator tu habar nu ai daca nu cobor sau cobor cand vad un rom, daca am avut experiente neplacute sau placute cu romi. Tot intamplator am stat si eu pentru o perioada intr-un bloc - ce fericire - numai cu romani. Este adevarat daca scoteam capul pe fereastra parca imi cadea cutia de la bere sau de la pizza mai cu stil in freaza.Si cand vecinu de la 5 venea beat si facea pipi in lift parca mirosea a chanel ca era roman. Iar acum stau intr-un cartier "stilat". Si este adevarat cand doamna x se bate peste gard cu doamna y (mari doamne, mari caractere) iar "servitoarele" - ca asa isi striga ele menajera- le tin scaunele (pt ca asa se desfasoara luptele intre doamne) parca seamana a balet. Ca doar tiganii se bat, doamnele romance baleteaza.
Hai sa fim seriosi....lepre sunt peste tot. Si la tigani, si la romani, si la nemti, si in Congo.
Eu am incercat sa spun un singur lucru. Solutia nu o reprezinta violenta. Marginalizarea. Superioritatea.
Iar generalizarea a devenit obositoare. Tiganii sunt asa, moldovenii sunt asa,ungurii sunt asa, medicii sunt asa, preotii sunt asa, profesorii sunt asa, dar noi....noi cei din spatele monitoarelor, cum suntem?

Catalina

no ca bine-ai zis

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catalina2307 spune:

Da tot sunt fericita ca o mamica a gasit solutia. O mama de bataie puradeilor de tigani. Cel mai bine. Draga mea....daca un vecin ar considera necesara o mama de bataie copilului tau de doi ani doar pentru ca tu trantesti usa prea tare sau pur si simplu nu ii place fata ta...oare ai fi la fel de incantata de idee?

Am uitat raul trebuie taiat din radacina. Eu propun o campanie in maternitati. Sa ii omoare pe toti la nastere.

Fereasca Bunul Dumnezeu ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns misha71 spune:

Citat:
Ca doar tiganii se bat, doamnele romance baleteaza.

Citat:
Iar generalizarea a devenit obositoare. Tiganii sunt asa, moldovenii sunt asa,ungurii sunt asa, medicii sunt asa, preotii sunt asa, profesorii sunt asa, dar noi....noi cei din spatele monitoarelor, cum suntem?

io sint moldoveanca

www.dropshots.com/popescu71#date" target="_blank">Curiosilor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maru spune:

din generalizarea mea ti s-a potrivit numai o parte, cea referitoare la masina, si uite cum acum stim ce masina ai in dotare...
restul: mesajului meu nu iti era adresat, nu scria nicaieri: catalina nu-ti da cu parerea pentru ca...(asa cum spui tu era o enervanta de generalizare, la care ne pricepem cu totii) nu stiu de ce apar postari acum cu vai ce experiente am avut eu sau am eu cu...hai sa fim seriosi! fata are o problema, si cere ajutorul. Noi ii facem morala ca discrimineaza tiganii, parca asta conteaza pentru ea acum, putea f bine sa fie un roman, un ungur, un pachistanez sau un chinez! Iar ei ii este frica sa iasa din casa...

Citat:

Da maru, intamplator ma plimb in mertan si la fel de intamplator tu habar nu ai daca nu cobor sau cobor cand vad un rom, daca am avut experiente neplacute sau placute cu romi. Tot intamplator am stat si eu pentru o perioada intr-un bloc - ce fericire - numai cu romani. Este adevarat daca scoteam capul pe fereastra parca imi cadea cutia de la bere sau de la pizza mai cu stil in freaza.Si cand vecinu de la 5 venea beat si facea pipi in lift parca mirosea a chanel ca era roman. Iar acum stau intr-un cartier "stilat". Si este adevarat cand doamna x se bate peste gard cu doamna y (mari doamne, mari caractere) iar "servitoarele" - ca asa isi striga ele menajera- le tin scaunele (pt ca asa se desfasoara luptele intre doamne) parca seamana a balet. Ca doar tiganii se bat, doamnele romance baleteaza.
Hai sa fim seriosi....lepre sunt peste tot. Si la tigani, si la romani, si la nemti, si in Congo.
Eu am incercat sa spun un singur lucru. Solutia nu o reprezinta violenta. Marginalizarea. Superioritatea.

Catalina

Doamne'ajuta!

POZE
POZE2

http://maru-incotro.blogspot.com/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catalina2307 spune:

Ei, maru daca mesajul nu imi era adresat imi cer scuze pt inoportunare .In cele din urma ne-am inteles. Si eu vreau sa spun acelasi lucru. Ca nu e importanta etnia vecinului ci problema. La sfaturi si solutii te las pe tine.

misha si io "bozgoroaica" .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Fomalhauti spune:

Oameni buni, nu are nici cea mai vaga importanta ce etnie au vecinii. Sunt scandalagii, necivilizati, murdari si ii fac Gabrielei si nu numai ei viata grea. Si autoritatile nu se implica. Asta e problema.

Daca cineva are solutii pentru Gabriela sa le scrie aici (sincer, nu cred ca exista solutii speciale in functie de etnie!).

Gabriela, eu mi-am mai amintit ca am mai cedat si in alta lupta: cu posta. As putea sa mai scriu o postare la fel de lunga ca ce anterioara (ma refer la postarea mea la acest subiect) si sa-ti povestesc "meciurile" mele cu posta. Si stii care este culmea: cred ca as fi putut reusi in lupta mea fiindca sunt numeroase nereguli care pot fi demonstrate. Dar nu am timp pentru asta, asa cum spuneam, am ceva mai bun de facut. Si as fi ajutat o gramada de oameni fiindca la noi la posta e tot timpul scandal si sunt cozi. Dar sa se ajute singuri sau sa ne ajute pe toti cei care au timp si chef. Eu am renuntat sa fac comenzi care vin prin posta, desi uneori as vrea.....

Asa ca mai bine renunti la lupta "fuga e rusinoasa dar e sanatoasa" si iti folosesti timpul pentru a-ti vinde locuinta si a gasi alta, pe gustul tau...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ANDREEA11 spune:

Gabriela greseala ta o reprezinta atitudinea. Nu ai enuntat problema ca si cum ai avea niste vecini la limita nesimtiri. Tu a trebuit sa anunti in primul rand etnia. Sincer, si pe mine m-ar scandaliza sa am astfel de vecini si as incerca sa rezolv legal. As anunta politia zi lumina. Si la mine pe scara se aciueaza niste aurolaci, si mie mi-e teama. Nu sunt tigani sunt romani, insa tot mi-e teama asa ca sun la politie ori de cate ori ii vad. Dc politia zice ca nu poate face nimik inseamna ca nu ti-au facut nimik.....Motive sa scuipe pe usa ta si sa faca pipi or avea ei in nemernicia lor. Or vrea sa se razbune pe ceva ce le-ai zis sau facut sau sunt f nesimtiti solutia ar fi sa intrebi cine face asta frumos si calm dar nu ca si cum i-ai acuza. Apoi poti sta de paza si dc vezi ca se aprinde becu deschizi frumos usa. Dc sunt ei anunti politia pt deranjarea linistei publice. amenda. Dc se iau de tine, iar amenda si tot asa. Insa vb frumos fara a te lasa orbita de originea lor.
Sunt vecinii tai. Sunt oameni. Sunt de nationalitate romana. Dc erau romani tot asa te-ai fi enervat garantez, poate tot ai fi postat si sunt sigura ca nu ai fi zis NISTE NENOROCITI DE ROMANI.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

Citat:
citat din mesajul lui ralcat

Angajeaza-ti pentru o perioada bodyguarzi, nu unu ci doi-trei. Si cauta-i mari, rai si mai ales batausi ... eventual fosti puscariasi.
Nu fac misto, asta a fost forma in care o colega de-a mea a scapat de niste vecini la fel de "draguti" ca si ai tai.
O sfanta mama de bataie pe zi, aplicata tuturor fatutzelor si puredelutzelor si au plecat singuri d-acolo.
Sau televiziuni aduse cand sunt toate cele puse la uscat pe balustrada si usile pisate si scuipate, si cu aceleasi televiziuni mers la primar si intrebat ce alege: voturile lor sau ale restului blocului.
Facute reclamatii la politie, una dimineatza, una la pranz si una seara si in final dat in judecata primaria ca si proprietar al apartamentului.
Cumparat spray paralizant ca daca tot intri in razboi cu ei tre sa te si pregatesti, un rotweiler invatat la carne proaspata si care nu mananca decat din mana ta ca sa nu ti-l otraveasca. Si la care comada favorita sa fie: cutzu ... prinde tziganu. Asta a fost rea, dar totusi gluma :).
Si nervi tari, ca acu sunteti in perioada de tatonari, dar daca te decizi la razboi ... o sa fie si mai rau.
A ... si fa niste cursuri de autoaparare ca nu strica niciodata.

ai uitat sa mentionezi niste mitraliere la vedere!!!

maiculita Doamne ce citesc pe aici!!!(emotion cu facut cruce cu limba, piciorul)
parca am trai in Afganistan, sa declare razboi de gherila???

gabriela, sper ca nu iei in serios toate astea!

Kari

Si iata secretul meu, unul foarte simplu:numai cu inima poti vedea ce este drept, pentruca esentialul este ascuns privirii!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

Citat:
citat din mesajul lui Fomalhauti

Gabriela draga, crede-ma, trebuie sa te muti.

"dar nu am timp, am altceva mai important de facut, nu vreau, am alte treburi mai importante."

Muta-te, Gabriela, pentru linistea ta...

acesta e cel mai intelept sfat!
fomalhauti, cu mult bun simt ca intotdeauna!

si un alt sfat de la mine, ia in calcul, din cauza acestei situatii, un nou inceput, o viata noua, in alt loc!

Kari

Si iata secretul meu, unul foarte simplu:numai cu inima poti vedea ce este drept, pentruca esentialul este ascuns privirii!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariana_flo spune:

Nu ma pot abtine sa nu remarc cu cata rautate o atacati pe Gabriela. Se vede treaba ca nu ati avut de-aface cu astfel de specimene. Nu conteaza etnia ci abuzurile de care se fac vinovati.
Chiar as vrea sa va vad pe voi venind acasa obosite de la servici si cand va gasiti usa de la intrare murdara cum va duceti fuguta la acei copii obraznici sa le dati bomboane.
Nu sunt de acord nici cu mutatul. Fiecare dintre noi a muncit poate, din greu ca sa-si faca un cuibusor al lui. Cum sa pleci din casa ta ptr niste brute? Si de unde atatea zeci de mii de euro completare pentru a cumpara un apartament intr-o zona mai buna?
Gabriela, nu pot sa te sfatuiesc in vre-un fel anume. Eu pot doar sa-ti spun cum procedez eu. La inceput si eu eram la fel de speriata ca tine. Ba eram si singura pe-atunci. Locuiam singura si nu aveam ajutor de la nimeni. Ca si tine mi-era groaza sa ies din casa, iar seara plangeam in perna cand nu mai suportam scandalurile din scara blocului. Am incercat sa socializez, dadeam buna ziua, incercam sa schimb o vorba, doua... degeaba. Raspundeau cu amenintari si injuraturi. Ba mai mult, strigau dupa mine pe strada si ma faceau in toate felurile. La un moment dat n-am mai suportat si am ripostat. Am facut reclamatii peste tot: primarie, politie, ziare, televiziune. Cum gase4am mizerii la usa mea, curatam si duceam dovada la usa lor. Nu mai m-am lasat intimidata. Cand au incercat sa ma loveasca am scos telefonul si i-am filmat. Desi mi-era frica de nu mai stiam cum ma cheama, le-am tinut piept. Ca sa ai sorti de izbanda in fata lor trebuie sa le arati ca nu te sperie. Nu le raspunde cu acelasi limbaj colorat, dar exprima-te ferm. Eu la un moment dat, am gasit un avocat care a acceptat sa ma reprezinte in fata lor. Le-a fluturat prin fata niste hartii, si i-a amenintat ca daca nu se potolesc vor avea neplaceri. Vecinii mei au devenit si mai agresivi, dar pana la urma s-au potolit cand au vazut hartiile de dare in judecata.

Si inca ceva. Daca te duci acum sa le dai bomboane sau creioane, etc, ei ar vedea asta ca pe un gest de slabiciune si vor face mai rau. Cel putin la mine asa s-a intamplat.

Nu stiu cat de mult te poate ajuta ce ti-am spus, dar... incearca sa nu le arati ca ti-e teama de ei. Invinge-ti frica. Si-apoi, trebuie sa te gandesti si la cat de frustrat este sotul tau, stiindu-te pe tine in impas si el ne putand sa te ajute prea mult. Sunt convinsa ca-l macina si pe el situatia.

+37

Mergi la inceput