In vizita cu copilul!
Raspunsuri - Pagina 5
Gretchen spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui anca_a Alinuta cand vei fi mama iti doresc sa iti dresezi (pardon educi) copiii in asa fel incat la varsta de 5 ani sa nu ajunga sa puna in pericol viata unor bieti adulti nevinovati, binevoitori si timizi care ii vor primi in casa. Toate ca toate dar asta...
|
Adica vrei sa spui ca educatia inseamna dresaj? Cei 7 ani de acasa sunt un moft?
E destul de periculos sa duci ideile de "lasa copilul sa se manifeste cum vrea, nu-i ingradi libertatea de actiune" la extrem. Uneori trebuie sa-i explici copilului ce poate si ce nu poate sa faca in societate. Altfel va deveni un adult care nu va respecta regulile elementare ale bunului simt. Si sa nu-mi spui ca sunt ok adultii care:
- se baga in fata la orice rand
- te imbrancesc ca sa-si faca loc
- arunca punga cu gunoi pe geam
- golesc scrumierele din masina direct pe asfalt
- vorbesc tare intr-o sala de spectacol sau de cinema
sa continui cu exemplele?
Eu nu zic sa iti transformi copilul intr-un bleg care sa stea pe un scaun si sa nu scoata o vorba 5 ore. Dar nici sa-l lasi sa faca absolut orice il taie capul. Un copil de 2 ani mai poate sa rascoleasca un sertar de lenjerie intima. Dar unul de 5 ar trebui sa stie ca asa ceva nu se face.
Cat despre grija ca poate mama copilului va citi postul asta si se va recunoaste... hello!!!!! de ce ar trebui sa ii pese cuiva de faptul ca s-ar simti jignita? Explicati-mi si mie, de ce trebuie mereu sa ne facem griji de sentimentele cuiva caruia i se rupe de restul?
BeLucci spune:
Citat: |
Si, fiindca tot ii iubim atata (pe ai nostri, ca deh...) nu scapam nici aceasta ocazie de a-i mai barfi putin (pe ai altora, ca deh...), de a ne plange cum suntem torturati de pici de 2 ani care se potolesc urgent daca-s luati de ceafa si cum, altii, 'ai de mama lor, nu-s in stare sa-si creasca si educe copiii . Ma rog, esentialu-i ca ii iubim si iubirea pentru ei ne uneste p-acilea . |
Nah ca tu iara n-ai inteles. Pai mai draga este vorba despre o fapta savarsita cu intentie nu din greseala. Nu "barfim" o fapta facuta dn greseala, ca nu e nimeni absurd aici.
Si tu ce ai face daca, copilul tau ar suferii o operatie si dupa spitalizare si dureri mari, ti-ai scoate copilul afara. Si ar venii un altlul tembel sa-ti muste copilul, ce ai face ?? Ai rade si te-ai bucura??Ai felicita mama care si-a lasat copilul de capul lui???
Nu te gandi la mine ca eu am trecut prin asta ca banui ca nu te doare pe tine de mine. Gandete-te la copilul tau(daca-l ai). Daca ar venii un copil si asa de dragu de-a se simtii el bine ,vine si-mi musca copilul de sa-i curga sange, pe bune ca i-as scoate dintii si i-as duce intr-o punga la maica-sa. Nah ca acuma ti-am dat motiv sa dai cu sapa!!A scz...sabia!!
Denizel te rog sa citesti de 2 ori inainte sa dai un raspuns , poate te trezesti ca-mi pui in carca ce n-am zis.
stefaniya spune:
Alinutza,din mesajul tau se vede clar ca nu ai copii.Ma mira ca foarte multe persoane aproba de cat de obraznic e copilul respectiv la 5 ani.Baietelul meu e mai mic si pot spune ca nu am asa probleme mari cu el,are placerea de a scoate rufe,si tocmai pt asta ii pun intr-un sertar la indemana lui si le scoate,le baga la loc,se baga si pe el in dulap si asa poate s-o tina si pt o ora.
Lipsa ta de experienta probabil a facut sa ajunga el asa iritat,si sa vrea sa faca mai rau.Cine i-a deschis usa la baie? Unui copil de 5 ani,intr-o casa straina si fara jucariile lui,mai ales cand e plictisit,nu te pui sa-i spui poveste.Ca mami,buni si educatoarea nimeni n-o face.Tu erai exact o straina care nu v-ati placut reciproc,asa ca povestea nu tinea.
In cel mai rau caz spunea-i parintilor pe un ton dragut ca nu esti de acord sa-ti faca asa deranj si ca dai la dispozitie un loc anume.Probabil asa se evita si faptul ca nu vrei sa-i mai permiti sotului/iubitului o intalnire cu ei.
Urat faptul ca au intarziat si nu au anuntat,dar si aici puteai face o observatie finut si stiau ca tu/voi,nu permiteti.Nu mereu solutia e evitarea persoanei/persoanelor care ne deranjeaza.
Cat despre faptul ca ai scris aici poate exista sansa ca respectivii sa vada,e gluma,nu? Eu cred ca e mai frumos sa spui sau sa dai de inteles unei persoane ce te deranjeaza decat s-o faci intr-un mod las.Daca ea ar vedea,ai fi fericita? Uite ce de mesaje pro ai primit tu si ca ea e vinovata?
Cand ai sa devii mama,ai sa vezi cate greseli faci,pe care tu nu le vei considera greseli,dar altii da.
kariguld spune:
ce de teorie... ce-o fi asa de complicat de priceput, ca exista copii needucati, lasati de parinti sa faca ce vor?? Alinuta, tocmai a intalnit un astfel de copil, nu e chiar o tragedie. tragedie este ca acei parinti nu constientizeaza cum este copilul lor, ca ei au contribuit din plin la felul de manifestare actual...si mai rau ca rad si se amuza de comportamentul lui in prezenta altor oameni. asta spune cam ce fel de oameni sunt....adika fara autoritate si tarie ....
astfel de copii, nu trebuie evitati, daca se poate sa oferi ajutor, sfaturi parintilor (in cazul in care sunt primite) ...bine, daca nu mai bine iti vezi de viata...
Kari
Si iata secretul meu, unul foarte simplu:numai cu inima poti vedea ce este drept, pentruca esentialul este ascuns privirii!
denizel spune:
citat din mesajul lui Gretchen Cat despre grija ca poate mama copilului va citi postul asta si se va recunoaste... hello!!!!! de ce ar trebui sa ii pese cuiva de faptul ca s-ar simti jignita? Explicati-mi si mie, de ce trebuie mereu sa ne facem griji de sentimentele cuiva caruia i se rupe de restul? |
Bleacs! Again!
Stie Gretchen din Timisoara cati bani da mamica piciului pe restul omenirii .
Dar, desigur, nu moare nimeni din putina barfa de 2 lei la Generale.
Ce ce intampla cu DC???
natynic spune:
Mare adevar spune Adina Iulia, nu toti copiii sunt la fel, asa incat adresarile de genul "Alinutza cand vei avea copil o sa vezi si tu..." chiar nu-si au rostul!
Pe de alta parte:
Alinutza, eu am crezut ca postezi aici, dand acest exemplu, pt o discutie teoretica despre cat sunt de vina parintii si cat copiii in astfel de situatii neplacute...pt ca tu nu ai copii si vrei sa stii si alte pareri. Si ce e de facut cand copilul se comporta astfel. Dar tu scrii aici in speranta ca va citi mama copilului?? Asta e chiar aiurea! De ce nu i-ai spus ce crezi atunci, cand copilul iti insira chilotii prin casa, prin casa ta?
Naty
mamica Iuliei Elena-esenta tare in sticluta mica (30.01.2008)
DA-I DOAMNE MINUNII MELE SANATATE, MINTE SI NOROC!
denizel spune:
citat din mesajul lui BeLucci Daca ar venii un copil si asa de dragu de-a se simtii el bine ,vine si-mi musca copilul de sa-i curga sange, pe bune ca i-as scoate dintii si i-as duce intr-o punga la maica-sa. |
genial! Felicitari! (se vede ca esti mamica ).
Aaa, stii ceva? Eu l-as pedepsii altfel: i-as zice ca exista Mos Craciun .
kariguld spune:
citat din mesajul lui denizel Ce ce intampla cu DC??? |
da poate ne lamuresti tu! sau, dai tu prima raspunsul!
Kari
Si iata secretul meu, unul foarte simplu:numai cu inima poti vedea ce este drept, pentruca esentialul este ascuns privirii!
andira spune:
citat din mesajul lui kariguld ce de teorie... ce-o fi asa de complicat de priceput, ca exista copii needucati, lasati de parinti sa faca ce vor?? Alinuta, tocmai a intalnit un astfel de copil, nu e chiar o tragedie. tragedie este ca acei parinti nu constientizeaza cum este copilul lor, ca ei au contribuit din plin la felul de manifestare actual...si mai rau ca rad si se amuza de comportamentul lui in prezenta altor oameni. asta spune cam ce fel de oameni sunt....adika fara autoritate si tarie .... astfel de copii, nu trebuie evitati, daca se poate sa oferi ajutor, sfaturi parintilor (in cazul in care sunt primite) ...bine, daca nu mai bine iti vezi de viata... Kari Si iata secretul meu, unul foarte simplu:numai cu inima poti vedea ce este drept, pentruca esentialul este ascuns privirii! |
exact asta vroiam sa spun si eu.
Si adaug - din pacate proasta educatie a parintilor se va regasi si la acest copil. Nu e vina lui, dar vorba aceea cu aschia...
Si daca mai vrei un sfat: atata vreme cat nu ai copii, evita familiile cu copii. Eu imi ador copiii, dar cat timp n-am avut, nici nu mi-a trebuit socializare cu ai altora, pentru ca nu aveam rabdare, nu stiam cum sa-i tratez, mi-era teama sa nu se uite parintii chioras daca faceam vreo gafa etc.
Parerea mea
Gretchen spune:
Stefanya, copilul tau are aceasta placere (cu sertarele) la 1 an si ceva. E normal. Dar daca va avea placerea sa faca acelasi lucru la 5 ani, sa stii ca va fi o problema. Si daca o va avea in casa altcuiva, problema va fi chiar mare.