Atentie la uleiul de palmier
Raspunsuri - Pagina 4
spic de grau spune:
Citat: |
citat din mesajul lui simali Mai jos un link care pretinde ca uleiul de palmier este egal cu uleiul de masline in prvenirea bolilor coronariene, si din punct de vedere nutritiv. http://www.mpoc.org.my/arc_nutn_250606_02.asp De retinut ca studiul este publict de Asociatia Uleiului de Palmier si, in opinia mea, are fix aceeasi credibilitate cu studiile asa-zis independente. Ma gandesc in schimb la lumea musulmana, care consuma de sute de ani ulei de palmier... alice |
Credibilitatea studiului facut de cei care recomanda Uleiul de Palmier e identica cu credibilitatea studiilor platite de companiile de telecom privind lipsa pericolului reprezentat de antenele telecom.
Si ma intreb - daca acele antene sunt atat de ne-nocive - cati sunteti de acord cu instalarea lor, de exemplu, pe gradinitile/scolile unde invata copii vostri.
Pentru mine e acelasi lucru.
Iar cnd am postat subiectul, a fst ptr a ajuta, nu ptr a ajunge la conflicte, sau sa spunem: "si altii au distrus, de dragul cresterii economice e permis orice".
simali spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui spic de grau
Cred ca glumesti... Cum adica, daca in trecut s-au facut greseli, e normal sa persistam in ele? daca statele bogate au exterminat e dreptul fiecarei natii sa extermine? Pai daca e sa o luam asa, atunci hai sa distrugem tot, ca oricum si altii au distrus, si oricum se va distruge si oricum cu o moarte suntem toti datori. Mi-e efectiv rau! |
Nu. Hai sa le dam oamenilor alora alternative reale la distrugere. Hai sa scoate, ceva mai multe atxe din buzunar si sa-i platim sa faca altceva; sau hai sa-i mutam pe toti in tarile bogate si sa lasam locurile acelea ale lor de bastina ca niste imense parcuri mondiale. Cred ca varianta asta, ultima, este cea mai pe placul celor care vomita la auzul problemelor sociale.
alice
simali spune:
Iar noi, romanii, sa devenim mai intai activisti in curtea noastra si apoi sa aratam spre altii. Sa refacem Codrii Vlasiei, sa replantam toate padurile defrisate salbatic, sa ne legam cu lanturi de copacii din parcurile in curs de desfiintare in orasul nostru, etc. Apoi, avem tot dreptul din lume sa facem activism international.
Pana atunci sunt penibili si demagogi.
alice
spic de grau spune:
Alice - eu am postat subiectul din 2 motive:
1. Ca sa spun si celor care nu stiu ca uleiul de palmier e daunator sanatatii contrar a ceea ce se vehiculeaza in presa; nu se moare de pe azi pe maine, insa rezultatele se vad in cativa ani.
2. Ca sa stie si altii care e pretul pe care unele specii il platesc. copii nostri nu vor mai sti decat din carti si din povesti despre ele; si daca se poate face inca ceva - de ce sa nu se faca?
Mai ales ca nu vorbim despre un aliment miracol ptr umanitate ci despre contrariu.
Acum e alegerea fiecaruia despre ce face, ce consuma, si la ce pleaca urechea.
Cum spuneam - de o moarte suntem toti datori si multi se ghideaza in viata dupa dictonul asta.
b.nica spune:
Hai sa pun si eu gaz pe foc!
Citeam deunazi ca fructele frumoase pe cale cumparam si le dam copiilor nostri sunt imbalsamate in ...ei ziceau generic pesticide.
Ceva stiam si eu despre mere,pere,piersici,dar si bananele?
Ideea este ca nu poti sa gasesti o institutie de incredere care sa ofere date corecte despre alimentele pe care le consumam.
Internetul ofera date ...dar prea multe si de cele mai multe ori care se contrazic in functie de cine le furnizeaza.
absoluta spune:
Mda, v-as intreba in ce prajeau mamele voastre chiftelele si snitelele, insa va pun sa le intrebati pe mamele voastre daca au auzit de untura
spic de grau spune:
Citat: |
citat din mesajul lui b.nica Hai sa pun si eu gaz pe foc! Citeam deunazi ca fructele frumoase pe cale cumparam si le dam copiilor nostri sunt imbalsamate in ...ei ziceau generic pesticide. Ceva stiam si eu despre mere,pere,piersici,dar si bananele? Ideea este ca nu poti sa gasesti o institutie de incredere care sa ofere date corecte despre alimentele pe care le consumam. Internetul ofera date ...dar prea multe si de cele mai multe ori care se contrazic in functie de cine le furnizeaza. |
Din pacate a trecut vremea cnd ii puteai spune copilului: "mananca coaja de la mar ca acolo sunt toate vitaminele".
Acum e necesar sa cureti coaja fructelor si legumelor, ptr ca acolo e concentratia cea mai mare de pesticide.
De ex: cnd gatiti cartofi, morcovi, la aburi - dati coaja jos. Nu ii coaceti in coaja.
Cine vrea sa stie mai multe, aici un link:
http://www.guerir.fr/documents/reflexes-anticancer-quotidien.pdf
Acum despre uleiuri, margarine, unt - cititi prospectul cnd cumparati. Omega 3 e sanatoasa. Omega 6 nu e buna (creste riscul inflamatiilor). Omega 9 face sa scada concentratia de omega 6.
Evitati sa prajiti in ulei. Preferati carnea fripta. (iar cartofi prajiti cat de rar cu putinta).
Iar ptr salate nimic nu e mai bun decat uleiul de masline, sau uleiul de nuci (in cantitati mici evident).
Uleiul - cnd il cumparati, e bine sa fie in sticla inchisa la culoare. Lumina "degradeaza" uleiul. Si de cele mai multe ori e bine sa fie tinut la frigider (mai putin cel de masline).
Noi de ex am scos uleiul de floarea soarelui din lista de cumparaturi, ptr gatit folosesc doar ulei de rapita.
Iar ptr margarine, unt, uitati-va daca contine E-uri (ca si in alte produse evident). Si preferati banalul unt ambalat in hartie decat acela in plastic. Ptr ca plasticul in prezenta grasimilor se descompune eliberand un compus cancerigen.
Cum la fel - nu incalziti la microunda in plastic.
LoraG76 spune:
Spic de grau, multumim!
Si noi de vreun an folosim doar ulei de rapita la gatit.
Lora, mami de Iustina
(Niciodata sa nu spui niciodata!)