Orasul preferat

Orasul preferat | Autor: osolita

Link direct la acest mesaj

Daca imi amintesc bine, cand ma rasfoit cele de 9 pagini cu subiecte ale sectiunii Calatoriile sufletului, n-am gasit inca nici un topic referitor la orasul nostru preferat si cred ca ar fi interesant sa schimbam pareri.
Pentru mine cel mai frumos oras din Romania e Iasi-ul(desi cand eram studenta acolo nu-mi prea placea) iar din Europa cel mai mult mi-a placut Viena. Iar pentru Berlin am o slabiciune, nu stiu de ce, poate ca a fost primul mare oras din Europa pe care l-am vazut si m-a impresionat in mod deosebit.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Margot spune:

pentru mine tot Iasul este orasul de suflet, si voi regreta toata viata ca nu am ramas in Iasi dupa terminarea facultatii.

Margot

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns scarmanus spune:

Osolita draga,

Grea intrebare ai mai pus, pentru ca daca esti obisnuit sa vezi frumusetea (stii, frumusetea e in ochii celui ce priveste), orice locsor de sub soare are farmecul si frumusetea lui, in contextul regiunii in care se afla. Mi-e greu sa raspund, insa tind sa prefer oraselele in locul metropolelor. In Italia mi-a placut totusi Florenta dintre marile orase, dar daca te duci un pic in Apenini o sa despoperi satucuri de vis cocotate pe varful dealurilor.
In Anglia mi-a placut Canterbury, in Franta Lyon. In Romania nimic nu e mai frumos decat Clujul, poate Sighisoara.

scarmanus

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lilach spune:

La ce te referi cind spui orasul preferat/ Laorasul in care ai dori sa traiesti sau cel care ti-a ramas la suflet?!

Cred ca ar fi multe de spus la acest subiect...
In 1993 am vazut prima data Parisul...nu pot sa ti-l descriu...ceva de vis...maret,impunator, luminos si totodata si foarte familiar prin forfota de oameni.Dupa citiva ani l-am revazut si am simtit aceleasi sentimente.

Dar totusi am in inima mea inca citeva orase de care sint indragostita: Orasul in care traiesc, Haifa mi se pare o feerie ,
Roma...si inca...

"Un sfirsit e un inceput..."

ella& laura,andrei,andra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Katink spune:

Orasul meu de suflet este Constanta, acolo m-am nascut, acolo am crescut, am facut scoala, facultatea, acolo am fost profesoara, acolo sunt parintii si sora mea, acolo e marea... acolo sunt toate amintirile tineretii mele, asta nu ca as fi batrana dar de un an sunt pe meleaguri straine si tot la mare si la multe locuri din Constanta ma gandesc.
Mai ales acuma cand e vara... pai eu am fost o singura data in viata mea la piscina, iar aici nu imi pot imagina cum e vara fara mare, eu nu am fost la nici o piscina aici, am dat o fuga de o saptamana in iulie ca sa vad marea, normal si parintii...
Cateodata mi se face asa dor de tot ce este acolo ca imi dau si lacrimile, e greu departe de casa copilariei, de parinti...

Apoi Iasul mi-a mai placut, acolo a facut facultatea sora mea, Dreptul, de' e cea mai veche din tara si acolo si-a dorit ea cel mai mult, si acolo si-a petrecut si 5 ani din viata. Desigur am fost de multe ori la ea, ne-am plimbat, in fine, mi-a placut mult, Copoul, Gradina botanica, Palatul Culturii, sunt multe locuri frumose si am mers si in Tudor la niste colege de faculatate care stateau la caminele de acolo (sora mea fiind o fericita ca statea in gazda la matusa si unchiul tatalui meu)...

Si acum sora mea si mama sunt in Iasi, ieri l-au inmormantat pe unchiul tatalui, 76 de ani, bun om, arhitect, costruia Biserici, si acum la varsta asta tot asta facea, a murit cu creionul si rigla in mana, a murit facand ce i-a placut toata viata sa faca, Dumnezeu sa il odihneasca...

Sa ma scuzati ca am deviat putin de la subiect, dar cand esti la mii de km departare, e parca mai mare suferinta, asa cred eu..

Numai bine,
Katink

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina spune:

Barcelona

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns GabiG spune:

Iubesc Timisoara, orasul unde am trait 26 ani. Este imposibil sa nu iubesti locurile de care te leaga atitea amintiri. Nu degeaba se zice ca nu-ti poti uita radacinile...
Mie imi place cam peste tot pe unde ma duc. Anul asta am dat o tura (numai vreo 2 ore) prin Salzburg si mi-a placut la nebunie. Orasele din Belgia sint deosebite, ma refer la centrele vechi. Cladirile parca sint facute din dantela, e ceva deosebit.
Si mai am atitea de vazut...

si Francesca 1an2 luni
Pe lumea asta exista un singur bebelas (copil) perfect! Si fiecare mama il are!
http://f1.pg.photos.yahoo.com/adigabi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamamariana spune:

Culmea... orasul meu preferat in Romania este tot Iasiul. Se pare ca multe dintre noi a terminat facultatea la Iasi. Prin Europa, nu prea m-am plimbat in orasele celebre, dar din lume, din ce am vazut orasul meu preferat este Macao. Dar cred ca mi-ar placea sa locuiesc in Los Angeles.
Mamamariana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns osna spune:

eu nu am un oras preferat dar am un sat unde ma intorc cu drag de fiecare data,de care ma leaga cele mai frumoase amintiri din copilaria si adolescenta mea.e satul unde am mers in fiecare vacanta si unde inca ma mai asteapta bunica in poarta ori de cate ori afla ca vin.
orase frumoase sunt multe si cred ca fiecare are ceva aparte care sa te atraga la el: paris,barcelona,venetia...harghita toate sunt frumoase in felul lor.au fiecare o frumusete aparte .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulia grosman spune:

eu cred ca Brasovul e cel mai frumos si mi-e tare dor de el

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alba spune:

Galati e pe primul loc,m-am nascut si am trait acolo 13 ani !
Apoi tot "dulce tirgul Iesului"!!! Iubesc Iasiul pur si simplu,am fost doar de 2 ori acolo, e o atmosfera cu totul deosebita,ceva pluteste-n aer...in plus sunt cel mai mare fan al lui Ionica (Ionel Teodoreanu)...
Apoi urmeaza Sulina si Periprava.... ce timpuri frumoase am petrecut acolo, copila fiind.... abia astept sa le revad pe toate patru orase ale inimii mele si sa i le arat si copilului meu drag...

***Alba***
http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=Album%20principal&mid=499&cid=78

Mergi la inceput