Orasul preferat
Raspunsuri - Pagina 2
Alina spune:
Orasul meu de suflet e Timisoara,acolo am terminat facultatea(apropo,GabiG...cred ca am fost colege,eu am terminat UMF Timisoara in`98 dar Stomatologie-Facultatea de Medicina Dentara,asa se numeste acum)si am locuit vreo 9 ani.
Cele mai frumoase amintiri,petreceri,distractii si vacante sunt legate de Timi .
Mi-au mai placut mult Parisul, Praga si Berlinul...defapt fiecare oras are farmecul lui si cred ca doar starea noastra de spirit in timpul vizitei ne face sa spunem"da...asta e un oras frumos sau cel mai frumos".
Imi place mult si orasul in care locuiesc-München-un oras cochet,cosmopolit si foarte activ cultural.
Alina
tinatache spune:
La suflet mi-e Iasi-ul, acolo am facut facultatea, am cele mai frumoase amintiri, acolo mi-am intalnit sotul acum 11 ani si am si locuit acolo cativa ani buni. Singurul regret pe care-l am e ca nu-l pot vedea de cate ori vreau eu... Apoi mi-a mai placut fff mult Parisul, e ceva ... magnific, fermecator in orasul asta, fiecare pietricica, fiecare coltisor emana ceva anume, intangibil dar care te atinge pana in adancul sufletului. Acolo am stat doar 5 zile in care am mers pe jos pana ne-au cazut picioarele, fara sa simtim oboseala decat la sf. zilei, cand cadeam lati in paturi sau pe cate-o banca. As vrea sa retraiesc experienta asta, sper sa nu dureze prea mult pana atunci, insa cu siguranta vom merge iara si iara...
Cristina, mamica cu burtica
mamica dulce spune:
orasul care mi.a ramas mie in suflet...sunt de fapt doua
este vorba de Cluj in care mi se pare ca si aerul miroase altfel dar parca mai aproape de inima mea e Mangalia..si in alte circumstantem.as fi stabilit acolo dupa facultate..as fi gasit eu o posibilitate.
..paradoxal este ca pe mine ma atrag de fapt orasele mari,cu oameni multi ,zgomot si agitatie,gen metropole si uite ca pana una-alta m.am indragostit de un orasel mic si cochet de pe malul marii,marea care ramane prima mea dragoste.
mamica dulce spune:
inca ceva...sunt sigura ca am sa calatoresc muuuult,dupa dorinta mea as pleca si maine,dar din ce am vazut mi.a placut enorm BRUXELLES pt contrastele puternice intre vechi si nou,aerul boem si plin de viata.
ca trasatura generala totusi imi plac locurile..de vara,de mare si de soare,undeva pe coasta mediterana a Spaniei,prin insule tropicale..etc..
Elenalove27 spune:
Orasul meu preferat este Pitestiul ...deoarece acolo m-am nascut,copilarit...iar cu timpul am avut ocazia sa locuiesc in Hiroshima 5 ani de zile si sunt indragostita de Hiroshima locul 2 ce oras imi place,,,iar acum locuiesc in Florida si nu prea stiu ce mi-ar pace aici....poate aligatorii si crocodilii
Va pupic
Elena cu burtica si sotul AL
Alex_2003 spune:
Imi tresare inima de bucurie cand citesc o multime de mesaje in care este mentionat minunatul targ al Iasilor si in acelasi timp imi este inundata de tristete ca sunt departe de el.
Desi sunt nascuta in Suceava pentru mine acasa va fi intotdeauna la Iasi.Acolo mi-am petrecut cele mai frumoase clipe ale vietii in perioada facultatii , acolo l-am cunoscut pe sotul meu acum 10 ani , acolo am facut primii pasi in inchegarea unei familii , acolo ne sunt prietenii , acolo ne-a ramas sufletul.
Imi aduc aminte cu placere de ziua in care ma intorceam din vacanta , coboram din tren si simteam bucuria revenirii "acasa".
Te inteleg Margot ca regreti ca ai parasit acest oras al amintirilor frumoase dar pentru mine este mult mai greu - departarea.
Mi-e tare dor de tot ce inseamna acest minunat oras.
Gianina
camelia-daniela spune:
Mie imi plac de regulä, capitalele!!! Acolo se intimplä multe chestii si nu ai timp sä te plictisesti!!!...imi place tare mult sä fiu inconjuratä de multi oameni!!
Am venit in Berlinul de vest in 1989, in mai, dar de aici n-as mai pleca!!!
Are atita verdeatä si parcuri, si sint aici toate natiile de pe pämint!! Berlinezii sint ei cam räi de gurä, dar sint si altfel, fatä de alti nemti, din alte orase, cä aici au trebuit de mult sä convietuiascä cu sträinii.
Si, precum dorinta mea, a devenit si capitalä de citiva ani!!
In Ro, imi place Bucurestiul, unde am fost la scoalä, am lucrat si mi-am petrecut cea mai mare parte din viatä!!!
Iasiul nu-l cunosc, dar dacä spuneti voi, vä cred!!!...dar motivul cel mai important pt. care as merge la Iasi, este sä o gäsesc pe aia cu care m-a inselat sotul!!!...glumesc desigur!!...dar dacä o prind pe la Berlin, o asteaptä aceeasi soartä!!!
Timisoara mi-a pläcut...acolo au fäcut pärintii mei facultatea si am avut si eu ocazia sä-l väd cind eram mai mare!!!
Eu m-am näscut la Drägäsani, dar nu cunosteam oräselul...l-am väzut pe la 14 ani, cind am fost sä-mi "trag" un certificat de nastere nou, cä pe äla vechi il pierdusem!!
Foaaarte curat si drägut oräselul!!!..iti dä senzatia, cä träiesti intr-o familie mare!!!...nu stiu cum o mai fi acum, dar atunci mi-a trezit sentimente f. puternice!!!
Mie mi-a pläcut foarte mult Amsterdamul...pot sä spun, mai mult decit Parisul...nu pot sä explic, dar mi-a transmis o atmosferä de romantic si cäldurä sufleteascä!!!
Poate datoritä oamenilor, care in Olanda, in general, sint fff prietenosi!!!
Arhitectura m-a läsat cu gura cäscatä!!!...acolo poti vedea absolut tot ce se poate vedea!!...si au avut multe idei bune olandezii!!
Am fost de 2 ori la Amsterdam si ne-am intors "cultivati" inapoi!!!
Dar de Monaco, ce ziceti???...zona de vis, clädiri de vis, preturi de vis!!
Pupici de la Cami.
Victoria spune:
Daaaaaaaa, Amsterdam.....Muzeul Van Gogh, vaporasul pe canale.... stradute mici... cartier rosu. Ce mi-a placut mie in cartieru' ala (am fost cu colegii, toata echipa ne-am dus sa-l vizitam!!!!). Haios a fost ca era seara, ploua, si frig... si eu cu un batic pe cap, sa ma apar de ploaie... si ei nu gaseau stradutele ALEA.... si eu le-am zis ca e mai bine sa fii femeie, nu alergi dupa.... pe ploaie si frig...Deci, am vazut ca acel loc e obiectiv turistic, si erau grupuri de pustani - evident in excursie, si de pensionari americani - sa vezi babutzele de 80 de ani, cum examinau constiincios fiecare 'vitrina" ca pe un tablou, si treceau la urmatorul, ca la muzeu...
Fara gluma, orasul e superb...
V.
veni, vidi, Victorie!
bubi spune:
dintre cele vizitate:
Dubrovnik
Praga
atmosfera de atmosfera....
http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=bubi
ralucami spune:
Pana sa citesc subiectul asta nu m-am gandit niciodata la vre-un oras ca fiind "preferatul meu". Imi placea Braila in copilarie pt ca acolo era casa bunicutei mele si la ea ma simteam in al noulea cer, dar timpul a trecut, bunicutza mea a murit si de-odata nu m-am mai simtit bine acolo. Mi-a placut si Londra cu bus-urile suprapuse si cu londonezii atat de formalisti, mi-au placut si Viena si Amsterdamul, chiar si Tokyo si Osaka cu aglomeratia imposibila de pe stazi si oamenii vesnic grabiti. Dar pare-se ca orasul sufletului meu a ramas Iasul. Acolo m-am nascut, acolo am mers prima oara la scoala, acolo am vazut prima mea Gradina botanica, acolo am mers prima oara cu tramvaiul care scartaia din toate inchieturile , acolo m-am indragostit prima oara, acolo sunt parintii si fratele meu, prietenii mei adevarati, admiratorii mei. Chiar si acum cand va scriu ma napadesc amintirile si imi vine sa imi fac bagajele si sa plec acasa, la Iasul meu iubit.
Hai noroc si sanatate- ca-i mai buna decat toate!