Ce vrea mai nou Ministerul Sanatatii
Raspunsuri - Pagina 5
ladyJ spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui ariel_7000
lady, corect...numai ca orice pui se imbolnaveste la un anumit moment de ceva, oricat am vrea noi sa evitam asta, indiferent de meseria pe care o practicam. se intampla si inginerilor si preotilor si medicilor. chiar daca boala e usoara sau grea, mama sufera, ca asta ne e dat noua, mamicilor...stii si vorba "numai mama sa nu fii!" ideea era, ca atunci cand nu traiesti pe propria piele o experienta, poate ca iti este usor sa sari la gatul cuiva, mai ales cand acea persoana este doborata la pamant si stii ca e in momentul ei vulnerabil si ca gestul tau o raneste infinit mai mult... m-a mirat agresivitatea ei, pt ca o stiu iubitoare de animale ... pai eu plageam de lesinam cand imi era bolnav catelul...ieri am fost foarte impresionata ca am aflat de boala grava a pisicii unei prietene si stiam cat e de atasata de ea...pai daca asa reactioneaza la durerea unui animalutz si a stapanului lui, atunci de ce a sarit sa-mi dea cu bata in cap, lovind exact in punctul meu cel mai sensibil: sanatatea copilului meu, acuzand indirect ca sunt vinovata de microbul luat de el? doar pt ca-i sunt antipatica, pt ca am contrazis-o la alt subiect, cu toate ca la altele i-am dat dreptate??? uite ca a lovit si in altii din pacate, altii care numai de lovituri d-astea nu au nevoie, pt ca au trecut prin iad!!! e ultima data cand mai raspund offtopic la subiectul asta...am avut o zi cumplita si tare nu as vrea sa o termin cu un avertisment. scuze daca am luat-o pe aratura...scuze daca am suparat pe cineva...va rog sa nu ma mai bagati in seama! mami de alexutza (10.04.2003)si Teodor Mihai (10.04.2008) Save the Earth /Is the only planet with chocolate! |
Ariel,imi pare rau pentru bebelu tau, se va insanatosi!
Desigur ca boala ne face mai agresivi asa..e de inteles.
Apoi,eu cred ca XIO a expus o parte din problemele intalnite in spital,asta nu inseamna ca bebelu tau sau alti copii s-au imbolnavit DOAR din acele cauze..
Sincer nu cred ca a vrut sa te supere sau sa -ti spuna ca TU esti de vina
Xio va deveni medic, nu dimplomat Intelegi?
Comunicarea este deficitara pe forum,uneori un mesaj gandit cu calm poate fi inteles agresiv...
kay spune:
revenisi on topic.
deci, un spital privat, nu asigura inca, de exemplu, de tot ceea ce e nevoie pt un copil ca Sonia. ei ii trebuia oxigen in perete, ii trebuiau monitor si ventilator mecanic. si am vrut sa ne mutam la privat, date fiind contiditiile absolut oribile din spitalul de stat, dar ne-au sfatuit sa ramanem acolo, pt ca daca e nevoie de ceva, ei n-au sa ne dea nimic, deci viata copilului e pusa in pericol. asta a spus directorul spitalului privat.
un alt exemplu, S a vomitat intr-o seara. mult. scazuse deja 500 gr la 9 kg cat are ea. si am mers la Medlife, ca stam aproape. acolo fac garzi dr de la spitalul de stat unde a fost Sonia in primele ei luni. 1 zi am stat, ca i-a pus perfuzii si... atat. dar a costat 6 mil. enorm. dr buni ii numeri pe degete... asa ca daca ii constrange sa mearga ori colo, ori dincolo, nu stiu cati or sa aleaga sa lucreze pe bani putini, fara consumabile, cu mancatoriile din sistem, si fara sa ia spaga.
revin, ca ma innebuneste furnica lu` fi`mea, din 2 in 2 min imi spune ca ea e furnica... cred ca are probleme de personalitate, e putin confuza... revin.
oana deSOSONICA (6.06.2007)
asa creste Sonia : www.onetruemedia.com/shared?p=63e6ea475473c2ddd2fc4c&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=image" target="_blank">intr-un an
Sonia
ACTE diferite interventii, diagnostice etc.
www.helpsonia.com
povestea Soniei
"When in trouble or in doubt, run in circles, scream and shout."
XIO spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui ariel_7000
pai eu nu mai inteleg...acum cateva ore erau "vreo 2 ani", acum s-au facut "vreo 3 ani"...lasa, nu-ti mai bate capul! ca nici eu nu mi-l mai bat! si poti sa ma "bagi" tu unde vrei...in oale, in ca..fea, in seama ...iti zic cum e: nici ca-mi pasa! m-am prins, ca nu-s asa cum crezi:)...numai vezi ca piocianul si fratii lui cei urati nu aleg victimele, in functie de "dragostea" ta fata de ele...sper doar ca intr-o buna zi sa nu plangi si tu pe aici. mai vorbim insa cand o sa-ti tii copilul bolnav in brate si o sa plangi neputincioasa... pana atunci, uita de asta si hai sa vorbim la subiect! tu ce parere ai despre decizia asta? e corect sa fie pusi medicii sa opteze intre cele 2 variante? eu tot sustin ca este o idee cel putin exagerata pt Romania, atata timp cat nu exista conditiile de salarizare si de dotare materiala din strainatate, al personalului si spitalelor de stat. natasa de ce un medic nu ar putea lucra luni-vineri de la 8 la 16 la spitalul de stat si de la 17 la 22 la particular? sau sambata si duminica? atatat timp cat isi onoreaza cele 8 ore de munca si nu "fuge" de la spital ca sa mearga la cabinetul privat...eu nu vad nimic rau! naty, tu ce zici? chiar e un subiect interesant. o sa-l si votez! mami de alexutza (10.04.2003)si Teodor Mihai (10.04.2008) Save the Earth /Is the only planet with chocolate! |
Ariel , hai sa-ti explic , ca nu-ti pica fisa
1.Microbiologia se studiaza in anul 2 . Eu sunt acum in anul 5. Anul 5 abia a inceput.Deci teoretic, au trecut 3 ani de atunci , practic doar 2 si ceva.Sau probabil ai impresia ca mint pe un forum?
2.Asa cum pe mine si pe altii ne deranjeaza cand se baga in aceeasi oala doctorii , te-a deranjat si pe tine cand te-am bagat in aceeasi oala cu alte mame , nu? Ce tie nu-ti place altuia nu-i face.
3.Cat despre urari...draga mea , daca va fi sa plang pe aici inseamna ca va avea cev grav copilul. Dar apreciez ca te miri de "agresivitatea " mea , iar tu imi faci umai urari de "bine".
"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "
***Fur is for petting**
http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100
http://www.flickr.com/photos/13005458@N00/
bird70 spune:
Ideea nu e rea, nu stiu cat de aplicabila este in Romania. Exista categoric conflict de interese la medicii care lucreaza atat la privat cat si la stat. Mie mi s-a intamplat sa merg la o clinica privata, sa mi se spuna ca am nevoie de investigatia asta care costa atat si asta care costa atat (si era scump ), am spus ok si m-a chemat la spitalul de stat sa-mi faca investigatiile (dupa ce am platit). Eu am platit la privat, pret de privat si mi-a facut in spital de stat, in timpul in care trebuia sa lucreze acolo si sa ma vada pe gratis .
Pe de alta parte statul ar trebui sa sustina clinicile private. Daca omul are asigurare medicala si asigurarea ar deconta 1000 de lei pentru o interventie la stat, ar trebui sa faca acelasi lucru daca omul alege sa isi faca interventia la privat. Atunci pacientul plateste doar diferenta de pret. Pacientul nu ar trebui penalizat ca alege sa mearga la privat.
Cat priveste infectiile din spital normal ca parintii sunt de vina, cine altcineva? Nu mizeria din spital, nu wc-urile infecte pentru care nimeni nu doreste sa-si asume responsabilitatea, nu faptul ca personalul medical nu se spala pe maini dupa fiecare pacient, nu pentru ca se refolosesc manusi si instrumentar, nu gandacii, nu paturile care nu pot fi curatate corespunzator, etc....parintii si pacientii sunt de vina . La noi in sectia de copii fiecare alearga, se plimba cu tricicletele, in patru labe pe jos, vizitatorii nu sunt restrictionati decat la anumiti pacienti dar in general sectia e deschisa, copiii mai mari au o profesoara care face lectii cu ei, cei mititei deseneaza, canta sau se joaca cu voluntari. Pacientii contagiosi sunt izolati si acolo exista masuri foarte stricte, dar restul sunt ca la scoala/gradinita. E adevarat ca noi avem aparatura sofisticata care inca nu a ajuns in Romania, cel mai important este mopul si facem toate astea posibile fara sa infectam copiii care isi mai scapa suzeta pe jos si o baga in gura inainte sa observe mama sau isi mai ling manutele dupa ce s-au plimbat in patru labe pe jos.
kay spune:
bird, ca bine zici ! uite o de la noi !!
asa e si in Germania, in sectia "normala" (Normal Station) toti copii se joaca impreuna, sunt pe hol jucarii si se aduna toti si se joaca asa frumos... si dimineata vine tanti cu cartile si le citeste o poveste, tanti cu scoala si fac lectii cei care sunt la scoala ca sa nu ramana in urma. bine ai zis, e ca la gradi. si acolo mamele nu sunt asa de stricte in ceea ce priveste igiena, nu sterilizeaza ca mine si aerul pe care il respira copilul. si tot acolo am invatat ca e bine sa raceasca Sonia, e bine sa mai manace si pamant, e bine sa ii mai curga un muc, sa mai tuseasca nitel. pt ca doar asa isi face anitcorpi...
da si cand au dat de un copil care prezinta riscul de a fi contagios, atunci sa vezi ce de halate la intrat si iesit din camera in care e izolat, masti si manusi. n-ai voie sa iesi din camera decat deghizat de se sperie copiii de tine...
ehe, pana or ajunge in Ro la asa ceva, o sa treaca muuulta vreme, foarte multa.
asa creste Sonia : www.onetruemedia.com/shared?p=63e6ea475473c2ddd2fc4c&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=image" target="_blank">intr-un an
Sonia
www.helpsonia.com
povestea Soniei
kariguld spune:
Citat: |
citat din mesajul lui XIO 1.Microbiologia se studiaza in anul 2 . Eu sunt acum in anul 5. Anul 5 abia a inceput.Deci teoretic, au trecut 3 ani de atunci , practic doar 2 si ceva. |
de ce stiam ca esti in rezidentiat? daca esti abia la inceputul anului 5, inseamna ca nu esti medic! deci.....mai ai de mancat un drob mare de sare pana atunci!!
eu ma intreb, cum or reusi medicii sa lucreze atatea ore intr-o zi? 8 la stat si restul la privat...???
ideea nu ar fi rea daca s-ar aplica...daca nu, si cei care lucreaza in alte domenii sa treaca la doua slujbe. sigur, pe una fentand-o...ca nu poti avea doua slujbe si sa le faci bine pe amndoua....
Kari
kay spune:
XIO, draga mea, tot nu mi-ai raspuns.
Sonia
www.helpsonia.com
povestea Soniei
ariel_7000 spune:
bird...normal ca noi suntem vinovati! ieri cand am fost sa-i recolteze lui teo proba din ureche, m-a intrebat tanti aia, care ureche e bolnava si i-am zis ca stg. ea se repede la dreapta!...eu ii zic:stg!!! ea, iritata: asta e stg!!! si o tinem asa..., pana ma apuca nervii si-mi trag in jos putin talia pantalonului si ii arat cicatricea de la operatia de apendicita si ii zic:uite, asa am invatat eu care e dreapta!!! ...noroc ca eu mi-am facut recoltare din gat si ca am numai unul!
kari, dr. care mi-a urmarit sarcina avea program d-asta...si nu am auzit-o sa se planga vreodata. cat despre alte profesii, cu 2 joburi...cunosc o gramada...intr-o perioada am practicat si eu sportul asta...si le faceam bine pe amandoua...dar eram zombi...si am cedat pana la urma. am ramas fidela numai unuia...uneori trebuie sa faci niste sacrificii si nu le face nimeni din placere...
cat despre, anii de facultate, eheeee! vise, tinerete...pana intri in ocean si te papa rechinii...apoi iti dai seama ca "realitatea e dincolo"...unii da, altii inca mai cred in povesti cu zane...
kay, da' stiu ca ai rabdare, nu gluma!
pan' la urma s-a mai auzit ceva de "zvon"???
mami de alexutza (10.04.2003)si Teodor Mihai (10.04.2008)
Save the Earth /Is the only planet with chocolate!
Stanescu spune:
Mai fetelor, o lege de genul asta chiar ar restrange drastic optiunile medicilor - adica am salariu de 10 mil, nu-mi convine, da' nici nu am voie sa lucrez privat in meseria mea - pai ce dracu, atunci daca mai am nevoie de un job sa ma duc la maturat strazile?
bird70 spune:
Stanescu,
si tu ai dreptate dar...exista un mare DAR. Avand in vedere ca sistemul este asa cum il stim (si nu mai intram in amanunte) nu exista garantii ca medicii nu vor profita de pacienti. Iti deschizi cabinet privat si iti 'fortezi' pacientii de la stat sa se prezinte la controale, investigatii, etc la privat. Sau folosesti resursele statului ca sa faci bani la cabinetul tau, vezi analize platite la privat si facute la stat sau cum se plangeau medicii ca au colegi care ar trebui sa fie la spital dar sunt in cabinete private si iau banii din ambele locuri. Deocamdata, parerea mea este ca cel mai important lucru in Romania este protejarea pacientului, nu sunt sigura ca masura asta va avea acest efect totusi.