Ramanem in tara sau plecam?
Raspunsuri - Pagina 11
anangel_lexi spune:
Maraki, da, bineinteles ca ceea ce realizam e pe credit bancar, daaaar...in Romania ca sa ne putem cumpara un apartament de 2 camere, nicio banca nu ne acorda credit imobiliar pentru ca aveam salarii mult prea mici. Am incercat la vreo 8-9 banci si suma cea mai mare pe care am fi putut s-o primim pe 30 de ani (!!!) era de 36.000 euro. Bani cu care, cel putin in Bucuresti, nu-ti cumperi nici macar o garsoniera. Spic a inteles foarte bine ce am vrut sa spun. Aici lucrurile stau altfel si iata ca am primit credit si vom avea si noi casuta noastra, la care visam de ani de zile.
de www.totsites.com/tot/mariacornelia" target="_blank">Maria Cornelia (20.09.2006)
Din ce in ce mai mare
Pozele noastre din concurs sunt www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Mirese%20cu%20stil%20si%20farmec&page=1" target="_blank">ana1 si ana2 Va plac?
stefania_97 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui maraki eu chestia cu " sant romanca dar nu ma identific cu romanii " nu o pot intelege neam In final esti apatrida!!! Monica http://www.community.webshots.com/user/maraki36 mamica de bebe Angelo ( 29 Dec. 2005 ) Foto Angelo Angelo1 Angelo2 Angelo3 Angelo4 filmulete maraki5 |
Mai citeste o data. Nu ma identific numai prin nationalitatea mea. da sunt romanca dar asta nu inseamna ca trebuie sa traiesc in Romania. Nu imi urasc tara de origine ceea ce am spus e ca nu nationalitatea determina cine esti. E o parte din tine dar nu partea determinata cel putin nu pt mine. La fel cum sunt romanca sunt si roscata, sunt o sotie si mama, prietena, vecina etc.
stefania mamica Catarinei din 25 aug 2007
http://salexandre.wordpress.com/
http://www.flickr.com/photos/balexandre/
olympia spune:
Eu cred ca depinde de structura fiecaruia, in ce masura e adaptabil, deschis spre schimbare, spre nou, sau dimpotriva are nevoie de un decor familiar, de radacini. Unii nu concep sa schimbe nici casa, sau orasul...Si cred ca are legatura si cu varsta la care poti si esti dispus sa faci asa un pas. Cred ca e mai greu sa te reinventezi, descoperi, afirmi, mai tarziu, intr-un mediu nou si diferit de cel in care te-ai format.
Nu vad de ce privesti emigrarea ca un pas definitiv. Poti incerca si poti reveni.
natynic spune:
Olympia, n-am spus nici o clipa ca privesc emigrarea ca pe ceva definitiv. N-am spus de fapt nimic, am vrut sa citesc cat mai multe ganduri si experiente...
Naty
mamica Iuliei Elena-esenta tare in sticluta mica (30.01.2008)
DA-I DOAMNE MINUNII MELE SANATATE, MINTE SI NOROC!
Stanescu spune:
Citat: |
citat din mesajul lui natynic Olympia, n-am spus nici o clipa ca privesc emigrarea ca pe ceva definitiv. N-am spus de fapt nimic, am vrut sa citesc cat mai multe ganduri si experiente... Naty mamica Iuliei Elena-esenta tare in sticluta mica (30.01.2008) DA-I DOAMNE MINUNII MELE SANATATE, MINTE SI NOROC! |
Pai atunci ce faci, ne tragi de limba?
natynic spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Stanescu
Pai atunci ce faci, ne tragi de limba? |
N-am obiceiul asta. Si, evident, nu e nimeni obligat sa-mi raspunda. De fapt, nici macar sa ma citeasca...
Naty
natynic spune:
Ok, chiar n-as vrea sa se inteleaga asta...
Naty
iuliana_2007 spune:
Noi daca ne aranjam lucrurile asa cum ne dorim noi plecam.Am stat bine si ne-am gandit ca nu prea avem ce sa ii oferim copilului nostru ceva prea bun.Lucruruile se inrautatesc pe zi ce trece tot mai mult si nu mai vrem sa asistam la tot raul ce se petrece in jurul nostru.Stiu ca aici este casa noastra si ca aici ar trebui sa stam dar de dragul micutei noastre vrem sa facem pasul.Chiar daca ne straduim sa ii dam o educatie buna ca parinti,societatea nu o ajuta cu nimic si tot ce vrem noi sa facem aste in zadar pt ca trebuie sa intre in contact cu ea.
mariamunteanu spune:
Noi n-am venit aici ca sa ramanem, ci doar pt job 2 ani.
Dar ...
1.dupa ce a trebuit sa-mi aduc tatal aici sa se trateze de cancer pt ca in tara l-au trimis de la Ana la Caiafa - la 3 ani dupa tratament este bine,
2. dupa ce a trebuit s-o aduc aici pe prietena mea sa se opereze de cancer cand medicii din Ro au ridicat din umeri - aici intr-o saptamana era operata (12 ore a durat operatia),
3. dupa ce prietena mea a ramas impresionata de omenia si de daruirea personalului medical care a sustinut-o moral cu rabdare si intelegere pe tot parcursul crizelor de plans si de panica pe care le-a avut,
4. dupa ce eu insami am fost tratata si ingrijita ireprosabil in cele doua spitalizari de care am avut parte,
5. dupa ce salvarea a venit in 5 minute de la apelul meu,
ghici ce am hotarat ?
La aceste lucruri nu am de gand sa renunt pt. ca sunt vitale pt. mine si copiii mei.
Partea cu sufletul si cu iarba verde de acasa sunt povesti pe langa problemele grave ale sistemului de sanatate.
Maria