Taticii sunt discriminati in Romania
Raspunsuri - Pagina 6
natynic spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui espiritu
nu comentez asupra relatiilor dintre voi si de implicare asupra copilului. pe de alta parte inteleg ca daca mituiam obtineam si eu dreptatea care mi se cuvenea pe drept.interesant,taaare interesant! nu ca m-ar mira comportamentul de cersetor al slujbasilor de stat. |
Off topic: eheee, si uite asa in sfarsit se face lumina in capul meu, cu o durere mai veche! De-aia e ok judecatorul care a primit spaga rezolvandu-mi problema (chit ca aveam dreptate sau nu) dar nu e ok medicul care dupa ce m-a operat primeste ceea ce-i ofer pt ca asa e obiceiul-nesimtitul, coruptul!
Naty
mamica Iuliei Elena-esenta tare in sticluta mica (30.01.2008)
DA-I DOAMNE MINUNII MELE SANATATE, MINTE SI NOROC!
ladyJ spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui natynic
Off topic: eheee, si uite asa in sfarsit se face lumina in capul meu, cu o durere mai veche! De-aia e ok judecatorul care a primit spaga rezolvandu-mi problema (chit ca aveam dreptate sau nu) dar nu e ok medicul care dupa ce m-a operat primeste ceea ce-i ofer pt ca asa e obiceiul-nesimtitul, coruptul! Naty mamica Iuliei Elena-esenta tare in sticluta mica (30.01.2008) DA-I DOAMNE MINUNII MELE SANATATE, MINTE SI NOROC! |
Ca sa vezi...exact la asta ma gandeam eu acum.
comic,oricum.
voljena spune:
espiritu - pai m-am simtit discriminata ca eu eram prezenta in fata lor cu copilul de mana iar ei ii protejau drepturile tatalui absent...
naty si lady J- la subiectul ala eu n-am fost pt arta pt arta ci pt arta cu tendinta problema este ca nu se prea ajunge la 'dupa' daca nu dai 'inainte'... plus ca hai s-o spunem pe-a dreapta ca nu muream daca nu plecam din romania pe cand daca nu ma operam...
adeia spune:
eu cred ca ar fi trebuit sa incepeti cu un sondaj in randul taticilor, nu aici unde sunt preponderent mamici.ar fi interesant de vazut cati dintre taticii divortati, chiar si cei care se implica si se intereseaza de copiii lor ar fi intr-adevar incantati de o custodie comuna. una e sa vina la copil si sa-i aduca bomboane, sa il ia o zi, doua, sa se ocupe de el in vacante, si cu totul alta e sa il aibe 2 saptamani pe luna la ei.si la fel de interesant ar fi de stiut cati tatici ar fi dispusi sa stea cu copilul in spital si mama sa stea acasa.
nu contest ca in cazul dumneavoastra, daca e asa cum spuneti, legea va nedreptateste, v-am scris la celalalt topic o posibila solutie, dar nu sunt de acord sa generalizam. pana la urma e vorba de copii; nici unui adult nu i-ar placea sa stea cateva zile intr-un loc si apoi sa-si faca bagajele si sa plece in alt loc, iar dupa alte cateva zile sa o ia de la capat, cu atat mai mult unui copil. sa fim seriosi, daca tot se vorbeste de interesul suprem al copilului, si nu de cel al parintilor, atunci hai sa luam in considerare si faptul ca dezvoltarea unui copil nu poate fi optima decat intr-un mediu stabil.
ladyJ spune:
Citat: |
citat din mesajul lui voljena espiritu - pai m-am simtit discriminata ca eu eram prezenta in fata lor cu copilul de mana iar ei ii protejau drepturile tatalui absent... naty si lady J- la subiectul ala eu n-am fost pt arta pt arta ci pt arta cu tendinta problema este ca nu se prea ajunge la 'dupa' daca nu dai 'inainte'... plus ca hai s-o spunem pe-a dreapta ca nu muream daca nu plecam din romania pe cand daca nu ma operam... |
Eu nu sunt medic,cunosc sitemul medical romanesc,ma enervam,ma stresam,ma certa, dadeam spaga,refuzam sa dau spaga....tot asa.
Pana intr-o zi cand m-a lovit asa drept in crestet revelatia:
-din multimea aia de pacienti, cu ce eram eu mai cu mot? Toata lumea tragea de doctori,cei mai cei daca se poate sa vina sa dreaga,sa stea drept,la apel.
Apoi mi-am zis,ok,daca vreau sa fiu tratata cum se cuvine intr-un sistem daramat, va trebui,asa cum este peste tot in lume, sa platesc.Mai mult decat CAS ul care-mi garanteaza aia si aia,dar nu-mi garanteaza cel mai bun medic,cea mai buna grija.
Ok,ce sa platesc?Acum asa, cand am nevoie urgenta sa ma duc sa-mi fac asigurare de sanatate?Sa platesc LUNAR o suma destul de consistenta pentru a mi se acorda atentie asa cum doresc? Nu draga,dau spaga la doctor,ca VREAU sa fiucoplesita de atentie
Daca sistemul e de cacao...ce sa fac? Sa o iau razna si sa ma internez la psihiatrie?Si acolo e aceiasi poveste
Asa ca, dau spaga la doctor cand vad ca altfel nu merge si nu-.mi fac mustrari de constiinta.Econimisesc banii pe care i-as da peasigurari private.Mi se pare un good deal.Deocamdata.
Tu ai dat spaga ca sa obtii ce vrei,corect? Si,tocmai in domeniul care ar trebui sa fie JUST si CORECT.
Pai...care e faza atunci cu medicii? Mergem si noi cu sistemul de rahat.Cand s-o schimba,vom vedea cum procedam.
Scuze de off topic...
espiritu spune:
iar mediul ala stabil e musai langa mama,nu?
ce virtuosi si integri ne dam din spatele monitorului.
in viata e ca la bal mascat :cand toata lumea isi scoate masca s-a dus veselia.
kariguld spune:
citat din mesajul lui espiritu iar mediul ala stabil e musai langa mama,nu? |
mediul stabil pentru un copil, e acolo unde i se OFERA dragoste, echilibru sufletesc, armonie intre parinti....etc..lista e prea lunga....
din pacate, cel care hotareste soarta copilului e un judecator "nedrept" care nu are habar ce va fi cu viitorul camin al copilului...si nici nu poate sa prevada care din parinti e cel mai potrivit, cel mai responsabil...judecata lui e mai mult subiectiva...influentata de avocat in oarece masura...
daca pe parinti ii afecteaza si se redreseaza sau sunt deja redresati, copilul va purta multa vreme povara despartirii parintilor, amprenta mult prea nedreapta a celor maturi care nu au stiut sa faca fata unei vieti de familie...
Kari
mimitete spune:
citat din mesajul lui natynic Espiritu, nu se pune...Nici la tine, nici la Rufus, nici la Marius,etc...pentru ca voi cititi si activati pe DC, va intereseaza copiii. Demonstreaza-mi ca sunt multi barbati care nu considera ca e o prostie, o pierdere de vreme, ca nu e treaba lor sa bantuie pe aici...si-ti voi da dreptate ca barbatii sunt egali femeilor in ceea ce priveste interesul real si sincer pentru copii. Discriminarea nu o facem noi, o face -asta e!!- statistica... Naty mamica Iuliei Elena-esenta tare in sticluta mica (30.01.2008) DA-I DOAMNE MINUNII MELE SANATATE, MINTE SI NOROC! |
De cind este bintuirea be DC un criteriu de tata bun? Si mai ales ce are de-a face discriminarea cu statistica? Deci tu ii declari pe tati "vinovati" din start numai ca "statistic" asa este? Aoleu de asa justitie, este ca si cum i-ai spune unui negru ca e vinovat ca stii tu ca sint mai multi negrii in penitenciarele din SUA asa ca don't bother, guilty...
Apropos, cum a fost cu discriminarea romanilor asta vara in Italia, de ce nu ni s-a parut "normal" si asta e, live with it.
Din cite am inteles taticul are o hotarire judecatoreasca care ii permite vizite lunare, vizite la care fosta sotie se opune chiar atunci cind el a venit cu politia la usa. Voi ce ati face daca ati fii in situatia lui? Ati renunta sa va mai vedeti copilul?
A_Iulia spune:
Bogdan, inteleg relativ bine situatia in care te afli. Imi pare foarte rau ca nu ai reusit sa ramai cu fosta ta sotie in relatii amiabile, de fapt doar asa cred ca puteai gasi solutia pentru rezolvarea problemei.
In orice sens s-ar modifica legea, atunci cand cei doi parinti nu se pot intelege, copilul are de suferit. Razboaiele duse de acestia de-a lungul anilor lasa traume majore; nu rezolva nimic ci dimpotriva, strica rau.
Am o cunostinta care a fost minge de ping-pong intre parinti, in copilarie, subiect de rapiri de la gradinita, etc - acum, la maturitate, ii uraste din tot sufletul pe amandoi pentru ce i-au facut, gandindu-se ca oricare alta varianta ar fi fost mai fericita (chiar si sa ramana doar la mama si sa nu-si mai cunoasca vreodata tatal, sau doar la tata) - evident solutia cea mai buna pentru copil este sa beneficieze de grija ambilor parinti in egala masura, acestia consultandu-se referitor la educatia acestuia.
Din punctul meu de vedere, nici o reglementare nu va fi optima, intrucat situatia este dinamica. Poate ce acum copilei i-ar fi fost mai bine cu voi, daca te-ai recasatorit si ai o familie minunata in care ea se integrase deja. Poate, in alta conjunctura, i-ar fi fost mai bine cu mama. Situatiile sunt dinamice, de aceea eu nu inteleg razboiul pe viata intre parinti.
Din punctul meu de vedere, copilul ar trebui sa petreaca timp echivalent cu amandoi, daca acest lucru este posibil, si daca copilul doreste. Poate primii 2 ani de viata sunt mai dificili, intrucat copilul nu-si poate exprima prea bine sentimentele si dorintele, insa la 4 ani un copil poate sa spuna clar ce vrea la un moment dat: cu mama sau cu tata. De asta vad legea foarte putin importanta: adultii pot sa respecte dorinta copilului, in masura in care sunt obiectivi.
Sunt divortata, insa din fericire am o relatie admirabila cu tatal fetitei mele - o poate lua nelimitat, oricand doreste, si am incredere oarba in el asa cum am si in mine. Nu stiu cum as fi procedat in cazul ipotetic in care ar fi obtinut el custodia, si mi-ar fi limitat in vreun fel contactul cu ea (si spun asta pentru ca nu am inteles din povestea ta cum au stat lucrurile in timp ce fetita era in custodia ta, insa daca ai obstructionat mama sa-si vada copilul vreodata ai facut o mare greseala, ce va costa pe toti acum).
Eu nu inteleg modul absolut de lupta pentru o idee: fie ea discriminarea tatilor, fie ea suprematia absoluta a mamei. Personal mi-as dori sa pot lua deciziile cele mai bune pentru copilul meu. Daca vreodata fetei mele i-ar fi mai bine sa locuiasca cu tatal sau, sper sa am puterea sa nu ma opun. Din pacate deopotriva tati si mame joaca bambilici cu suflete de copil, nepasandu-le ce doresc ei de fapt.
Sunt alaturi de tine si sper sa gasesti solutia ca fiica ta sa-ti fie in continuare alaturi, o buna parte din timpul ei liber. Din pacate pentru solutia asta trebuie doi, nu o poti gasi singur luptand prin tribunale cu cea cu care ar trebui sa te sfatuiesti referitor la educatia copilei.
natynic spune:
citat din mesajul lui mimitete De cind este bintuirea be DC un criteriu de tata bun? Si mai ales ce are de-a face discriminarea cu statistica? Deci tu ii declari pe tati "vinovati" din start numai ca "statistic" asa este? |
1. Nu e un criteriu de tata bun, e indiciul unui interes pentru problemele ce privesc copiii, interes ridicol pentru multi macho-barbati si nu-mi zice ca nu e asa!
2. Statistica, probabil, a adus justitia (nu numai in Romania) in postura de a da, de obicei, dreptate mamelor. Cuvantul discriminare nu eu l-am folosit -prima- in topicul asta...
3. Eu nu am declarat vinovat pe absolut nimeni. Ba chiar am povestit doua exemple, oarecum contrare in ceea ce priveste "cine era mai de vina" dar in care, in ambele, copilul era o victima.
Alaturi de intrebarea, pe care o repet: cati tati sunt dispusi dupa nasterea unui copil sa intre in CIC sa schimbe scutece si sa-si lase partenerea la serviciu? Statistica asta ne-ar spune ceva?...
Cam astea au fost mesajele mele la acest topic, Mimitete. Acum am fost mai clara?
Naty
mamica Iuliei Elena-esenta tare in sticluta mica (30.01.2008)
DA-I DOAMNE MINUNII MELE SANATATE, MINTE SI NOROC!