Taticii sunt discriminati in Romania
Raspunsuri - Pagina 5
espiritu spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Fomalhauti Espiritu, mi-e putin teama sa ma contrazic cu tine...Dar nu ma pot abtine...Oricum, tu esti unul din tatii de pe acest forum, asa ca esti o exceptie. Nu se generalizeaza. Bogdan a scris ca in 95% din cazuri copiii sunt dati mamelor. Eu as fi zis ca in mai multe cazuri, sincer credeam ca sunt peste 99%. Dar, exista cazuri in care copiii sunt dati tatilor. Si exista acele multe cazuri in care ambii parinti par capabili sa creasca un copil (sau cand, din ceea ce declara unul despre altul niciunul nu poate creste copilul...). Ei, bine, cred ca atunci judecatorul se gandeste ca un copil este mai obisnuit sa stea cu mama lui si de aceea ar fi mai greu pentru copil sa fie despartit de mama. Si, intr-adevar, mai exista niste aspecte...practice (care sunt datorate unor prejudecati si unor obiceiuri, dar exista si nu cred ca se vor schimba curand): orice angajator accepta mai usor sa dea concediu unei femei fiindca e bolnav copilul decat unui barbat. Reversul este ca angajatorul va prefera sa angajeze barbati - avantaj voi! |
nu ai de ce sa iti fie teama :) .eu sunt inversunat pe justitie ca nu judeca obiectiv in rest nu am nimic cu nimeni :).
in alta ordine de idei in cazul meu chiar daca fetita a fost incredintata mamei,noi am ajuns la un consens pt binele copilului.vis-a-vis de copil ne intelegem foarte bine.restul nu ne intereseaza fiindca fiecare are viata lui.
ce virtuosi si integri ne dam din spatele monitorului.
in viata e ca la bal mascat :cand toata lumea isi scoate masca s-a dus veselia.
ariel_7000 spune:
citat din mesajul lui espiritu eu sunt inversunat pe justitie ca nu judeca obiectiv in rest nu am nimic cu nimeni :). in alta ordine de idei in cazul meu chiar daca fetita a fost incredintata mamei,noi am ajuns la un consens pt binele copilului.vis-a-vis de copil ne intelegem foarte bine.restul nu ne intereseaza fiindca fiecare are viata lui. |
exact ce am spus eu!!! chiar daca justitia a favorizat-o pe mama, voi ati ajuns la un consens pt binele copilului!!! asta era si ideea...trebuie sa primeze copilul si binele lui! felicitari pt maturitatea si decenta de care ati dat dovada, atat tu cat si mama!
mami de alexutza (10.04.2003)si Teodor Mihai (10.04.2008)
Save the Earth /Is the only planet with chocolate!
natynic spune:
Espiritu, nu se pune...Nici la tine, nici la Rufus, nici la Marius,etc...pentru ca voi cititi si activati pe DC, va intereseaza copiii. Demonstreaza-mi ca sunt multi barbati care nu considera ca e o prostie, o pierdere de vreme, ca nu e treaba lor sa bantuie pe aici...si-ti voi da dreptate ca barbatii sunt egali femeilor in ceea ce priveste interesul real si sincer pentru copii. Discriminarea nu o facem noi, o face -asta e!!- statistica...
Naty
mamica Iuliei Elena-esenta tare in sticluta mica (30.01.2008)
DA-I DOAMNE MINUNII MELE SANATATE, MINTE SI NOROC!
kariguld spune:
hai sa privim din alt unghi....
in toate cazurile de divort, judecatorii dau un verdict, care nu convine uneia din parti, mamei sau, respectiv tatalui. buunnn...pentru acest motiv...cine oare sa fie vinovat??? cred, ca , avocatul.... ca doar el a venit cu dovezi, bla......
avocata mea, spunea foarte des :"justitia roamneasca e atat de imputita....sunt atatea legi care se pot interpreta, faulta, trece pe langa, sunt atatea capete de judecatori care interpreteaza legea cum vor..cum le pica..cum au dispozitie...iar bietul om care isi cauta dreptatea, moare cu ea de gat, nevinovat!"
deci....doi oameni maturi, adulti, cu scaun la cap se presupune...in plin proces de divort...asculta sfaturile unui avocat care TREBUIE sa castige si se preteaza, mama sau tatal, la cele mai josnice lucruri...
asa ca intreb iarasi, cine e vinovat in toate aceste cazuri?
fiecare caz e unic, are particularitatile lui, nu se potriveste cu altul...oamenii sunt diferiti, reactioneaza diferit, vad lucrurile diferit, percep divortul diferit...deci nu se poate generaliza!
domnule Bogdan, daca tot ai initiat discutia asta si se presupune ca esti sincer...atunci prezinta si partea ta de vina...acele aspecte peste care ai trecut...
Kari
voljena spune:
din punctul meu de vedere legea are chiar prea multa grija de drepturile tatilor in romania... cand am plecat din tara a trebuit sa recurg la *artificii* sa-mi pot scoate copilul de acolo... si in ziua de azi, pana o face 18 ani, ma costa o caruta de bani si de nervi de cate ori vreau sa mearga in vizita in romania
espiritu spune:
citat din mesajul lui voljena din punctul meu de vedere legea are chiar prea multa grija de drepturile tatilor in romania... cand am plecat din tara a trebuit sa recurg la *artificii* sa-mi pot scoate copilul de acolo... si in ziua de azi, pana o face 18 ani, ma costa o caruta de bani si de nervi de cate ori vreau sa mearga in vizita in romania |
expune mai pe larg care ar fi grija aia nemarginita de care dau dovada justitiari romani fata de un tata.atentie vorbim de tata adica ala care se implica!excludem lepadaturile.
voljena spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui espiritu
expune mai pe larg care ar fi grija aia nemarginita de care dau dovada justitiari romani fata de un tata.atentie vorbim de tata adica ala care se implica!excludem lepadaturile. ce virtuosi si integri ne dam din spatele monitorului. in viata e ca la bal mascat :cand toata lumea isi scoate masca s-a dus veselia. |
bine ar fi ca in certificatul de nastere al copilului sa fie descris caracterul parintelui, sa nu apara numai numele... pana una alta justitiarii romani au zis ca nu-mi pot lua copilul cu mine ca poate vrea ta-su sa-i aduca intr-o zi bomboane si nu o gaseste norocul meu ca justitiarilor le place mai mult spaga decat legea si... s-a aprobat pozitiv...
kariguld spune:
citat din mesajul lui voljena justitiarilor le place mai mult spaga decat legea |
asta este explicatia!
voljena, esti prietena cu avocata mea??
Kari
T_A_T_A spune:
Dragi tatici,
M-as bucura sa va alaturati celorlalti tatici care au aderat la T.A.T.A. Cu cat suntem mai multi si mai coerenti in demersurile noastre, cu atat mai rapid vom avea o legislatie optima si vom reusi sa schimbam mentalitati retrograde.
Dragi mamici,
As putea sa dau o replica simplista, care spune ca daca educatia si cresterea copiilor sunt asigurate de regula de mame, atunci si sotii jalnici si tatii incapabili sunt tot rodul monopolului detinut de mamicile acestora, nu? E simplist, dar e valabil in unele cazuri. Ajutati-va sotii sa devina mai implicati si mai responsabili macar ca tatici. Am fost intrebat care au fost erorile mele. M-am gandit mult la erorile comise. Am fost un sot iubitor si un tatic dedicat. Am reusit sa o conving sa nu avorteze. Nu era la primul avort si fiind medic i se parea o banalitate. Nu am stiut ca devenisem al treilea sot cu acte al "ingenuei". O chema Angela, numele de familie avea conotatii bisericoase, locuia pe Virtutii si poza in victima destinului nedrept. Sarcina a fost un accident, dar am crezut ca asa doreste Cineva acolo Sus. Nu apucasem sa o cunosc decat superficial, bazandu-ma doar pe lamentarile sale. I-am oferit absolul totul, atat sentimental cat si material. Era pentru mine FEMEIA IDEALA. Era jumatatea mea, iar taina cununiei consideram ca ne unise pe vecie. Unii au considerat ca i-am oferit prea mult, fara sa-i cer nimic in schimb. Nu cred asta. In dragoste si in casnicie trebuie sa oferi totul fara conditionari, fara dramuirea replicii primite de la partenera. Am tinut sa asist la nasterea Alexandrei si recomand tuturor taticilor sa asiste la acest miracol. Vor fi mai atasati de copiii lor si isi vor respecta si iubi si mai mult partenerele. Am inteles aberatiile sale comportamentale si derapajele legale si morale ca fiind cauzate de o copilarie traumatizata, de o adolescenta haotica si plina de excese, de o tinerete caracterizata de privatiuni si de compromisuri dezonorante. Am cautat mereu circumstante atenuante, pentru a merge mai departe si face sa mearga un mariaj care intrase deja in putrefactie. Cand am inteles ca era o munca de Sisif si ca micuta mea era tot mai afectata de deterioarea relatiei de cuplu parental, atunci am pus punct. PUNCT. Se spune ca mariajul e o loterie. E partial adevarat. In cazul meu, principala eroare a fost ca mi-am asumat un grad de risc prea mare, am ignorat realitatea care-mi arata ca sansele de reusita tindeau catre zero. M-am aruncat legat la ochi intr-un mariaj cu o necunoscuta. Si am pierdut. Dar cel mai mult ma doare ca a pierdut fetita mea. A pierdut sansa de a avea o familie frumoasa, in care sa invete sa ofere iubire neconditionat, in care sa se dezvolte armonios si sa fie fericita. Sper sa fie o pierdere temporara si sa-mi pot salva fetita, pentru a nu-mi reprosa candva ca am ales prost si ca am nefericit-o.
Bogdan Draghici
www.tata.org.ro
espiritu spune:
citat din mesajul lui voljena bine ar fi ca in certificatul de nastere al copilului sa fie descris caracterul parintelui, sa nu apara numai numele... pana una alta justitiarii romani au zis ca nu-mi pot lua copilul cu mine ca poate vrea ta-su sa-i aduca intr-o zi bomboane si nu o gaseste norocul meu ca justitiarilor le place mai mult spaga decat legea si... s-a aprobat pozitiv... |
nu comentez asupra relatiilor dintre voi si de implicare asupra copilului.
dar in cazul asta nu vad cum ai fost discriminata.chiar nu vad.presupunand ca tatal nu delasator ci chiar prezent in viata copilului iar tu vroiai sa iti refaci viata in UK(asa vad scris la tine) cam cum ar fi fost situatia?
am expus o situatie ipotetica.
pe de alta parte inteleg ca daca mituiam obtineam si eu dreptatea care mi se cuvenea pe drept.interesant,taaare interesant!
nu ca m-ar mira comportamentul de cersetor al slujbasilor de stat.