ATENTIE! escrocul din PARCARE
ca sa ma exprim mai putin academic am patit o patanie acu' cateva saptamani; am parcat la UNIRII in fata Hotelului Horoscop in parcarile amenajate dar FARA PLATA si am plecat la plimbare; buuun.. ne intoarcem (eu, sotul, copilul si sora-mea) si cand deodata apare un tip, cam dubios la prima vedere pentru mine (dar am zis ca mi se pare mie) care vine la geam si ne solicita SA PLATIM PARCAREA; sotul zice: cat? el: 3,6 lei ora! sotul da sa scoata banii sa-i plateasca ora... iar el zice: 7 lei 20 ca am depasit ora... si atunci "sar eu cu gura" ca n-am depasit nici o ora dom'le.... ca a trecut juma de ora doar... el atunci (plin de teatru si farse in cap) se uita catre numarul masinii inca o data cica si zice da, avem dreptate... si atunci ramanem cu 4 lei dati doar, insa tot eu "sar iar cu gura" sa ne dea chitanta/bon/bilet ... si atunci urma teapa: "stati ca ma duc acum sa va aduc ca le-am lasat dincolo"........ si dus a fost!
ieri, asteptand sa vina sotul din oras, eu eram cu copilul tot in Piata Unirii insa jos la Dealul Mitropoliei, unde se parcheaza, dar din nou nu se plateste nimanui; nu e nimeni autorizat sa ia bani de parcare in zona respectiva... langa noi parcheaza o tipa, insotita de alte 2 femei si cand sa coboare, ghici cine o racoleaza? ACELASI TIP de mai sus! aceeasi sapca alba, aceesi fata ciudata, aceeasi cicatrice pe buza... exact aceeasi persoana! pe care sotul care tocmai venea l-a recunoscut si a sarit in vorba in timpul negocierilor purtate cu femeile respective! sotul le-a zis femeilor ca tipul este un escroc, sa nu plateasca nici o parcare, iar el PROFUND deranjat mai mai devenea violent daca ii mai zicea sotul ceva, a iesit basma curata plecand cica sa isi cheme seful! (pai, ce, seful lui sta tot in parcare?) ma rog! motiv de fuga de fapt... treaba e ca omul acesta ori face parte dintr-o banda organizata, ori nu... daca mergi la politie te ia politia sa faci o mie de declaratii... poate ca si politistilor le e frica sa intervina, sau poate ca sunt impasibili la o astfel de situatie, poate le-ar trebui un flagrant, poate, poate, poate.... eu chiar nu stiu ce sa fac in situatii de genul asta; uneori imi este frica sa ma apar si pe mine de astfel de ESCROCI, darmite si pe altii.... adevarul e ca la cum arata tipul acela, mi-a fost frica sa nu apara si altii din umbra cand i-a stricat sotul afacerea cu femeile care parcasera langa noi.
Deci... mare atentie intai celor care sunt din Bucuresti (sau daca se intampla si in alte orase) cand li se solicita bani de parcare pe nedrept! nu e momentul sa port eu de grija cuiva, dar o sarlatanie de asta de multe ori poate ca o realizezi abia dupa ce se petrece! (in graba treburilor fiind sau pur si simplu crezandu ca omul e de buna credinta)
Oricum ma irita si faptul ca astfel de escrocherii nu se pot incheia rapid pentru ca nu ai cui sa te plangi, sau daca te plangi GREU SE REZOLVA sau NU SE REZOLVA!
Tot despre ROMANIA vorbim si aici.... despre tara lui papura voda!
karligutza
sunt mamica Adelutei
Raspunsuri
Deianira spune:
Aceiasi chestia am patit-o si noi, dar la Brasov... acum imi dau seama ca nu am primit niciun bon/chitanta, nimic! Dar eram prea incantati ca avem "vacanta" ca nu ne-a mai interesat nimic :-))
Tare inventivi is romanii astia. La noi in ora, de cativa ani, prin apropierea autogarii sau a garii ma opreste tot timpul cineva cu aceiasi poveste - sotul/sotia e bolnav/a si nu are bani sa se intoarca acasa sa-i duca medicamentele. Ca sa nu mai zic ca ultima data, tipul care ne-a oprit, duhnea a alcool .
karligutza spune:
da, sau in benzinarii, cand sa incui masina sa mergi sa platesti... te opreste cica un "vecin" de la alta pompa ca a depasit cu 17 mii de lei |}si nu ii are.. n-am eu sa-i dau? oare? la cei de genul asta nu am dat niciodata, in schimb cu parcarea asta mi-am luat teapa!
karligutza
sunt mamica Adelutei
adriuta spune:
Cand aud cate o chestie de genul acesta imi aduc aminte de cuvintele profesorului meu de Lb. Romana din liceu, care intr-un moment de suparare, tot ca reactie la un astfel de gest a afirmat raspicat cu degetul aratator spre cer:
Copii, de cand ati fost mici ati fost invatato urmatoarea zicala:
Romanul s-a nascut poet... nuuuuuuuu e gresit
Romanul s-a nascut hotz.
Am ramas toti muti de uimire, si da, cand citesc cate o intamplare de acest gen nu pot sa nu imi amintesc cuvintele lui.
Harap alb(personaj pozitiv) fur salatele...
Ion creanga fura cirese ...
E.T.C.
sunt basmele POPULARE ale copilariei noaste.
Referitor la intamplarea propriu-zisa, politia nu se baga pentru 4 lei, cam asta er fi expliatia lor, sunt foarte selectivi. Cineva sa aiba curajul sa il filmeze pe individ cu martori apoi sa il imobilizeze si sa cheme 211. Se numeste arest...(si am uitat celalat cuvant), dar stiu ca e legal. Dar cine are acest curaj ca nu stii in ce te bagi si ce gashca au....asa ca.
Nu inteleg de ce in Romania nu se da BON lentru ORICE serviciu sau cumparatura facuta.
Asta vara se uitau la mine ca la masini straine daca le ceream bon, mesterii, coafezele, cosmeticienele, DENTISTII....
Acestisunt toti bani netaxabili.
Asa creste mare puiul
www.our365.com/NewbornPortraits/BabyDetail.aspx?birthid=f671635f-2b23-4e26-8953-e81fefa35501&babyid=f6181213-113f-4e32-89b5-e0b65b1e006a" target="_blank"> Paginuta mea!
kokiy spune:
Din pacate nu cred ca se poate face ceva...poate doar sa inteteasca Politia Comunitara patrulele prin orase ...
Din experienta pot spune ca de multe ori am platit,chiar daca stiam ca nu sunt reali...motivul...daca ne prindeau cand parcam era musai sa le dai, altfel iti zgarie masina,sparg rotile sau cine stie cu ce te mai alegi ....la plecare niciodata nu am platit daca nu ne-au dat chitanta ...le-am cerut sa ia nr. de la masina si sa raporteze ...
O singura data am fost salvati de Politia Comunitara cand negociam intr-o parcare din Obor ...doar l-au gonit din zona ...
Mai merge o faza,asta daca te prinzi ca e escroc ..."am bani doar pe card,cand ma intorc iti dau cat face" ...daca nu da chitanta bineinteles ca nu primeste nimic
De multe ori si chitantele pot fi false ...asa ca
Au fost si cateva reportaje tv in care era prezentata mafia parcarilor si bataia pe zone...
La capitolul asta mai avem de asteptat ...sunt sigura ca problema pare minora in ochii autoritatilor ...sunt alte probleme mai mari care trebuiesc rezolvate, dupa parerea unora
Iulia mami de Claudia (12dec.2001) si Razvan (8 iunie 2007)
sirimie spune:
Profita de oamenii creduli.
Nu se mai plateste nici o parcare, cu sau fara chitanta. Si atitudinea corecta e sa declari la politie ce ti s-a intimplat, desi asta e alta discutie
Va dorim sa cresteti mari si frumosi!
Simona & Vladut (27 februarie 2005)
Poze la http://www.kodakgallery.com/I.jsp?c=akcecxh.f5u0t6d&x=0&y=nr5bn
Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.seek-on.com/ro
Despre Andrei
sirimie spune:
Citat: |
citat din mesajul lui arcadia Cum adica nu se mai plateste nicio parcare? |
Nu mai exista parcari Dalli la care dai bani. Parcarea aia de la Horoscop era Dali inainte, acum nu mai e.
Va dorim sa cresteti mari si frumosi!
Simona & Vladut (27 februarie 2005)
Poze la http://www.kodakgallery.com/I.jsp?c=akcecxh.f5u0t6d&x=0&y=nr5bn
Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.seek-on.com/ro
Despre Andrei
karligutza spune:
Citat: |
citat din mesajul lui sirimie Nu mai exista parcari Dalli la care dai bani. |
cum asa? de cand asta? pana cand? cat tine campania electorala sau cum? chiar nu inteleg... daca nu DALLI, atunci CINE?
karligutza
sunt mamica Adelutei