Blestem de soacra

Blestem de soacra | Autor: simonav_2000

Link direct la acest mesaj

Cu 5 ani in urma ma casatoream crezand in dragostea si casnicia noastra. Soacra mea nu m-a vrut cu nici un chip si ca atare a socotit de cuviinta sa ne blesteme casnicia. La vremea respectiva nu am luat in seama acest lucru. Am emigrat voiosi in Canada cu gandul ca la asa distanta nu ne poate atinge nimic. Astazi suntem in pragul divortului, locul dragostei a fost luat de ura si de chin. Sa ne urmareasca oare acel blestem? Imi puteti da un sfat?
Multumesc,
Simona

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Oana_B spune:

Doamne fereste ce suflet meschin de om si mama, chiar daca nu te vroia pe tine, macar pentru fericirea copilului ei putea sa se comporte civilizat.
Poate ti se pare o tampenie, eu sunt cam superstitioasa dar as vorbi cu sotul si i-as povesti de blestem daca el nu stie sau nu isi aminteste. Cum sa zic, poate se mai poate rezolva ceva, chiar amandoi va ganditi la divort? El chiar nu mai este deschis la comunicare?
Oana_B

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Margot spune:

Spun cateva lucruri din auzite.Cica blestemul de mama este cel mai grav si care se prinde.Cea care face asa ceva nu este mama, dar totusi exista si asemenea creaturi.Iti spun cazul unei matusi care la fel a patit si ea.Acum au 25 de ani de casnicie, aceasta casnicie nu a mers niciodata, au un baiat care numai belele le-a facut(fugit din scoala, furturi, inchisoare),si astea toate datorita faptului ca soacra a blestemat-o pe matusa mea ca i-a luat baiatul de langa ea(Turnu Severin) si l-a adus la Suceava.Ceva sigur a fost fiindca atuci cand a murit soacra matusii mele, nu si-a putut da sufletul pana cad nu a mers matusa mea si a iertat-o.Asta dupa vreo 2 luni, fiindca matusa mea nu vroia sa mearga s-o ierte, iar ea plangea si se ruga ca nu poate sa moara pana nu vine s-o ierte.In momentul cand a intrat pe usa casei si-a dat duhul.
Maica-mea are o vorba:"Niciodata sa nu te gandesti cum traiesti, ci cum o sa mori".
Nu stiu, probabil ar trebui sa-si retraga acel blestem , poate se poate indrepta ceva.

Mult succes,
Margot

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Banti spune:

Nu cred ca blestemul e cauza nefericirii voastre pentru ca Dumnezeu nu sta sa asculte toate bazaconiile oamenilor, ca daca ar asculta El de toate relele ce trec prin mintea oamenilor, s-ar fi terminat de mult pamintul, nu? Chestia cu blestemul nu e adevarata, oamenilor le place sa creada asta ca sa nu vada clar adevaratele motive ale unor lucruri. Cum ar fi putut dorintele egoiste si rele ale unei femei sa fie ascultate de Dumnezeu, care este sfint si drept? Alegerea era a fiului ei si daca el o considera buna asa era, el te iubea pe tine, nu ii facea ei nimic rau prin asta, deci putea sa blesteme mama lui 100 de ani ca tot nu s-ar fi intimplat nimic. Asta cred eu.

Ioana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dyana spune:

Si pe noi ne-a blestemat mama sotului meu, puteti vedea cate ceva ce am scris la "Socra in toata perfectiunea ei" de la Dictutii generale.
Dar cred in Dumnezeu si ma rog mereu, as vrea sa pot spune ca ma rog in fiecare zi. Nu mi-e frica de ea si de blestemul ei, tot ce face se va intoarce impotriva ei.
Diana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Victoria spune:

Simona, incearca sa gasesti o biserica ortodoxa, si da un acatist. pt. dezlegarea de farmece si blesteme. Daca stii si un preot, povesteste-i, si vezi ce sfat iti da...
V.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dyana spune:

"PĂCATUL BLESTEMULUI ÎN CASĂ

Există un obicei foarte rău la unii părinti de a-si blestema copiii atunci când îi supără. Tot timpul le-am recomandat părintilor ca atunci când copiii nu sunt cuminti, să-i bată, însă niciodatâ să nu-i blesteme. Deoarece blestemul, înjurătura, când sunt făcute de părinte asupra copilului pe care l-a născut, au urmări negative asupra lui. Copilul care a fost blestemat de tatăl sau mama lui si părintii respectivi nu s-au spovedit de acest păcat, deci nu au primit dezlegare de el, foarte usor este atins de blestem. Din această cauză pot veni boli, necazuri, suferinte, esecuri în viată peste copiii respectivi. Blestemele sunt foarte rele în casă, atât când sunt rostite de părinti asupra copiilor, cât si invers, de copii asupra părintilor. Multi copii nu se căsătoresc sau celor care se căsătoresc nu le merge bine în căsnicie din cauza blestemelor părintilor. Remediul cel mai eficient împotriva acestor blesteme transmisibile este Taina Sfintei Spovedanii facută atât de părinti, cât si de copii; după aceea un rol foarte important îl are citirea rugăciunii celei mari de dezlegare asupra întregii familii. Adică să meargă împreună, părintii cu copiii, la preot pentru a le citi acea rugăciune de dezlegare. Foarte grav este când părintii mor fară să le fi citit în viată rugăciunea respectivă. Acele înjurături si blesteme asupra copiilor lor, dacă nu sunt dezlegate de către preot, când sunt în viată părintii, pot produce foarte mari necazuri asupra copiilor. Dincolo de mormânt nu mai poate face nimeni acea dezlegare. Să ne ferim a rosti orice cuvânt rău asupra copiilor nostri pentru a nu se repercuta asupra lor si a nu le produce mari necazuri în viată. De asemenea, copiii niciodată să nu-si blesteme sau să-si înjure părintii care i-au născut. Nu mai vorbesc de acei copii care ajung chiar să-si lovească părintii, pe cei care i-au născut. Spun Sfintii Părinti că acelui copil care si-a lovit părintele, mâna respectivă nu-i mai putrezeste. Este ceva înfricosător! Pentru orice cuvânt iesit din gura noastră vom da răspuns în ziua Judecătii, înaintea lui Dumnezeu. "

Sfaturi ortodoxe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simonav_2000 spune:

Multumesc mult pentru raspunsuri. Sunteti niste oameni minunati si-mi pare bine ca exista un astfel de forum de discutii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Scuffy spune:

am si eu o intrebare. in ce consta un blestem? daca cineva zice: sa dea D-zeu sa ai parte de una/alta...etc, asta inseamna ca e blestem?

scuffy

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simonav_2000 spune:

quote:
Originally posted by Scuffy

am si eu o intrebare. in ce consta un blestem? daca cineva zice: sa dea D-zeu sa ai parte de una/alta...etc, asta inseamna ca e blestem?

scuffy

Da, asta inseamna blestem, Scuffy.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lauraa spune:

PAcat ca unii parinti vorbesc la nervi si la suparare foarte multe... Si mama mea a vorbit asa... Nu stiu daca se leaga sau nu, dar eu stiu ca am ramas cu cuvintele alea in urechi... Desi ma iubeste si o iubesc,la nervi zicea multe...

Laura

Mergi la inceput