NU MERGETI LA VOT ... de ce ai vota?

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ham spune:

Citat:
citat din mesajul lui Crisu-mami
...NU STIU CU CINE SA VOTEZ, pt ca nu mai am incredere in nimeni.Si-atunci cu cine votez, pt ca de dus la vot ma duc oricum. Ma gandeam la varianta, cel mai bun dintre cei rai sau acum la o varianta care mi se pare interesanta, cea cu votul alb, ca o forma de protest. Dar apropos de votul alb, daca mergem multi, dar nu indeajuns de multi la votul alb, ies din nou ex-comunistii si ex-securistii, adica PSD-ul de care mi-e groaza,pt ca votul pe care l-am fi dat altora se va duce la ei, iar daca mergem indeajuns de multi la acest vot alb, ce se va intampla pana la urma mai bun? Merita incercat? Sincer, chiar nu stiu ce sa fac? Niciodata de cand votez, nu am fost intr-o asa mare dilema!

Orice-am vota, ies tot aia; ziceti-mi vre-o diferenta majora intre PD-L, PSD, PNL, etc?
In spatele lor sunt tot barosanii de stapanesc economia.
Macar prin vot alb, se transmite faptu' ca am ajuns la limita suportabilitatii si ca cei ce gandesc ca noi nu sunt chiar putini!
De fapt este la fel de valabila strigatura din Piata Universitatii '90- "Singura solutie/Inc-o revolutie!"
Da' cine s-o faca?

Dac-ar fi din nou anu' 2000, n-as mai iesi din casa ca sa votez pe Ilici (daca-mi zicea cineva cu zece ani 'nainte ca o voi face, il palmuiam monser!), reiau, ca sa-l votez pe Ilici de frica paraniocului-nationale- aka W.C.Tuborg.

Personal, m-am cam saturat sa aleg cacatu' care candeste mai putin!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simali spune:

In materie de politica ma declar o gospodina proasta. Nu stiu multe, nu pierd noptile ascultand tock-showri politice, nu m-am inscris in nici un partid, etc. Cand ajung acasa sunt cu un ochi la stiri si unul la oala cu supa.

Dar in ultimii 5 ani eu am avut insa un fir calauzitor: s-a numit Monica Macovei. Ea nu mi-a aratat cu cine sa votez. Dar mi-a aratat - indirect - cu cine sa nu votez. Mi-a aratat clar cine sunt cei care nu vor reforma sistemultu politic in Romania, cine sunt cei gata sa moara pentru ca lupta anti-coruptie sa se transforme intr-o simulare jenanta. Si cap de lista este premierul Tariceanu pe care-l consider unul dintre bolovanii mari legati de gatul amaratei noastre democratii.

http://revistapresei.hotnews.ro/stiri-opinii_analize-5154242-flit-pentru-monica-macovei-cristian-teodorescu.htm

Stiu ca in Romania de astazi sa spui ca admiri munca cuiva in viata te umple de huiduieli pe la toate gardurile. Esti imediat suspectat ca ai interese ascuse sau ca esti naiv. Aia e... Monica Macovei nu face astazi politica in Romania. Poate ca este mai bine ca nu face. Macar nu pot fi acuzata eu, gospodina proasta cum ziceam, ca sunt manipulata politic.

alice

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simali spune:

http://www.ziua.net/news.php?data=2008-01-14&id=2575

Unul dintre ziarele care au aruncat constant cu noroi in Monica Macovei.
In spatele ziarului: Patriciu si Sorin Ovidiu Vantu. Nu intamplator tot ei sunt cei ce-i trag si sforile lui Tariceanu.

alice

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Priscilla spune:

As vota dar nu am cu cine, are cineva vre-o sugestie?Deja nu mai am incredere in nimeni,asa ca am sa ma duc sa votez....................nul.Macar asa nu se pot face manevre cu votul meu.Sac

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cici spune:

Daca aveti 10 minute cititi acest interviu cu Dan Puric,atat adevar graieste ..
http://www.danpuric.ro/text_detaliu.php?id=14

Redau doar cateva randuri pentru a va suscita interesul:

Noi am încetat, noi tot a#351;tept#259;m s#259; ne mântuiasc#259; un fost „#351;oim al patriei”, care a ajuns acum mare în parlament #351;i e gras cât masa – c#259; #259;#351;tia nu #351;tiu decât jeep #351;i vil#259;, iar pe urm#259; la co#351;ciug e o întâmplare. #258;#351;tia n-au timp s#259; mediteze, au a#351;a un fel de obtuzitate. Deci, s#259; ceri! Nu mai cere nimic poporul #259;sta, poporul #259;sta se mul#355;ume#351;te cu ceea ce are. Poporul român #351;i po****#355;ia României sunt dou#259; lucruri total distincte: poporul român era la revolu#355;ie pe strad#259; sau plângea în garsoniere, vai de capu’ lor #259;ia b#259;trânii; #351;i po****#355;ia #355;#259;rii era la coad#259; la miei, c#259; s-au dat miei. Paralel: plecau co#351;ciugele cu cei tineri #351;i #259;#351;tia st#259;teau la portocale.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Crisu-mami spune:

Draga Ham,asa am gandit si eu la inceput, apropos de votul alb, doar ca cineva apropiat mie si-a pus o intrebare:de unde stim noi ca pe aceste voturi albe, nu vor fi puse mai apoi stampile acolo "unde trebuie" si "la cine trebuie"? Pt ca deja la noi te astepti la orice. Asa ca mai bine o pun eu unde cred ca-i mai bine, decat s-o puna altul unde vreau eu mai putin.
Si inca ceva interesant:"Ca raii sa invinga e suficient ca cei buni sa nu faca nimic" (Edmond Burke). Asadar, ce-ar fi sa mergem cat mai multi la vot si sa alegem cat mai multi tineri, oameni noi, spre mirarea si dezamagirea lor, a celor rai? Who knows?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Crisu-mami spune:

http://forum.realitatea.net/showthread.php?p=469627

F. multi prieteni ma intreaba de ce ma mai duc la vot. Printre altele, unul din motive se afla si-n aceste vorbe ale dlui Cartarescu: "Voi alege r#259;ul cel mai mic. O s#259; votez cu ni#351;te oameni de care mi-e sil#259;, c#259;ci de ceilal#355;i mi-e groaz#259;, iar s#259; nu votez înseamn#259; s#259; votez cu cei de care mi-e groaz#259;."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexandraaaa spune:

Eu ma duc la vot, desi nu voi alege pe nimeni. Sunt toti o apa si-un pamant, dar poate ca daca vor exista suficiente voturi anulate, cum va fi si al meu, se va transmite un mesaj. Probabil ca va fi inutil, dar nici efortul de a ma deplasa pana la sectia de votare si sa pun cateva stampile alandala nu va fi enorm. Am mai multi prieteni care vor sa faca la fel ca mine. Ideea mi-a venit de la o prezentare powerpoint pe care am primit-o. Nu vreau sa aleg pe nimeni, dar daca tot mi se da dreptul, macar sa exprim acest lucru prin stampilarea mai multor casute :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sirimie spune:

Pariez ca o sa fie 30% prezenta la vot.

Si ca din pacate o sa cistige PSD, pentru ca oamenii de la sate si pensionarii vor merge la vot. Si ca o sa intre si PNG in parlament, pentru ca votantii lor vor sti ca numai daca merg au sanse sa cistige.

Eu am de gind sa votez pe Varujan Pambuccian ca deputat pentru ca a propus si sustinut legea cu eliminarea impozitului pe venit celor din IT si asta e o lege care imi aduce mie venituri mai mari. Si la senat am sa votez PNL desi habar nu am cine candideaza, pentru ca votul meu conteaza la impartirea voturilor la sfirsit.

Va dorim sa cresteti mari si frumosi!

Simona & Vladut (27 februarie 2005)

Poze la http://www.kodakgallery.com/I.jsp?c=akcecxh.f5u0t6d&x=0&y=nr5bn

Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.seek-on.com/ro

Despre Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramonab spune:

Habar nu de ce va faceti atatea calcule si analize despre vot, pt ca in final va iesi tot cine vor dori ei, cu sau fara voturile voastre.

Mergi la inceput