Palin versus Obama - a star is born (2)

Raspunsuri - Pagina 45

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns avmaria spune:

Francezul are o vorba : vrei si untul si banii de pe unt. Nu prea se poate ce vrei tu : avantajele de la fiecare fara nici un inconvenient.

Citat:
citat din mesajul lui Ramona J

Daca esti sarac ai minimul necesar: locuinta, mincare, asigurare medicala. Daca esti middle class, te imbolnavesti, depasesti "lifetime maximum" admis de asigurare, apoi ramii fara "savings", casa si ce o mai fi. Practic familia, copiii ramin fara toate astea - e drept?
.... Vreau sa existe o plasa in care cazi la o adica, sa nu aterizezi direct pe asfalt.

E drept atata timp cat ai votat in cunostiinta de cauza in acest sens. E drept atata timp cat sustii ca e mai simplu sa fii sarac, caci acum ai mult ravnita ocazie sa-ti simplifici viata : ai in sfarsit si tu casa, mancare si asigurare pe gratis, ca doar ai devenit sarac. E drept atata timp cat tu nu iei in calcul ca printre cei saraci au fost unii exact in situatia ta acum 10 ani – si copiii tai nu-s mai cu mot decat copiii lor. E drept atata timp cat nu vrei sa platesti taxe prea multe statului - caci daca taxele ar fi echivalente ar insemna ca toata lumea sa platesca putin si statul sa fie foarte sarac.
E normal sa pici cu nasul de asfalt daca ai refuzat sa pui bani la fondul clasei pt cumparat plasa (si in conditiile in care consideri si tu ca statul nu trebuie sa aiba un rol de asistare). E drept atata timp cat tu aderi la o politica ultra-liberala si atribui conotatii comuniste unei politici care totusi ramane de dreapta, oricat de la stanga o califici tu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Citat:
citat din mesajul lui avmaria

Francezul are o vorba : vrei si untul si banii de pe unt. Nu prea se poate ce vrei tu : avantajele de la fiecare fara nici un inconvenient.

Citat:

Daca esti sarac ai minimul necesar: locuinta, mincare, asigurare medicala. Daca esti middle class, te imbolnavesti, depasesti "lifetime maximum" admis de asigurare, apoi ramii fara "savings", casa si ce o mai fi. Practic familia, copiii ramin fara toate astea - e drept?
.... Vreau sa existe o plasa in care cazi la o adica, sa nu aterizezi direct pe asfalt.

E drept atata timp cat ai votat in cunostiinta de cauza in acest sens. E drept atata timp cat sustii ca e mai simplu sa fii sarac, caci acum ai mult ravnita ocazie sa-ti simplifici viata : ai in sfarsit si tu casa, mancare si asigurare pe gratis, ca doar ai devenit sarac. E drept atata timp cat tu nu iei in calcul ca printre cei saraci au fost unii exact in situatia ta acum 10 ani – si copiii tai nu-s mai cu mot decat copiii lor. E drept atata timp cat nu vrei sa platesti taxe prea multe statului - caci daca taxele ar fi echivalente ar insemna ca toata lumea sa platesca putin si statul sa fie foarte sarac.
E normal sa pici cu nasul de asfalt daca ai refuzat sa pui bani la fondul clasei pt cumparat plasa (si in conditiile in care consideri si tu ca statul nu trebuie sa aiba un rol de asistare). E drept atata timp cat tu aderi la o politica ultra-liberala si atribui conotatii comuniste unei politici care totusi ramane de dreapta, oricat de la stanga o califici tu.

Poate ca vreau prea mult. Sigur ca mie mi se pare ca nu.
Eu n-am zis sa nu dau bani la fondul clasei, dar nu vreau sa fiu pedepsita daca am bani mai multi. Nu e drept eu sa particip cu 70% dintr-un milion si altul sa participe cu 30% din $100,000 (e doar un exemplu). In final daca ajung saraca avem aceleasi beneficii.
Daca eu am facut avere nu e numai pentru ca sint o norocoasa, poate ca am muncit mai mult decit cel care e sarac. Asa ar fi daca n-ai ajunge sarac din motive medicale de exemplu. Ce scuza ai avea atunci decit ca n-ai muncit suficient?
Eu nu zic de mine ca ajung saraca daca ma imbolnavesc. Ca eu mor. Dar ajung saraci cei din familia mea si nu mi se pare normal. E suficient de greu sa te lupti cu boala, cu sistemul. Cum e sa stii ca ai tai ajung la sapa de lemn din cauza asta?
Tu zici ca vreau prea mult. Mie nu mi se pare. Nu cer sa ma duca statul in spinare, ma descurc. Asta ar fi menirea asigurarilor, sa te acopere. E cel mai simplu lucru: sa nu aiba voie sa refuze tratament. Deja platim asigurari medicale mai mari decit (poate) oriunde in lume, de ce nu am fi acoperiti?

Mergi la inceput

Monabella, daca nu ma bati beau cu tine. Eu de bucurie, tu de necaz. Sau invers!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackpanterro spune:

Ramona, adevarul e ca nici nu conteaza ca il votezi pe McCain ca TX voteaza republican de ani de zile, votul tau nici nu ar conta.Chiar daca sunt state care voteaza democrat anul asta desi sunt de traditie republicane, ma indoiesc ca TX va fi unul dintre ele.

Adriana si Aidan Alexander(27.06.2005)
A ticket to hell has never been funnier

"You know your god is man-made when he hates all the same people you do."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackpanterro spune:

E haios cum majoritatea statelor care adera cu McCain sunt in general alea unde mustesc redneck-sii , Mississippi, Kentucky, Arkansas, Louisiana, Alabama, West Virginia...State in care nu voi locui niciodata deci nici o sansa sa dau peste bible thumping McCain & Co. lovers!

Adriana si Aidan Alexander(27.06.2005)
A ticket to hell has never been funnier

"You know your god is man-made when he hates all the same people you do."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns avmaria spune:

Ramona, nici eu nu am gandit dintotdeauna ca acuma. Mai demult m-ar fi deranjat si pe mine mai mult faptul ca platesc triplu ingrijirea lui fimiu decat plateste fetita care e la aceeasi tanti, in cadrul unei crese familale care apartine de primarie. In plus platesc impozit mai mare, nu am dreptul la alocatii pe cand cealalta mamica, are alocatii, nu plateste impozit, si uite asa se descurca si ea. I’m Ok with that. Azi.

Faptul ca asigurarilor li se permite sa refuze tratamente mi se pare scandalos, nu cunosc sistemul dar presupun ca nu exista regulatie, fac ce vor si ce le este rentabil. M-am ingrozit de cazul familiei cumnatei lui Black.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui avmaria

Ramona, nici eu nu am gandit dintotdeauna ca acuma. Mai demult m-ar fi deranjat si pe mine mai mult faptul ca platesc triplu ingrijirea lui fimiu decat plateste fetita care e la aceeasi tanti, in cadrul unei crese familale care apartine de primarie. In plus platesc impozit mai mare, nu am dreptul la alocatii pe cand cealalta mamica, are alocatii, nu plateste impozit, si uite asa se descurca si ea. I’m Ok with that. Azi.

Faptul ca asigurarilor li se permite sa refuze tratamente mi se pare scandalos, nu cunosc sistemul dar presupun ca nu exista regulatie, fac ce vor si ce le este rentabil. M-am ingrozit de cazul familiei cumnatei lui Black.

Exact asa gindesc si eu. E atit de dureros sa treci prin asa ceva, nu e normal sa mai si risti sa ajungi pe drumuri din cauza asta. Asigurarile ar trebui sa acopere pe toata lumea, sa nu aiba dreptul sa refuze pe nimeni.
In alte vremuri gindeam si eu ca bogatii ar trebui sa plateasca mai mult, dar m-am razgindit. E una din diferentele fata de Europa care mie imi place. Si nici nu as face parte dintre cei privilegiati, doar ca nu mi se pare "fair".
Edit ca tot uit sa adaug cite ceva. Ce imi mai place mie la americani este ca foarte multi sint implicati in actiuni de caritate. Fie doneaza bani, sau isi fac timp pentru tot felul de actiuni. De-a lungul timpului am cunoscut citeva persoane foarte bogate. Toti participa cu sume serioase si se implica personal macar pentru o cauza. Cred ca daca impui taxe aberante dispare in mare parte atitudinea asta. Plus ca din punctul meu de vedere asta e una dintre diferentele fundamentale dintre America si restul lumii, asta a fost ideea initiala a fondatorilor: cit mai putina implicare din viata guvernului.
Doar ca unele aspecte (vezi asta cu asigurarile) sint gresit intelese sau mai degraba fac parte din ciclul "o mina spala pe alta", avind in vedere ca firmele de asigurari si cele farmaceutice fac lobby puternic.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui monabella

Citat:

Andrada, cam cum ii privesc cei de la MSNBC pe republicani?

Nunumai cei de la MSNBC. Media in general e liberala.
Mey, faceti ce vreti eu ma duc sa-mi iau sampania: daca iese Obama o beau de bucurie daca iese McCain de necaz

Stii ce e interesant? MSNBC il "ambush" acum pe Joe the Plumber. Ba ca n-are license, datoreaza taxe etc. Nici pe candidatul Obama nu l-au investigat atita, nici pe Ayers desi s-a tot discutat pe tema asta.
Mie mi se pare strigator la cer ce se intimpla!
Acum ca am auzit conversatia lui Obama cu Joe the Plumber m-am luminat si mai mult. Robin Hood Obama vrea sa "spread the wealth". Wow!
Presa asta liberala de ce nu s-a opus razboiului din Irak atunci cind trebuia sa o faca? Butonam canal dupa canal doar-doar o spune careva cit de aberant e ce se intimpla. Erau toti la unison cu Bush. Bleah!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andrada spune:

Citat:

Presa asta liberala de ce nu s-a opus razboiului din Irak atunci cind trebuia sa o faca? Butonam canal dupa canal doar-doar o spune careva cit de aberant e ce se intimpla. Erau toti la unison cu Bush. Bleah!

Lume multa, oameni putini

Asa e si eu am fost tare dezamagita ca nimeni n-a sarit atunci. De fapt urmaream la NPR erau demonstratii in toata tara (pe coaste) dar nu dadeau nimic la teveu. O prietena s-a dus atunci in California, nici n-a putut merge pe strazi in fiecare zi erau demonstratii sute de mii de oameni, politie ca la balamuc dar nimic la teveu.
Si cica era manipulare si cenzura pe fremea lui Ceasca. Aici te da afara din televiziune numai daca arati vreo victima din Iraq.
A

www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Andrada" target="_blank">Camera lui Marcu

Mergi la inceput

In masina am si eu tot NPR, dar ma mai obliga Ana sa-l pun pe "Tinocchio".
M-a socat sa-i vad asa, la unison. Chiar nimeni nu si-a pus intrebari macar, dar sa mai si vina cu pareri contra.
Acum fac acelasi lucru cu Obama. Eu nu stiu ce le-a facut domnule, de nimeni nu intreaba nimic. Ca pe Hillary au puricat-o, deci nu-i vorba ca i-au luat in brate pe toti democratii. Chris Matthews nu mai stia ce motive de critica sa inventeze, avea o adevarata obsesie cu Hillary.
Acum presa asta liberala scotoceste trecutul lui Joe the Plumber, sint parcati in fata casei lui etc.
Ei chiar n-au nici o intrebare despre trecutul lui Obama? Tot ce stim e istoria spusa de el. El e candidatul, nu Joe the Plumber.
Pe McCain l-au criticat ca nu stie cite case are (cred ca nu-s a' lui), pe Obama nu l-au intrebat care-i povestea cu Rezko. Ba daca indrazneste cineva sa puna intrebari sar toti si acuza de "smears" si rasism, fara sa raspunda la subiect.
Obama a mers 20 de ani la Rev. Wright in biserica, l-a numit ca sursa de inspiratie, parte din familia lui si nu mai stiu cum pe rasistul asta, in timp ce ii acuza mai mult sau mai putin subtil pe ceilalti candidati de rasism.
Dupa cum Bush le-a luat mintile alegatorilor republicani, asa i-a innebunit si Obama pe democrati. Nu pot sa inteleg niciunul din fenomenele astea.
Cred ca sint putine locuri in lume unde se mai aud asemenea speeches de stinga. Lumea aplauda frenetic. Sintem in America oare?

Mergi la inceput