Palin versus Obama - a star is born (2)
Raspunsuri - Pagina 43
avmaria spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Ramona J
Pai discutia era despre sanatate, asta era contextul. Lume multa, oameni putini |
Nu, nu era discutia despre sanatate in acel moment, nu asta era contextul. Uite aici, ti-l amintesc, cu cuvintele tale :
"Mi se pare buna ideea lui Obama cu bani pentru educatie cu "civil service" la schimb.
De ce nu se face acelasi lucru cu cei care primesc ajutor social? In loc sa stea acasa cu anii, sa toarne la copii si sa primeasca bani pentru mincare si chirie, mai bine li s-ar cere sa contribuie si ei intr-un fel, citeva ore pe zi acolo.
De ce unii sa primeasca "free rides"?
"
blackpanterro spune:
citat din mesajul lui Ramona J
http://www.youtube.com/watch?v=Goaj5V4tZoc http://www.youtube.com/watch?v=mrqoSyKsAPw&feature=user Lume multa, oameni putini |
Mie imi place de batranul din spatele lor , nu a ras la nici o gluma
McCain e usor blah.Nu zambeste deloc in timp ce spune glumele...in schimb e superb sa il vezi cum rade printre dinti la glumele lui Obama.
Adriana si Aidan Alexander(27.06.2005)
A ticket to hell has never been funnier
"You know your god is man-made when he hates all the same people you do."
avmaria spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Aprilie Ma refeream la saracii de aici...credeam ca e evident pt toata lumea ( doar nu m-am referit la tarile din lumea a treia,unde se moare de foame efectiv). Nu m-as referi la alte tari nici din greseala pt ca habar n-am de situatie. Dar aici, sa fii sigura ca daca-ti place sa muncesti,ai tot ce ai nevoie ! Nu tot ce visezi,dar poti duce o viata decenta... Parerea mea. Nu am timp (nici interes) sa-ti spun cum stau treburile pe aici... Oricum,din Franta se vede ca din Alaska in Russia! |
Te rog sa fii convinsa ca toata lumea a inteles ca vorbesti de US si nu de saracia din lume. Eu nu ma lansez intr-un argumentariu cu tine.
Te rog un singur lucru : nu ma lua pe mine cu Alaska si cu Rusia, ca-ti amintesc ca tu ii dai girul lui Palin sa-ti conduca eventual tara. Din punctul meu de vedere, Doamne fereste-ne si apara-ne de o asemenea eventualitate !
Ramona J spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui avmaria
Nu, nu era discutia despre sanatate in acel moment, nu asta era contextul. Uite aici, ti-l amintesc, cu cuvintele tale : "Mi se pare buna ideea lui Obama cu bani pentru educatie cu "civil service" la schimb. De ce nu se face acelasi lucru cu cei care primesc ajutor social? In loc sa stea acasa cu anii, sa toarne la copii si sa primeasca bani pentru mincare si chirie, mai bine li s-ar cere sa contribuie si ei intr-un fel, citeva ore pe zi acolo. De ce unii sa primeasca "free rides"? " |
Gresesti. Ii raspunsesem lui Analuz (asa am si inceput propozitia).
Ea spusese: ce te faci cu mame care sint singure, au doi copii, deja lucreaza, au doua slujbe, nu au asigurare medicala etc.
Daca tot insisti, macar citeste din urma.
avmaria spune:
Ramona, insist pt ca asemenea afirmatii mi se pare jignitoare si pline de dispret la adresa celor saraci. Cateodata constat atitudini similare dar tac din gura, alteori pur si simplu am chef sa spun ce gandesc. Mai ales in conditiile in care citesc intr-o singura zi si intr-un singur post cat de avantajos e sa fii sarac pana la urma intr-o tara capitalista ca US, daca esti sarac inseamna in marea majoritate a cazurilor ca esti lenes etc. Da, ma revolta asemenea afirmatii, de aceea insist. Si daca reusesc sa sadesc macar o indoiala trecatoare tie sau lui Aprilie sau cui o fi, ma consider fericita.
Si cred ca stii la fel de bine ca mine ca acuzatii de genul "nici macar nu citesti in urma" nu au nici un fundament in conditiile in care eu redau textual ce ai scris in urma, ca doar nu scriu din memorie.
citat din mesajul lui analuz
Ce te faci cu cei care sunt mame singure, au doi copii, deja lucreaza, poate doua slujbe, nu au asigurare medicala, etc. Nu neg, poate multi dintre ei sunt "losers" asa cum ii descrii... dar cred ca ai o vedere prea restransa legat de cine este "on welfare". Un articol foarte interesant legat de cum functioneaza sistemul (sau cum nu functioneaza): http://content.ksg.harvard.edu/blog/jeff_frankels_weblog/2008/02/08/8/ Munca este deja incurajata prin programe gen EITC. Sistemul de welfare a fost deja reformat de Clinton (multe state au mai schimbat din reguli), de exemplu acum nu poti primi ajutor decat pentru 5 ani, iar sumele sunt de multe ori derizorii. Asigurare de somaj nu se primeste decat pentru 39 de saptamani, nu stiu de ce ti pare ca sistemul ii avantajeaza pe cei "lenesi". |
Deci insist, redand discutia INCA O DATA din urma, continui sa afirm ca virgula contextul pe care-l invoci era unul general al ajutorului social primit de persoanele cu revenituri mici, si care intr-un final devin mai avantajati decat middle classul. ULTERIOR ai restrans perimetrul la cazurile de boale, ca acolo aveai argumente. Cam asa vad eu lucrurile, si-as numi asta "ti-a scapat porumbelul".
Ti-am urmarit evolutia argumentariului de la inceputul campaniei electorale pe DC, tie si al altor fete care tot au scris pe aici, si am sentimentul ca incep sa se decanteze lucrurile acuma spre sfarsit. In cazul tau : "eu am idei democrate dar pur si simplu nu am incredere in OMUL Obama" cu care ai tot defilat pe aici s-a transformat pe nesimtite intr-o aderare a ideilor republicane vs celor democrate. Eu nu vad nimic rau in asta, dar ma deranjeaza cand aceasta pozitie nu e asumata public ci e mascata sub diverse "tare" ale opozantului, printr-o victimizare fortata.
blackpanterro spune:
Si pt ca le-am pus si pe celelalte aici...Saturday Night Live - a 3-a dezbatere
http://www.nbc.com/Saturday_Night_Live/video/clips/update-thursday-final-debate/768721/
Ramona J spune:
Deci insist, redand discutia INCA O DATA din urma, continui sa afirm ca virgula contextul pe care-l invoci era unul general al ajutorului social primit de persoanele cu revenituri mici, si care intr-un final devin mai avantajati decat middle classul. ULTERIOR ai restrans perimetrul la cazurile de boale, ca acolo aveai argumente. Cam asa vad eu lucrurile, si-as numi asta "ti-a scapat porumbelul". Ti-am urmarit evolutia argumentariului de la inceputul campaniei electorale pe DC, tie si al altor fete care tot au scris pe aici, si am sentimentul ca incep sa se decanteze lucrurile acuma spre sfarsit. In cazul tau : "eu am idei democrate dar pur si simplu nu am incredere in OMUL Obama" cu care ai tot defilat pe aici s-a transformat pe nesimtite intr-o aderare a ideilor republicane vs celor democrate. Eu nu vad nimic rau in asta, dar ma deranjeaza cand aceasta pozitie nu e asumata public ci e mascata sub diverse "tare" ale opozantului, printr-o victimizare fortata. |
Pai exact asta am si spus. Daca esti middle class si ti se intimpla o nenorocire, risti sa ajungi pe drumuri. Chestia e ca nu ajung eu pe drumuri - ci familia mea. Aici am afinitati cu democratii.
In privinta taxelor sint de acord cu republicanii. Nu cred neaparat ca ar trebui sa platim cu totii taxe identice, dar nici sa fie o discrepanta mare intre saraci si bogati. In fond ei creaza locuri de munca si sa tinda si saracul sa cistige mai multi bani. Dupa Obama ajunge sa faci $250,000.
Nu-mi place omul Obama, nu-mi plac nici "policies" ale lui, care sint prea de stinga pentru gustul meu.
Nu au evoluat ideile mele, le-am expus pe rind. Daca mai ai intrebari iti stau la dispozitie.
Edit ca am uitat sa raspund la prima parte a mesajului. Ai inteles complet gresit, nu am nici un pic de dispret la adresa saracilor. Am facut si eu parte din categoria asta.
Eu ma leg de sistem. Daca esti sarac ai minimul necesar: locuinta, mincare, asigurare medicala. Daca esti middle class, te imbolnavesti, depasesti "lifetime maximum" admis de asigurare, apoi ramii fara "savings", casa si ce o mai fi. Practic familia, copiii ramin fara toate astea - e drept? De ce sa-o reduci pe toti la saracie? Daca esti deja sarac ai mai putine de pierdut, asta spuneam. Ori eu cred ca omul trebuie incurajat sa cistige cit mai mult. Vreau sa existe o plasa in care cazi la o adica, sa nu aterizezi direct pe asfalt.
blackpanterro spune:
Ramona si tu esti 100% convinsa ca McCain iti va tine plasa aia sa nu ajungi pe asfalt?
Tu spui ca nu ai vota cu nimeni...eu in locul tau m-as trece pe mine pe ballot
Ramona J spune:
citat din mesajul lui blackpanterro Ramona si tu esti 100% convinsa ca McCain iti va tine plasa aia sa nu ajungi pe asfalt? Tu spui ca nu ai vota cu nimeni...eu in locul tau m-as trece pe mine pe ballot Adriana si Aidan Alexander(27.06.2005) A ticket to hell has never been funnier "You know your god is man-made when he hates all the same people you do." |
Alexandru ar zice: that's so funny, I forgot to laugh!
Nu cred ca McCain va face chestia asta, dupa cum n-o va face nici Obama.
blackpanterro spune:
Pai daca nu crezi in nici unul de ce sa votezi cu unul din ei oricum?Mi se pare ca te contrazici putin.Eu daca nu as crede in nici unul nu as vota, as vota cu mine sau as vota cu Bob Barr ca si el e saracu' pe ballot.
Inseamna ca votul tau e in doru' lelii, numai ca sa votezi cu cineva pt ca spui ca amandoi sunt rai oricum.Sau pune-o pe Hilary ca si asa ai vrut-o pe ea.