Infidelitate? Motive, efecte, pareri...
Raspunsuri - Pagina 7
mihaela_s spune:
quote:
Originally posted by simonav_2000
Poate ai dreptate, Mihaela, ca nu e o solutie inselatul din lipsa acelui ceva in casa. Tocmai lipsa acelui ceva te impinge sa o faci. Dupa ce te bati cu muntii, trec anii si incerci sa obtii acel ceva si-l vezi ca nu apare... Dupa ce vezi ca celui de langa tine putin ii pasa daca ai ce-ti trebuie, daca ai clipe de fericire sau esti macar multumita, crezi ca te mai gandesti ca te-ai injosit si ai inselat? Atunci iti spui: daca tot am incercat tot si nu s-a intamplat nimic, asta o fi chiar asa grav?
Nu judec pe nimeni, te rog sa nu ma intelegi gresit. Sincer nu ma cred un NIMENI. Sunt tot eu, poate un pic mai sensibila si multumita ca m-a apreciat si m-a iubit cineva in viata. Nu ma simt nici sclava minciunilor mele pentru ca am spus adevarul si nici macar atunci n-am fost intrebata DE CE? Ce ti-o fi lipsit?
Reiki poate sa ne explice mai multe, din experienta celor doua ipostaze.
Simona
De acord cu cele scrise de Simona. M-am simtit un NIMENI alaturi de fostul meu sot, iar de 2 ani incoace simt ca traiesc cu adevarat. Si nu poti lasa sa treaca viata pe langa tine sa te trezesti la batranete ca nu ai ce face langa partenerul de viata, ca(,)copiii au plecat la casele lor si tu ai ramas langa un om pentru care nu simti de multa vreme nimic.
Multumesc celor care n-au aruncat cu rosii dupa ce au citit povestea mea .
Fiecare are parerea lui, e normal, si fiecare actioneaza asa cum considera ca ii este lui mai bine.
mihaela
mihaelas spune:
Completare: Esti un NIMENI in clipa in care nu ai curajul sa=i spui celui de care te-ai legat ca nu mai simti nimika ptr el/ea sau ca vrei altceva si recurgi la minciuna. Eu asa as proceda. NU acuz pe nimeni, nu judec. Spuneam doar cum m-am simtit eu cand am fost inselata (nu cu una, ci cu mai multe femei, cu una chiar in noaptea in care am nascut...). Nu merita nimeni sa treaca prin asa ceva. As fi apreciat macar o urma de decenta,,,
reiki spune:
quote:
Originally posted by mihaelas
Completare: Esti un NIMENI in clipa in care nu ai curajul sa=i spui celui de care te-ai legat ca nu mai simti nimika ptr el/ea sau ca vrei altceva si recurgi la minciuna. Eu asa as proceda. NU acuz pe nimeni, nu judec. Spuneam doar cum m-am simtit eu cand am fost inselata (nu cu una, ci cu mai multe femei, cu una chiar in noaptea in care am nascut...). Nu merita nimeni sa treaca prin asa ceva. As fi apreciat macar o urma de decenta,,,
Mihaela si bb Iulia Mihaela
Decenta -in cazul in care ajungi sa nu mai contezi decit ca amintire pentru partenerul tau- nu mai poate avea importanta majora. Poate fi doar o apreciere morala peste timp a celui care ti-a fost partener. Cumplit este cind afli ca nu mai esti aproape nimic pentru cel care l-ai crezut aproape. Asta te loveste nu neaaparat felul in care o face. Ii poti oferi in plus circumstante agravante/atenuante dupa caz.
Esentialul si ce conteaza de fapt este ca nu mai esti iubit si ca acum iubeste pe altcineva. Asta te doare de fapt, nu felul in care o face. Aici nu vorbesc despre aventuri pasagere si regulate. Astea sunt altceva.
casandra spune:
Reiki, te-ai exprimat foarte clar si concis. Se vede ca te-ai gandit serios la problema asta. Eu cred ca o astfel de iubire, oricum aduce dupa ea multa durere, fie dragostea este impartasita si atunci sufera partenerul, fie o tii in tine si incerci sa o suprimi, si atunci suferi tu. Cel mai bine ar fi daca ai putea transforma dragostea pe care o simti in altceva, ca sa nu o tii in tine si sa te doboare.
reiki spune:
quote:
Originally posted by casandra
Reiki, te-ai exprimat foarte clar si concis. Se vede ca te-ai gandit serios la problema asta. Eu cred ca o astfel de iubire, oricum aduce dupa ea multa durere, fie dragostea este impartasita si atunci sufera partenerul, fie o tii in tine si incerci sa o suprimi, si atunci suferi tu. Cel mai bine ar fi daca ai putea transforma dragostea pe care o simti in altceva, ca sa nu o tii in tine si sa te doboare.
Casandra, ce iubire nu aduce si durere intr-un fel sau altul?
In ce poti transforma iubirea? Ea exista sau nu!
Crezi ca dupa ce esti ranit de moarte (in iubire), mai poti iubi fara sa ai garda ridicata, fara sa pastrezi pentru tine si o parte lucida?
leda spune:
Despre ce vorbiti voi aici? Nu prea inteleg. La prima vedere vorbiti despre iubire, dar de ce atunci mi se pare ca asist la un curs de negociere contractuala. De ce oare oamenii stiu sa iubeasca numai daca primesc un raspuns? Suntem atit de perfecti incit sa vizam toti numai situatia ideala in care ni se raspunde la fel, cu aceeasi pasiune si aceeasi promptitudine cu care oferim? Cu prima data cind spunem "TE IUBESC" incepe si durerea de care vorbeste Casandra si mai vorbesc si altii. Imediat incepe teama ca nu ni se va raspunde cu acelasi sentiment. Si daca suntem norocosi si ni se raspunde intervine teama ca nu va dura. Ne intrebam tot timpul cit vom primi si socotim:atit am dat, atit trebuie sa primesc. Asta sa fie iubirea dintre Paul si Virginie, dintre Romeo si Julieta, dintre...... Nu vi se pare ca seamana cu contractul prenuptial. "Daca ma inseli, n-o sa te mai iubesc", "o sa te insel cu cel mai bun prieten al tau", daca iubesti pe alta te fac de ras in piata publica, daca nu ma mai iubesti iti omor sufletul. Nu stim sa iubim neconditionat sau mai bine zis nu stim sa iubim. Gindul este creator. In momentul in care incepem sa ne gindim la rau, apoi raul e ca si creat. Sufletul este al LUI. Iubirea este un sentiment maret, limbaj al sufletului. Nu au ce cauta aici calcule meschine. Suntem o lume tare trista daca si atunci cind vorbim de iubire dezgropam de fapt securea razboiului.
adadia spune:
Nu stim sa iubim neconditionat sau mai bine zis nu stim sa iubim. Gindul este creator. In momentul in care incepem sa ne gindim la rau, apoi raul e ca si creat. Sufletul este al LUI. Iubirea este un sentiment maret, limbaj al sufletului. Nu au ce cauta aici calcule meschine. Suntem o lume tare trista daca si atunci cind vorbim de iubire dezgropam de fapt securea razboiului.
Ce spui tu aici suna a romantism incurabil , astea sunt cuvinte pentru filme si poezii . In viata nu e tocmai asa . Mai ales dupa niste ani de casnicie . Trebuie sa-ti protejezi sufletul . Cineva poate sa calce cu bocancii cu crampoane pe sufletul tau ,fara sa aiba intentia asta .
Reiki , probabil ca ai suferit si in mod cert cand vei incepe o alta relatie vei fi mai circumspect .Te intrebai ce e bine sa faci in viata : " ce trebuie sau ce-ti doresti ". E bine sa faci ce trebuie , chiar daca uneori e tare greu . 'Sufletul pereche' exista doar in inchipuirea noastra . Oricine poate fi sufletul pereche sau jumatatea perfecta , daca avem puterea sa inchidem ochii la defecte si sa inclinam mereu balanta in favoarea calitatilor , chiar si cu putina imaginatie .