Infidelitate? Motive, efecte, pareri...
Raspunsuri - Pagina 13
mignone spune:
"De muuuult nu mai simtisem ce am simtit atunci. Apoi ne-am lasat dusi de val. Dar am inceput sa cintaresc ce se intimpla, ce sunt si ce pot oferi si nu am mai avut puterea sa merg mai departe.
Si am lasat lucrurile sa se intimple."
N-am vrut sa-ti provoc suferinta, te rog sa ma crezi. Dar ma gasesc intr-o situatie aparent fara iesire si aveam nevoie de sfatul unui om "patit". Ti-am citat un fragment din mesaj - e semificativ pentru mine: te-ai lasat intii dus de val si apoi ai inceput sa te gindesti la ce se intampla - crezi ca e simptomatic ? daca ar fi fost (daca ar putea fi) invers - intii sa te intrebi ce ai de daruit, si apoi sa te lasi in voia sufletului - oare care ar fi fost cursul evenimentelor ? Pe mine asta ma macina, mai mult ca orice: regretele tirzii, care macina sufletul si sentimentele si corodeaza optimismul si speranta ca totul va fi bine...
In legatura cu prima parte - cu toti traim macar in parte in trecut, nu putem sterge cu buretele, desi uneori atit mi-as dori sa fie posibil ! N-am reusit sa inventam "amnezia la comanda" poate doar o lobotomie ar fi de folos. Mereu ne vom uita cu regret sau nostalgie la clipele trecute din viata noastra, sortiti mereu unei intrebari chinuitoare: daca as fi facut/ales altfel - ar fi fost mai bine ?
reiki spune:
mignone,
Nu mi-ai provocat suferinta.
"sfatul unui om patit"? Pai cind ai spus "Nu cred ca exista cineva pe lumea asta care sa poata da un verdict, sa spuna cu mana pe inima "asa e bine" sau "asta nu se face". Fiecare experienta e diferita, oricate asemanari aparente ar exista, fiecare viata e unica." ai avut mare dreptate.
Iar cind ai spus "Sa nu uitam totusi sa vedem razele de lumina, sa le simtim caldura si sa ne bucuram de ele - fiindca sunt rare si atat de efemere... e pacat sa spunem nu unor sentimente frumoase, e pacat si sa judecam - mai bine sa ne bucuram de viata si de tot ce ne ofera ea frumos." asta am facut atunci cind ne-am lasat dusi de val. Au fost momente deosebite pe care nimeni nu o sa ni le stearga din anintire. Atunci ne-am bucurat de ce aveam fiecare si nici macar nu am avut timp sa ne cunoastem prea bine unul pe celalalt. Atunci am trait si nu regret nimic.
Apoi s-a intimplat ce probabil trebuia sa se intimple. A primit o vara de vis si a putut sa uite mult mai usor. Atunci cind s-a intors ma asteptam la altceva dar nu a fost sa fie. :) Si a plecat din nou...
Nu poti sa spui asta sunt, atit pot sa daruiesc, atit vreau sa primesc, asta vreau sa fie cel pe care il astept si trebuie sa se intimple asa. Pur si simplu nu se poate. Asta este tirg, asta faci la piata. Iubirea nu este negociabila. Se intimpla sau nu. Mai citeste odata msg de la leda. Nu mai sapa sa vezi cum ar fi daca ai fi facut intr-un fel sau altul. Este inutil. Este asa cum a fost. Trebuie sa inveti din greselile trecutului si sa incerci sa nu le mai repeti. In fond asta este cel mai important. Vei pati din nou si din nou acelasi lucru pina vei invata sa nu mai gresesti.
Nu vreau sa uit nimic din ce s-a intimplat bun in viata mea, din contra amintirile sunt o sursa de bucurie si imi amintesc cu placere de tot ce a fost frumos. Ce a fost rau incerc sa uit (iar mai devreme ori mai tirziu inevitabil reusesti sa uiti) si in nici un caz nu mai vreau sa disec firul in patru. Am constatat ce am gresit si incerc sa nu mai repet aceasi greseala si la regrete pun punct. Nu mai las intrebarile sa imi macine viata, merg mai departe. Sunt convins ca viata pina la urma imi va da ce merit, bun sau/si rau.
mmihaela spune:
Ai dreptate, Reiki, Mignone, ti-ar trebui mai multa incredere in tine, cu "Daca ar fi fost..." una sau alta, nu rezolvi nimic, nu din asta se invata, pentru ca n-ai de unde sa stii. In schimb ce s-a intamplat, e acolo, esenta vie, pentru amandoi. N-ai cum sa gandesti corect daca esti agitat de undele a "ceea ce ar fi putut sa fie", de multe ori viata ne da si asa prea multe, dar sa mai inventam si noi, false griji...Tu si sufletul tau sunteti cei mai importanti, cum spunea 'cineva'(leda), nu cu mult timp in urma...Are mare dreptate.
Nu este egoism, ci, cum spunea reiki, conteaza daca radiezi, sau nu.
Exista insa ceva pe care nu il inteleg. Este gresit sa stii cum si ce ai vrea de la persoana pe care poate sau nu ti-o va scoate in cale soarta...sau intamplarea? Este gresit sa aduni in tine acea senzatie care ti-ar spune la un moment dat ca cel de langa tine este totul? Si merita totul din partea ta? Este gresit sa incepi sa te cunosti si sa surprinzi ce te-ar putea face fericit? Este chiar atat de gresit sa stii la ce anume ai putea rezona, daca ti-ar fi dat sa traiesti, intr-un fel sau altul o poveste in doi? Poate n-am inteles eu bine care e ideea...Iarta-ma, reiki, daca vorbesc prostii, dar tie iti este adresata intrebarea. Si nu ma supar daca ma lumineaza cineva care a priceput mai bine...
S-auzim de bine, Miha
Cristina spune:
Dragii mei, citesc de ceva vreme topicul acesta si este foarte interesant ceea ce spuneti. Parerea mea insa, este ca cele mai frumoase povesti de dragoste/ aventuri/ sau cum vreti sa le ziceti se petrec in mintea noastra. De cele mai multe ori realitatea spulbera visul.........din pacate.
reiki spune:
Miha,
Cristina are intr-un fel dreptate "De cele mai multe ori realitatea spulbera visul.........din pacate." asta pentru ca te gandesti la ce si cum ar trebui sa fie si-ti faci o "imagine", faci din "el/ea" un mic guru iar realitatea este alta. Este un omulet cu bune si rele cum suntem si noi de altfel.
Iubirea apare atunci cind ceva face clic. Cind incerci sa programezi dinainte cum ar trebui sa fie, realitatea iti joaca feste. Nu mai negociati parteerul, nu faci asta doar in imaginatia ta. Dumnezeu ne da ce trebuie.
"Este gresit sa incepi sa te cunosti si sa surprinzi ce te-ar putea face fericit?" Pentru ce sa faci asta? Daca nu va sti si el/ea este intr-un fel chinuitor tot pentru tine, mai ales daca nu va sti sa-ti raspunda asa. Daca ceva va face clic aproape orice iti va face placere, sa fi linga el/ea doar pentru ca este acolo si vei fi fericit/a.
Ajunge cu "sfaturile".
mmihaela spune:
"Exista cate un raspuns subtil pentru orice nevoie umana..."
Incep sa cred ca doi oameni nu sunt facuti sa fie impreuna, decat in perspectiva ...(!), cresterii si educarii copiilor... Cum ramane cu intelesul din priviri? Exista sau e poveste?
Fara sa vrem suntem dependenti, la un moment dat, de un anumit gen de dragoste, cel invatat 'acasa', il cautam si-l tot transformam in minte, dandu'i numele celui/celei mai iubit/e dintre pamanteni/ene. Si ne atasam de el, e al nostru.
Din pacate insa, aveti foarte mare dreptate...
Miha
leda spune:
Buna din nou tuturor si in special:Reiki,Mignone, Mihaela!
Nu pot sa ma abtin sa nu va spun ce am citit in Horoscop azi: "Everyone's a critic even though the data is insufficient. As always, it's your job to be fair. Let someone else manage the currents of group activity. You do better with individuals."
Super! nu?
Si totusi ce v-am spus pina acum este din "individual". Am iubit si patimas si cu gelozie pina am ajuns si la iubirea neconditionata de care va spuneam. Am fost si poate mai sunt in toate cele trei ipostaze, Reiki. Credeti-ma cu cit ceri mai putin cu atit primesti ce trebuie, ce ti se potriveste. Sunteti sigure ca ce cereti este mai bun decit ce vi se poate da. Se spune sa ai grija la ce anume iti doresti! Reiki nu ne lasa fara tine la acest subiect!
adadia spune:
Scriitorii si filozofii lu' mama , ce frumos scrieti voi despre iubirea asta ! Mey , voi sunteti indragostiti ?!?!?! Rau ?!?!?! Oare cum era , ca nu-mi mai aduc aminte ? Parca era putin bine si pe urme era rau . Sau era mai mult bine si pe urma putin rau . Nu-mi mai aduc aminte . Se vede c-am imbatranit . Sau o relatie monogama duce la senilitate timpurie .