Criza financiara mondiala
Raspunsuri - Pagina 43
simali spune:
Citat: |
citat din mesajul lui aur_46 Una peste alta, daca sint obligata( de autoritatea tutelara) sa depun niste bani la o banca pe numele copiilor unde e mai sigur sa ii depun? Nu ma interesaza dobinda cit siguranta! |
Daca poti cumpara Bonuri de Tezaur. Se vand prin mai toate bancile. Sunt singurele titluri garantate 100% de stat.
alice
sirimie spune:
Eu ma declar revoltata.
Mai intii, toata sleahta de analisti in primele zile dupa ce a cazut Lehman Brothers, care declarau ca Romania e safe pentru ca nu e expusa la instrumente derivate, era o mare gargara. Care dovedeste nivelul lor de analisti.
Intre timp se intimpla asa:
* Bursa de valori cade "la fel ca toate bursele internationale" fara alta explicatie decit "criza mondiala", cu toate ca la noi nu s-au tranzactionat derivatele blamate. Probabil sint investitori jucatori straini care o influenteaza in interes personal.
* A existat atac asupra leului, pornit de la banci romanesti sustinute de banci straine mari. Adica aia care sint in criza prin alte parti, de ex ERSTE, vine in rom si vrea sa cistige ca in Ungaria
* Se inchid fabrici ale constructorilor de automobile care reduc productia
* Agentiile de credit scad ratingul Romaniei. Mai mult sau mai putin corect.
Si cireasa de pe tort e ce se intimpla pe la guvern/parlament/presedintie, parca toti si-au propus cum sa ne infunde mai bine..
Va dorim sa cresteti mari si frumosi!
Simona & Vladut (27 februarie 2005)
Poze la http://www.kodakgallery.com/I.jsp?c=akcecxh.f5u0t6d&x=0&y=nr5bn
Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.seek-on.com/ro
Despre Andrei
A_Iulia spune:
Hai mai Simona, ca nu pot sa cred ca tu te-ai uitat in gura lor...
Era absolut evident ca ne va afecta criza. Si stai, ca efectele inca nu se vad, multe din ele vor apare in urmatoarele luni.
Tu ce vroiai sa spuna ei? Sau Isarescu la televizor? Ca suntem in plop si plopu-n aer?
sirimie spune:
Atunci de ce se cheama "analisti" daca nu sint in stare sa "analizeze" nimic? Ar trebui sa se cheme "bagatori in seama" ca sa ne treaca timpul in fata tembelizorului..
Va dorim sa cresteti mari si frumosi!
Simona & Vladut (27 februarie 2005)
Poze la http://www.kodakgallery.com/I.jsp?c=akcecxh.f5u0t6d&x=0&y=nr5bn
Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.seek-on.com/ro
Despre Andrei
ladyJ spune:
Citat: |
citat din mesajul lui sirimie Eu ma declar revoltata. Mai intii, toata sleahta de analisti in primele zile dupa ce a cazut Lehman Brothers, care declarau ca Romania e safe pentru ca nu e expusa la instrumente derivate, era o mare gargara. Care dovedeste nivelul lor de analisti. Intre timp se intimpla asa: * Bursa de valori cade "la fel ca toate bursele internationale" fara alta explicatie decit "criza mondiala", cu toate ca la noi nu s-au tranzactionat derivatele blamate. Probabil sint investitori jucatori straini care o influenteaza in interes personal. * A existat atac asupra leului, pornit de la banci romanesti sustinute de banci straine mari. Adica aia care sint in criza prin alte parti, de ex ERSTE, vine in rom si vrea sa cistige ca in Ungaria * Se inchid fabrici ale constructorilor de automobile care reduc productia * Agentiile de credit scad ratingul Romaniei. Mai mult sau mai putin corect. Si cireasa de pe tort e ce se intimpla pe la guvern/parlament/presedintie, parca toti si-au propus cum sa ne infunde mai bine.. Va dorim sa cresteti mari si frumosi! Simona & Vladut (27 februarie 2005) Poze la http://www.kodakgallery.com/I.jsp?c=akcecxh.f5u0t6d&x=0&y=nr5bn Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.seek-on.com/ro Despre Andrei |
Asta cu ´´atacul leului´´ face parte din categoria ´´toata lumea are ceva cu mine´´.
Se exagereaza,vai,vin strainii calare pe armasari si ne iau leul in sulite vai,ce sa facem noi,vai vai...
Asta a devenit deja un fel de sentiment national,lasand la o parte caderea leului.
Problema este chiar sub nasul romanilor.Consumam,consumam dar de produs nu prea producem.Stimabilii guvernanti fac varza toate fondurile,nimic nu se face cu cap,se arunca banii pe apa sambetei.
Ia sa gasim un vinovat.Cine sa fie oare? A..strainii,evident.
Nimic nu misca in bancile din Romania fara acordul BNR.Ce sa fi spus Isarescu? Ca suntem vai mama noastra?
Eu sunt curioasa care sunt bancile care au atacat leul si cum a reusit Isarescu sa ii contraatace
sirimie spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ladyJ Asta cu ´´atacul leului´´ face parte din categoria ´´toata lumea are ceva cu mine´´. Se exagereaza,vai,vin strainii calare pe armasari si ne iau leul in sulite vai,ce sa facem noi,vai vai... |
Eu cred ca e adevarat. In Ungaria forintul a cazut mult si acum Ungaria cere ajutor de la FMI. Acelasi lucru se intimpla si la noi daca nu intervenea BNR cu multi lei sau euro pe piata.
Oricum, crezi ca strainilor le pasa daca o sa cada leul etc? Le pasa doar de propriile lor cistiguri, asta e absolut clar.
Va dorim sa cresteti mari si frumosi!
Simona & Vladut (27 februarie 2005)
Poze la http://www.kodakgallery.com/I.jsp?c=akcecxh.f5u0t6d&x=0&y=nr5bn
Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.seek-on.com/ro
Despre Andrei
amoga spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Ktrinel 401k and co, adica alte tipuri din astea fonduri pt pensii si alte plapumioare la batranete...sunt fucked ...nu facem altceva decat sa le dam carne de tun cu asta...acesti bani nu vor mai exista peste 20 ani , cand sunt promisi...eu nu bag un cent . Ktrinel si Ana Julia (24.11.2006) |
Si de ce anume nu vor mai exista peste doua jde' ani?
Cind depui niste bani intr-un cont 401k/RRSP nu te obliga nime' sa cumperi actiuni/fonduri mutuale/garantii guvernamentale/etc. Poti sa-i lasi acolo cash, fix cum ai face in varianta ciorapului peticit.
Diferenta fata de ciorap apare acolo unde compania pentru care lucrezi se ofera sa "match up" contributia ta, cu bani de la ei. Adicatelea, pentru fiecare dolaras pe care-l pui in contul de pensii iti pun si ei unu' (sau macar niste zeci de centi), fara ca tu sa faci vreun minut suplimentar de munca. E drept ca nu toate companiile au astfel de planuri incluse in pachetul de beneficii al angajatilor, insa multe au (si in special corporatiile mari). Banii astia care "pica din cer" n-o sa-ti pice niciodata in ciorapel.
Pe urma, ramine discutabila chestia cu plata impozitelor acum (cum se-ntimpla cind nu pui bani in contul de pensii) vs. plata impozitelor la momentul in care scoti banii din cont.
Orisicit, una peste alta, eu cred ca exista avantaje destul de mari pentru a nu-ti pastra banii de pensie la ciorap. Da' nah, fiecare e liber sa faca cum vrea...
A.M.
amoga spune:
Citat: |
citat din mesajul lui danielag Adina, inteleg deci ca nu-s in contul beneficiului, ci ca o politica de motivare. Se ofera optiuni call sau optiuni put? Optiunea are un termen si un pret de executie, pret la care tu ca si cumparator (detinator in cazul tau, ca tu nu le-ai cumparat) ai dreptul sa executi optiunea. Cum e stipulat pretul si termenul in cazul asta? E pura curiozitate, nu stiam ca se poate practica si chestia asta. |
Sunt intotdeauna call options, pentru ca doar acestea te motiveaza sa vrei sa creasca pretul actiunii. (Put options au efectul invers -- incepi sa vrei sa scada pretu' actiunilor, pentru ca te stii asigurat ca le poti vinde la pretul de executie, presupus mai mare. Si atunci palmezi diferenta dintre pretul curent mic, si pretul asigurat mare.)
Cit despre pret si termen, presupun ca sunt similare cu cele ale optiunilor tranzactionate pe piata. (Al'fel, isi asuma compania riscurile implicate de diferenta de pret sau termen.)
O chestie interesanta ar fi daca angajatul caruia i se ofera un numar de optiuni call, cumpara (pe risc propriu) optiuni put la acelasi pret de executie si termen ca si cele call. In cazul acesta, daca la termenul scadent pretul actiunilor este oriunde in afara plajei de valori acoperita de cit a platit el pentru optiunile put, se cheama ca a facut bani. (Deci indiferent daca firma a dat faliment, 'au a avut un succes nemaipomenit.) Imi inchipui insa ca tactica asta are sens mai mult pentru companiile cu un stoc volatil (i.e. a caror actiuni cresc/scad mult si des).
Citat: |
citat din mesajul lui danielag Oricum, ca si incentive are sens, ca si substituire de beneficiu dupa mine nu are, pentru ca nu imi reflecta performanta mea ca individ si nici neaparat performanta firmei ca grup, cum scria Edip (pentru ca pretul actiunilor pe piata nu depinde doar de performanta economica ci si de alte variabile, cum ar fi perspectiva dezvoltarii in viitor, deciziile managementului etc.). |
In principiu, companiile prefera angajati ale caror interese sunt aliniate cu interesele companiei insasi. Iar acest lucru devine cu atit mai important cu cit angajatul cu pricina este o resursa esentiala pentru companie (i.e. director vs. portaru' fabricii; inginer-sef vs. palmas). Oferirea de proprietate (prin actiuni/optiuni) in cadrul companiei are darul de a face alinierea asta de interese destul de bine.
Desigur, nu o sa-ntilnesti (sau nu stiu eu cazuri) in care intreg salariul este oferit sub forma de actiuni/optiuni. Priveste toata manevra ca pe un bonus de performante.
A.M.
CriPOD spune:
Cand tzara arde si baba se piaptana...
Eu am o mare curiozitate! Oare ce mai face China zilele astea si cum o sa iasa ea din afacerea asta cu criza mondiala?
valentinag spune:
Eh,ne-a ajuns si pe noi criza din urmaDacia se inchide pentru o perioada,Arcelor Mital,trimite oameni in concediu,Azomures la fel!
Kraft food nu mai face profit 80% asa ca se relocheaza in Bulgaria pana la sf anului viitor,investitori mai putini,ca deh,bani de la banci mai putini,deci constructii mai putine,firmele de constructii mai dau afara din oameni,industria cimentului are de suferit si tot asa
"La vita e bella"
De mancare
Dulciuri
Din gradina mea