Criza financiara mondiala
Raspunsuri - Pagina 41
adriuta spune:
200 000 , 20 ani-16% = total platit in 2028 667,802.85
200 000 , 20 ani-13% = total platit in 2028 562,356.34
diferenta este de 105,446,51
da intr-adevar este vorba de o suma substantiala, recunosc.
Dar totusi daca altcineva plateste pe acelasi imobil
100 000 , 20 ani-16% = total platit in 2028 333,901.43
100 000 , 20 ani-13% = total platit in 2008 281,178.17
diferenta este de 52,723,25
105 000 este o suma mult mai mica in comparatie cu
333 000 pierduti doar datorita scaderii pretului imobilului.
Sa platesti 200 000 in plus mi se pare totusi o afacere mai proasta decat cele 3 procente ale dobanzii incercam eu sa punctez.
plus ca se mai adauga si suta diferenta de la pretul mai mare de cumparare, in total deci 300 000
Asa creste mare puiul
www.our365.com/NewbornPortraits/BabyDetail.aspx?birthid=f671635f-2b23-4e26-8953-e81fefa35501&babyid=f6181213-113f-4e32-89b5-e0b65b1e006a" target="_blank"> Paginuta mea!
capcaunul spune:
Actul al IV-lea
Criza mondiala pe scurt ii afecteaza si pe www.hotnews.ro/stiri-esential-4847961-mai-multi-straini-printre-care-4-romani-luati-ostatici-atlantic.htm" target="_blank">romani
Guestus spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Andrada
Asta in cazul in care o cafea pe Magheru costa 1% din GDP-ul Romaniei. GM si Ford au probleme de vreo 20 de ani e ca si cum ai fi prevazut batatura lui mamaie. Parca discutiile despre bere de mina a doua sint mai "insightful". A PS tip: Xeno ar fi simpatic si daca n-ar fi documentat (dar e!) L’amore che move il sole e l’altre stelle. www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Andrada" target="_blank">Camera lui Marcu |
exact...sigur ca da...toti aia care aveau bagati banii la GM se gindeau ca e clar ca batatura lu mamaie ca din 1 USD acu 1 an azi primesc 13 centi!
si ce urca domle VW....a depasit chiar si Toyota
sirimie spune:
adriuta eu cred ca nu intelegi ca 13% se aplica pe o perioada mai scurta nu tot pe 20 de ani.
Si mai socoteste si ca tu stai in apartament in perioada aia, cistigi in felul asta. Altfel te-ar costa daca ai plati chirie 5 ani si ti-ai cumpara acelasi apartament la un pret mai mic peste 5 ani.
Va dorim sa cresteti mari si frumosi!
Simona & Vladut (27 februarie 2005)
Poze la http://www.kodakgallery.com/I.jsp?c=akcecxh.f5u0t6d&x=0&y=nr5bn
Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.seek-on.com/ro
Despre Andrei
Guestus spune:
"Presedintele Deutsche Bank, Josef Ackermann, a decis sa renunte, in semn de solidaritate, la bonusul anual in valoare de cateva milioane de euro, potrivit "Bild am Sonntag".
"Am anuntat consiliul de supraveghere al Deutsche Bank ca voi renunta la bonus in favoarea salariatilor, care au mai multa nevoie de bani decat mine", a explicat directorul celei mai mari banci germane, citat de AFP.
Ackermann, care a evaluat bonusul la "cateva milioane de euro", a precizat ca a luat aceasta decizie "in semn de solidaritate personala".
Ceilalti trei membri ai bordului bancii ii vor urma exemplul, a precizat Deutsche Bank.
In 2007, presedintele bancii a beneficiat, in total, de venituri de 33,2 milioane euro, dintre care 4,3 milioane euro au reprezentat bonusul primit, indexat in functie de rentabilitatea bancii" hotnews
mare boier ackermann asta....cica a primit 33 milioane euro in 2007 si acum renunta la bonusul de 4 milioane
A_Iulia spune:
Lasa ca le face statul de-acum salariile...
In orice caz, mi se pare un gest frumos, poate fi un exemplu si pentru altii. Putea sa nu-l faca.
Guestus spune:
A fost smecher...a zis primul ca doneaza bonusul pina sa i se spuna de aia de sus ca nu-l mai primeste.
cred ca se duce capitalismul la groapa...daca au ajuns sa renunte la bani oamenii din sistemul financiar e de rau
Lali spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Guestus A fost smecher...a zis primul ca doneaza bonusul pina sa i se spuna de aia de sus ca nu-l mai primeste. cred ca se duce capitalismul la groapa...daca au ajuns sa renunte la bani oamenii din sistemul financiar e de rau |
Da, da, se duce la groapa marele capitalism in care traim .... in care piata concurentiala regleaza tot. Va amintiti ca sistemul minunat capitalist din carti are ca regula de baza piata concurentiala ? In lumea in care traim cel putin resursele (petrol, gaze, energie, otel, etc ) si comunicatiile, dar sunt convinsa ca si alte domenii, sunt controlate de monopoluri si oligopoluri iar pretul este super viciat de intelegerile si bunul plac al acestora, concurenta fiind practic inexistenta ? Asa ca era de asteptat ca sistemul sa crape la un moment dat...
Edit: Pentru ca preturile si implicit profiturile acestor companii se indepartau mult de marjele de profit "sanatoase" de 8-10 % din cartile de economie. Verificati in Romania OMV, Orange, Holcim, etc care au marje de peste 30%..... de profit. Si asta nu e numai in Ro, cu siguranta.
Guestus spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Lali Asa ca era de asteptat ca sistemul sa crape la un moment dat... |
pai a crapat sistemul...nici nu trebuia sa fii einstein sa vezi ca din 2005-6 pin acu 1 luna pretul la materia prima gen petrol, cupru, fier...etc s-a triplat sau x5 ..x10 ....sau si mai mult chiar. Si de aici toata avalansa de scumpiri intiale , apt.. etc ...apoi materia prima (nu cenusie) a cazut...si a cazut tot sistemul.
si cica e subprime de vina....
Lali spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Guestus
pai a crapat sistemul...nici nu trebuia sa fii einstein sa vezi ca din 2005-6 pin acu 1 luna pretul la materia prima gen petrol, cupru, fier...etc s-a triplat sau x5 ..x10 ....sau si mai mult chiar. Si de aici toata avalansa de scumpiri intiale , apt.. etc ...apoi materia prima (nu cenusie) a cazut...si a cazut tot sistemul. si cica e subprime de vina.... |
Nici subprime nu e ingeras, dar sunt alti mai negri...