Criza financiara mondiala

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns caro spune:

Citat:
citat din mesajul lui valentinag

La asigurarea privata de viata nici nu ma gandisem,Slava Domnului ca nu e la AIG,da oricum...criza o atinge si ING-ul!
Azi,dupa zile intregi de scadere,BVB a fost in crestere,serioasa chiar!

"La vita e bella"
De mancare
Dulciuri
Din gradina mea

si daca se repeta crahul din 1929, crezi ca scapa ING sau BVB? nah... ce nu intelege multa lume e ca politele de asigurari sunt garantate de stat (statul american, stat like in state, nu federalii). Intr-o companie precum AIG, unde miezul business-ului este insurance-ul si care are o gramada de alte subsidiare, datorita legilor de la nivel de stat, nu se pot muta lichiditati din companiile profitabile (i.e. cele de asigurari) pentru a finanta pe cele care pierd bani(a se vede compania subsidiara, ca e doar una, care a pierdut 19 miliarde in 9 luni). Oricum, masurile pe care au inceput sa le ia federalii sunt similare cu cele din 1987, cand la fel a fost o brambureala cu creditele, numai ca atunci s-a repezit lumea sa-si retraga banii din banci.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ktrinel

401k and co, adica alte tipuri din astea fonduri pt pensii si alte plapumioare la batranete...sunt fucked ...nu facem altceva decat sa le dam carne de tun cu asta...acesti bani nu vor mai exista peste 20 ani , cand sunt promisi...eu nu bag un cent .

Ktrinel si Ana Julia (24.11.2006)

Ktrinel, zi si mie, unde-i pui? Ca la saltea mi-e frica!

The best thing you can do for your children is to love your wife.

Mergi la inceput

[/quote]

si daca se repeta crahul din 1929, crezi ca scapa ING sau BVB? nah... ce nu intelege multa lume e ca politele de asigurari sunt garantate de stat (statul american, stat like in state, nu federalii). Intr-o companie precum AIG, unde miezul business-ului este insurance-ul si care are o gramada de alte subsidiare, datorita legilor de la nivel de stat, nu se pot muta lichiditati din companiile profitabile (i.e. cele de asigurari) pentru a finanta pe cele care pierd bani(a se vede compania subsidiara, ca e doar una, care a pierdut 19 miliarde in 9 luni). Oricum, masurile pe care au inceput sa le ia federalii sunt similare cu cele din 1987, cand la fel a fost o brambureala cu creditele, numai ca atunci s-a repezit lumea sa-si retraga banii din banci.

Mama mandra de Dan Andrei (24/03/1996) si Thomas Adrian (18/01/2004)
http://community.webshots.com/user/lidia67
[/quote]

Caro, pai ziceau astia ca daca pica mai multe institutii financiare FDIC n-are de fapt suficienti bani sa acopere toate pierderile.
Eu am reusit sa nu verific valoarea stocurilor, n-am deschis nici contul de 401k. La ce-mi foloseste sa-mi fac singe rau?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns principe spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ramona J

Citat:
citat din mesajul lui Ktrinel

401k and co, adica alte tipuri din astea fonduri pt pensii si alte plapumioare la batranete...sunt fucked ...nu facem altceva decat sa le dam carne de tun cu asta...acesti bani nu vor mai exista peste 20 ani , cand sunt promisi...eu nu bag un cent .

Ktrinel si Ana Julia (24.11.2006)

Ktrinel, zi si mie, unde-i pui? Ca la saltea mi-e frica!

Voi va preocupati unde o sa-i pune ti ,eu ma preocup daca o sa mai avem CE sa bagam la ciorap.

Mata Emma lupta iar cu cancerul

http://www232.rockyou.com/my_gallery.php?source=smgb&instanceid=84575297&islocal=true#
http://www232.rockyou.com/show_my_gallery2.php?i

Mergi la inceput

Ca bine zici! Eu nu ma uit la 401k, asa ca poate ca nu mai e nimic acolo. Mai bine sa cumparam diamante, avea maica-mea dreptate.
Off-topic: acum mi-am amintit ca n-am trimis reteta... oops! O caut si o trimit.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cici spune:

Eu ma tem ca aceasta criza mondiala sa nu se transforme intr-un haos mondial,pentru ca pana la urma nimic nu se pierde,nimic nu se castiga ci totul se transforma, ramane de vazut cu ce ramanem din toata schimbarea asta dar nu se vad vremuri bune..
Sa speram ca lumea n-o va lua din nou razna si va fi pace ,desi incepe sa ma obsedeze o fobie de-a tatalui meu : frica de foame;el n-a prins razboiul dar a ascultat povesti de la tatal lui si are asa un fix cand vine iarna ,ne tot spune ca trebuie sa avem in beciuri cate 2 saci de orez, fasole, faina, zahar,sare...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns caro spune:

Ramona, acolo se vorbeste de platit claim-uri pe polite. Ca nu-i banca sa te duci sa-ti iei banii innapoi. E insurance. Platesti pentru un serviciu de care S-AR PUTEA SA AI NEVOIE. Chiar si in caz de calamitate naturala (vezi Katrina, Ike et all) exista conditii in polita in care limiteaza raspunderea asiguratorului in aceste situatii (i.e. in loc sa-ti plateasca 1 mil. iti plateste doar 10000). Astfel de excluziuni au fost intotdeauna. In California exista limitari la damage-uri in caz de cutremur. Exista excluziuni la raspunderea asiguratorului in caz de atacuri teroriste (asta a fost introdusa dupa 9/11)....

Mergi la inceput

Eu vorbeam de 401k si de savings, ca FDIC cu astea se ocupa.
E bine daca voua va da bani pentru calamitati din astea, pe aici cind zice de excluziune, apai e totala!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mathilda spune:

romania e o tara saraca. nu stiu cum va afecta criza financiara pensia de 100 euro sau un venit de 200 euro- majoritatea atata castiga.cat e salariu minim in romania? cat costa un apartament sau o casa in romania? (nu in bucuresti).iar ceea ce s-a intamplat in america mi se pare destul de normal. nu poti cumpara un bungalow din al 2 razboi mondial cu 700 000 dolari(ptr ca bancile dadeau credit usor, in unele zone casele au fost vandute cu preturi supraevaluate, nu cu pretul real de piata). apoi s-au trezit poprietarii ca nu pot plati un mortgage de poate peste 3000 dolari pe luna si au dat casa inapoi la banca dar banca nu a mai putut evalua-o tot cu 700. ma rog asta e unul din cauzele pt care s-a prabusit si piata imobiliara si apoi normal ca cea financiara o urmeaza.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns principe spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ramona J

Ca bine zici! Eu nu ma uit la 401k, asa ca poate ca nu mai e nimic acolo. Mai bine sa cumparam diamante, avea maica-mea dreptate.
Off-topic: acum mi-am amintit ca n-am trimis reteta... oops! O caut si o trimit.

Ai vazut filmul Blod Diamond ?
Eu de cand l-am vazut am zis ca nu am sa mai cumpar niciodata diamante.
De reteta nu te preocupa,acum sunt ocupata tare cu economia si n-am nici chef de gatit si nu mai am nici pofta de mnacare.
E criza,facem economie,nu?

Mata Emma lupta iar cu cancerul

http://www232.rockyou.com/my_gallery.php?source=smgb&instanceid=84575297&islocal=true#
http://www232.rockyou.com/show_my_gallery2.php?i

Mergi la inceput