Criza financiara mondiala

Raspunsuri - Pagina 33

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Guestus spune:

In loc sa spuna lumea doamne ajuta sa vina criza asta din an in an...yo vad numai nemultumiti....auzi si tu...cica scade pretul ala apartamente si e criza ..vai ce ne facem.

Mergi la inceput

Stai ca apar acum aia din US si coloniile lor care cred ca planeta se opreste in curind odata cu banca lor Fanny, Mae si Mutual

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Edip spune:

Citat:
citat din mesajul lui Lali

Citat:
citat din mesajul lui loryi1974

Citat:
citat din mesajul lui Lali

Azi bursele europene au inregistrat cresteri:
http://www.zf.ro/zf-24/bursele-europene-castiga-peste-5-dupa-aprobarea-planului-de-garantare-nelimitata-a-creditelor-interbancare-3303578/

si BVB a crescut in aceasta dimineata:
http://www.zf.ro/zf-24/bursa-de-la-bucuresti-creste-spectaculos-in-primele-minute-de-tranzactionare-3303489/

Sper ca situatia sa se stabilizeze, sa nu fie doar baloane de sapun...

Mie cel mai mult mi-a placut urmatorul paragraf din ZF:"cei mai mari finantisti ai lumii au decis sa sprijine nelimitat cu bani din bugetele statelor ".Asa ca ,cetatene Popescu sau Smith sau ....care nu te-ai avantat la credite peste puterile tale cand toti se inghesuiau cu buletinul , acuma vei fi nevoit sa participi si tu la "salvarea" sistemului bancar mondial in loc ca banii tai sa fie directionati spre alte domenii:sanatate,invatamant,infrastructura etc.
Oare cum credeti ca or sa arate bugetele statelor dupa "salvarea" aceasta?

In Europa nu e in general vorba de criza ca cea din America. Acolo da, contribuabilul va plati scump. Dar contribuabilul inseamna si persoane fizice si juridice, atentie. Exista si firme supaindatorate care vor falimenta ca persoanele fizice ce s-au indatorat nerealist, dupa cum exista si firme mai prudente care se vor mentine dar sunt cu impozitele la zi.
In Europa insa e mai mult o declaratie care "ataca" criza si modul ei de propagare, decat o declaratie care se doreste a fi pusa imediat in practica. Marea majoritate a hotararilor luate vizeaza evitarea crizei, evitarea colapsului bancar si nu rezolvarea pagubelor produse de un eventual colaps. Asa ca bugetele nu cred (sper) ca vor fi in acest fel afectate, adica prin plati directe.

eu zic ca e invers.. vezi ca si in anii 30 tot asa a fost. europenii au si ei datoriile lor dar in plus le platesc si pe ale americanilor ca au riscat... in plus sunt dependenti economic de piata americana la multe.. de la turism la ferrari, bani care nu or sa mai vina din usa. in plus e mult mai usor sa redresezi o economie care are aceleasi reguli decat cea europeana unde fiecare tara e cu ale ei si apar conflicte de interese. iar comparativ cu ro persoanele care s-au indatorat in usa sunt mult mai realist indatorat decat cele din ro considerand raportul salarii /preturi. nu uita ca usa are in spate china, japonia, canada si ceva arabi cu petrol care intr-o situatie critica prefera sa isi ajute partenerul unde poate sa faca comert. sunt multe detalii dar cel mai important dupa mine pana la urma este coalitia pe care americanii o pot face ca popor si mentalitatea de munca care in europa nu exista. productivitatea americanilor e cu mult in fata europenilor, iar europenii mai au si problema resurselor. pe rusi nu se poate baza nimeni.

Mergi la inceput

iar cu apartamentele in ro ce e rau sa scada? isi permit si copii astia care termina o scoala si isi fac o familie sa traiasca decent. sau daca ati apucat unii sa luati un apartament credeti acum ca suneti buricii targului? scuze de ton dar intotdeauna m-au deranjat atitudinile astea si e vorba de principii de viata nu de altceva ca am casa si in ro si nu ma intereseaza speculatiile.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sirimie spune:

Citat:
citat din mesajul lui Edip
eu zic ca e invers.. vezi ca si in anii 30 tot asa a fost. europenii au si ei datoriile lor dar in plus le platesc si pe ale americanilor ca au riscat... in plus sunt dependenti economic de piata americana la multe.. de la turism la ferrari, bani care nu or sa mai vina din usa. in plus e mult mai usor sa redresezi o economie care are aceleasi reguli decat cea europeana unde fiecare tara e cu ale ei si apar conflicte de interese. iar comparativ cu ro persoanele care s-au indatorat in usa sunt mult mai realist indatorat decat cele din ro considerand raportul salarii /preturi. nu uita ca usa are in spate china, japonia, canada si ceva arabi cu petrol care intr-o situatie critica prefera sa isi ajute partenerul unde poate sa faca comert. sunt multe detalii dar cel mai important dupa mine pana la urma este coalitia pe care americanii o pot face ca popor si mentalitatea de munca care in europa nu exista. productivitatea americanilor e cu mult in fata europenilor, iar europenii mai au si problema resurselor. pe rusi nu se poate baza nimeni.

Nu stiu cum a fost in anii 30.
Dar nu inteleg logica ta cum ca SUA o sa scape usor si Europa nu pentru ca cei din SUA s-au indatorat rational.. Tocmai pentru ca in SUA totul functioneaza pe baza de credit, s-au dat credite fara acoperire si de aici e criza financiara de acum.

Europa nu e dependenta de turismul din SUA, cit la suta din americani viziteaza Europa? Iar resursele naturale nu ajung in europa prin SUA, ci din partea astalalta.

De ce zici ca america are in spate japonezi si chinezi si ce conteaza? Japonezii au si ei probleme. Nu inteleg nici ce spui despre "mentalitatea de munca" a americanilor si ce relevanta are. Cit despre coalitia "facuta ca popor", te referi la cea din Irak si Afganistan?

Va dorim sa cresteti mari si frumosi!

Simona & Vladut (27 februarie 2005)

Poze la http://www.kodakgallery.com/I.jsp?c=akcecxh.f5u0t6d&x=0&y=nr5bn

Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.seek-on.com/ro

Despre Andrei

Mergi la inceput

"stiu sa munceasca"...daca pun 20 oameni sa sape santul ziua si alti 20 sa-l astupe noaptea inseamna ca se munceste mai ceva ca in lagarul nazist
Din pacate azi.. 2008 nu ajunge numai sa muncesti..ca asa au facut si romanii pina in 1989

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui sirimie

Citat:
citat din mesajul lui Edip

Nu stiu cum a fost in anii 30.
Dar nu inteleg logica ta cum ca SUA o sa scape usor si Europa nu pentru ca cei din SUA s-au indatorat rational.. Tocmai pentru ca in SUA totul functioneaza pe baza de credit, s-au dat credite fara acoperire si de aici e criza financiara de acum.

Europa nu e dependenta de turismul din SUA, cit la suta din americani viziteaza Europa? Iar resursele naturale nu ajung in europa prin SUA, ci din partea astalalta.

De ce zici ca america are in spate japonezi si chinezi si ce conteaza? Japonezii au si ei probleme. Nu inteleg nici ce spui despre "mentalitatea de munca" a americanilor si ce relevanta are. Cit despre coalitia "facuta ca popor", te referi la cea din Irak si Afganistan?

Despre Andrei

cauta putin pe internet si o sa vezi ce se plang europenii de lipsa turistilor americani. parisul ii plangea pe americani de acum cativa ani cand scazuse dolarul dar acum.la fel si cu criza din 30. sunt info destule iar situatia seamana destul de mult.

Poate nu am fost clar... nu am zis ca americanii s-au imprumutat rational... am zis ca in comparatie cu romanii s-au imprumutat rational. ce sta la baza ideii este faptul ca in usa e mult mai usor sa iti gasesti un job la acelasi nivel fata de ro unde daca ai pierdut un job de 2000E e cam greu.

resursele naturale nu am zis ca ajung in europa din usa, ci ca europa e mult mai dependenta de resurse externe decat usa. usa poate "trai" o perioada fara resurse externe pe cand europa nu.

nu conteaza ca ameicanii ii au in spate pe japonezi, chinezi sau canadieni? pai daca ii pui pe toti intr-o galeata o sa vezi ca au tot ce le trebuie de la tehnologie pana la resurse sau piata de desfacere.

ce inseamna mentalitatea de munca nu pot sa ti-o explic daca nu ai lucrat intr-o companie in america de nord ca sa vezi si sa simti pe pielea ta. prin vara a venit un tip din ro in ca si dupa ce s-a angajat primul lucru pe care l-a observat a fost ca se munceste... cand era in ro tot imi zicea ca s-a schimbat de cand am plecat eu din ro si se munceste si acolo... a vazut-o pe pielea lui si s-a convins ca aveam dreptate. si aici vorbim general.. de la ala care face autostrazi pana la manageri. cauta pe net comparatii de productivitate ca sa iti faci o idee dar relitatea e mult mai clara decta vorbele de pe net. Munca nu o rusine in nord america cum e prin europa e alt indiciu.

iar chestia cu irak sau afg cred ca a fost o gluma, nu?

vad ca nu iti plac americanii, dar asta nu are nici o legatura cu realitatea. ca peste tot, cineva trebuie sa fie "seful" si chiar daca nu e perfect ii prefer rusilor sau altor natii. egalitate nu o sa existe niciodata.

o alta chestie de unitate este faptul cum doneaza bani pentru caritate sau cum se face voluntariat. vorbim de oameni simpli angajati. cauta discutii pe net despre pensionare, bugete de famile ca sunt destule forumuri si o sa vezi ca multi isi calculeaza in buget banii pentru caritate. noi avem la firma program de genul asta in care tot ce donezi se dubleaza de catre companie si in plus o zi pe an toata firma face volutariat undeva.

ca un indiciu despre cine o sa iasa mai bine din bulibaseala asta, cauta pe net unde au investit oameni ca buffet. si mai vorbim in 5 ani pe aceeasi tema.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Guestus

"stiu sa munceasca"...daca pun 20 oameni sa sape santul ziua si alti 20 sa-l astupe noaptea inseamna ca se munceste mai ceva ca in lagarul nazist
Din pacate azi.. 2008 nu ajunge numai sa muncesti..ca asa au facut si romanii pina in 1989

lasa ca vin romanii sa ii invete cum sa munceasca:)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sirimie spune:

Eu cred ca generalizezi foarte mult. Nu poti sa compari SUA cu Europa din avion si pe baza a ce scrie pe net..

Nu inteleg de ce zici ca in Romania oamenii s-au imprumutat irational. Aici bancile au fost mai restrictive cu creditele decit in SUA. Tu ai facut o comparatie si te bazezi pe argumente cind faci comparatia asta?

Cit despre dependenta de resurse, poti sa argumentezi de ce europenii sint mai "dependenti"?

Stiu cum e mentalitatea de munca in america. Noi lucram pentru o firma din america si am fost de mai multe ori acolo. Aici e "mentalitate" sa faci ore suplimentare, acolo toata lumea pleaca la 5 jumatate. Nu poti sa generalizezi.

Despre Andrei

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui sirimie

Eu cred ca generalizezi foarte mult. Nu poti sa compari SUA cu Europa din avion si pe baza a ce scrie pe net..

Nu inteleg de ce zici ca in Romania oamenii s-au imprumutat irational. Aici bancile au fost mai restrictive cu creditele decit in SUA. Tu ai facut o comparatie si te bazezi pe argumente cind faci comparatia asta?

Cit despre dependenta de resurse, poti sa argumentezi de ce europenii sint mai "dependenti"?

Stiu cum e mentalitatea de munca in america. Noi lucram pentru o firma din america si am fost de mai multe ori acolo. Aici e "mentalitate" sa faci ore suplimentare, acolo toata lumea pleaca la 5 jumatate. Nu poti sa generalizezi.

Despre Andrei

pleaca lumea la 5:30 in conditii normale. in conditii in care trebuie facut ceva am plecat si la 2 noaptea de la birou.

pe ce ma bazez ca in ro creditele s-au dat irational? pai compar veniturile medii de aici cu cele din ro, preturile la case de aici cu cele din ro, preturile la masini, benzina, plasme, etc de aici cu cele din ro. Daca asta in USA cumpara pe credit o plasma de 2000$ aia inseamna salariul de vanzator la magazin. In Ro, pe langa ca e 2000E nu de $, inseamna salariul de cine stie ce manager la companie multinationala. Stiu oameni care au salariu de 6-700E care si-au luat masini de 15kEuro.. e rational? in USA aceeasi masina e 15k$.. facem raportul pret /salariu /indatorare?

chestia cu resursele te las singura sa o descoperi. se vede din avion.
eu cred ca tu compari europa cu usa avion. pana acum nu ai adus nici un argument clar pro europa. ( ne referim la economii acum nu la istorie, arta sau alte chestii unde castigi detasat:) )

Mergi la inceput