Criza financiara mondiala
Raspunsuri - Pagina 24
CriPOD spune:
Si io's cu guestus la baillout asta, asa cum e.
Se mai arunca inca 700 de miliarde in gaura neagra. Ce sa invete wall-street din asta? Ca le salveaza kuru' guvernul?
As fi zis sa ajute, acolo la "joe and jane doe" care au mortgage alea cu probleme, dar asa mi se pare ca doar propaganda elecorala...
Oh, well, every empire has a rise and a fall. Ma tem ca US se tot duce pe drumul ala de exit, sper sa ma insel.
Fania spune:
In anii `30 cand America trecea printr-o teribila criza financiara Romania se afla intr-una din cele mai infloritoare perioade.
Suntem o tara unde cash-ul e rege spre deosebire de americani care cumpara vorba lui Guestus si o rasnita in rate....
E adevarat vor fi afectati cei care au credite in euro.
In ceea ce priveste cursul Euro, amintiti-va cat era cursul in 2004-2005!
cred ca articolul acesta e destul de elocvent si nu cred ca s-au facut "rate":
"Forza Rossa, partener oficial Ferrari in Romania, a vandut cele 15 unitati alocate anul acesta pe plan local si are 30 de comenzi in asteptare pentru urmatorii doi ani la anumite modele.“Forza Rossa a vandut toate unitatile alocate anului 2008. Deja se iau comenzi pentru anul 2009 si chiar 2010 pentru anumite modele."
Si asta penru ca bietii de ei nu pot vinde cat pot in Romania....
[poze]
capcaunul spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Fania In anii `30 cand America trecea printr-o teribila criza financiara Romania se afla intr-una din cele mai infloritoare perioade. |
Asta de unde ai scos-o??? O sursa, ceva?
Istoria este exact pe dos, Romania a fost printre tarile care au suferit cel mai mult in timpul crizei. Fiind un mare exportator agricol, agricultura reprezentand principala ocupatie, a fost direct lovita de scaderea pretului la produsele agricole. Pe de alta parte agricultura romaneasca se baza pe creditele acordate taranilor, criza ducand la saracirea acestora si la bulversarea proprietatilor la sate (multi dintre cei improprietariti in '21 si-au pierdut terenurile puse gaj). Industria, fiind in mare parte cu capital strain, a fost la randul ei victima sigura.
Cat despre falimentele in lant lista este lunga, incepand cu cea mai mare banca, Marmorosch Bank!
PS. Ceea ce stim noi despre perioada de glorie a Romaniei interbelice se refera la anii de dupa criza precum si la apogeul culturii romanesti.
Edip spune:
citat din mesajul lui Fania In anii `30 cand America trecea printr-o teribila criza financiara Romania se afla intr-una din cele mai infloritoare perioade. Suntem o tara unde cash-ul e rege spre deosebire de americani care cumpara vorba lui Guestus si o rasnita in rate.... E adevarat vor fi afectati cei care au credite in euro. In ceea ce priveste cursul Euro, amintiti-va cat era cursul in 2004-2005! cred ca articolul acesta e destul de elocvent si nu cred ca s-au facut "rate": "Forza Rossa, partener oficial Ferrari in Romania, a vandut cele 15 unitati alocate anul acesta pe plan local si are 30 de comenzi in asteptare pentru urmatorii doi ani la anumite modele.“Forza Rossa a vandut toate unitatile alocate anului 2008. Deja se iau comenzi pentru anul 2009 si chiar 2010 pentru anumite modele." Si asta penru ca bietii de ei nu pot vinde cat pot in Romania.... [poze] |
aia care cumpara ferrari in state tot cash le cumpara stai linistita... eu zic sa iti iei niste saci de faina pentru urmatorii 2-3 ani:) barem de-o paine sa ai. nu ii mai plange tu pe americani ca acolo si cand o fi jalea cea mai mare o sa fie paradis comparativ cu ro.
o rasnita in state reprezinta cam o ora din salariul minim pe economie pentru informarea ta.... tare imi e ca ai descris situatia din ro din ultimii 3-4 ani de fapt.
valentinag spune:
Fania,astia de-si iau ferrari,n-au ei treaba cu criza mondiala!Cati in Romania isi permit masina asta?Marea majoritate traiesc de la salariu la salariu sau si mai rau unii
E devarat,ca in timp ce unii isi mai reduc din cheltuieli,noi cumparam in draci in continuare de toate,dar noi oricum,suntem cam inconstienti si la cat de saraci am fost,stim cum este!
"La vita e bella"
De mancare
Dulciuri
Din gradina mea
capcaunul spune:
citat din mesajul lui valentinag astia de-si iau ferrari,n-au ei treaba cu criza mondiala! |
Oameni si oameni. In prag de criza unii isi aduc in camara saci de faina, altii isi aduc in garaj un Ferrari.
capcaunul spune:
Cat despre criza in sine, un semn cert ar fi cand ultimii isi vor da Ferrariurile pentru un sac de faina.
(Sac de faina am )
valentinag spune:
Eh,fiecare dupa posibilitati,unii dadeau un cal acu ceva vreme pen' un regat,acu 'altii or sa dea un calut pentru o paine!
Ps:n-am faina,da am grau in podm-am scos!
"La vita e bella"
De mancare
Dulciuri
Din gradina mea
danitin spune:
Mey, eu am un fix in legatura cu criza asta economica, cam neortodox, ce-i drept, nici macar sotzul nu ma sustine. Hai sa va zic ... la nivel de bunici, tot familionul nostru producea ceva. Erau agricultori, mecanici CFR, muncitor in fabrica de otzel, etc. La nivel de parinti am devenit profesori, inginer, functionar (dar in domeniu necesar - telegraf). In generatia noastra lucram fie in presa, fie PR, fie jurist, fie consultant - deci, nimic productiv. Mai munceste cineva ca sa produca efectiv ceva ... nu. Si cumpar cartofi importati din Franta, tzoale din China sau Italia (functie de venitul din anul in curs), electrocasnice japoneze, etc. Pai cum sa nu fie criza, daca toti cream dar nu produem. A propos, pana si gradina bunicii de la sat e in paragina, ca nu are cine sa semene, are, pliveasca, etc. E mai comod sa pui gazon si sa cumperi din magazin.... Parerea mea.
Mamica de spiridus
"Nu inteleg cum o femeie poate iesi din casa nearanjata - e o lipsa de politete. Si nu poti sti niciodata, poate chiar aceea este ziua in care-ti intilnesti destinul. Iar in fata destinului trebuie sa apari cit poti tu de frumoasa."
Coco Chanel
NOI
Spiridusul meu drag