Criza financiara mondiala
Raspunsuri - Pagina 19
Andrada spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui analuz
Mai multe detalii: http://www.taxfoundation.org/research/show/1410.html Nu mi-am dat seama ca sunt chiar asa de multi! |
Fireste. 43 de milioane de americani traiesc sub limita saraciei.
http://www.taxfoundation.org/research/show/542.html
comparatia cu alte tari:
http://en.wikipedia.org/wiki/Poverty_in_the_United_States
estela spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Andrada Deductiile de care vorbeste estela sint mici si insignifiante. Ocebine are dreptate cam asa se plateste in US cele 3 tipuri de taxe. Si mai mult de ex daca sotul lucreaza in alt oras (sa zicem la intimplare New York) si sotia in New Jersey, si sotia va plati taxe pe New York state chiar daca nu lucreaza in statul respectiv. A L’amore che move il sole e l’altre stelle. www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Andrada" target="_blank">Camera lui Marcu |
Hai, sa fim seriosi ...sa scazi chiar si 10.500$ la pensie privata,taxele de proprietate ,etc...cam putin ,nu?
estela spune:
Citat: | ||||||||
citat din mesajul lui ocebine
The average EITC amount received per family in 2002 was $1,766. Chestia e ca trebuie sa ai un venit mai mic de $11000 dolari pe an ca sa poti beneficia de procentajul maxim...pai iti dai seama ce averi fac oamenii aia cu 11000 de dolari an venit???? Fabulos!!!! Anamaria "With sufficient thrust, pigs fly." |
da,despre cei cu venituri mici erea vorba,ca nu platesc taxe si mai si primesc ceva in plus ...asigurari medicale gratis ,bonuri de mancare ...Nu cred ca a zis cineva ca se imbogatesc.
estela spune:
citat din mesajul lui Ana Stroe [quote]citat din mesajul lui Andrada Deductiile de care vorbeste estela sint mici si insignifiante. Ocebine are dreptate cam asa se plateste in US cele 3 tipuri de taxe. Si mai mult de ex daca sotul lucreaza in alt oras (sa zicem la intimplare New York) si sotia in New Jersey, si sotia va plati taxe pe New York state chiar daca nu lucreaza in statul respectiv. A L’amore che move il sole e l’altre stelle. www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Andrada" target="_blank">Camera lui Marcu |
Mersi Estela!deducerile pentru scoala exista si la noi, eu am un imprumut pentru universitate facut aici si la sfirsitul anului trecut aveam 700$ de dedus/an dobinzile, deci ma ajuta;
Andrada, pai nu mi se pare insignifiant deloc sa poti deduce taxele pe mortgage; uite, eu am aproximativ 300$/lunar numai dobinda pe imprumutul pentru casa, si daca multiplic cu 12 ies deduceri frumoase, chiar daca nu e returnabile, macar nu platesc la stat impozitul ala; e drept ca la noi povestea cu asigurarile de sanatate e incomparabil mai avantajoasa.
http://www.floriinro.ro/
insignifiant o fi poate pentru cei cu venituri/an ffff mari nu pentru cei mai saracuti pana la 250.000/an
columbiana spune:
citat din mesajul lui danielag Ana, eu am inteles ca se deduc la calculul impozitului (dobanda la credit si impozitele locale). Nu ca nu se platesc. Deci impozitul pe venit platit statului ar fi mai mic cu procentul de impozit aplicat deducerilor respective. Dar sumele respective (dobanzi si taxe locale) le scoti din buzunar oricum. Dar poate am inteles eu gresit. Estela, cum este de fapt? Valentina, principiul este ca statul iti poate recunoaste ca venit (pentru impozitare) nu neaparat suma pe care o primesti de la angajator ci iti poate lua in calcul anumite cheltuieli pe care le faci (cum e la noi suma pentru ingrijirea copilului si cum au fost la un moment dat cheltuielile profesionale - nu stiu daca mai e cazul acum). Asta ca sa te ajute, sa iti creeze o facilitate fiscala. Pentru ca stie ca acele cheltuieli le faci oricum. Daniela |
Valentina, m-am exprimat eu aiurea, sistemul de taxe e aproximativ acelasi USA/Canada, doar continutul deducerilor vad ca difera substantial, si asta cu deducerile pentru locuinte tare ne-ar mai avantaja si pe noi :)))
http://www.floriinro.ro/
CriPOD spune:
Ana, asa e, dar...
Daca iti vinzi casa si nu cumperi alta imediat, platesti taxe in US. Nu stiu daca se platesc taxe si pt ca s-a valuat casa de cand ai cumparat-o, oricum, o prietena s-a mutat din michigan in florida a cumparat orice acolo doar ca venea scadenta de platit taxele. Oare am inteles bine?
Io una prefer sa stiu ca nu moare nimeni de foame in jurul meu chiar daca platesc ceva mai mult... La chestii de-astea cred ca se vede diferenta cel mai tare intre noi si vecinii de la sud.
edit... neatentia...
Common sense is not so common...[Voltaire]
Mom & Miss DJ, 12, inside - www.youtube.com/view_play_list?p=EA34EC6CE820927B" target="_blank">out, stuff 'n www.travelpod.com/members/_mqqm_" target="_blank">...
Ramona J spune:
citat din mesajul lui mQQm Io una prefer sa stiu ca nu moare nimeni de foame in jurul meu chiar daca platesc ceva mai mult... La chestii de-astea cred ca se vede diferenta cel mai tare intre noi si vecinii de la sud. edit... neatentia... Common sense is not so common...[Voltaire] Mom & Miss DJ, 12, inside - www.youtube.com/view_play_list?p=EA34EC6CE820927B" target="_blank">out, stuff 'n www.travelpod.com/members/_mqqm_" target="_blank">... |
Afirmatia asta mi se pare chiar exagerata. Nu sint aici de ieri-alaltaieri si n-am vazut oameni in pericol sa moara de foame.
CriPOD spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Ramona J
Afirmatia asta mi se pare chiar exagerata. Nu sint aici de ieri-alaltaieri si n-am vazut oameni in pericol sa moara de foame. Lume multa, oameni putini |
am uitat "", oricum, nu vreau o polemica pe tema asta. Cine a locuit in ambele tari poate intelege mai bine ce am vrut sa zic.
Common sense is not so common...[Voltaire]
Mom & Miss DJ, 12, inside - www.youtube.com/view_play_list?p=EA34EC6CE820927B" target="_blank">out, stuff 'n www.travelpod.com/members/_mqqm_" target="_blank">...