Criza financiara mondiala

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Andrada spune:

ca o idee cam asta e media taxelor in lume
http://www.nationmaster.com/graph/tax_com_of_tax_per_inc_tax-taxation-components-personal-income-tax
Deci Americanii platesc mai mult ca si canadienii dar au mai putine beneficii (educatie, scoala, sanatate),

A

Mergi la inceput

Deductiile de care vorbeste estela sint mici si insignifiante.
Ocebine are dreptate cam asa se plateste in US cele 3 tipuri de taxe.
Si mai mult de ex daca sotul lucreaza in alt oras (sa zicem la intimplare New York) si sotia in New Jersey, si sotia va plati taxe pe New York state chiar daca nu lucreaza in statul respectiv.

A

www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Andrada" target="_blank">Camera lui Marcu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ocebine spune:

Citat:
citat din mesajul lui estela

Citat:
citat din mesajul lui analuz

Citat:
citat din mesajul lui ocebine

Citat:
Te inseli.Cei cu venituri mici cu copii/sotia sau sotul casnica/casnic primesc taxele inapoi ,cum zici si tu si mai primesc ceva mii + ...Mai sunt si f multi cu venituri bunicele care platesc tot aproape de 0...se scad la taxe cu dobanzile pe care le platesc pentru casa ,cu taxele de propietate ,asigurari,pensie privata,cu asigurarile medicale ,cu copii,sotu/sotia, etc... te rog sa ma crezi ca multi din ei ori platesc taxe ca Blackpanterra 100$ ori primesc CEC-ul cu suma mai mare decit au platit taxe ...

Imi pare rau ca te contrazic...dar de unde provin aceste mii de dolari? Ai vreo sursa?

Eu stiu ca si Sirimie...primesti inapoi ce ai contribuit din banii tai la taxe. Asta e o noutate pentru mine.

Anamaria

"With sufficient thrust, pigs fly."

Poate se refera la programe gen EITC (Earned Income Tax Credit)? Cred ca mai exista si child tax credit ($1000/child pana in 2010). Acestea sunt refundable tax credits, daca creditul>tax liabilities atunci primesti inapoi o suma de bani. Altfel exista non-refundable tax credit, unde doar scazi din liabilities valoarea creditului, dar nu primesti nimic inapoi in cazul in care creditul>liabilities. Altfel celelalte sunt deductions din taxable income.

Exact analuz ,ma refeream la familiile cu venit mic ,cu mai multi copii

The average EITC amount received per family in 2002 was $1,766.

Chestia e ca trebuie sa ai un venit mai mic de $11000 dolari pe an ca sa poti beneficia de procentajul maxim...pai iti dai seama ce averi fac oamenii aia cu 11000 de dolari an venit???? Fabulos!!!!

Anamaria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns analuz spune:

Citat:
citat din mesajul lui Andrada

ca o idee cam asta e media taxelor in lume
http://www.nationmaster.com/graph/tax_com_of_tax_per_inc_tax-taxation-components-personal-income-tax
Deci Americanii platesc mai mult ca si canadienii dar au mai putine beneficii (educatie, scoala, sanatate),

A

Nu cred ca tabelul din link este foarte relevant daca vrei sa compari US cu alte tari. Datele din tabel sunt "Personal Income tax as a percentage of total tax collected by the country.", dar alte tari au TVA mai mare, corporate tax poate mai mare, etc. Asa ca pana la urma tot din buzunarul tau se plateste, doar ca nu direct ca taxa pe income. De ex la goods and service tax US e pe locul 30:
http://www.nationmaster.com/graph/tax_com_of_tax_goo_and_ser_tax-taxation-components-goods-service-tax

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns estela spune:

Citat:
citat din mesajul lui ocebine

Citat:
citat din mesajul lui Adina Iulia

Pai mai ramane careva care plateste taxe in US? Ca din ce povestiti aici...deduci totul

Situatia nu sta chiar asa...pe linga taxele federale care sint vag si evaziv presentate de Estela mai exista taxe locale (de oras) si taxe de stat. Deci se platesc 3 feluri de taxe (stat, local, federal). Mai platesti Social Security si Medicare, FICA si am mai uitat ce.

Anamaria

Anamaria,eu am insirat numai ce mi-am amintit din ce are dreptul sa scada un platitor de taxe din USA....si da ,sunt ffff multi care nu platesc taxe .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns analuz spune:

Citat:

Anamaria,eu am insirat numai ce mi-am amintit din ce are dreptul sa scada un platitor de taxe din USA....si da ,sunt ffff multi care nu platesc taxe .

Mai multe detalii: http://www.taxfoundation.org/research/show/1410.html
Nu mi-am dat seama ca sunt chiar asa de multi!

Mergi la inceput

Analuz pe asa te face guvernul sa uiti ca te taxeaza mai mult decit pe cei in Europa (fara sa ai nici un fel de asigurari sociale, de sanatate...etc), ca iti poti permite sa iti iei un plasma TV in drum spre birou.
Iti ia o treime din salariu dar gasesti tricouri cu 3 dolari,
A

www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Andrada" target="_blank">Camera lui Marcu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kim222 spune:

Daca mai plateste taxe cineva??? Noi!
Pentru ca nu am casa, nu am nici afacerea personala,am doar un copil, amindoi lucram full time,platim la maxim in fiecare luna taxe(cele deductible lunar ,la care m-am trecut cu O dependenti tocmai pentru a mi se lua la maxim aceste taxe)...cind refacem taxele anuale..mai dam inapoi 3000$-4000$ depinde (state+federal). Nici macar cu gradinita nu ma pot scade..ca este venit mai mare de 100 000$....so iata cum daca nu esti nici bogat ca Oana...dar nici sarac...dai tata la taxe..si nu deduci nimic!

edit si doar gradinita este 700$/luna...si asta este inca f ieftin pt ca sintem clienti vechi ..de cind era la cresa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns estela spune:

Citat:
citat din mesajul lui analuz

Citat:

Mai multe detalii: http://www.taxfoundation.org/research/show/1410.html
Nu mi-am dat seama ca sunt chiar asa de multi!

Este foarte adevarat ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns columbiana spune:

Citat:
citat din mesajul lui Andrada

Deductiile de care vorbeste estela sint mici si insignifiante.
Ocebine are dreptate cam asa se plateste in US cele 3 tipuri de taxe.
Si mai mult de ex daca sotul lucreaza in alt oras (sa zicem la intimplare New York) si sotia in New Jersey, si sotia va plati taxe pe New York state chiar daca nu lucreaza in statul respectiv.

A

L’amore che move il sole e l’altre stelle.

Mersi Estela!deducerile pentru scoala exista si la noi, eu am un imprumut pentru universitate facut aici si la sfirsitul anului trecut aveam 700$ de dedus/an dobinzile, deci ma ajuta;

Andrada, pai nu mi se pare insignifiant deloc sa poti deduce taxele pe mortgage; uite, eu am aproximativ 300$/lunar numai dobinda pe imprumutul pentru casa, si daca multiplic cu 12 ies deduceri frumoase, chiar daca nu e returnabile, macar nu platesc la stat impozitul ala; e drept ca la noi povestea cu asigurarile de sanatate e incomparabil mai avantajoasa.

http://www.floriinro.ro/

Mergi la inceput