Domnului ministru al invatamantului - protest!
Domnule ministru al invatamantului,
Am ramas socata auzindu-va ca nu exista sa nu fi primit copiii manuale la scoala! Sunt mama unui copil de clasa a patra. Domnule ministru copilul meu nu a primit manualul de "Limba si Literatura Romana". Limba romana, domnule ministru!!!! Vi se pare normal? Au fost doar 6 manuale pentru toata clasa (prea multe pentru douazeci si ceva de copii, nu?). Si daca acest lucru se intampla la o scoala cu pretentii, ma intreb care este situatia in scolile marginase sau din tara, de cine stie pe unde...
Ei bine domnule ministru al invatamantului, PROTESTEZ! Cum puteti afirma ca nu exista sa nu fi primit copiii manuale? Dumneavoastra stiti ce se intampla pe teritoriul dumneavoastra? Ati verificat in scoli care este situatia exacta? Daca nu, de ce vorbiti?
mama unui copil de clasa a patra
PS Imi cer scuze pentru subiect, si daca vi se pare ca nu are ce cauta aici, va rog sa-l stergeti. Am facut-o gandindu-ma ca este un site foarte vizitat si parintii isi vor mai expune nemultumirile aici, iar cineva de prin "sfere inalte" poate ca va vedea si il va trage de maneca pe cel ce se cheama a fi ministrul invatamantului. Este inadmisibil sa nu fie date manualele copiilor. Am sa trec peste faptul ca unele manuale sunt la a nu stiu cata utilizare si ca ti-e si frica sa le deschizi! Din fericire, la mine nu se pune problema financiara, dar, din nefericire, se pune problema gasirii manualelor, pentru ca nu se gasesc! Si ma intreb de ce se intampla asa? Invatamantul este obligatoriu pana la a o anumita clasa, de ce nu exista manualele pentru anii obligatorii, pentru toti copiii? Si de ce, in fiecare an, exista scoli care mai sunt in reparatii atunci cand copiii ar trebui sa inceapa scoala????
Raspunsuri
MICKYN spune:
Domnul ministru habar nu are ce conduce si care este situatia exacta din teritoriu.Si la scoala fiicei mele, nu s-au primit manuale in clasa a 4-a si am aflat ca nu este singura scoala. Mintiti cu nonsalanta si nerusinare!!!!!!
susulina spune:
Si eu la fel am zis cand l-am vazut pe ministru spunand senin ca sunt manuale in toate scolile pana la clasa a X a!!!!!Eu sunt profesoara la o scoala din mediul rural si aseara mi-am sunat si directoarea s-o intreb daca a auzit ce aberatii spune dl ministru.Manuale sosesc noi numai cateva. maxim 5 si numai la anumite materii( avem numai o clasa pe nivel, dar si asa, numai 3-5 manuale noila 20 de copii mi se pare insuficient).Anul asta am dirigentie la clasa a VII a si copiilor mei nu le-am dat manuale de engleza, franceza, religie(nu au avut deloc nici anii anteriori), iar matematica si lb romana foarte vechi, rupte, chiar le-am dat cu o strangere de inima.
Ce sa zic, parca nu ma mai surprinde nimic din ce spune dl ministru, ca nu e prima data cand apare in public cam rupt de realitatea din scoli.
claujro spune:
Nici la scoala mea din sectorul 6 nu s-au primit manuale noi decat 4-5 bucati/disciplina si alea alta editura decat cea solicitata, drept pt care nu le foloseste nimeni. Copiii au primit maunale vechi dar insuficiente, au ramas elevi fara.
In concluzie sunt destui elevi care nu au nici manuale vechi, daramite noi.
Laura T spune:
Noi si anul trecut si anul acesta (e clasa a 3-a fii-mea cea mare) am cumparat toate manualele, pentru ca nu s-au dat decat cateva vechi, pe care doamna le-a dat celor cu venituri mai modeste.
grodear spune:
E adevarat ca nu se mai dau manuale. Dar nu stiu cum poate minti cu atata nonsalanta.
Ralu- mamica de fetita superba!!!
viviana spune:
La fi-mea, la clasa a V-a nu au fost decat 6 manuale de franceza.
A trebuit sa ii cumpar unul nou.
Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi
Rufus spune:
Domnul ministru mananca c..ma rog, bors. De ani de zile cumpar manuale Ioanei, pentru ca nu ajung. Explicatia? Cand au intrat ei in cl. a 5-a, au fost trei clase si au primit manualele celor dinainte, care erau doua clase. S-au dat pe sarite. Asa ca, in fiecare an, trei clase primesc manualele de la doua.
Nu vorbesc cum arata ele, asta-i alta discutie.
Dar daca credeti ca pe pitecantropul ala de-i ministru il intereseaza, inseamna ca o sa credeti si ca, dupa raportul primului ministru, in ultimii ani de guvernare am dat de bunastare.
Auzi, bunastare...http://www.evz.ro/articole/detalii-articol/821096/Avem-un-PIB-ca-un-Fat-Frumos/
poze multe cu noiAna a implinit un an 20062007
dori spune:
Inainte de a incepe scoala m-a impresionat fata mea cand mi-a spus "sper ca anul acesta sa nu mai fie nevoie sa dai atatia bani pe manuale". Desi nu m-am plans niciodata in fata ei de cati bani am dat, in fiecare an pana in clasa a IV am cumparat toate manualele. Anul aceasta este clasa a V-a si ... SURPRIZA! A primit aproape toate manualele, nu mai trebuie sa cumparam decat doua - ceea este un mare progres. Ma intreb cand se vor trezi cei din minister si vor vedea in ce hal a ajuns scoala romaneasca.
Lala_D spune:
Clasa a III a scoala cu pretentii in Bucuresti : manuale vechi, scrise, rupte si insuficiente pentru toti elevii din clasa
O zi excelenta !
Lala.
Fratele mai mare!
Baby Andrei ! (27.12.2007)
Poze