de ce ne lasam?
Raspunsuri - Pagina 2
danitin spune:
Multe raspunsuri interesante ... Incerc sa revin cu impresii.
Nu stiam ca Mioara Roman are 70 de ani, e intr-adevar o scuza. Dar ... bunica mea, fosta cantareata de opera, arata la 70 ca la 50, si astia bine purtati. Supla, cu parul vopsit intr-un blond cald, mereu mirosind a apa de protocale, cu un ten nu neridat dar ... parca nu "atarna' nimic, cu un machiaj discret, cu niste capoate de casa fabuloase. Deci, se poate. Si mai cunosc multe doamne din generatia ei care-si purtau anii mult mai elegant decat am vazut-o pe Mioara Roman in poze.
Acu, nu zice nimeni sa stai toata ziua numa cu masca pe fata, tratamentu si vopesaua in par sau sa intinzi din bisturiu obrazu pana arati ca o chinezoaica cu nas subtire. Dar ... trebuie gasita calea de mijloc.
Eu subliniam tocmai faptul ca, desi am condamnat=o pe Mioara Roman cand am vazut articolul, pe ideea ce-a fost si ce a ajuns - nu neaparat parasirea de catre sot, ci aspectul in general, m-am prin imediat ca nici eu nu-s prea departe de a face aceleasi greseli.
Felicitari tuturor celor care reusesc sa aiba ambitia si talentul de a-si imparti timpul in asa fel incat sa aiba grija de aspectul lor, indiferent cati ani de casnicie si probleme de familie au in spate.
Zicea cineva de sotul nebaribierit. Apoi al meu di tinerete se purta cu barbieritul o data pe saptamana. Da e din categoria lu banderas
Mamica de spiridus
"Nu inteleg cum o femeie poate iesi din casa nearanjata - e o lipsa de politete. Si nu poti sti niciodata, poate chiar aceea este ziua in care-ti intilnesti destinul. Iar in fata destinului trebuie sa apari cit poti tu de frumoasa."
Coco Chanel
NOI
Spiridusul meu drag
danat spune:
Sunt de acord cu tot ce ati scris, fiecare dintre aspectele luate in discutie fiind foarte interesant.
Insa cred ca ati uitat ceva: frumusetea vine din interior! Si nu e vorba goala! Ce simti, ce traiesti, ce gandesti se intipareste cu timpul pe chip, se ghiceste in expresia fetei.
Doamna Roman, caci ea a fost data ca exemplu, nu pare sa aiba chip de femeie prea multumita de viata ei, nici macar in pozele din anii '90 cand sotul era in floarea puterii si familia era "pe val". Daramite acum, dupa ce a trecut prin asa incercare...
Eu am marele defect ca incerc sa inteleg oamenii, sa le gasesc scuze, insa de lucrul asta m-am convins pe propria-mi piele: forma fizica (buna) are directa legatura cu forma psihica (la fel de buna!).
Sanatate si numai bine!
Dana mama lu'Radu Stefan (Fecioras de 2003)
"Prietenii sunt aceia care te iubesc chiar si atunci cand te cunosc"
danitin spune:
Danat - super corect ce ai spus! Daca te simti bine in pielea ta e clar ca vei avea si o mina buna. Dar ... poti sa te simti bine daca esti constienta ca nu ai facut ceea ce iti doresti sau cum iti doresto ca sa arati bine? Ce te faci daca, precum eu, nu ma simt extrem de incomodata de kg in plus dar nu-mi prea mai gasesc hainele care le-as vrea la masura, ma mai intraba cate un "binevoitor" daca-s gravida sau un altul, plin de tact, ma anunta : moama, da ce te-ai mai ingrasat? Iar eu stiu ca au oarece dreptate. Plus ca nici mie nu-mi place ca unghiile-s curate, da nedate cu oja, ca parul nu sta tocmai ok... complicat, nu?
Mamica de spiridus
"Nu inteleg cum o femeie poate iesi din casa nearanjata - e o lipsa de politete. Si nu poti sti niciodata, poate chiar aceea este ziua in care-ti intilnesti destinul. Iar in fata destinului trebuie sa apari cit poti tu de frumoasa."
Coco Chanel
NOI
Spiridusul meu drag
pepene spune:
...Dar inainte de casatorie, sotul ne-a vazut numai aranjate si mimoze? Tot timpul la 4 ace ?
rory76 spune:
Este adevarat ca la femei se vede mai rapid si mai nasol trecerea timpului...barbatii arata mai bine cand sunt mai "copti"!!!Alta chestie pe care eu personal am invatat-o de la femeile musulmance este aceea ca in casa sa te faci frumoasa pentru barbatul tau-adica de ce sa ma vada Costica de la servici si sefu' frumoasa si aranjata si al meu de acasa sa ma vada nefardata, nearanjata si cu urdori la oki??? Aici apare avantajul amantei, de exemplu: pai aia e aranjata cand se intalneste cu el, na, se vad mai rar, nu stau impreuna, nu o vede decat in situatii avantajoase pentru ea, pe cand pe nevasta o vezi in orice moment, daca vrei,nu? O vezi si cand e obosita, si cand sta pe wc, si cand se epileaza,na, numai in situatii..."avantajoase"!!! Eu cateodata as vrea sa fiu amanta si nu sotia, tocmai din cauza asta...
Cat despre Mioara, mie mi se pare ca pentru varsta ei arata ok, ar putea sa mai dea jos vreo 10 kile, dar cred ca asta e cam singura placere care i-a mai ramas, saraca! Dar oricum, fata de fetele ei, arata super!!! Ma intreb cum o sa arate Oana Roman cand o fi la 60-70 de ani!!! Bleah!
"sky is the limit!"
Mindy spune:
Citat: |
citat din mesajul lui pepene ...Dar inainte de casatorie, sotul ne-a vazut numai aranjate si mimoze? Tot timpul la 4 ace ? |
Nu! La mine a venit odata neanuntat, era dimineata devreme.. eu cu ochii umflati, buhaita de somn, par vilvoi si niste urme de cosuri abia strinse pe fata.. zombie. Si tot m-a luat saracul.. :)
Ii place sa ma vada aranjata, la fel si mie, incerc sa ma aranjez mereu chiar si in casa cu toate ca uneori in weekend nu am chef sa ma dezbrac de pijama.
Ma dezamagesc kilele in plus cu care ma chinui, privirea obosita, umbrele din ochi, maturizarea chipului.. o vad tot mai mult pe mama cind ma uit in oglinda. Cu toate astea nu ma las, dar uneori simt ca tot efortul asta al meu de a arata bine e o strofocare.
Cred ca tine mult si de atitudinea femeii. Daca femeia se simte sexy si atragatoare deja asta se vede pe chipul ei de acolo vine totul.. inclusiv placerea de a se aranja.
dayanara spune:
citat din mesajul lui pepene ...Dar inainte de casatorie, sotul ne-a vazut numai aranjate si mimoze? Tot timpul la 4 ace ? |
da conteaza asta? pentru mine nu conteaza, eu ma aranjez si.mi place sa arat bine pentru mine in primul rand
chiar daca nu mai ies asa des ca inainte prin baruri si discoteci, in schimb ies in parc de 2 ori pe zi tot ma aranjez si ma imbrac frumos nu.mi arunc orice pe mine si cum vad ca incep sa ma ingras 1, 2 kg ma pun la cura , nu stau sa se adune acolo la cantar
ivan si dayanara
danat spune:
Asa cum am scris si mai sus, e f importanta, categoric, starea psihica pentru a a avea o forma fizica buna si o expresie a fetei pozitiva.
Dar daca avem o stare psihica mai proasta, oricui i se intampla mai rar sau mai des, asta nu inseamna sa nu mai avem grija de noi! Din contra! Uneori si 5 minute acodate noua insine ne ridica ceva mai sus moralul.
Din exemplul personal, nu ies din casa fara machiaj, dus si un strop de parfum pe mine. Asa ma simt EU bine, nu o fac pt nimeni! Iar in casa nu cred ca m-a vazut sotul sleampata sau nepieptanata, sau cu unghiile cu oja sarita pe jumatate :-))) Asta tot pt ca nu imi place MIE sa ma vad asa.
Cu kg in plus e mai greu de luptat, aici recunosc ca e chestie si de ambitie, DAR NU NUMAI!
Un lucru il stiu teoretic, ca practica ma omoara: Ca femeie, trebuie sa te iubesti mult PE TINE!
Dana mama lu'Radu Stefan (Fecioras de 2003)
"Prietenii sunt aceia care te iubesc chiar si atunci cand te cunosc"
unboticutz spune:
citat din mesajul lui danat Insa cred ca ati uitat ceva: frumusetea vine din interior! Si nu e vorba goala! Ce simti, ce traiesti, ce gandesti se intipareste cu timpul pe chip, se ghiceste in expresia fetei. Doamna Roman, caci ea a fost data ca exemplu, nu pare sa aiba chip de femeie prea multumita de viata ei, nici macar in pozele din anii '90 cand sotul era in floarea puterii si familia era "pe val". Daramite acum, dupa ce a trecut prin asa incercare |
din cate stiu eu doamna Roman a avut cancer la san, prin anii 80. eu zic ca si-a revenit onorabil dupa o asemenea incercare fizica si psihica.
sa nu-i uitam!
adrianaloy spune:
Mie mi-a placut intotdeauna sa fiu aranjata, curata si sa arat bine- indiferent de conditii sau ora din zi. Atenta la greutate, mereu cu un minim de machiaj, parul periat si spalat-vopsit regulat. Mi-am dorit intotdeauna sa fiu o mama cocheta si frumoasa pentru baietii mei. Sunt mandra cand Mihai imi spune ca eu sunt "cea mai cea" dintre toate mamele!...
Am avut tendinta sa ma ingras cand am venit aici- si cu 5-10 kg in plus tot eram cea mai tare din parcare- dar de cate ori vorbeam cu prietenele din Ro realizam ca ma cam "lenevisem", ca incepeam sa ma rotunjesc si culmea imi spuneam ca arat bine si ca barbatul ma place oricum. Noroc ca barbatul a fost cinstit cu mine si dupa o plimbare in 2 cu motocicleta mi-a zis ca fost cam multa greutate pe spate...pai de la ce? zic eu naiva- de la "portbagajul" tau!
A fost greu de digerat sinceritatea lui dar..a fost exact dusul rece de care aveam nevoie!
De ce ne lasam?...ca sa raspund la subiect...fiindca avem 101 scuze la indemana:
- nu am timp de mine
- cine ma place, ma place si asa
- la ce bun, ca nu ma mai ia nimeni acum
- m-am ingrasat dupa nasteri/lasat de fumat/
anticonceptionale/stres/viata lipsita de griji/etc
Dar eu nu ma las- ca nu stii cand apare "competitia" si nu vreau sa ma trezesc ca madam Roman ...