incepe scoala!

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns rall spune:

E abia al doilea an in care nu mai merg la "scoala" si, sincer, ma bucur Am 25 de ani si 22 de ani de scoala... mi-a ajuns

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ni-na spune:

Va promisesem ca vin cu impresii......copilul a fost extrem de incantat,la 6 cand am venit de la munca pregatise ghiozdanul pt a doua zi.L-am ridicat,am icnit si l-am lasat la loc.Sa va povestesc ce continea:carti Abecedar,Matematica,Religie,Cunoasterea naturii,caiet tip I,caiet matematica,caiet desen,carioci(trei feluri,care scriu subtire,care scriu gros si normale,acuarele,plastilina,betisoare,doua penare(ca de,a inceput campania electorala si un deputat ce a invatat in acea scoala le-a oferit un set de rechizite,iar un mare supermarket care se deschide maine a oferit niste trasnaioare)iar copilul meu a spus ca nu tre sa-i dezamageasca pe cei care au daruit.
Am triat eu si-am lasat minimul necesar,insa cand am pus sticluta cu apa ,banana si ceva de mancare am ajuns la aceleasi kg.

Voi cum va descurcati cu kilogramele?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lara spune:

Uu.. ni-na.. ce de carti inca din clasa I..
La noi e mai simplu cu kilogramele. Nu au carti, nu au caiete, nici macar penar nu le trebuie. Au toate astea la scoala. Cara toata ziua o gentuta aproape goala, eventual cu o carte-doua de la biblioteca pe care trebuie sa o citeasca acasa si de doua ori pe saptamana pantaloni scurti, tricou si tenisi pentru educatie fizica. That`s all :) De fapt o car eu si pe aia ca o duc si o aduc de la scoala.
A si pentru cei care nu mananca pranzul de la scoala ar mai fi gentuta cu mancare.
Si nici teme nu au.. si nici note.. Aici e suuper relaxat totul. Sa vezi ce fericita e fiicamea la scoala La ea e mai greu acasa ca ii dau eu teme si note
Mult succes la scoala!!

Lara, mami de Ioana

www.piczo.com/Forsweetdiana?" target="_blank">Rugati-va pentru DIANA
-----------------------

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabriella1 spune:

Moama,ce ghiozdan plin mai aveam...ziceai ca plec la razboi.Era frumos...mi-e dor de zilele acelea... oops,ce-au trecut anii!

Gabriela

"Prietenia este confortul inexprimabil de a te simti in siguranta cu niste persoane, fara a trebui sa-ti cantaresti gandurile, nici sa-ti masori cuvintele.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viviana spune:

Si la noi e frumos! A fost frumos si emotionant! Chiar daca nu e vorba de clasa I ci de a cincea. Este un nou inceput.
Deocamdata abia astepta sa mearga la scoala, sa-si cunoasca profesorii, isi face planuri...

Azi cand i-am servit pranzul la ora 11.20 a facut o fata lunga...
I-am explicat ca de acum inainte asta va fi ora ei de masa.
Usor, usor, se va adapta...sper

Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Letitia1 spune:

Lara saidAici e suuper relaxat totul

Asta pina in anul 3 cind incep sa aiba teme. Cu cit scoala e mai proasta cu atita e mai relaxata. Vorbesc din experienta. Baiatul meu e in anul 4.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Sincer...astept cu nerabdare vacanta. Am tot facut scoala (vre-o 20 ani daca numar de la gradinita la facultate) si in afara de nerabdarea de a-mi vedea colegii...alta bucurie nu vad. Iar stat in banca, lectii, ascultari si lucrari, frig si ploaie, ziua se scurteaza...noroc ca mai existau si pauze.

Cat despre ziua de ieri... vanzoleala si aglomeratie + ploaie si frig...brrrr.

Am si eu acum copiii la gradinita, dar n-am fost emotionata in prima zi (noi am inceput pe 1 sept) si ma gandesc cu groaza ca la anul incep iar clasa I.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lara spune:

Citat:
citat din mesajul lui Letitia1

Lara saidAici e suuper relaxat totul

Asta pina in anul 3 cind incep sa aiba teme. Cu cit scoala e mai proasta cu atita e mai relaxata. Vorbesc din experienta. Baiatul meu e in anul 4.

Letitia, eu vorbeam de clasa I, respectiv year one.
Anul trei aici ar fi echivalent ca varsta cu clasa I-II in tara si mi se pare normal ca de atunci sa inceapa sa fie mai serioasa treaba, ce sa-i ceri unui copil de 4-5 ani? Fiicamea are 5 ani si 9 luni si e year one acum.
Iar daca va fi foarte relaxat si cand va avea 8 ani si se va dovedi ca ai dreptate si ca e "proasta" scoala, zau ca nu-mi fac griji. Vad ca astia au ajuns destul de bine pe-aici cu sistemul lor. Si daca mai pun si faptul ca lucrez cu ea si acasa.. stam chiar bine.
Scuze de off topic
Dar ca sa fiu on topic.. eu imi aduc aminte ca incepand cu primele zile de scoala incepea si toamna adevarata, cu frig, de dardaiam pana la scoala cu mana inclestata de ghiozdan. Si era greu rau.. caram de toate dupa mine :D
Ce vremuri..

Lara, mami de Ioana

www.piczo.com/Forsweetdiana?" target="_blank">Rugati-va pentru DIANA
-----------------------

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MICKYN spune:

Am si eu o intrebare.Acum o luna se anunta cu surle si trimbite ca in invatamantul scolar si gimnazial vor avea loc schimbari majore:orarul nu va avea mai mult de 5 ore pe zi, nu vor exista 2 ore consecutive la aceeasi materie, ca tematica va fii mult simplificata.Asteptam cu nerabdare si speranta ca scoala nu va mai fii un chin pentru fiica mea.Dar stupoare, nimic nu s-a intamplat.Acelasi orar incarcat, aceleasi manuale, si aceleasi cerinte (bani pentru manuale, fondul scolii si al clasei , caiete, culegeri,etc).Cand au promis guvernantii nostrii schimbarea invatamintului?

Mergi la inceput