A avea sau nu avea copii

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cgeea spune:

Acu, ce sa zic, la noi a venit ... din greseala Ca zicea sotul meu ca el nu face copii cu studente!!! Si acum e cel mai de pret lucru din vietile noastre si chiar nu exageram nici un pic. Suntem atat de orgoliosi si de mandri de ea, ca toti ceilalti copii mi se par... uratei, mai putin isteti, mai putin.... samd, numai a mea e cea mai desteapta si cea mai frumoasa. Nu vreti sa stiti cam ce eforturi fac sa nu se vada in jur treaba asta, nu de alta, dar si ceilalti copii au parinti care sunt sigura ca simt la fel ca mine.

Cum spuneam, a fost din greseala. Ideea e ca acum cochetam cu ideea de a mai face unul. Spre deosebire de tine, draga london, eu stiu ce ne asteapta: ce presupune sarcina, cezariana - ca primul asa a iesit si nu prea cred ca ma lasa doctorul sa incerc natural - bebe mic, alaptat, afte, nedormit noaptea, raceli... ma rog, stiti tot traseul Asta nu ma sperie, dar tot nu ma simt foarte pregatita. Grijile sunt multe: daca n-o sa fie sanatos, daca am probleme cu sarcina, daca..... Si cu cat aman, cu atat sansele de a apare o problema cresc, ca doar nu intineresc

Asa ca daca ti se pare ca-ti "ticaie", si daca nu te stii cu probleme de sanatate pe care sa nu le fi rezolvat inca, da-i bataie! Va fi cel mai bun lucru din viata ta !!

Gea, mami de Catinca-Ruxandra

pozele noastre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cgeea spune:

pisigri, ce fel de doctorat faci? ca si eu sunt intr- situatie asemanatoare.

Gea, mami de Catinca-Ruxandra

pozele noastre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elle_seb spune:

Citat:
citat din mesajul lui london

Buna tuturor!

In ultimul timp ma gandesc daca e timpul sa am un copil.

Ce ma sfatuiti din experienta voastra personala?

Primul lucru care mi-a venit in minte cand am citit postul tau este ca l-am perceput atat de... impersonal, atat de calculat.
Cum adica e timpul sa ai un copil? Un copil il faci din iubire, nu ca ar fi timpul.
Nu spui nimic despre ce te face sa simti asta. Varsta? Faptul ca toti prietenii tai au copii si tu nu inca? Astea nu-s motive pentru care sa fac copii.
Nu vorbesti despre iubirea ce i-ai putea-o darui, nu spui nimic despre conjunctura, cum il faci, singura, cu sotul? El stie, vrea?
......
......

Elle

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns asi spune:

Cum ti-a venit ideea sa ai un copil?
Ce doresti sa afli din experienta personala?

Mami de Razvan(07 martie 2004) si de
Cand Dumnezeu inchide o usa , intotdeauna deschide o fereastra.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellej spune:

Citat:
citat din mesajul lui Elle_seb

Citat:
citat din mesajul lui london

Buna tuturor!

Primul lucru care mi-a venit in minte cand am citit postul tau este ca l-am perceput atat de... impersonal, atat de calculat.
Cum adica e timpul sa ai un copil? Un copil il faci din iubire, nu ca ar fi timpul. Nu spui nimic despre ce te face sa simti asta. Varsta? Faptul ca toti prietenii tai au copii si tu nu inca? Astea nu-s motive pentru care sa fac copii.
Nu vorbesti despre iubirea ce i-ai putea-o darui, nu spui nimic despre conjunctura, cum il faci, singura, cu sotul? El stie, vrea?
......
......

Elle

Hm, aici as avea ceva de obiectat. De iubit iubesti si la 15 ani, poate cu cea mai mare intensitate. Daca s-ar apuca toti adolescentii sa faca copii doar pentru ca iubesc, ar fi jale.

Intr-adevar, ar trebui sa dea mai multe detalii: varsta, stare civila :) dintr-astea.

Si ca experienta personala, eu am facut copil cand am simtit ca e timpul, desi eram impreuna cu al meu de vreo sapte ani (deci iubirea a existat cu mult timp inainte de copil). Insa mai intai mi-am terminat facultatea, ne-am mutat impreuna, ne-am casatorit, am mai copilarit un pic si pe urma am zis eu "uite, acum e vremea de copil".

E vremea de facut copil cand simti tu ca e vremea (asta in conditiile in care esti majora, ca daca esti minora, sigur nu e cazul).

Si Dieu nous a faits a son image, nous le lui avons bien rendu.
If God created us in His image we have certainly returned the compliment.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisigri spune:

cgeea,
activeaza-ti mesageria privata te rog, daca vrei mai multe detalii.
fac doctorat cu frecventa, cu bursa acordata de universitate (asa-zisa bursa tip B, despre care ministerul invatamintului habar nu are ca exista pe undeva, pentru ca e la limita intre legal si ilegal), din care nu se platesc asigurari de nici un fel.

scuze de offtopic; pentru mai multe detalii...mesaje private

if you can't say something nice, then don't say it at all

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana210773 spune:

London, daca ai inceput sa te gindesti la un copil (sau mai multi ), inseamna ca e timpul...
La noi asa a fost !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ivanoiuadela9 spune:

Salut ,
Ce pot sa va spun din experienta mea ? Eram in anul 2 la facultate , aveam un prieten , toate bune si frumoase cand din ,,greseala,, am ramas insarcinata , si mi-am dat seama pe la vreo 3 luni . Initial a vrut copilul , apoi mama lui a zis ca inca e tanar , nu e realizat si nu l-a mai vrut (avea 23ani) si m-a trimis sa scap de el . M-am dus ( de fapt asa i-am spus ) si am pastrat copilul pentru mine , dar parca D-zeu a facut ca in toata perioada pana am nascut nu m-am intalnit nici macar o data cu el .... asa ca a aflat cu 2 sapt inainte de a naste .... si nu mai putea de bucurie cand m-a vazut . De atunci toate bune si frumoase , chiar ne mai dorim un al doilea copil ( am pierdut o sarcina anul trecut ). Asa ca draga london , trebuie sa vorbesti cu sotul tau si sa va puneti de comun acord in privinta asta . Si depinde si de ce varsta ai pentru a face acest pas .
Iti doresc numai bine .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns spic de grau spune:

Citat:

Buna tuturor!

Eu in ultimul timp ma gandesc daca e timpul sa plec pe Marte. Pe mine ce ma sfatuiti?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sirod spune:

Spic....eu zic sa nu mergi cu low-cost, ca e drumu' lung!

Mergi la inceput