pacientul si...drepturile lui
Raspunsuri - Pagina 8
Ancuta-Maria spune:
Pai, era numai una. Si de ce ar fi pacientii cu bun simt daca am putea angaja paza?
-----------------------------------------------------------------------
„timpul nu-i menajeaza pe cei care se cred in afara lui” (Francois Fayolle)
Ancuta-Maria spune:
Mai citeste odata ce am scris. Au bruscat'o pt ca nu le'a dat voie sa intre
-----------------------------------------------------------------------
„timpul nu-i menajeaza pe cei care se cred in afara lui” (Francois Fayolle)
Ramona J spune:
Citeste ce scriu eu aici: doamna doctor nu stie sa-si organizeze cabinetul.
The best thing you can do for your children is to love your wife.
gabriella1 spune:
nu va mai certati..na,ptr impacare :
Gabriela
"Prietenia este confortul inexprimabil de a te simti in siguranta cu niste persoane, fara a trebui sa-ti cantaresti gandurile, nici sa-ti masori cuvintele.
Guestus spune:
Citat: |
citat din mesajul lui cristi_2003 guestus - oamenii care au unde si cand si cum sa se spele si nu o fac au intr-adevar ceva- lipsa de bun simt. nu se iese din casa nespalat. nimeni nu e obligat sa iti simta mirosul neplacut. nici oamenii din autobuze, nici doctorii, nici colegii de servici. vorbesc nu de mirosul care se aduna de dimineata pana seara la servici, ci de putoarea nespalata cu zilele. sa fii curat nu e un moft. de mic copil asta m-a invatat mama - dimineata te speli si iti iei lenjerie si haine curate. in fiecare zi. indiferent unde esti. |
asa cum doamnele spun ca in fisa postului nu scrie ca trebuie sa puna etichete sau sa verifice aia si aia ca le scade rangul...acum le intreaba si guestus...scrie undeva ca pacientul trebuie sa fie dat cu chanel? stiu ele exact ce probleme pe linga alea la cap are pacientul de nu se spala?
iti arat yo la ora 5 gramezi de probleme care le au acasa...baile inchise de sot ...sau ele inchise in beci de amant ...intretinere neplatita de 2 ani
esti platit de popor...pai lucreaza pt ce esti platit. nu-ti place la revedere. ...ce e asa complicat?
gabriella1 spune:
iaca ,ptr ca trebuia sa ma duc "nespalata" de 24 h ptr o analiza, nu m-am spalat ,si nici cu coco nu m-am dat ()si tot mi-a luat analiza. Ca asa a spus medicul!Si asistenta s-a purtat frumos cu mine,si mi-a vorbit foarte frumos, si m-a tratat ca pe un om, si fara dureri(oricum,ce mai conta o alta durere pe langa aia ce o aveam?!).Cred ca inca mai sunt oameni care-si fac meseria! INCA! Dar ca ei sunt putini.Nu vreau sa-mi aduc aminte de medicul de saptamana trecuta care atunci cand mi-a dat cu "leuca in cap "vis-a vis- de sarcina mea extrauterina (ca numai ea a gasit asa ceva),urla la mine ca adicatelea de ce nu sunt inca moarta?! Iaca inca traiesc bine mersi doar cu un banal chist pe ovar.Dar a trebuit sa cheltui un sac cu bani sa aflu un diagnostic corect! .noroc ca nu m-a bagat in operatie ptr extrauterina ... oare mi-ar fi scos chistul?!
Gabriela
"Prietenia este confortul inexprimabil de a te simti in siguranta cu niste persoane, fara a trebui sa-ti cantaresti gandurile, nici sa-ti masori cuvintele.
anisiap spune:
poate ti ar fi scos apendicul ....sau vrun rinichi tocmai am vazut acum la stiri ca in Romania operatia de polipi e fatala
http://good-times.webshots.com/album/564034404CbidQP?vhost=good-times&start=132
gabriella1 spune:
apendicul nu-l mai am...da' mai stii..poate mai creste o data ! Da, din nefericire o minunatie de copil a murit.Avea doar 4 anisori !Dumnezeu s-o ierte !
Gabriela
natynic spune:
Lia Popescu, stau si ma gandesc, judecand atat dupa mesajul de intentie cu care ai deschis subiectul cat si dupa toate cele discutate, ca titlul ar fi fost mult potrivit: "Medicul si...drepturile lui". Si inca ceva tot pentru tine: nu mai pomeni celor de aici ne-medici despre mirosuri si nespalarea pacientilor; vezi bine ca sar toate in sus de parca n-ar fi toate niste persoane cu pretentii de educatie si civilizatie (asa cum sunt convinsa ca si sunt). Imediat se intelege ca tu nu consulti sau nu vrei sa consulti astfel de oameni; si nu ca ii consulti zilnic si trebuie sa taci si sa suporti asta. Mi-am admirat mereu o colega mai mare, careia i-am fost si rezidenta o vreme, care avand un salon mare de barbati (si stim bine ca aici jalea e si mai mare...) intra la vizita in salonul in care ti se muta nasul, deschidea larg fereastra si spunea: "Toata lumea sa se spele, altfel nu va consult"-vorba vine, evident ca-i consulta pana la urma oricum, dar barem le batea obrazul, ceea ce mie imi era rusine sa fac. Rusine de rusinea lor. In fine, Lia...gandeste-te doar ca NIMENI, in NICI O alta profesie in afara de a noastra (incluzand aici asistentele si infirmierele, desigur) nu este obligat sa suporte astfel de mirosuri ce NU AR TREBUI sa existe (vorbesc si eu doar de cei care POT sa se spele!; adica majoritatea "acuzatilor"). Deci oricum se vorbeste fara a se sti.
Am stat si m-am gandit ce povesti sa va spun si eu, apropo de pacienti necivilizati, obraznici, egoisti etc. Exemple sunt multe, ca nimeni dintre noi nu e iertat, dar m-am oprit la un singur caz, unul care probabil ma va urmari pentru tot restul vietii.
Eram tanara rezidenta, in a 2-a sau a 3-a garda din viata mea efectuata la internari; mica, timida, nedormita in noaptea precedenta de teama de a nu face greseli. Coridorul plin ochi de pacienti. Cu urlete si scandal dau navala pe usa un grup apartinand nationalitatii conlocuitoare si mai inchisa la culoare (dar asta e o intamplare, ca atitudinea o regasesti deseori si la ai nostri, identica). "Seful": doamna doctor, ajutoorr!! Nevasta-mea maoaarree!! A murit deja de 3 ori pana acum!!! (textual). Bun, n-am ce face, mi se intinde in pat o tanara ce arata f bine, eu doar ies sa-l intreb pe cel care urma la rand normal in 2 cuvinte ce-l supara. Omul, linistit: "ee, domnisoara doctor, o durere de stomac, o fi ulcerul, stati linistita si rezolvati acolo ca eu astept". Ufff-in gandul meu. Ma apuc, consult pe respectiva care imi sopteste: "Dna doctor, n-am nimic dar vreau sa scap de el, internati-ma". Nu mai intru in detalii...certuri..."seful" care scoate si-mi intinde caramida de bani, la intimidare...refuzul...in fine, in cam peste juma de ora reusesc cu o reteta de vitamine si mult calm (aparent) sa scap de ei. Intra omul care astepta fara o vorba. Avea un INFARCT MIOCARDIC cat Casa Poporului si pulsul 40. N-am stiut cum sa-l zbor mai repede pe sectie, la terapie intensiva. Omul acela caruia ii venise randul dupa o coada imensa putea muri pe coridor pentru ca doctorita, o fata tanara de 1,60 m si 47 de kg era inconjurata si pusa la intimidare de o sleahta de isterici perfect sanatosi!!! Si daca murea, pt cei din jur, pt presa, televiziuni si forumuri cine ar fi fost de vina????
Sa stiti ca asa ceva nu se uita niciodata...
Si mai spun un lucru...Noi, doctoritele de aici de pe forum am fost si noi cel putin o data paciente, trecand prin ce trece multa lume in aceasta ipostaza. Voi nu ati fost insa nicodata in pielea unui medic. Spuneti mereu: "nu-ti convine, de ce ai ales meseria asta? Sau, lasa-te". Hai sa ne lasam cu totii, cei care mai avem un pic de constiinta. Sa nu mai avem medici in Romania, deloc. Sa va fereasca atunci bunul Dumnezeu de boli. Da, suntem antipatici, la noi se ajunge numai cand e "de rau"...trebuie sa ne asumam asta. Zi de zi.
Naty
mamica Iuliei Elena-esenta tare in sticluta mica (30.01.2008)
DA-I DOAMNE MINUNII MELE SANATATE, MINTE SI NOROC!