pacientul si...drepturile lui
Raspunsuri - Pagina 7
gabriella1 spune:
domnilor/doamnelor..sunteti oameni detstepti,ce naiba?! Una-i medicul alta e doctorul.
Gabriela
"Prietenia este confortul inexprimabil de a te simti in siguranta cu niste persoane, fara a trebui sa-ti cantaresti gandurile, nici sa-ti masori cuvintele.
Ramona J spune:
Eu zic sa nu-i ingrijiti pe cei care nu trec testul mirosului, iar daca va inteapa barba sa nu mai acordati nici primul ajutor.
The best thing you can do for your children is to love your wife.
miereamara spune:
Faza cu barba ar fi chiar hilara....daca nu ar fi vorba de viata unui om.
Aviz barbosilor!
“Vietile noastre se incheie in ziua cand ramanem tacuti in privinta lucrurilor care conteaza.”
Martin Luther King Jr.
www.eklipsse.net/gallery/main.php" target="_blank">Fine Art Photography
www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank"> Photo Album
Aidan
valentinag spune:
Lia,eu de la un medic ma astept sa ma trateze corect,sa fie civilizat in exprimare si atitudine,sa-si dea interesul asupra problemei mele,sa ma asculte si pe mine,ce am de spus,ca poate e bine ceva din ce zic,doar eu sunt cea mai in masura sa stiu reactiile mele,sa nu conditioneze actul medical de spaga sau daca ma consulta si nu-i dau nimic,data urmatoare sa ma trateze cu spatele!
Eu am renuntat sa ma duc la medic,la stat,desi platesc asigurari!In afara de dr meu de familie,care este o persoana absolut deosebita!
Evident,ca ma duc la medic avand o igiena personala normala,asa cum am de obicei,sunt un pic obsedata de asta de fapt,cu o atitudine corecta,nu sfidatoare,nu aroganta,cu bun simt,pe care de altfel il cer la randul meu!
Sa-ti dau un ex,am fost pacienta unui dr ginecolog,care timp de 3 ani si jumatate mi-a facut stimulari hormonale,3 luni da,una nu,mi-a dat sa fac 3 analize si cam atat!Niciodata macar nu a spus ca si sotul meu sa-si faca o spermograma,care era esentiala in problema noastra,desi ii spusesem ca a avut oreion la 23 de ani si asta este o cauza a clara a infertilitatii masculine!Cu ce m-am ales dupa toti anii astia?Bani dati de pomana,15 kg in plus si nervi cu gramada!
Asta mi-a fost invatare de minte,nu-mi convine un medic,consider ca nu acorda suficient interes cazului meu,caut altul,si-o sa caut pana gasesc unu sa ma ajute sa rezolv problema!
Sa nu mai vb de un ortoped,ca iarasi ma apuca pandaliile!
Cum ti se pare ceea ce doresc eu,ceea ce ofer?E mult,e putin,e acceptabil,e de neoferit?
"La vita e bella"
De mancare
Dulciuri
Din gradina mea
karfe spune:
Daca esti in Nike si D&G,poti sa fii si nespalat,si astia sunt nespalatii la care se refera Lia.
Nu am inteles niciodata oamenii de la oras care stau la bloc si au in permanenta apa calda de ce sunt nespalati.
Bunica-mea la tara ,tin minte mergeau la fantana in fundul curtii aduceau apa cu galeata o puneau sa se incalzeasca si se spala seara inainte de culcare.Nu mai spun cand se pregatea sa mearga la medic ce spalari erau,dar asta este bunul simt de la tara.
Cu riscul de a-mi pune in cap multa lume,mirosul de transpiratie la oras l-am descoperit unde, da-o dracului de treaba ,curge apa la robinet.
Una este sa fii un boschetar,sau bolnav mintal si alta este sa fii ccocoana de oras cu pretentii de mare d-na.si cu miros de Chanel acoperitor de transpiratie.
Imi aduc aminte de un specimen de Bucuresti pensionar care ptr.a face economie la apa,pastra apa de la baie in care se spala si el si nevasta-sa,ptr a o arunca in WC
Si cred ca urmatoarea baie o faceau cand se consuma apa din cada.
Ramona J spune:
Karfe, cine n-ar fi de acord cu ce spui tu? Chestia e ca nu poti conditiona actul medical in felul asta. Despre asta vorbim aici.
cgeea spune:
Nu, Ramona J, nu-l poti conditiona, dar te poti revolta. Lia nu a zis ca nu-i consulta, ci ne arata ca problema cu medicii din Romania este de fapt si o problema cu pacientii din Romania.
Gea, mami de Catinca-Ruxandra
pozele noastre
Ramona J spune:
Mda. Pai si femeia de servici de la bloc se revolta ca nesimtitii intra-n casa scarii fara sa se stearga pe picioare de noroiul de afara.
Despre ce vorbim de fapt? Doctorii sint revoltati ca mai sint si pacienti care nu se spala? Serios? Adica in studentie, cind au inceput practica prin spitale n-au observat ca nu toti pacientii sint spalati? Ca uite, se puteau razgindi si "sa fi dat" la Poli. Termini facultatea, stai linga un strung si nu mirosi pe nimeni. Boierie!
Ancuta-Maria spune:
io ma repet, nu-s medic, dar cred ca daca as fi as face f urat la unii pacienti
Asteptam ieri sa intru la consultatie la ginecoloaga mea, si vin 2 doamne "Stiti, doamna doctor, m'ati consultat acu' 2 luni si aveam.... bla bla". Doctorita f politicoasa "doamna, nu mai tin minte, v arog, aveti hartiile de data trecuta sa vedem exact despre ce este vorba?". La care doamnele .. "haideti dna doctor, eu am pierdut hartiile dar sigur aveti dvs o evidenta ceva...". Doctorita tot incerca sa le explice ca nu are timp sa caute in arhiva ei, ca avea 20 paciente asteptand, da' de unde? Au intrat cocoanele cu pricina peste ea in cabinet de vreo 4 ori cat timp erau altele pe masa... Pana cand sa ramai calm? Au intrat si peste mine si eu am urlat la ele. Unde mai pui ca au si bruscat asistenta de la receptie ca nu le lasa sa isi rezolve problema. Eu le'as fi dat afara ca si medic. Pe cuvant.
Eram la particular, nu la stat.
-----------------------------------------------------------------------
„timpul nu-i menajeaza pe cei care se cred in afara lui” (Francois Fayolle)
Ramona J spune:
Ca si medic eu le-as fi dat afara pe asistente. La particular zic si eu.