pacientul si...drepturile lui
Raspunsuri - Pagina 2
maru spune:
care drepturi? de cand au pacientii drepturi? asta-i buna!
a, dreptul de a da spaga, de a sta la coada la cabinet si sa astepte sa se indure cineva sa ii bage in seama, dreptul de a muri din vina lui...
nu trebuie sa uitam ca daca pacientii sunt din categoriile intelectuale posibile, medicii au ani de studii si un nivel intelectual peste medie, deci nu punem egalitate intre comportamentul medicului si al pacientului, deoarece background-ul e diferit
a, si una din parti e bolnava
Doamne'ajuta!
POZE
POZE2
http://maru-incotro.blogspot.com/
Deianira spune:
Citat: |
citat din mesajul lui karfe De f. multe ori pacientii de buna voie si nesiliti de nimeni(doar de cei 7ani de acasa,ca asa am vazut la mama si la tata)dau spaga,iar daca refuza doctorul se gandesc ca ori au o boala grava incurabila,ori ca nu va fi tratat cum trebuie. Nu vi s-a intamplat sa mergeti la cabinet particular si pe langa taxa sa mai dati o atentie doctorului,chiar daca ,cabinetul este al lui,si in taxa aceea a bagat totul(inclusiv spaga) |
Nu. As crede despre mine ca sunt proasta daca as ajunge sa fac asta . Nu dau spaga la un medic de la stat, de unul privat ce sa zic!
Madanic spune:
Nu, am mers la privat ca sa ma asigur ca nu va fi nevoie sa fac asta. Consider ca cel mai important lucru pe care il poate face un medic pentru pacientul lui este sa il trateze cu respect indiferent de cat de "nespalat" este. Cand si-a ales profesia de medic a vazut cumva un set de reguli printre care "nu trebuiesc tratati pacientii jegosi".
Medicul trebuie sa ajute toti pacientii indiferent de cat ii sunt de nesuferiti, este profesia pe care si-a ales-o. Daca nu respecta asta nu se respecta nici pe el.
Nu sunt un pacient care sa critice tratamentele date de medic pentru ca nu stiu nimic legat de asta. Daca as fi stiut nu as fi avut nevoie de el, insa pretind de la medic sa imi explice ce afectiune am, ce optiuni de tratament etc. Si sa faca asta fara sa imi arate mai mult sau mai putin discret buzunarul.
Atitudinea pacientului poate sa fie execrabila uneori dar chiar si asa ca medic datoria pe care o ai trebuie sa fie mai presus de asta. Nu contest ca au dreptul sa se enerveze cand vad asa ceva, insa nu cred ca a trata pacientul cu indifernta sau a alege sa te razbuni pe el in diverse moduri va rezolva problema.
Eu sunt inginer de profesie, si in jobul meu una din responsabilitati este sa asigur support tehnic pentru produsele pe care firma le scoate pe piata. In aceasta pozitie intru foarte des in contact cu clienti care in virtutea faptului ca au platit pentru produsul/serviciul respectiv au o atitudine destul de lipsita de politete. In plus multi dintre ei desi imi cer ajutorul pentru rezolvarea problemelor nu sunt de acord cu solutiile pe care le propun. Ei nu stiu nimic sau stiu foarte putin despre produsul respectiv insa asta nu ii impiedica sa aiba atitudinea asta.
Ce crezi ca s-ar intampla daca eu as decide sa nu ii ajut, sau sa ii tratez urat? As fi trasa la raspundere sau chiar concediata.
Esti medic, e profesia pe care ai ales-o. Stiai cand ai ales ca asta iti va scoate in cale oameni cu personalitati diferite. Si as putea adauga stiai si conditiile de munca, si salarizarea (numai e de mult un secret). Si totusi ai ales sa fii medic, atunci fa-ti treaba cum trebuie.
Madalina
mami de Isabella Andreea
http://www.picasaweb.com/bogdanmabo
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=124758
Ancuta-Maria spune:
citat din mesajul lui karfe De f. multe ori pacientii de buna voie si nesiliti de nimeni(doar de cei 7ani de acasa,ca asa am vazut la mama si la tata)dau spaga,iar daca refuza doctorul se gandesc ca ori au o boala grava incurabila,ori ca nu va fi tratat cum trebuie. Nu vi s-a intamplat sa mergeti la cabinet particular si pe langa taxa sa mai dati o atentie doctorului,chiar daca ,cabinetul este al lui,si in taxa aceea a bagat totul(inclusiv spaga) |
QED
-----------------------------------------------------------------------
„timpul nu-i menajeaza pe cei care se cred in afara lui” (Francois Fayolle)
voljena spune:
mie mi s-a cerut spaga asa de la obraz: da' noua nimic? (asistentele, doua erau) la privat
Ancuta-Maria spune:
citat din mesajul lui voljena mie mi s-a cerut spaga asa de la obraz: da' noua nimic? (asistentele, doua erau) la privat |
trebuia a le raspunzi zambitoare... "Ba da! (bagai mana in buzunar, scoteai un servetel, tamponai usurel fruntea)... Buna ziua!"
-----------------------------------------------------------------------
„timpul nu-i menajeaza pe cei care se cred in afara lui” (Francois Fayolle)