cum se traieste cu vertij???
Raspunsuri - Pagina 2
Rodica spune:
Am avut asa ceva! S-a declansat la un soc combinat cu grija zilei de maine... Am scapat cam dupa o luna, cu muuulta odihna, Betaserc, dar luat dupa un control ORL si teste la audiometrie.
Am facut cateva teste si spre marea mea bucurie, mi-au spus ca nervul nu este afectat, ca voi auzi zgomote in urechi toata viata- nu mai suport galagia de atunci- dar ca-mi voi reveni -ceea ce s-a si intamplat. A fost groaznic, dar se va rezolva, ai incredere.
Rodica spune:
Aici am fost:
Institutul de fono-audiologie si chirurgie functionala o.r.l. prof. dr. DORIN HOCIOTA
http://acest topic este si pe site-ul Desprecopii/Spitale/Institutul_de_fonoaudiologie_si_chirurgie_functionala_orl_prof_dr_DORIN_HOCIOTA_71.html
rory76 spune:
Rodica, ma bucur ca am gasit e cineva care a mai avut problema asta! Tu ai avut si ameteli? Eu am perioade in care aud tiuituri in urechi, sau mi se infunda efectiv pentru 2 zile, apoi imi revin...tu dupa cat timp ti-ai revenit? Eu fac tratament de o saptamana abia, cred ca e cam putin sa aiba efect, e mult mai bine, dar inca e o instabilitate pe picioare si urechi infundate...stii, parca am vata in urechi!Si la mine tot pe un fond psihic s-a declansat, sunt sigura, pentru ca observ ca toate simptomele se acutizeaza cand ies in multime-supermarketuri, cozi pe la banci sau mai stiu eu unde...ma gandesc sa nu fie si o alergie, ca imi curg okii, nasul si am o chestie pe gat asa, imi vine sa-mi dreg glasul mereu...dar nu cred sa fie un vertij asa nasol de la o alergie...
La institutul asta unde ai fost tu se face programare? e privat? Se ocupa si de vertij?
Multumesc mult pentru ajutor!
"sky is the limit!"
Crinutz spune:
Si eu am ameteli de vreo 3 ani, am fost la diversi doctori car mi-au zis ca nu am nimik, ca sunt atacuri de panica. Am avut o liopsa destul de mare de fier si dupa ce am tratat-o a fost mai bine, plus ca am luat betaserc si gingobiloba care mi-a reglat si circulatia ca tot aveam pb cu ea. de ceva vreme au reaparut starile de ameteala si o stare de rau general, mai ales la munca unde stau ore in sir cu ochii in calculator. O sa mai merg si pe la ochi desi dr nu se inteleg ce ochelari imi trebuie si daca imi trebuie !
Nici eu nu suport sa intru in magazine mari sau unde e f multa lume, imediat ma ia ameteala dar daca incep si ma uit prin rafturi uit si parca imi trece. dar e greui sa te controlezi. Toata lumea imi zice sa nu mai gandesc dar e usor de zis cand nu traiesti pe pilea ta. asa ca "dragi ametite" va inteleg, sunt de-a voastra si al naibii de greu.
"Ceea ce suntem este darul lui Dumnezeu pentru noi, ceea ce devenim este darul nostru pentru Dumnezeu"
http://community.webshots.com/user/Crinutz - Grecia 2006/2007
giani spune:
Pe mine ma apucau crizele si stind in pat, se invirtea patul, camera, tavanul. Iar cind trebuia sa ma ridic din pat, ma mai lua si greata. La mine au trecut de la sine, tine vreo 2-3 saptamini, pina acum am avut 3 crize de vertigo in decurs de 8 ani. Si asa cum zicea cineva, sint legate de urechea interna.
pifu_monica spune:
draga rory, am vazut de curand un caz asemanator la euromag (retransmisiune), un post tv german.
in fine, era vorba de un caz similar.
Vertijul, cauzat de probleme ale urechii interne aici, a fost rezolvat prin terapie simpla de refacere a echilibrului pierdut in urma afectiunii urechii. Deci este vorba de o disfunctionalitate de echilibru, care se reface prin presopunctura in talpa, sport, exercitii fizice . Nu e vorba de bioenergie sau alte lucruri din acestea, ci pur medicale, fizioterapeutice. Asta era in cazul prezentat. Poata te ajuta la ceva!
Cristina.
pifu_monica spune:
Am uitat sa spun ca de obicei, impreuna cu vertijul cauzat de problemele urechii apar si migrene, oboseala constanta, care apoi dispar prin fizioterapie si presopunctura. Poate la tine nu e cazul, dar mi-am mai amintit din emisiunea respectiva.
rory76 spune:
Eu una nu pricep cine stabileste diagnosticul asta de vertij de la urechea interna. S e vede la o analiza gen radiografie? Sau se vede doar daca imi desface urechea? Mie neurologul mi-a zis ca nu e clar de la creier, e de la urechea interna, cred ca a luat-o prin eliminare...Chestia e ca, asa cum am mai zis, am niste mici modificari la cervicala, si medicul de familie mi-a zis ca de la asta e...faptul ca mai ales daca aplec capul ma iau ametelile...Migrene nu am, dar cred ca am o anxietate puternica si nu vreau sa ma mai misc din casa ori de frica sa nu cad pe strada, va dati seama si la cata treaba am...asta imi lipsea! Oricum, am vazut ca, daca incerc sa ma controlez, e mai bine. Adica, ametesc, cam 2-3 secunde asa, si ma calmez si-mi zic ca nebuna prin casa:e totul ok, sunt bine, nu e nimic...mai nasol e cand sunt undeva in lume, acasa e ok...Cum se face diferenta oare intre o ameteala produsa de anxietate si una produsa de o cauza organica?
"sky is the limit!"