rusine, rusine, rusine, politia romana- sus mafia
Raspunsuri - Pagina 5
mathilda spune:
si anki nu face comparatie cu olanda. acolo toti merg cu bicicleta. toti stiu ca tb sa completeze taxele si ca colruyt e mai ieftin ca delhaize sau cumpara de la hans...(am uitat numele). nu exista comparatie intre cele 2 tari .
anky spune:
Citat: |
citat din mesajul lui mathilda si anki nu face comparatie cu olanda. acolo toti merg cu bicicleta. toti stiu ca tb sa completeze taxele si ca colruyt e mai ieftin ca delhaize sau cumpara de la hans...(am uitat numele). nu exista comparatie intre cele 2 tari . |
Te inseli iubita daca tu crezi ca Hells Angels plateste taxe...si toti, nu merg cu bicicleta,fara generalizari please.In plus, cei care merg cu bicicleta,foarte bine ,macar fac miscare.
Probabil ca nu exista comparatie intre cele doua tari,dar gangsterii ramin tot gangsteri oriunde s-ar afla ei,atita doar ca olandezii nu fac atita tam-tam din asta,prefera sa isi apere imaginea si sa o pastreze cit mai "nesifonata" ceea ce Romania nu face,iarasi din pacate...
july_g spune:
Am stat mult in dubii pana sa ma hotarasc sa raspund acestui topic. Am citit postarile, unele m-au amuzat, altele m-au revoltat!
Mathilda, pentru ca ai inceput cu "nu stiu cum sa ma exprim, ce titlu sa pun" si ai ales sa arati cu degetul politia romana, o sa incerc sa te ajut sa te hotarasti sa schimbi titlul. De ce? In cuvinte simple, iti explic: politia aduna probe (uneori e nevoie de ani de zile si o munca titanica si uneori chiar periculoasa), apoi prinde hotii ( dupa nopti nedormite, dupa lipsa zile in sir de langa familie, dupa concedii ratate, dupa petreceri in care suna un telefon si isi lasa nevasta singura la acea petrecere si pleaca la serviciu precum si multe altele), isi pune viata in primejdie ca sa ii prinda ( stie cineva oare ce il asteapta dupa usa inchisa a unui clan ? o sabie, un pistol, un cutit?). Reuseste sa ii prinda, in sfarsit rade bucuros pentru ca munca lui e rasplatita. Si se duce la instanta, unde un/o doamna judecator, cu un salariu de 4-5 ori mai mare decat al politistului, considera ca hotul prins de politist trebuie sa fie judecat in libertate pentru ca "nu prezinta pericol social". Si politistul nu mai rade, ba mai mult, il incearca si o mica teama: eu l-am prins, asta imi rade in nas, stie cine sunt, acum e liber. Oare masina mea va supravietui? Oare copii mei sunt in siguranta?
Sunt multe uscaturi in politia romana, ca de altfel peste tot. Nu toti sunt corecti, de acord.
Merg mai departe si zic pai ce sa faca bietul judecator, cum sa nu il puna in libertate, daca legea ii impune astfel. Cine face legile? Alesii nostri, nu-i asa? Cu salarii cu multe zerouri, platiti de cele mai multe ori de acesti interlopi.
Si merg si mai departe si zic: ne meritam soarta! Ca doar noi am mers la vot si i-am ales pe cei care ne conduc!
Deci, parerea mea, schimba titlul topicului in " Rusine, rusine, rusine - noua, popor roman ( si adauga daca asta te face sa te simti mai bine: politia romana, justitia romana, Parlamentul Romaniei, popor roman)
SI cum poprul nostru, de care sunt mandra pana in varful degetelor, a fost si este un intelept, voi incheia la fel de simplu, cu un proverb autohton: Pestele de la cap se impute!
loryi1974 spune:
citat din mesajul lui mathilda Spunea cineva ca nu basescu e de vina pt faptul ca in romania camatarii, traficantii de droguri si prostitutie, etc cei care nu platesc taxele etc se plimba in voie cu masini de lux. cine conduce tara asta? in orice tara civilizata daca conduci un mercedes si nu poti justifica ca venitul tau e destul ca sa poti plati masina te duci la puscarie. ai vazut ce-a facut putin din rusia? noua ne trebuie un putin nu un basit, scuze base sau basescu. |
Administratiile Financiare(mai pe scurt ANAF)tin de Ministerul Finantelor Publice,in speta sefu direct este Vosganian.
Politia tine de Ministerul Internelor,mai concret de ministrul David,sotu lu una dintre Vlasoave,adicatelea ginerele unui mare si tare avocat iesean condamnat penal inainte de Revolutie pentru trafic de influenta.
Intr-o tara normala,primul care si-ar fi dat demisia sau ar fi fost demis era sefu de la Politia Dolj.Daca ancheta nu progresa rapid,urmatorul era chiar ministrul lui peste.Da,avand in vedere ca nu s-a intamplat nimica nici cu scandalul italienesc din iarna,slabe sperante sa-l vedem macar demis.
Daca traiesti intr-adevar in Canada,n-ar trebui sa ne dai exemplul cu Putin.Eu nu-mi doresc sa traiesc intr-o tara condusa de un Putin.Credeam ca cei care sunt plecati prin tari straine au inteles ce inseamna libertatea si valorile democratice.Puteai sa ne dai exmplul lui Rudolf Giuliani ,fostul primar al new York-ului care a curatat un pic orasul folosind parghii democratice sau un exemplu din tari democratice.
N-ai decat sa vii sa traiesti tu intr-o tara condusa de putin si sa te bucuri de "binefacerile "unei asemenea guvernari.Dar sa nu -ti alegi meserii "pericloase"gen jurnalisti etc.
Si fa si o excursie prin Moscova sa vezi ce "pace" si "liniste" este.Ghinionul tau daca apuci in mijlocul unei regklari de conturi sau intr-un loc vizat de "pretenii"ceceni ai rusilor.
anyella spune:
Bravo,Lory,perfecta dreptate.Dar s-au schimbat si sefu' politiei de la Dolj(tot din cauza scandalurilor),a aparut si domnisorica David ca ministru al justitiei si mafia e tot in floare-:).
Au confiscat neshte pistoale modificate aduse la vecinii nostri bulgari,au mai retinut vreo citiva pustani...asta pina se duce iufa.Praf in ochi,cica au luat masuri de siguranta!
Politistul,mititelul de el,care isi pune viata in pericol(oare cine la obligat sa se apuce de meseria asta)isi mai i-a si el niste spagi si uite asa mergem mai departe cu clanurile mafiote.Cica a constatat David ca toate merg mina in mina de la politie pina la magistrati.Vrem dovada(vb lui Ceauseasca) nu vorbe...ce constatare inteligenta-:)Nume,prenume...CNP,exemple la gazeta de coltz .Sanctiuni? Pina le vedem:muta pe unul,schimba pe altul...disciplinar.
Aniela
loryi1974 spune:
OOO,si uitasem de fiscul rusesc.Niciunul din zecile de miliardari (in euro) rusi nu misca in front.Daca misca ,fie se trezesc condamnati pentru evaziune(vezi Yukos),fie dau pe gat niste substanta radioactiva.In cel mai bun caz,fug la Londra sub protectia a "n" servicii de toate felurile.E adevarat,si la Londra pot sa serveasca un ceai cu niscavai radioactivitati prin el,dar asta,ghinion.Daca ar fi tacut,erau in continuare mari si tari in Rusia,mai ceva decat amaritii nostri de milionari.In Rusia lui putin dat exemplu de urmat pentru Romania.Tara aia civilizata in care miliardarii isi justifica la fisc mercedesurile si avioanele
loryi1974 spune:
Anyella,cred ca David vine dintr-un mediu in care justitia este manipulata in fel si chip.Famelia sotiei stie cum.Ca socru o freaca de ceva timp cu Camera de comert si Registrul Comertului sa-l ia de la Min.Just si sa-l treaca in subordinea sa.Probabil isi va rezolva in cele din urma problema prin diverse ordonante chestii-trestii.Si sotia,ca vru sa se faca si ea notar,dar nu putu trece de examenul final.E tare greu uneori sa inveti si rezolvarile.Desi nu sunt sigura ca intre timp nu a ajuns.Pe alte cai,desigur,perfect legale.
"basina romaniei" este o expresie foarte eleganta si civilizata si,culmea,nici macar sanctionabila.Pai e frumos?Daca in momentele de "indignare" ne exprimam asa si mai avem si un copil prin preajma,copilul se duce afara si o foloseste si el.Iar apoi urmeaza,desigur,"indignarea" parintilor,oare unde a auzit copilul lor asemenea expresii "frumoase"?Ca de la noi nu?
gabriella1 spune:
citat din mesajul lui july_g Am stat mult in dubii pana sa ma hotarasc sa raspund acestui topic. Am citit postarile, unele m-au amuzat, altele m-au revoltat! Mathilda, pentru ca ai inceput cu "nu stiu cum sa ma exprim, ce titlu sa pun" si ai ales sa arati cu degetul politia romana, o sa incerc sa te ajut sa te hotarasti sa schimbi titlul. De ce? In cuvinte simple, iti explic: politia aduna probe (uneori e nevoie de ani de zile si o munca titanica si uneori chiar periculoasa), apoi prinde hotii ( dupa nopti nedormite, dupa lipsa zile in sir de langa familie, dupa concedii ratate, dupa petreceri in care suna un telefon si isi lasa nevasta singura la acea petrecere si pleaca la serviciu precum si multe altele), isi pune viata in primejdie ca sa ii prinda ( stie cineva oare ce il asteapta dupa usa inchisa a unui clan ? o sabie, un pistol, un cutit?). Reuseste sa ii prinda, in sfarsit rade bucuros pentru ca munca lui e rasplatita. Si se duce la instanta, unde un/o doamna judecator, cu un salariu de 4-5 ori mai mare decat al politistului, considera ca hotul prins de politist trebuie sa fie judecat in libertate pentru ca "nu prezinta pericol social". Si politistul nu mai rade, ba mai mult, il incearca si o mica teama: eu l-am prins, asta imi rade in nas, stie cine sunt, acum e liber. Oare masina mea va supravietui? Oare copii mei sunt in siguranta? Sunt multe uscaturi in politia romana, ca de altfel peste tot. Nu toti sunt corecti, de acord. Merg mai departe si zic pai ce sa faca bietul judecator, cum sa nu il puna in libertate, daca legea ii impune astfel. Cine face legile? Alesii nostri, nu-i asa? Cu salarii cu multe zerouri, platiti de cele mai multe ori de acesti interlopi. Si merg si mai departe si zic: ne meritam soarta! Ca doar noi am mers la vot si i-am ales pe cei care ne conduc! Deci, parerea mea, schimba titlul topicului in " Rusine, rusine, rusine - noua, popor roman ( si adauga daca asta te face sa te simti mai bine: politia romana, justitia romana, Parlamentul Romaniei, popor roman) SI cum poprul nostru, de care sunt mandra pana in varful degetelor, a fost si este un intelept, voi incheia la fel de simplu, cu un proverb autohton: Pestele de la cap se impute! http://good-times.webshots.com/album/561711735SdmjTm |
as avea multe de spus....dar voi fi "pusa la zid" ...pentru simplu fapt ca sunt sotie de ofiter al Politiei romane! Sa nu aiba nimeni,dar NIMENI ,nelinistile,temerile,spaimele mele din clipa in care sotul iese din casa.
Gabriela
"Prietenia este confortul inexprimabil de a te simti in siguranta cu niste persoane, fara a trebui sa-ti cantaresti gandurile, nici sa-ti masori cuvintele.
july_g spune:
Anyella, de ironii sunt satula pana in gat si mai departe! Nu l-a obligat nimeni pe politistul, mititelul de el, sa aleaga aceasta meserie! A avut curajul s-o aleaga! Citeste niste legi, informeaza-te si ai sa afli cu stupoare ca nu politistul decide ce se intampla cu interlopii, ci magistratii!!!!!!!!!!!!!! Nici macar nu decide cand sa-l salte!
Da, de spaga luata de politisti am tot auzit, de spaga luata de medici am tot auzit, de spaga luata de cei din primarii, am tot auzit, de spaga luata la orice nivel, am tot auzit! Nu poti sa te mariti, nu poti sa iti botezi un copil, nu poti sa mori fara sa dai la preot! Evident, bani justificati prin taxe si impozite, nu-i asa?
Gabriella, mie nu imi pasa de zidul respectiv! Stiu ce simti si uite o pentru ultima noapte plina de griji!
ina78 spune:
Evit sa abordez aceste subiecte... imi par mai de graba, sursa de ironii decit de comentarii pertinente.
Cred ca oricare din noi am simtit ceva revolta legata de acest subiect, doar ca fiecare si-a canalizat-o in directii diferite. Plecind de la titlul acestui subiect am sa ma leg doar de legatura acestor scandaluri cu politistii. Am vazut ca au fost citeva replici la obiect dar care au fost complet ignorate.
De ce credeti ca politistul e vinovat? De ce crediti ca politistul e cel care ia deciziile? Stiti ce armata de personal (procurori, judecatori, legisti, avocati...) contribuie la arestarea unei persoane?
Stiti ce salariu are un politist raportat la veniturile unui banal bisnitar care vinde tigari la coltul strazii? Stiti cit cistiga un politist proaspat iesit de pe bancile facultatii? Daca ati sti sint convinsa ca ati gindi ca "ptr banii aceia nu as ridica nici un deget". Si totusi ei o fac. Au ales o meserie periculoasa si o fac. Putini sint cei care renunta la ea.
Dar ... sint fff multi care influenteaza actul de justitie si care nu sint blamati. Care nu sint criticati.
Iar noi ce facem... stam bine merci al tv, sau in spatele calculatorului si criticam, nu? Sint curioasa cite din voi iau atitudine atunci cind vad pe cineva aruncind o hirtie pe jos. Sau cite atrag atentia unui copil care loveste o batrina care cerseste niste banuti (ptr ca nu-i ajunge pensia). Sau cite cheama politia si dau declaratie atunci cind vad un "nene" ca vinde tigari fara timbru minorilor.
Abia cind noi vom constientiza ca societatea sintem noi... ca fiecare trebuie sa contribuie putin, abia atunci ar trebui cred eu sa avem pretentii de la cei de linga noi, fie ei politisti, doctori care iau spaga, lucratori in administratia publica, invatatori.
Exista carente in toate domeniile... dar mereu vedem doar punctula problema... nu vedem ansamblul ei, nu vedem ca fiecare contribuim la formarea "clanurilor", la lucrurile nelegitime care ne inconjoara.
Ina si Gabitzu - minunea noastra mica 11 aprilie 2008