Petitie anti gunoi aruncat aiurea
Raspunsuri - Pagina 2
Roxie spune:
Da, spunea cineva ca sa ia lumea atitudine. Ori de cate ori am luat eu atitudine si am indicat cosul de gunoi pentru astfel de nesimtiti, am fost singura si unica in demersul meu. SI bineinteles, nesimtitul nici nu s-a sinchisit, ba chiar a si avut de comentat. In parc la fel, am oroare sa vad cum se scuipa seminte pe jos, si la fel, nu am avut nici un succes si mi s-a ras in nas. Copiii mei nu mai pot sa se joace nicaieri fara sa dea peste coji de seminte, cutii de bere, sticle de plastic, toate astea la cativa metri doar de un cos de gunoi. Asta cred ca ma enerveaza cel mai tare, cand are cosul de gunoi sub nas, tot pe jos da. Probabil ca asa face si acasa. Gata ca m-am enervat.
Cred ca primariile ar trebui sa infiinteze un fel de politie de mediu/curatenie. Care sa patruleze prin parcuri si pe strazi, si cum prinde pe vreunul ca arunca gunoi pe jos sa ii dea amenda.
Roxie, bubulutza Denisa (23 decembrie 2005)si bebe Mihnea Sebastian (11 ianuarie 2007)
Natasa spune:
Nu e o solutie sa tragi mitocanul de mineca, solutia este amenda. Daca la fiecare pet aruncat aiurea platesti citeva milioane, nu-ti mai vine sa faci gesturi d'astea largi. Evident ca omul ala nu va fi brusc mai educat, dar va fi mai atent cu bucunarul sau. Dupa ce saptamina trecuta un idiot a calcat doi oameni pe plaja, a doua zi au dat o amenda de 10.000 de lei unuia care parcase in acelasi loc. Credeti ca dupa o amenda cit zece salarii iti mai vine sa parchezi asa? La fel si cu gunoaiele, eu nu vad alta iesire din criza asta decit masurile punitive, educatie mirlanului nu ai cum sa-i faci!
dana d spune:
Am semnat si eu ca nu ma doare mana, dar nu cred ca se va rezolva ceva cu asta. In tara asta de .... locuita de un popor ...idem, suntem condamnati sa traim in mizerie ca asta ne este educatia. Pacat.
Fetele mele
Iremediabil indragostita de CANADA
tzuc spune:
Binevenita initiativa, am semnat sper sa aiba ecou.
Locuiesc in "noul" oras Pantelimon de 1 an..si atata nesimtire ca acolo nu am vazut, de gunoi nu mai zic cum si unde este aruncat, degeaba vine masina de gunoi sa-l ridice 1/sapt. ca tot il arunca pe locurile unde inca nu s-a construit din peste 15 case (locuite) pe strada, doar 3 avem contract cu firma de salubrizare, arunca apa menajera in strada..am ramas socata cand am vazut. Intr-o dimineata am facut observatie unui barbat mai in varsta; " nu va suparati, de ce aruncati apa menajera in strada sau pe spatiu verde"?, s-a blocat initial apoi zice" pai unde vrei sa o arunc? ca am curtea mica", bine bine, dar o aruncati in fosa (nu exista canalizare) sau la poarta Dvs., nu suntem noi ceilalti obligati sa suportam mirosul groaznic", atunci s-a ofuscat si mi-a trantit "da cine esti tu mai sa-mi spui mie unde sa arunc ?..si mi-a intors spatele si a plecat...
este ff greu de civilizat oamenii si de responsabilizat...am inceput sa cred ca le place mizeria si daca nu o au in jur nu se simt bine.
Natasa ai dreptate cu amenzile..dar cine sa le dea? daca fac sesizare la politie...cei care sunt vizati deja stiu cine le-a facut bucuria...si sunt razbunatori...eu ma "lupt" cu un vecin de peste strada...cu amabilitate si vorba buna sa nu mai puna muzica la maxim la 6 dimineata in masina pe strada..si degeaba..mi-am primit niste injuraturi..dar nu ma las.
Mi-am propus sa caut legea care face referire la amenzile privind aruncarea mizeriei pe spatiul public etc..sa fac afise si sa le lipesc pe toata strada..pe stalpi.
noroc ca am curtea mea, cu flori si verdeata...gard inalt...si nu mai vad..ca ma imbolnavesc de ficat altfel..dar nepasatoare nu raman.
PS: am scanat cu gugal..si nu gasesc lege/HG etc..ref. la pastrarea curateniei de catre cetateni..ma ajuta cineva ?
anamaria spune:
am semnat si eu...
cred ca solutia este aplicarea sistematica de amenzi, amenzi substantiale care sa 'usture'!
faptul ca luam atitudine si le facem observatie 'vinovatilor' nu rezolva nimic, ba in caz ca e vreunul recalcitrant poate te alegi si cu oki vanat...
eu iau atitudine doar daca e vorba de vreun copil, cred ca la ei inca 'prinde' un sfat bun, dar la un adult prost crescut nu are sens!
Ajutati-l pe Razvan sa lupte cu o boala necunoscuta!
ANAMARIA, mami de 2 baieti ca in filme:
Nascut pe 4 iulie (2000)
si
Vineri, 13 (iunie, 2003)
poze cu frumosii mei (si nu numai )
Doar pentru ca cineva nu te iubeste asa cum vrei tu,
nu inseamna ca nu te iubeste cu toata fiinta sa!
light spune:
Semnat si eu si trimis mai departe! Initiatiava este f buna, ramane de vazut rezultatul.
my deviantArt Gallery
megbeng spune:
am semnat si eu..chiar cred ca singura solutie e amenda..daca te apuci sa atragi atentia nesimtitului risti sa primesti replici usturatoare, asta daca esti norocos si nu esti si agresat.
ma doare sufletul sa vad nu doar gunoaiele din bucuresti, care de bine de rau se mai strang, ci mai ales mizeria lasata in urma de turisti prin padurile tarii. cat de geru e sa vii cu cativa saci de gunoi in care sa pui resturile si sa le arunci in oras la primul tomberon???
meg,dematei(9.02.2007)
Natasa spune:
E bine daca dati mai departe prietenilor vostri. Dupa ce se aduna mai multe semnaturi putem trimite petitia la diverse primarii, poate reusim sa miscam ceva.