DECRETEII
Raspunsuri - Pagina 20
anyella spune:
Eu scrisesem un msg si l-am sters,ca nu am chef de polemici((:,sa se spuna ca i-au partea "violatorilor".Ea 27 de ani nemaritata,ce sa mai fata batrina in timpurile alea.El 22 de ani,tinar juncan .Facea fata autostopul, a luat-o cu masina,cica a si violat-o,cert e ca expertiza medico-legala a aratat himen superficial perforat(inainte sau dupa nu mai stie nimeni).El in arest,citeva luni bune,adus in instanta cu lanturi la miini si la picioare pina cind obligat/fortat a luat d-ra de nevasta...ca nu isi vindea ea cinstea(vorbele ii apartin).L-a obligat sa o i-a de nevasta,au stat un an impreuna si au divortat.Timpuri si mentalitati((:.Cica sa iti intemeiezi o casnicie cu forta si sila
Aniela
J G spune:
Citat: |
citat din mesajul lui anyella Eu scrisesem un msg si l-am sters,ca nu am chef de polemici((:,sa se spuna ca i-au partea "violatorilor".Ea 27 de ani nemaritata,ce sa mai fata batrina in timpurile alea.El 22 de ani,tinar juncan .Facea fata autostopul, a luat-o cu masina,cica a si violat-o,cert e ca expertiza medico-legala a aratat himen superficial perforat(inainte sau dupa nu mai stie nimeni).El in arest,citeva luni bune,adus in instanta cu lanturi la miini si la picioare pina cind obligat/fortat a luat d-ra de nevasta...ca nu isi vindea ea cinstea(vorbele ii apartin).L-a obligat sa o i-a de nevasta,au stat un an impreuna si au divortat.Timpuri si mentalitati((:.Cica sa iti intemeiezi o casnicie cu forta si sila Aniela |
Sunt sigura ca s-au facut si abuzuri! Asta nu inseamna ca legea nu era o aberatie. Sa nu uitam ca violul conjugal nu exista ba mai mult, politia nu intervenea in bataile domestice. Mai tineti minte? Si inca astea au fost legai care, daca nu ma insel, s-au modificat la multi ani de la "revolutie".
J si Carlita Carliontz (05.02.2006)
anyella spune:
Orice scop scuza mijloacele.Si daca scopul era cresterea natalitatii,atunci cum sa dea o lege in favoarea violului conjugal((:.Oare nu tot viol se chema faptul ca femeia era atit de supusa incit era in permanenta la dispozitia masculului?Voia nu voia,ce putea face,atunci cind mentalitatea era ca "femeia trebuie sa sufere la barbat".Si cum sa intervina militia cind erau indoctrinati de regim?Sa intervina cind biata femeie la saturatie cu 5 copii de crescut,cu servici si gospodarie se importivea barbatului care mai venea afumat uneori si cu pofte trupesti si se isca scandalul care oricum era totusi tacut,ca deh...eram un popor model((:
Aniela
Alinutza1979 spune:
Ma ingrozesc cand citesc ce scrieti voi aici!
Doamne, bine ca am scapat, si n-am trait din plin acele vremuri!
Urmaresc filmulete cu Ceausescu si discursurile tinute de el, si ma minunez cum de un analfabet,a putut conduce o tara?!
Cum de nu a observat nimeni, totusi calatorea afara, cum se descurca in strainatate?!
Sau a fost sustinut de vreo mare putere internationala?
gabriella1 spune:
sa nu-mi sariti in cap,dar pe atunci legile erau mai bune si mai aspre. Nu-i asa ca la 3 noaptea puteai merge pe strada fara prea mare teama? Acum aveti curajul asta?! Violurile erau mai rare ,mult mai rare decat acum, ala care viola chiar facea puscarie.Cand un infractor vedea politistul in fata ochilor ii spunea de 15 ori "sar'na domn sef", nu-l scuipa intre ochi,nu-l dadea in judecata pe politist ptr ca i-a tras o palma,eventual un sut in fund. Acum, mai e cumva la fel?!
Mi-aduc aminte ca dupa cutremurul din 77 cei care au indraznit sa fure au fost executati pe loc. Cati erau arestati ptr delapidare pe atunci?Cati sunt acum? Daca furai din avutul obstesc puteai sa uiti ca exista libertate.Ceausescu a fost un cretin,dar a pastrat multa liniste si siguranta in tara asta. Nu mi-e dor de timpurile acelea,dar imi este dor de siguranta pe care o aveam atunci. Mi-aduc aminte ca plecam la scoala si uitam sa incui usa. Si nu venea nici un hot.Acum am usa metalica ,cu 3 incuietori si tot ma intreb daca n-o gasesc sparta.Asta-i tara in care traim! Sa le multumim celor care au facut legile...ca le-au facut ptr ei,nu ptr noi!
Gabriela
"Prietenia este confortul inexprimabil de a te simti in siguranta cu niste persoane, fara a trebui sa-ti cantaresti gandurile, nici sa-ti masori cuvintele.
lara20 spune:
ai dreptate gabi,au am prins prea putin dar imi mai povesteste mama!pai erau indivizi pe la colt care.....stiti voi?sau se legau de tine pe strada?in scoli comenta careva???????????
la vaza cu avorturile nu sunt de acord,cred ca era groaznic....presupun pt ca habar nu am cum e si nici nu imi doresc!
Lara spune:
Despre ce vorbiti voi acolo?
Voi chiar aveti impresia ca totul era bine si frumos si liniste si pace? Fetelor, pe vremurile alea nu se mediatiaza nici un act criminal, decat doar daca vroiau sa dea un exemplu, ceva, altfel totul era tinut sub tacere, nu aveai voie nici sa fii auzit vorbind de asa ceva.
Iar de liniste si siguranta.. Chiar sincer, eu stiu ca era mereu un sentiment de frica, mergeam cu mama sa mai ia cate ceva sub mana, sau de la cine lucra la abator si mi-o amintesc cat era de ingrozita pana ajungeam acasa. Daca stateai pana mai tarziu se gasea cineva sa te intrebe ce faci de ce esti afara, etc.
Pot spune ca ati fost norocoase daca traiti cu asa o impresie de atunci. Si obsedati sexual erau. Si chiar destui! Mi-i aduc aminte si stiu ca nici nu intelegeam prea bine. Stiu ca fugeau copii de ei. Intrau in scari de bloc si-si scoteau ce aveau ei mai de pret. Mi-era groaza de ei. Si pe strada, copil fiind se mai gasea cate unul sa-mi sopteasca cate o obscenitate in trecere. Ramaneam socata!
Deci, da, erau de toate si pe vremurile alea.
Cat despre incuiat usa.. ehee.. pai ce sa fure hotii?? Poate butelii, de la putinii care aveau asa ceva
Lara, mami de Ioana
www.piczo.com/Forsweetdiana?" target="_blank">Rugati-va pentru DIANA
-----------------------
J G spune:
Citat: |
citat din mesajul lui gabriella1 sa nu-mi sariti in cap,dar pe atunci legile erau mai bune si mai aspre. Nu-i asa ca la 3 noaptea puteai merge pe strada fara prea mare teama? Acum aveti curajul asta?! Violurile erau mai rare ,mult mai rare decat acum, ala care viola chiar facea puscarie.Cand un infractor vedea politistul in fata ochilor ii spunea de 15 ori "sar'na domn sef", nu-l scuipa intre ochi,nu-l dadea in judecata pe politist ptr ca i-a tras o palma,eventual un sut in fund. Acum, mai e cumva la fel?! Mi-aduc aminte ca dupa cutremurul din 77 cei care au indraznit sa fure au fost executati pe loc. Cati erau arestati ptr delapidare pe atunci?Cati sunt acum? Daca furai din avutul obstesc puteai sa uiti ca exista libertate.Ceausescu a fost un cretin,dar a pastrat multa liniste si siguranta in tara asta. Nu mi-e dor de timpurile acelea,dar imi este dor de siguranta pe care o aveam atunci. Mi-aduc aminte ca plecam la scoala si uitam sa incui usa. Si nu venea nici un hot.Acum am usa metalica ,cu 3 incuietori si tot ma intreb daca n-o gasesc sparta.Asta-i tara in care traim! Sa le multumim celor care au facut legile...ca le-au facut ptr ei,nu ptr noi! Gabriela "Prietenia este confortul inexprimabil de a te simti in siguranta cu niste persoane, fara a trebui sa-ti cantaresti gandurile, nici sa-ti masori cuvintele. |
ce forbesti mei?
Zau, erai in siguranta? Arata-mi te rog de unde ai luat tu statistici despre criminalitatea din vremurile acelea??
Si de ce "siguranta" vorbim cand era foarte posibil ca vecinu de la 2, ofticat ca i-ai luat locul de parcare, sa faca un denunt anonim la secu si veneau si te saltau fara sa cerceteze?
Voi vorbiti ABERATII!
Cat despre politistii care se mai racoreau si ei dupa o laba nereusita dimineata si mai trageau niste palme la infractori n-am cuvinte. Ti ti se pare normal ca un politist, platit din impozitele tutror, sa fie tratat cu "sarumana" si sa i se permita sa traga suturi in fund???
gabriella1 spune:
eu am trait si inca traiesc intr-un oras linistit.De aici mi-am format si impresia despre acele vremuri. Daca am gresit,scuze.
Dincolo de asta, in ceea ce priveste politistii de acum si de atunci... ei,da ,uite, nu zic , sunt si politisti -infractori, si politisti corupti , dar sunt si politisti care -si fac pur si simplu meseria. Ca infractorii nu sunt arestati,nu mai e vina lor... ei doar propun arestarea, de aici incolo totul depinde de procuror si instanta....sunt oameni si oameni si n-am facut altceva decat sa-mi spun o parere.
Ce aruncati cu rosii in mine?!
Gabriela
"Prietenia este confortul inexprimabil de a te simti in siguranta cu niste persoane, fara a trebui sa-ti cantaresti gandurile, nici sa-ti masori cuvintele.
J G spune:
Draga tu te-ai mirat ca sunt reclamati politistii cand mai dau si ei o palmutza, un sut in fund. Te-am intrebat daca ti se pare normal? Ce ai raspuns n-are nici o legatura.