maltratat si omorat de asistenta maternala
Raspunsuri - Pagina 12
ANDREEA11 spune:
Acelasi tratament pe care l-a avut Lucian inzecit conform diferentei de varsta.
Am ramas consternata citind un articol in care se prezentau cererile de eliberare pt buna purtare din penitenciar ale mamei, facute tocmai pt a-si creste copilul. Ce m-a frapat este ca la una din infatisari violatorul unei fetite de 6 ani a fost eliberat, iar aceasta femeie, nu.
Cum poate fi justitia asta asa nedreapta????? Pt un brat de lemne esti tinut prizonier o gramada de timp, pentru defrisarea padurilor care produce alte zeci de nenorociri nici macar nu esti inchis.
Tot ce sper este ca mama baiatului sa dea statul in judecata pentru a plati. tiu ca durerea nu i-o poate lua nimeni, insa macar lucrurile sa nu se mai repete.
Aseara stand si citind imi inchipuiam cum ar fi sa fiu asa de chinuita, sa fiu arsa cu tigara, sa mi se taie organele genitale, sa fiu intepata cu foarfeca, sa mi se zdrobeasca degetele de la picioare, sa fiu lovita cu capul de cada, sa urlu de durere si sa mi se indese mancare cu forta pe gat pt a tace, sa nu vreau sa deschid gura si sa mi se sparga dintii si sa mi se sfasie gingiile, sa urineze cineva pe mine....DOamne cat chin. Eu personal a-si chinui-o la fel, ba chiar mai mult.
Suntem mai rai decat animalele. Si toate astea ca era TIGAN. ( Andira am citit din mai multe surse aceasta afirmatie a ucigasei - asta ca sa nu mai ma consideri frustrata. Oare atat de departe poate merge ura asta rasiala?????? Ura asta a semenilor nostri ne poate lua mintile??????
Sunt in continuare socata si indurerata. Nu pot sa ma gandesc cat chin a fost pe micut mai ales din aprilie pana in august. Oricum acel copil nu ar mai fi fost un om normal.
DUMNEZEU SA TE ODIHNEASCA, LUCIAN! IARTA-NE, COPILE, PE TOTI PENTRU TOT CE AI SUFERIT!!!!!
andira spune:
Andreea - eu nu pot sa o consider in toate mintile pe femeia asta. Nu poti face asa ceva unui copil, punct. Nu ii facuse nimic - sau orice i-ar fi facut bietul copil, avand in vedere ca il avea de la 1 an, era consecinta actiunilor ei.
De-asta spun ca asta e doar o "scuza" - daca poate fi numita asa, desi nu exista scuza - a ei, ca sa "justifice" intr-un fel sau altul ura ei pentru un copil fara aparare.
El trebuia sa aiba o "vina", si a gasit-o in etnia lui.
Convingerea mea e ca daca nu era tigan, ar fi fost altceva. Daca nu era el, boala ei mintala ar fi gasit alta victima, mai devreme sau mai tarziu. De-asta nu cred in ceea ce debiteaza o femeia asta nebuna, o criminala, o ucigasa de copii.
La asta ma refer.
Ce mi se pare trist este ca vuieste o tara acum, dar peste 1 luna, 6, 12 totul se va uita... Se dau niste capete jos in Bistrita, dar cine stie cati alti copii sunt abuzati in alte judete, din lipsa de personal, din nepasarea celor de la Protectia Copilului, din mania asta a romanului de a inchide ochii...
Pana la urmatorul caz trist
andira spune:
Inca ceva: sunt multi cei care nu ii suporta pe tigani. Nici mie nu-mi plac. Dar pentru Dumnezeu, nu cunosc (si nici nu-mi doresc, pentru mine nu exista asa ceva) pe cineva care ar tortura si omori un copil din cauza asta.
Eu inteleg ca e un punct sensibil pentru tine discutia asta, si mai ales nenorocirea acestui copil. Incearca insa sa vezi dincolo de declaratiile ei, este un om bolnav.
Parerea mea.
dana22c spune:
eu, sincera sa fiu... nu pot sa inteleg cum a putut face asa ceva... Este inadmisibil. Ar trebui pedepsita de 10 ori mai rau , mai ales ca a chinuit un copil, un suflet nevinovat.
Nici nu am citit stirea... nu am putut, dar numai titlul m-a dat peste cap..
ANDREEA11 spune:
Aceasta femeie il avea in grija de 1 an aproximativ. Inainte fusese in grija altei asitente maternale. Diferenta intre cum arata copilul la 3 ani si ceva (cand a fost preluat de aceasta nebuna) si cum arata dupa 3 l de stat la ea este tulburatore. Au fost publicate in Adevarul si Jurnalul National 2 fotografii.
Eu sustin sus si tare ca ura ei rasiala a fost dusa la extrem, deoarece celalalt copil aflat in grija ei nu avea nici o vanataie pe corp. Acela era de etnie romaneasca, Lucian era de etnie rroma.
Normal, ca era si ceva in neregula psihic cu ea, insa totul a fost amplificat de etnia copilului.
Deja cazul nu mai este mediatizat. Avocata care scrisese articolul pe care l-am amintit in mesajul anterior a zis ca a vrut sa mediatizeze cazul femeii ( cererile ei de eliberare conditionata), insa refuzul televiziunilor a fost categoric - NU FACE RATING!
Acel copil zace sub pamant si pana acumnu s-a auzit ca medicul care l-a consultat in aprilie a.c. ar fi fost destituit din functie. Multe din ranile copilului de pe zona dorsala si fese erau mult mai vechi de luna aprilie. Plagile erau deja suprainfectae. Nici una din educatoarele copilului nu s-a auzit a fi sanctionata deoarece nu a raportat DGPC lipsa copilului de la gradinita. Nu s-a spus nimic despre declaratiile celuilalt copil de 8 ani. Acum 2 saptamani era in stare de soc, insa acum chiar nu a povestit nimik???
Dureros este ca deja se uita! Dureros este ca se uita durerea unui copil nevinovat de 4 ani. Ceea ce a trait acel copil e mai infiorator decat cel mai groaznic horror!!!
ANDREEA11 spune:
Da, este un punct sensibil pentru mine. Lucrez cu copii in dificultate, si iubesc copii indiferent de culoarea pielii, indiferent de cine le sunt parinti. Copiii sunt egali pana la o anumita varsta. Da, este un punct sensibil pentru mine ca am lucrat in DPGC si stiam ca sunt multe nereguli, insa asta chiar m-a dat pe spate. Da, este un punct sensibil pentru mine ca sunt impotriva discriminarii rasiale. Nu cred ca oamenii pot fi catalogati dupa culoarea pielii, consider ca , catalogarea se face dupa actiuni.
Da,este un punct sensibil pentru mine ca tanara mama si cred ca ar trebui sa fie un punct sensibil pentru toate mamele!!!!
andira spune:
Ma refeream la discutia despre etnii, ca punct sensibil, nu la cazul acestui copil, care ar trebui (si cred ca este) un punct sensibil pentru oricine.
Cum spuneam si eu, deja incepe sa se uite faptul ca un copil a murit, si nu am auzit sa se faca ceva pentru altii care sunt convinsa ca undeva, sufera si ei.
Teutz spune:
Citat: |
citat din mesajul lui andira Ce mi se pare trist este ca vuieste o tara acum, dar peste 1 luna, 6, 12 totul se va uita... Se dau niste capete jos in Bistrita, dar cine stie cati alti copii sunt abuzati in alte judete, din lipsa de personal, din nepasarea celor de la Protectia Copilului, din mania asta a romanului de a inchide ochii... |
Zilele trecute spuneau la stiri ca nu a fost nimeni destituit din functie de la Protectia Copilului din Bistrita. Cele doua asistente sociale care ar fi trebuit sa faca verificarile periodic s-au ales cu nu stiu ce sanctiune minora. In rest, nici un vinovat... Cica nu pot fi ei considerati responsabili de moartea baietelului, pentru ca de fapt "sistemul e de vina". Cand am vazut stirea mi s-a ridicat tensiunea instantaneu!!! Am crezut ca nu aud bine! Cum e posibil asa ceva, oameni buni? In ce tara de supercacao traim, mai nene? Daca dobitocii de la Protectia Copilului isi faceau treaba cum trebuie, copilasul ala ar fi fost in viata, nu ar fi trecut prin chinurile iadului in casa criminalei aleia!
Dumnezeu sa-l odihneasca in pace!
Teutz de Alexia Iarina (10.12.2006)
Claudi@ spune:
Mai, eu as jupuio de vie, cand aud de copii maltratati se trezeste in mine un instinct animalic. Eu nu pot intelege , cum de a putut sa-l chinuie in asemenea hal, ce-i facuse micutzul. Cum DE ii mai rabda Dumnezeu pe pamant pe acesti oameni?
Of ca am si eu un puiut acasa si cred ca as muri sa stiu ca cineva ii da o palma dar sa ii faca ce i-a facut nenorocita aceea baietelului.
15+
de www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=47a82b5dea7c19b5ab80ea&source=category&category_id=all" target="_blank">Tony , www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=429b4df014c3faeb7eb9ff&source=category&category_id=23" target="_blank">Nunta
Poze
Delia21 spune:
Cand se intampla grozavii dintr-astea,....ma intreb oare unde este dumnezeu,de ce a lasat sa se intample asa ceva unui copil nevinovat?Bietul pui de om!Haideti oameni buni sa si facem ceva,nu doar sa plangem .In America se ofera foarte multi voluntari pentru fel de fel de lucruri,oare de ce nu ar merge asa ceva si in Ro,de exemplu,oameni de bine,...sa mearga sa se ofere a inspecta asistentele maternale si neaparat sa nu se dea acel atestat oricui.M-a marcat pe viata subiectul asta,am plans ca si cum ar fi fost puiul meu.Cum sa trec mai departe ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat?Oare eu ca cetatean roman dar cu domiciliul in alta tara am dreptul sa adopt un copil din tara mea,sa ofer o familie,o viata decenta,normala unui pui de acolo?Of,...