Tot un sfat din Japonia
Raspunsuri - Pagina 3
OtiliaLia spune:
Revin cu precizari.
Este aproape imposibil de obtinut ceva in cazul in care nu ati locuit impreuna. La japonezi familie e considerata si o pereche care locuieste in aceeasi locuinta, avand relatii ca de sot si sotie, fara a fi legalizate. Deciziile curtilor japoneze se bazeaza de regula pe cazurile asemanatoare judecate in trecut. Si exista zeci de astfel de cazuri, majoritatea mamelor fiind filipineze si care nu au reusit sa obtina nimic de la tatii japonezi.
Totul se poate obtine doar pe cale legala, nu cu scrisori de sesizare sefului (Nokia e firma privata si putin ii pasa sefului daca unul din angajati - fie el si director face "greseli", da daca seful il place prea mult, e chiar o greseala, s-ar putea ca seful sa-l sustina in vititor impotriva ta). Daca era lucrator in primarie, guvern, universitate sau alte "locuri publice" mergea treaba cu scrisoarea de sesizare.
Daca erai aici, te puteai adresa unor avocati "din oficiu", din tara cam greu, dar poate nu imposibil.
Mai e o problema care se poate pune. Parintii lui stiu de nepotica ?
Daca da, ce parere au ? De multe ori conflictele din familie se rezolva "prin intermediul parintilor" sau al unor familii apropiate.
Sfatul sotului meu: daca doresti sa obtii ceva, nu te incurca cu maruntisuri. Pregateste-ti hartii, dovezi si tot ceea ce e necesar ca sa dovedesti ca si el a acceptat "sa faca copilul" si du-te la un avocat. E dificil de tot, dar nu dispera. Si Japonia e tara hartiilor deci iti trebuie "dovezi pe hartie".
Daca mai aflu ceva o sa mai scriu ...
sey spune:
Va multumesc mult si pentru sprijin si pentru informatii, ba chiar vreau sa le multumesc in mod special celor care au avut amabilitatea (daca o pot numi astfel!) de a-l informa si pe el cu privire la acest schimb de mesaje.Ca sa mai avem un scandal, ca sa mai gaseasca un pretext pentru cearta.Important e ca nu ma sperii deloc eu nici de amenintari,nici de altceva,cred ca am dreptate sa ma lupt pentru drepturile fetitei mele, pe care el sustine ca o iubeste ata cat si-ar da si viata pentru ea...dar in schimb o lasa sa moara de foame,sa se mute de colo-colo platind chirii peste chirii,ca sa nu stea in strada,careia nu-i poate trimite un cadou nici de Anul Nou,nici de ziua ei,etc.,desi o mai si suna sa i le promita periodic.
Si mai vreau sa spun ca s-ar putea sa am si rabdare,si timp,si chef,si sprijin si mijloace ca sa se faca dreptate, ca un barbat sa realizeze ca nu poate face pur si simplu un copil,dupa care sa-l abandoneze,pentru nici un motiv din lume.
Cat despre parintii lui,da,ei sunt niste oameni foarte cu capul pe umeri,din cate am vazut,au incercat sa faca tot ce le-a stat in puteri ca sa fie totul cat mai bine,si sunt convinsa ca habar nu au despre felul in care ne trateaza el in momentul de fata...eu nu am vrut sa-i mai amarasc si pe ei...am continuat sa le trimitem fotografii si felicitari,ca si cum ar fi totul bine,ei nu stiu engleza,oricum,nici eu japoneza,nu prea putem comunica.
Cat despre locuitul impreuna,am stat impreuna peste 3 ani.
Doina spune:
nu stiu legile japoneze si de fapt nici cele romanesti ref la paternitate, pensii alimentare.... dar ce am aflat aici in fr: daca un tata nu vrea sa plateasca pensie alimentara in alta tara, legea nu-l poate obliga! deci un francez va fi obligat sa plateasca pensie alimentra doar in tara lui, in tara in care a fost judecat procesul de pensie alimentara si legea nu-l poate obliga sa plateasca pensie in alta tara. Ce mai stiu si cred ca este valabil pt toate tarile: procesul va avea loc in tara in care s-a nascut copilul si locuieste, deci legea romana ar trebui sa-l oblige la plata unei pensii alimentare. Cel mai bine te poti informa tot la un avocat, noi suntem doar dilentanti si sigur te bagam si mai mult in ceata si tu nu ai nevoie de asa ceva! Cauta informatii din surse oficiale si nu te lasa impresionata de o functionara de la ambasada, asta-i doar inceputul, poate ar fi bine sa faci un fel de plingere/memoriu adresat consuluilui japonez, dar sa fie scrisa politicos, fara ura, ca si cum ai cere doar un sfat/ajutor/indrumare pt un copil ce nu cere decit un drept firesc. Ce mai stiu sigur e ca orice tata poate fi obligat sa plateasca pensie alimentare retroactiv pt toti anii in care v-a lasat in aer. El joaca tare si vrea sa te impresioneze, nu-l lasa sa te intimideze, trebuie sa faci ceva PENTRU FATA TA, nu ca sa-l ranesti pe el ci doar sa te asiguri ca fata ta va beneficia de drepturile ce i se cuvin. Analizeaza totul la rece, cu calm si obiectiv si mai ales fara ura si resentimente. Fii convinsa ca tot ceea ce faci e pt binele copilului tau.
Mult succes!
Doina&Carlita-iubita
remy spune:
Nu am inteles eu bine sau e adevarat ca cineva l-a informat pe el de ce discutam noi aici?Poate gasesti pe cineva sa iti scrie o scrisoare in limba jap. pe care sa o trimiti parintilor si sa le explici care e situatia voastra poate ca primesti ajutor din partea lor. si iti doresc sa rezolvi in bine situatia voastra
hannen spune:
Draga Sey,doar ce am intrat sa vad ce solutii ti-au mai dat fetele si stupoare,citesc ca cineva la informat pe el???Cum?
Cine te cunoaste sa stie despre cine e vorba,s-au il cunoaste pe el?
Sunt tare surprinsa.Ce sa-ti mai zic,eu speram ca ai primit ceva informatii clare nu doar presupuneri.Sper totusi sa se poata face ceva.Mult noroc va doresc!
Te pup
Nicole&Amira