Tot un sfat din Japonia

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Aliada spune:

Fetelor voi aveti vreo idee daca casim vreun link cu legile in Japonia?Poate asa aflam mai multe.Se poate gasi asa ceva?Ma bate gandul cand voi merge in Ro saptamana viitoare sa caut o carte despre asa ceva ca e bine sacunoastem legile de aici.Are careva vreo idee unde gasim asa ceva?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hannen spune:

Draga Aliada ,nu am nici o idee,dar eu sper ca o sa ne ajute draguta de Lia.Cand o sa vada subiectul sigur o sa ai dea o mana de ajutor daca stie.Scuze Lia ca vorbesc in numele tau dar stiu ca tu stii mai multe.ptr Lia si scuzele de rigoare
Nicole&Amira

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns remy spune:

Nu iti fa nici o problema ca o sa iti ia fetita caci nu are cum.In primul rind legea e de partea ta si el trebuie sa aiba multe argumente impotriva ta ca sa o poata lua.Cred totusi daca il dai in judecata poti obtine pensie alimentara,tu trebuie sa stii exact unde lucreaza ce salariu fix are daca mai are alti copii de intretinut caci avocatul pe care il angajeji trebuie sa ii trimita instiintare despre judecata si in caz de neprezentare de citeva ori se judeca procesul in lipsa si apoi se stabileste pensia in functie de venit de aceia tu trebuie sa stii unde lucreaza si unde sta.Nu te lasa in baza lui ca iti trimite bani caci cu timpul nu o sa mai primesti nimic.Nu te lasa intimidata de el.Poate daca ii spui ca ai de gind sa il dai in judecata el va vii deacord sa iti dea bani de intretinere dar sa fie cu semnatura nu vorbe.Te pup si iti doresc succes

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns azumi spune:

Draga Sey,
Asa cum spui tu fetita are doar certificat de nastere romanesc in care este recunoscuta de tatal ei.Ar fi trebuit ca acesta, la intoarcerea in Japonia sa o inscrie in Koseki-tohon, un documnet care contine toate datele despre un cetatean japonez( cine-i sunt parinti, cand s-au nascut, cand s-a nascut el , toate domiciliile avute de-a lungul vietii, de cate ori a fost casatorit, cine ii sunt sotile cand s-au nascut acestea, parintii sotiilor, copii avuti cu acestea cat si copii avuti in afara casatoriei, dar recunoscuti de el).Nu cred sa fii inregistrat fetita la vreo primarie.
Acuma, daca ati fii fost in Japonia, chiar necasatoriti, legea japoneza spune ca din moment ce-ti recunosti copilul, trebuie ca in cazul in care acesta locuieste cu mama, sa contribui material la cresterea lui.Nu stiu insa cam cat de multe se pot face din Romania, si nici cat de mult ti-ar lua un avocat sa te ajute, iar dupa cum am inteles, nu prea dispui de bani.
Chestia este ca , la o evaluare mai amanuntita a povestii voastre, ti s-ar putea scoate putina vina.Vezi, eu nu stiu cat de destept e tipul, sau daca a facut-o cu intentie, dar faptul cu el si sa vii in Japonia, il poate scoate pe el drept ala cu intentii bune intr-o oarecare masura, iar pe tine ceva mai in defavoare.
Nu as vrea sa te dezamagesc, sper din tot sufletul sa fi invingatoare, dar stim cu totii ca la noi in tara totul se cumpara, iar daca si individul stie asta, atunci isi poate cumpara un rezultat favorabil in cazul unui tribunal.Mai este o problema: din moment ce el e cetatean japonez si tu cetatean roman, nu stiu legea carui stat s-ar putea aplica.
Ma mai interesez la servici, am un coleg care se ocupa cu procese de gen, si te tin la curent.Pana atunci, cere sfatul unui avocat din tara, s-ar putea sa te ajute, si mai incearca la consulat, de obicei nu prea infrunta oamenii in halul asta.
Sper sa ai cistig de cauza, si pana atunci aveti grija de voi.
A, apropo, pana acum cam cati bani va trimitea si de cate ori pe luna?

ana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MabeL spune:

Pai se poate prin ambasada Japoneza, numai ca trebuie sa dovedesti nu numai cu certificatul de nastere al fetei(asta daca scrie la tata=japonezul..e.t.c.)si daca nu poti sa ceri (si cu atata ramai) sa-l cheme instanta/oblige la analize prin care sa-i dovedesti paternitatea...dar toate astea daca el vrea..
Ps. NU aveti incredere in strainezi...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns n/a spune:

Tot ce iti doresc este sa ai mult succesc pe parcursul procesului ,sfaturi nu pot sa iti dau deoarece nu cunosc prea bine ce ar fi mai bine sa faci,insa eu cred ca tu vei iesii invingatoare din acest proces .In Japonia de obicei mamele primesc copii.Deci iti doresc mult curaj si nu asculta ce-ti spune gajiul ,banuiesc ca nu incearca decat sa te sperie cu gandul ca vei renunta.Mult succesc si pupici tie si bebitzei tale

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns OtiliaLia spune:

quote:
Originally posted by hannen

Draga Aliada ,nu am nici o idee,dar eu sper ca o sa ne ajute draguta de Lia.Cand o sa vada subiectul sigur o sa ai dea o mana de ajutor daca stie.Scuze Lia ca vorbesc in numele tau dar stiu ca tu stii mai multe.ptr Lia si scuzele de rigoare
Nicole&Amira

Da ai dreptate... rabdare ca gasesc informatiile cat pot de iute.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lia spune:

Buna.Eu acum am vazut subiectul.Daca stii unde lucreaza,scrie-i sefului lui,descrie-i situatia...cu siguranta asta nu poate sa ramana asa!Ataseaza o copie dupa certificatul de nastere al fetitei unde numele tatalui apare si eventual si niste copii dupa recipisele de la posta,pe care le-ai primit cand ti-a trimis bani(asta demonstreaza faptul ca stia foarte bine ce facea si cand ti-a trimis bani si cand a incetat sa mai trimita.Asta ar putea fi varianta cea mai rapida de rezolvare a problemei financiare.Omu' s-a straduit sa te intimideze,dar e limpede ca dreptatea e de partea voastra si fetita ta are niste drepturi,la fel cum tatal fetitei are niste obligatii.As putea incerca sa gasesc in Japonia o organizatie care se ocupa de cazuri de genul acesta.Numai bine va doresc!

Lia&Andrew

Mergi la inceput

Deocamdata asta am gasit. Vine sotul meu diseara acasa si cautam pe limba lor. Si tot ce mai gasesc intre timp o sa postez pe pagina.
http://www.glocom.org/special_topics/social_trends/20020909_trends_s6/

Mergi la inceput

Dar de ametita ce sunt am scapat linkul...
http://www.romingerlegal.com/japan.htm

Mergi la inceput